|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2005- 2. del
24.5.2009 20:21:32   
teta beta
Oh, punce, jaz bom pa Guliverlandijo z naše strani raje kar odpovedala. Me je skoraj na rit ruknilo, ko sem videla ceno, to bi pomenilo 46 evrov samo za vstopnino, da pa poti, hrane, kavic, sladoleda ipd. sploh ne omenjam. Sori, žal, trenutno nam je pa to v skupnem čisto preveč za enodnevni izlet. Pa čez 14 dni bomo za vikend skočili na morje k bratu & family.

Nika, luštna slikca! Kako čupco že ima Nika!

Pety, tvoje torte... nimam besed! Njami za oči in trebušček!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
24.5.2009 21:07:07   
spelka12
pety nimam besed, moja slina (ki teče v potoku) pove vseuser posted image . Ko bo naš mali praznoval se bom sigurno spomnila na tebe (če jih ne boš imela TI že poln kuferuser posted image )
nika slikca je super. PA še tolk snega je gor. Lepo zaresuser posted image

Vikend je bil super, sem bila na 30letnici-piknik in je bilo res dobro. Zakaj user posted image  moram imet r.d. pozimi.
Kaj pa je z vašimi pikniki pri tisti vaši brunarici? A jih letos ne boste imele? Me zanima, kako je kaj tam.
Moj trebušček tolk lepo raste, ima že 91,3cm. To se pravi, da imam mere 90/90/90 user posted image user posted image user posted image user posted image  (ja pa kaj še).

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
24.5.2009 21:26:25   
benika
Kaj pa je z vašimi pikniki pri tisti vaši brunarici? A jih letos ne boste imele? Me zanima, kako je kaj tam.

Ja, to sem se že jaz spraševala. A bi se zmenile kej?

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
24.5.2009 22:59:46   
ninocka
Nika, a ti gres jutri v Ikeo? Bi neki rabila iz tam. Ko sva bla tam, mi ni blo jasno, cemu ta stvar sluzi, zdej sem pa ugotovila, da bi jo rabila user posted image
Sporoci, ce gres, pa ti posljem MMS, da bos vedla kaj kupit user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
25.5.2009 8:48:13   
pety78
Nika, jaz bi imela tudi nekaj iz Ikee in sicer Antilop stolček.

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00069725

http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/40076093

A bi šlo? user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
   [Brisano sporočilo]
25.5.2009 9:40:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4231
25.5.2009 13:52:49   
Nika v službi
Oj!

Pety sem že preko sms-a sporočila, vam pa še javno: danes nismo šli v Ikeo. Sem potem v petek popoldne našla primerno blago v BTC-ju (trgovina Kilometer), pa še prav ugodno je bilo (6 metrov manj kot 15€), tako da smo Ikeo in Graz prestavili za nedoločen čas.

Piknik, hm, jaz sem za, ampak med tednom je pri nas mogoče edino bolj proti večeru oz. najprej po 17. uri.
A ima kakšna v tem tednu popoldan čas za Brunarico? Pri nas bi šlo v sredo oz. še bolje v petek. Kot izgleda, bomo namreč skočili v München samo za 1 dan, tako da bom v petek že doma.

Valla, bravo za Tilnovo kobacanje. Je pa hiter!

Midva s Tomažem sva si danes vzela frej in sva imela nakupovalni dan - morava kupiti nova ležišča, saj so najini latexi že dotrajani (jim teče 7. leto!) in sva tako obletala Lesnino ter Dollar, skočila sva še v M tehniko po nekaj dodatkov za gornjo kopalnico, pa na zajtrk in kavico, dala avto v pralnico, kupila sva piknik mizo za na dvorišče, ker je stara precej razmajana, popoldan pa bomo šli z Niko verjetno še v Kik pogledat za kakšne majčke in hlačke.

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 25.5.2009 13:53:23 >

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
25.5.2009 20:53:18   
spelka12
valla lahko, ampak imam čas samo v četrtek in petek dop.

jutri imam pa prvo posvetovalnico. Mislim pa v 19 tednu sem. Upam, da ne bo spet kakih bakterij najdla.
Aja pa za morfologijo sem se naročila. Imam jo 15.6. v Domžalah, zavod Kalliste. A je šla katera tja?

Neposredna povezava do sporočila: 4233
25.5.2009 21:47:03   
teta beta
špelka, zakaj se moraš pa za morfologijo kaj posebej naročat? Saj to imaš pri svojem G med 20. in 24. tednom. Sem pa bila jaz v kalliste na nuhalni pri Daši. Kaj pa vem, nič posebnega ne bi vedela povedat, UZ in meritve.

Janoš je pa danes dobil AB, menda je nekaj črevesnega, ima pa že od sobote vročino nad 38. Povrh mu pa še zobki rastejo in je zares bogi.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
26.5.2009 7:48:50   
Pia67
Oh, sem ko kak krtek, čist sem se v zemljo zarila(poljedelska dela) in ne pridem več do neta user posted image ...

Tažana držim pesti, da terapija prinese dobre rezultate za tvojo mami. Bodi močna.

Benika hvala za ponudbouser posted image , šele sedaj sem prebrala user posted image , itak pa sem se prijavila prejšnji teden, takoj, ko sem dobila tistih 5 nalepk. Sedaj moram le še logistično pravi čas dvignit štartno številko, da ne bom zamudila štarta, ker je lansko leto bil tak naval, da so morali štart prestavit. ne vem kako bom to speljala, pa še Nino bom imela sabo.

Še mal luštov: morje je toplo, 23°C je namerjenih. V treh dneh, ki so minili kot bi mignil, smo se dodobra naplavali. Nina je z rokavčki kar pogumna, mal so jo plašili ježki. Eno bodičko so ji pustili za spomin in jo pridno mažemo s smokvo, je precej težko dobit zadevščino venuser posted image . Nabrali sva nekaj morskih zakladov, ki zdaj veselo zaudarjajo na balkonu user posted image . Da o kravah, ki so napadle naše stvari na obali ne izgubljam besed user posted image . Je bilo tako kot v hribih.

In jaz si kot ponavadi želim malo več dežja, dežka je bilo le za vzorec.

Neposredna povezava do sporočila: 4235
26.5.2009 9:44:19   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: valla.
Srečanje - ja z Ninocko se neki dogovarjamo za ta teden dopoldne. Če bi prišle še Pety, Benika in Spelka, bi se lohk dobile na Gibi Gibu.

No, kdaj se dobimo?
Jst edino v petek ne morem, ker mam zvecer obiske in moram mal pripravit prigrizka...Bom pa jst brez otrok - Evan je zadnji teden katastrofa...user posted image user posted image bom pol kaj vec napisala, ko bom mela cikpavzo od pospravljanja user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae
tažana, za tvojo mami  pa še enega  za vsak slučaj ...
in zate   , da boš pogumna. In ja, seveda, mislimo na vas .

se podpisem pod tole...tazana v mislih smo z vami in drzimo pesti user posted image user posted image

Jp, Pety bo moj tortopek za poroko user posted image tele cebele so samo se potrdile moje prepricanje user posted image
Ampak veste kaj pa mene pri vseh teh petyinih tortah moti - da mi tud koscka ne dobimo za probat user posted image

Sibam pospravljat - uceri sem 1/2 ure sesala sobo za goste - nobenga ni not, ratala je ena rumpelkamra in zato smo dobili celo morje nezazelenih gostov - pajkov...user posted image user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 4236
   [Brisano sporočilo]
26.5.2009 10:13:49   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4237
26.5.2009 11:43:32   
teta beta
Joj, ne, ne bo šlo, v četrtek ima Daša zobozdravnika ob 10. Razen če bi potem prišla z njo, ampak moram pa najkasneje do dveh iz Ljubljane, da grem še domov na kosilo, oddam otroka atiju in imam potem predavanja. Kdaj pa ste se mislile dobiti? A to pri Brunarici?

Neposredna povezava do sporočila: 4238
26.5.2009 11:44:44   
teta beta
-aha, zdaj vidim, gibi gib, to pa žal čisto odpade. 

Neposredna povezava do sporočila: 4239
26.5.2009 12:09:55   
Nika v službi
Hej, tudi pri meni ne bo šlo! V četrtek sem v Münchnu. Itak pa je tudi meni Gibi-gib "od rok", sploh med službenim časom. Žal. Drugič, torej.

Teta beta, upam, da bo Janoš kmalu bolje. Saj ko bo AB zagrabil, bo tudi temperatura padla in bo takoj bolje.

Špelka, tega zavoda ne poznam. Jaz sem imela morfologijo pri moji G, ampak ker nima ravno naj-najnovejših aparatur (in ob upoštevanju mojega sala), nečesa (zdaj se ne spomnim več, česa natančnouser posted image ) ni dobro videla. In sem potem šla še samoplačniško v Dravlje k dr. Babnikovi. Tam je bilo vse super in tudi njo lahko samo pohvalim. Ona je tista, ki je dokončno zabetonirala: punčka bo. Je videla klitorisuser posted image  in mi tudi naredila sliko!user posted image

Pia, si mi res vzbudila lušte po morju... Itak smo imeli malce v planu, da bi skočili do Obale ta vikend, ampak je potem moja M pobrkljala naše plane. Samo da ste uživali. Krave na plaži? Halo? Očitno je tudi njim postalo vroče.user posted image

Letim na sestanek, vas še kasneje kaj preberem. Ninočka, me zanima, kaj je z Evanom....user posted image

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

Neposredna povezava do sporočila: 4240
26.5.2009 12:45:49   
ninocka
Evo mene na cik pavzi oz. sem lihkar pojedla kosilo - smorn in cezano, za desert (ki je bil BTW pred kosilom pa se lucko user posted image )

Zdej pa k Evanu - ne vem kaj mu je, ampak v zadnjem tednu je to ratal popolnoma drug otrok. Ne uboga, ne poslusa, odgovarja nazja, renci na naju, nama kaze pest...obup skratka...
Visek je bil itak ta vikend, ko jih je dobil celo 4x po riti in za usesa. Punce, jst ga v 4 letih nisem tolikokrat vzgojno udarila, kot cez vikend. V nedeljo sem se pol 1 uro zarad tega jokala in to tolk, da me je prisel Ruben tolazit, vceraj zvecer se je pa se moj cist razjokal (dobesedno). Res ne veva, kaj naj narediva.
Poslusa naju itak ne, mu po 100x receva, da nekaj ne sme (pa drugace nisva stroga, dost stvari ima dovoljenih, tiste, ki pa res niso za otroke pac ne in pri teh vztrajava), pa zanalasc dela. Da se moras prav zadret nanjga. Vse kar mu hoces na lep nacin dopovedat je Ja, ja, ja, se obrnes in cez 5 sekund dela isto.
Povrh vsega zdej se kar zgine - ne dovoliva mu na cesto oz. k sosedom, ce ne pride povedat in  vprasat. In kaj je blo v soboto -cel dopoldne sem ga iskala in lovila, ga pripeljala nazaj, se se obrnila nisem, pa je ze zginil. S tem, da je imel na obisku sestricni, ki jih je komaj cakal. V nedeljo je bil pa itak visek - vsi otroci pri nama na dvoriscu, on pa kar zgine in ga ne najdemo, ga klicemo, se ne oglasi. Pol pa pride tam od sosedov nekje od zadaj - sem dala Samotu prav dovoljenje, da ga je za usesa. Itak je potem na polno uzaljen in sva midva grda in nesramna in naju ne mara...user posted image user posted image user posted image
Pa greva gor, mu se enkrat razlozim (seveda je tud sam vedel, zakaj ga je oci za usesa), da ce hoce it k otrokom, da najprej pride vprasat in povedat in ce mu midva dovoliva, lahko gre. Prideva dol - evo njega, spet odluta, da smo ga spet iskali.
Ker je blo v nedeljo ful vroce, smo sli okrog 15:30 gor, da se mal pohladi in on ne bo sel gor, in brca, tepe, tezi...OK, ga pustiva spodaj. Potem pa zacne brcat v vrata, pa s pestmi tolct po vratih...pa se dret, da sva grda, pa nesramna...res mi je prav platfon odneslo in sem ga 2x po riti in posibala gor. Potem se pa dere na hodniku, kolk sva (spet)nesramna in grda in da nisva njegova prijatelja. Od uzaljenosti gre v svojo sobo in cez 10 min spi. Popoldan je pa cist OK, ma neke manjse izpade, mapak v mejah normale.
vceraj pa se gremo tusirat in totalna stala, ker si ni smel sam dat dusgela in se je spet drl in se ne bo umil (drugace mu pustimo, da se sam umije). Pa ga Samo pusti v kopalnici in rece, prav, pol pa pejd ven iz tusa in se obleci in potem se dere, da se bo umil...na koncu sta se nekak zmenila, da se je celo oblekel (itak borbe), ampak je imel kazen in ni dobil kakava in ostal je brez pravljice. Je pa Ruben pil kakav (mu ga je dajal Samo) in pride pol Samo cist objokan ven iz sobe, da je Evan rekel, da ve, da si ne zasluzi kakava in da je bil poreden in da je nagajal in da ne bo vec...user posted image
Res najhujs od vsega je potem to njegovo obzalovanje, ko tko govori, ko se ti srce zraven trga in se pol sprasujes, a si res naredil narobe, ker mu nekaj nisi dovolil...user posted image user posted image user posted image user posted image evo, sem se cist zjokala zdej user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa zdej ne vem - al je tecen od vrocine, a se mu je kaj nardilo -v vrtcu, da je prisle v kaksen konflikt s kom...ker se je res v 1 tednu spremenil iz normalnega otroka v tistega vragca, k jih vidis v unih oddajah user posted image
seveda sem tuki napisal samo par situacij, pa tud ne narobe razumet, da sva ga takoj udarila, ker ga nisva. Vedno mu probava najprej na lep nacin neki dopovedat preden sploh povzdigneva glas. Ker se res tolk malkrat zadereva nanjga, ampak ta teden smo pa podrli rekord in nadoknadli za vsa 4 leta nazaj...resno...user posted image user posted image user posted image

A ma kera kaksen pameten nasvet?

No, pa se druge teme - men je cetrtek kul, lokacija po zelji tistih, ki boste mel otroke s sabo. Zdje se lahko tud z mojim Puntotom pripeljem v KR, ker mam vinjeto user posted image user posted image user posted image Sem jo pa komi dobila user posted image Petz, ce bos tudi ti prisla, ti bom prinesla oblekice, pa jih bos lahko v zivo videla, ce zelis.

IZVIRNO SPOROČILO: pety78
30.05. ne ustreza Niki (v petek ponoči se vračam iz Münchna) in Pety (na morju)
06.06. Nika o.k., Pety verjetno še ni nazaj z morja
13.06. Nika o.k., tudi ta termin zna biti malce problematičen, ker je na četrtek praznik po Evropi in si večina vzame podaljšani vikend
20.06. Nika o.k. Benika OK Pety OK ninocka ne bi sla par dni pred porodom kam
25.06.
Nika o.k., meni najbolj simpatičen termin (praznik državnosti) benika OK Pety OK ninocka v porodnisnici
27.06. Nika o.k. benika OK Pety OK ninocka v porodnisnici

A mi boste poslale kartico iz Guliverlandije?

Spelka, a pol si manekenka ratala user posted image user posted image Jst mam pa mere 90-115-130 user posted image user posted image user posted image Se uvrscam v kategorijo hruskic oz. zog user posted image user posted image user posted image

teta beta user posted image user posted image user posted image za janosa, da se cimprej pozdravi user posted image

Uh, vam skoz pozabim povedat - operacija necakinje je uspela, so ji vstavili not tiste cevke in zdaj slisi user posted image user posted image user posted image Baje jo pa zdaj ful sumi motijo in jo boli glava, pa prvic v zivljenju je slisala peti pticke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst sempa vceraj v sobi za goste pomila okno in mi pol mami rece, kolk je lisasto user posted image Sem ji rekla, naj jih pride pa ona pucat, ker jst jih res ne morem in se tud ne mislim sekirat, ce je zdej bolj lisasto. Boljs to, kot pa 0.5 cm  cvetnega prahu na njemu user posted image

Pa a sem vam povedala, da sem narocila cunjice pri nextu - sem jih v soboto dobila in so toolk lustne. Sploh za Lokija tisti kompletki in bodiji user posted image user posted image .

A ste meli toco vceraj? Nam je unicla nas velecenjeni in lepi vrni paviljon - jst delam paniko zarad avtov, moj se pa sekira zarad 20 EUR vrednega paviljona user posted image user posted image user posted image HB so avti neposkodovani, ampak sem poslusala danes na radiu, da so za dons spet napovedane toce...

moje pospravljanje - trenutno cistim vhod in omare za cevlje...kolk mata enih cevljev nasa dva mala...sej sploh ne vem, kam naj jih dam...Tiste, ki so Evanu premajhni in Rubnu preveliki so vsi zlozeni v skatlah, ampak teh skatel je ene 20 user posted image user posted image
Pol pa se vse najine cevlje, pa jih je treba vecino zimskih oprat in pospravit v skatle, da pocakajo na zimo.
Sem pa vceraj pregledovala cunjice za Rubna, ki sem jih odbila od svakinje in sem se nad ene parimi prav zgrozila - dobila sem vso poflekano, umazano, neoprano jakno, pa zabice, nogavicke, k se vidi, da niso ble oprane...ne vem, jst vse kar dam naprej, operem, tud cevlje, tko da jih lahko naslednji takoj oblece.
Moje cunje za odpis pa dajem eni kolegici, ona jih pa da potem njihovim cistilkam. baje so ful vesele, sem pa zdej naredila hitro cistko in iz omare pobrala v 5 min ven tisto, kar nisem oblekla ze vsaj 5 let. In se je nabral, ne boste verjele, za ene 5 vrec (tavelikih mullerjevih). Bom mogla pa se malj bolj podrobno narest,pa se kaj stran dat.

Pa ko smo ze o dajanju stran - sej ne mores verjet, pa je res - a se spomnete, ko se nama je lani pokvarila mikrovalovka in sva bla potem nekaj casa brez. Tam enkrat aprila sta nama dala pa tasca in tast eno, k so jo meli podnajemniki. Najina stara je pa romala pod stenge, ker se jst nikakor nisem mogla locit od nje in sem skoz govorila, da jo bom nesla popravit (BTW je nikoli nismo, ampak tolk dobre, kot je bla ta, pa se zmeri nisva nasla in zato se zdaj uporabljava tisto predpotopno od T&T). No v soboto pa nese samo na barje cel skaf tiste moje kozmetike, pa cistil in zdravil in se en moj stopljen fen (sem si kupila novega - ze cetrtega v 8 letih user posted image ), pa mu recem naj se mikrovele odnese, edino naj mi pa da ven tist steklen kroznik. Odpre mikrovalovko in je bil not se 1 pohan zrezek. Ampak pazte, ta pohan zrezek NI BIL plesniv, NI smrdel, skratka bil je tak, kot da bi ga dala prejsnji dan not. Ne morem verjet, da je 1 leto bil not, pa se ni usmradil zgnil, splesnil...a mi lahko kera razlozi tole, ker meni absolutno ne gre v glavo user posted image user posted image

Tko, zdej sem se pa res razpisala, moje cik pavze je konec, grem do konca dol pospravit, ker se niti v bajto ne da pridt od vseh tistih skatel in cevljev user posted image

< Sporočilo je popravil ninocka -- 26.5.2009 13:05:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 4241
26.5.2009 13:07:59   
pety78
Uf, Ninočka, tudi mi imamo občasno kakšen tak izpad. Glede na to, da se je spremenil v tako kratkem času je res možno, da ga nekaj matra. Daj, malo v vrtcu povprašaj, če so kaj opazile.
Drugače ti pa lahko svetujem samo to, da ga kaznuj, vendar ne takoj. Tudi otroci imajo pravico biti kdaj jezni in hudi. Naj da jezo ven. Če ne bo ubogal, mu povej, da bo kazen in se tega drži. Čeprav mislim, da to že delaš.
Po moje je res nekaj narobe, ker kar tako od danes na jutri taka razlika....

Saj bo kmalu prišel na stara pota. user posted image

Ja, prinesi oblekice, če so kakšne vremenu primerne, kar. user posted image

Sem pa za četrtek za Gibi Gib, pofočkajte pa svoje otroke, da vem, ali naj pride Vid tudi zraven.

LP`

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
26.5.2009 13:10:45   
pety78
Odpre mikrovalovko in je bil not se 1 pohan zrezek. Ampak pazte, ta pohan zrezek NI BIL plesniv, NI smrdel, skratka bil je tak, kot da bi ga dala prejsnji dan not.

Upam, da ste ga vsaj pojedli. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
26.5.2009 13:13:04   
Nika v službi
Ninočka, tole zveni znano. Mi se s takim obnašanjem bojujemo že nekaj časa. Niko kar nekaj piči in je kot sam user posted image  - prav zanalašč nagaja, gre do in preko vseh limit, pljuva, tepe, govori "pejd stran" in je skratka pravi razbojnik. Jaz sem to povezovala z obnašanjem enega njenega sovrtičkarja Maxa, ki je res precej problematičen mulc. Sem nekako sklepala, da je po njem pobrala vse ta najslabše. Poleg tega se v vrtcu - vsaj pri nas - zdaj že nekako grupirajo, ustvarjajo se "klani" in po moje je pri Niki tudi zaradi vsega tega določena reakcija (obramba). To sem nekako povezala s tem, ko pove, da je npr. Špelca prijateljica od Roka in ne njena. Pa da je ta in ta prijatelj od tega in tega. Potem nadaljuje, da npr. Špelce ne bo povabila na svoj rojstni dan. To je kao ta hujša kazen. Isto naredi tudi, ko je jezna na nas in potem reče: Te ne bom povabila na RD, veš! Pejd stran, te ne maram!

Po moje take in podobne izjave dobijo servirane dnevno v vrtcu in potem se vse to nekako zmelje in voilla - nemogoče obnašanje je tu. Dodaš še vročino, pa morebitno utrujenost ali pač kak moment, ko otroku nekaj ne štima in katastrofa je tu.

Zdajle sicer lahko tukaj takole razpredam, ko imam hladno glavo, ampak dobro vem, kako je hudo takrat, ko si sredi take situacije.

Jaz sem to omenila tudi Nikini vzgojiteljici v vrtcu na govorilnih, sem povedala, da domov prinaša besednjak in obnašanje, ki nam je tuje in se je samo nasmehnila in rekla: Ja, žal je tako, smo si zelo različni". Meni je bilo jasno, da je pač pri njih ta Max problematičen in okoli njega se zbirajo še določeni ostali, ki so pravi razbojniki.

Po mojem mnenju se je pač začel "boj za preživetje" oz. za kreiranje svojega prostora v neki skupnosti. Vse to pa se potem prenaša tudi v domače okolje.

Nimam pravega nasveta, le to, da se maksimalno poskušaš kontrolirat pri takih izpadih. Tudi sama pri sebi sem videla, da je veliko večja štala, če se pustim do konca nervirat, da povzdignem glas, kričim ali da jo usekam po riti. Zgrda pri Niki ne gre oz. je efekt precej slabši. Jaz poskušam zdaj take situacije reševat z odločnostjo in načelnostjo. Ni pogajanj, ni popuščanja. Pomiri se, potem se bomo pogovorili. In vedno ji ponavljam, da jo imam rada, da pa takega obnašanja ne dovoljujem.

Je pa težko, zelo zelo težko, včasih mi tudi ne uspe, jasno, ampak se poskušava s Tomažem res maksimalno kontrolirat.

Upam, da tole turbulentno obdobje čiprej mine.

F. Lainšček

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
   [Brisano sporočilo]
26.5.2009 18:25:49   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4245
26.5.2009 20:19:56   
benika
Pia, čist sem ti pozabila povedat...jaz grem tud na DM-ov tekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ne, ni se mi scufalo, delala bom tam. Imeli bomo catering, tako da Pia, lepo vabljena na makaroneuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4246
26.5.2009 20:29:19   
benika
Pismo, avatar me zajebavauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
26.5.2009 22:01:06   
teta beta
Oh, ne me strašit. Takega obnašanja pri nas ni, pa tudi v vrtcu mislim, da ne. Se vidi, da smo na vasi user posted image . Resno, pri nas tudi izpadov trme skorajda ni več. Kadar je zmatrana ali pa se ji že res predolgo ne posvečamo, potem sitnari, ampak se da obvladat. Da bi mi pa rekla, da me ne mara ipd. se pa ni nikoli zgodilo. Upam, da se tudi ne bo.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
26.5.2009 22:02:01   
teta beta
benika, avatar nič ne zafrkava, prav luštkan je!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4249
   [Brisano sporočilo]
27.5.2009 10:29:05   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Čudovit način, da otroku poveste resnico o...
Otrok je star sedem let in postaja vedno bolj sumničav glede Miklavža, Dedka Mraza, Božička. Zastavlja veliko vprašanj, ...
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?