ronja
|
ona mojih otrok sama ne bo mela več. GARANTIRANO. Čaki, a nisi zadnjič pisala, da jih pelješ dol na dvorišče, da so skup? A si takrat še ti zraven - če si, mi je jasno, da ti dojadi, vsak dan viset z njo . Kaj pa lubi se strinja s tem, da njegova starša ne bosta nikoli mogla met vnukov brez nadzora? in tvoja tašča je očitno pač dojela, ko se jo je na svoje mesto postavlo, moja pač ne dojame. al pa smo mi kreteni in ji v kitajščini govorimouser posted image Dojela je potem, ko je lubiju dojadilo - in čisto nič prej. Prej sva se tudi vse strinjala in ji je vedno rekel - isto kot pri tebi, šmirglala ni pa nič. Saj potem je tudi še probavala in še zdaj kdaj proba - ampak ji da lubi lepo vedet, kako in kaj in ni problemov. jancci, jaz uporabljam lupinico samo v avtu, sicer pa je ne dajem nikamor, kjer bi bila v sedečem položaju, dokler ne bo sama sedela. Saj pravim, tvoj otrok je, ti veš, koliko si pripravljena tvegat za katero stvar in koliko ti je do česa. Jaz vem, da nisem pripravljena pri otrocih kaj dosti tvegat in če mi nekdo za eno stvar razloži, zakaj ni ok, pa se mi zdi, da je point, potem se tako ravnam - pri teh stolčkih ipd. so mi razložili in mi je to dovolj. (Poseda se lahko hrbtenica namreč tudi višje, ne samo v spodnjem delu, visoko pa ni nič podprt otrok... )Tako bom vedela, da sem naredila vse, kar je bilo v moji moči in tudi če bo kdaj kaj narobe, vsaj slabe vesti ne bom imela. Seveda je malo verjetno, da je kaj narobe - ampak tudi je malo verjetno, da se kaj na cesti zgodi od nas do babi, recimo, pa jo striktno vežem v lupinico... Pač, enih stvari nočem tvegat. KOmot pa pustim Ronjo, da pleza po stolih - to sem pa pripravljena tvegat, da pade dol - ker je ful spretna, je to malo verjetno in ker ni tako visoko, bo zato mogoče pokasirala kako buško, to je pa to... Bo pa dobila samozavest in spretnost. Tak da imaš povsod + in -, seveda. Eni ne upajo pustit otrok samih na tobogan, jaz komot dojim na klopci in jo gledam. pri uvajanju hrane in teh položajih pa pazim. Prav hudega tveganja ni pa nikjer, ponekod nič ne pazijo, ap imajo vseeno v gl. kar zdrave otroke . Jaz bi sicer otroke kopala v njihovi bani, če ne bi imeli svoje in se ne bi kopale v gl. skupaj - tudi zdaj ju včasih v tamali banjici, kadar se pač jaz ne kopam. V bani dobi otrok občutek za vodo in meni je to važno, enim se pa to ne zdi preveč pomembno, ker vejo, da otroci ne bojo veliko na morju ali pa niso preveč na vodo navezani... Vsak po svoje .
|