ronja
|
sej ne mislim, da je kaj pedofilskega na tem, ampak je pa grob poseg v otrokovo intimo. in kak otroka vzgajat v stilu, da ga nima kdo tam kaj se za dotikah, če že pri domačih odpove zadevauser posted image in meni je bolano, pedofilsko al pa ne. Se strinjam, 100%! Samo hotela sem te potolažit, ker bi se jaz ustrašila, če ni kaj takega na tem... Se pa strinjam, da je bolano in da tega ne smeta kar tolerirat! Se spomniš, ko sva se enkrat pogovarjali, pa sem rekla, da bi po moje moja tašča mal skrila, če bi ji čisto prepovedali sladkarije dajat (ona sicer pravi,d a kar rečemo je sveto , tak da mogoče ne, ne dam pa glih roke v ogenj), pa si takrat rekla, da to bi pa ti ven padla, da ma da uboga... NO, vidiš, jaz bi pa pri tem ven padla - nihče nima kaj lupčkat otrok po spolovilu!!! Vključno z nama! Razumem, da si prvič tako paf, da niti ne veš kako reagirat in ti kar sapo zapre - ampak vseeno pa ne sme it taka stvar kar mimo - moraš povedat, da se to ne sme! Oz. še boljše, če to naredi tvoj dragi. Vsekakor ko to drugič naredi, pa nisi več tako paf, ji moraš zelo zelo odločno povedat, da to pa ne pa pika! sem mu pa povedla to,okol tega lupčkanja, pa ni kaj dost komentiral, sam da naj jih pač ne previjam ko bo ona zravnuser posted image No, tole pa pri meni ne bi šlo skoz! Kaka rešitev je pa to - da jih ne previjaj, ko bo tašča zraven? A njemu se zdi pa to vse ok al kako? Mislim,pa saj predno bosta oba iz plenic, ju bo tašča gotovo kdaj imela par ur skupaj - in če ne drugače, ju bo takrat ona previla... Ne vem, no, mene bi pa tole pogrelo še pa još! To pa niso stvari za ne vem kako diskusijo - tega se ne sme počet in to ma da zrihta, če ga njegovi serjejo! Mislim halo!!! Tu bi pa jaz malo znorela ! Sem vprašala lubija, kaj misli, tko precej previdno, da bi dobila pravi odziv oz. da ga ne bi pogojila s svojim, sem samo tako nekaj omenila, pa je čist ven padu , da kaj se pa to reče, da to pa res ni za nikamor - tak da imaš tudi moško nepristransko mnenje , če bo tvoj rekel, da se to njim ne zdi nič takega. Pogovori se z njim, pa naj že enrkat zbere pogum in stopi na eno stran, ne da fura vmes, tako da ne bo mamica žalostna, pa da ne boš ti jezna... Ker to itak kot vidiš ne gre - ti si vsak dan bolj besna, ona pa tudi ni najbolj srečna pri vsem skup, verjetno... Kregala se bosta pa vidva... Saj sem ti že enkrat rekla, da se morata vidva zmenit, potem pa tašča ne bo mogla ne vem kaj več sikat. Pa vem, da si je težko priznat, da mata (tudi) vidva probleme, ker se on ne postavi dovolj za vas, pa je lažje vse skup na taščo zvalit, da je pač nemogoča (pa čeprav je čisto res, samo vseeno njena nemogočost ne bi bila problem, če bi on zadeve pošlihtal, to ti pa iz izkušenj garntiram - tudi moja je bila nemogoča, dokler si je to lahko privoščila, zdaj je pa pridna ). Vem, da je težko, ker sem bila sama na istem. Ampak ko mi je enkrat naredilo tisti klik, pa sem mu povedala čisto tako: tvoja mama ni nič kriva za vse skup, ona pač "hvata priliku", skratka izkorišča to, da si on ne upa dovolj odločno ali pa tudi grdo (če je treba) povedat, bo pač tako. In da se tega ne grem in da se naj takoj odloči, ker se v maminega sinčka nisem zaljubila in tudi zdaj ne mislim s takim bit... da ena bo itak jokala, pa naj zbere, katera... NO, takrat se je šel pa še isto popoldne zmenit - in ne boš verjela, od takrat je neprimerno boljše! Mu je pač naredilo tisti klik, da pač ni konec sveta, če mamica joka... Vsak ga enkrat rabi. Saj tudi meni ni vseeno, če moja mama joče, vendar če se gre za mojo družino, lahko joka kot dež, pa ji ne bo pomagalo, če vem, da imam prav. in tud to je res, da on zarad lubga miru noče nič rečt, reče pač v tolk, da jst ne težimuser posted image sj sem mu zasikala včeri, da mu je najbl važno to, da mamica ne bo užaljena, za vse ostalo mu je vseen, pol je bil pa užaljen....mal sm res bla zlobna, sam klinc. tolk sm sita tega. in ja, k se midva pogovarjava, se strinja z mano, sam ni pa pripravljen res pošlihtat. sej reče, sam ga ne upošteva, k si itak misli da so to moje fore, on gre pa premalo na ostro. očitno se bo treba na smrt skregat al kajuser posted image Pri nas je bilo isto, tudi je rekel, pa tudi ga ni šlivila pet posto - glih tok en mal, da ne bi zgledalo, kot da čisto nič ne upošteva, ampak v bistvu pa se ni nič spremenilo, pa čez pol ure je bilo isto... In je vedno rekel, vedno lepo in ona se nikoli ni hotela resno pogovorit (je stekla v drugo sobo, jokala ko dež in tulila "pusti me pri miru", pa ji je rekel samo "mami, morava se pogovorit"...). kaj je naredil takrat, ko mi je dojadilo in ko je tudi sam ugotovil, da se ne obnaša glih odraslo, ne vem, ker me ni bilo zraven, je pa palilo. Vem pa, da ga od takrat dalje njene solze niso več ganile - in ko je videla, da to ne pali več, je nehala jokat - tak da solze niso vedno merilo... Mora pa on do tega prit - kako, ne vem, jaz sem mu povedala kar direkt - da naj pač izbere, ker se jaz tega ne grem več. Res pa nismo živeli pri njih... in ja, k se midva pogovarjava, se strinja z mano, sam ni pa pripravljen res pošlihtat. Skratka, tole zrihtaj, pa bo vse ok- ne vem, kako ga motivirat, ti ga poznaš. Ampak ko bo tole urejeno, potem bo tašča čisto ok ratala, garantiram, iz izkušenj . In se ti bo fajn zdelo, če bojo šli kam skup, ti se boš lahko pa Neotu tisti čas posvetila (no, ok, saj ti se mu lahko vsako dop., ker je Ula v vrtcu, pri meni je bolj natrpano kar se tega tiče... ) Če bi se srečale v Lj. pridemo še me 3.
|