bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: itata punce, se razburjam zdejle že eno uro, ker sem ugotovila, da naša draga občina VODICE ne upošteva stan. kredita pri znižanju plačila za vrtec!! midva imava sicer oba malo nadpovprečno plačo - KAO - ampak imava tudi oba kredite in zdej ko so se cene hrane in stroškov tko dvignile men ne ostane NIČ konec meseca. dopust in ostalo plačam iz regresa, avta imava oba stara 4 leta. res ni treba gledat na vsak cent, ampak prišparam pa tud nič. padeva pa v najvišji razred!! to pomeni 350 eur na mesec za mulca za vrtec. sej nima zlate riti!!! odtrgal se mi bo res. sploh ne vem kje bom vzela ta denar. po mojem bom počakala, če bo kje kaj frej v kakšenm iks vrtcu in ga bom prepisala, če bo tam manj za plačat. al bo pa mogoče še clo eno leto doma. jaz res ne vem no. to je tu mač. moj mora pa še preživnino plačevat po 180 in še pol unga računa za vtec, kar je še 90 eur pa še kej če vmes pride ekstra. res ne vem kje so oni pobral, da mava midva tolk denaraja tud če grem na CDS in si uredim, da sem sama z jakobom padem v najvišji razred, ker se pol dohodek deli na 2 in še "preživnino" prišteje... katastrofa. sem čist adijo... itata, ob teji tvoji izpovedi te morem pa mal pokomentirat, pa ne mi zamerit. OK, jaz čisto razumem, da imaš velik vrtca za plačevat, ker je cena res katastrofa, vendar če mene primerjam s tabo, si vseeno precej na boljšem, če ti povem, da imam za razliko od tebe le zajamčen OD (upam, da več koliko je to?!), pa pademo v 3. plačilni razred (plačujem za 2. razred, ker imam dva otroka v vrtcu in je res za Anajo zastonj do septembra), pa ravno tako kredit za stanovanje, poleg tega s temi dohodki gradimo tudi hišo (ta nam gre zdaj počasneje, ker so dohodki res katastrofa, ker sva oba na skrajšanem del. času), pa zaradi tega nam tudi niso nič upoštevali znižano plačilo vrtca. Tako, da na tvojem mestu jaz ne bi toliko jamrala, ker nas je dosti takih, ki smo precej na slabšem. Da ne govorim, da ne da bi mi sploh lahko od plače še kaj ostalo. Nasprotno, vsak mesec porabim več kot dobim , tako da zaloge naglo kopnijo . Kar se pa prehrane tiče, se pa meni tudi dvigne . Sem že kmalu na začetku Anajinega uvajanja v vrtec imela debato s podravnateljico glede zajtrkov. Tamali dobijo za zajtrk tudi mortadelo s kislimi kumaricami za zajtrk . A je to za 1-2 letnike??? Mater jim. Da ne govorim, da npr. Tim dobi le pol banane ali 1/3 jabolka ali pol kosa kruha za malico . Sem tudi že rekla, da mi to ni vredu, pa so mi rekli, da jim še dajo, če je rečejo. Ja pa ja de!!! Kateri mulc bo še rekel, da bo še jedel, ko taprva lakota mine?? Itak nimajo cajta, ker se je treba začet takoj igrat. Pol pa nosijo vzgojiteljice cele vreče sadja domov . Anaja na srečo za malico dobi tudi Frutek, tako da vsaj nekaj poje. lilči, v Moravcih se bomo pa ravno zgrešili. Mi gremo en dan prej domov kot vi pridete. Anaja se mi je popoldan naredila taka zunaj, da je bila vsa siva od peskovega prahu. Itak sva šli takoj v banjo. Je pa zadnje čase prava katastrofa njo okopat . Se dere na vse grlo, las pa sploh ne pusti umivat. Je vsakič kažin zaradi tega. Pa še zmatrana je bila, tako da je takoj šla spat, ko sva se okopali in pojedli večerjo.
|