mesecnica
|
No…evo iz službe… Sem najprej prebrala za nazaj… Lillchy123 – si me spraševala za službo… Mah sem se kar navadila, ker res hitro mine in ni panike. Zdaj mi je zoprno edino to, ker še nimam nobene konkretne zadolžitve. Malo berem navodila, malo se uvajam pri sodelavkah. Tako, da mi je trenutno še malo dolgčas. Glede skrajšanega delovnika – v vsakem trenutku imaš pravico spremeniti delovni čas – na krajše ali daljše. Samo nov aneks ti morajo pripravit, pa potem delaš spremembo še na CSD-ju. Tako, da si lahko po želji spreminjaš do tretjega leta starosti otroka. Listek-1 – vi imate Moon fit voziček, a ne? Kako se kaj zloži? Kako se obnese na makedamu (če ste že sprobali)? Sem pa videla, da ste imele temo vrtca in financ. Moram rečt samo kapo dol Blaža, Bamby, Bajsa, Lillchy123 in ostale, ki imate tako nizke mesečne prihodke in vam nekako uspe, da lepo pridete čez cel mesec. Jaz ne bom jamrala, ker nam zaenkrat gre OK. Na srečo imamo en avto služben in z njim nimamo nobenih stroškov. Tako, da nam včasih uspe kakšen € tudi privarčevat. Pa na letni dopust tudi gremo – sicer v apartma – ampak to itak ni pomembno. Glavno, da lahko gremo. Stanovanje sva kupila na kredit, ki sva ga že odplačala. Imamo bolj kletno stanovanje in temu primerna je bila cena. Jaz menim, da dokler ne rabimo gledat v trgovini kaj bomo kupili (pa naj bo to hrana ali oblačila) ne rabimo jamrat. Pa tako kot je rekla Blaža – najbolj pomembno je, da smo srečni in zdravi. Ves denar na temu svetu nam ne bi pomagal, če ni tega. Aja – pa glede vrtca – na srečo je naša pri mojih in s tem nimamo stroškov. Glede teme kopanja.. Uh…. Bom povedala še našo zgodbo. Mi smo se vedno kopali v plastični banjici, ki smo jo postavili v tuš kabino (kadi na žalost nimamo). In Luna je vedno full uživala. Tudi umivanje las je ni motilo. Čofotala je, da je bilo veselje. No – in enkrat se z mojim spomniva, da bi bilo fajn začeti jo tuširati. Vedno ko smo ji rekli, da gremo čofat je bila full vesela. Tako je bilo tudi tisti dan. In jo lepo prineseva do tuš kabine, jo postaviva na noge in odpreva vodo (imava termostatsko pipo, kjer sva nastavila temperaturo) ter jo začneva tuširati (pa ne po glavi). Ejjjj in se je začelo – tako je začela jokat…mah kaj jokat…dreti se. Noro. Tako, da sva jo na hitro stuširala in ven nesla. Groza. Tako sva se odločila, da jo bova spet začela kopati in bova s tušem še malo počakali. Ampak fora, naslednjič ko sem omenila, da gremo čofat je začela jokat kot dež. In smo jo lepo v banjico posedli in ji dali igračke. Pa se je samo ozirala nad glavo in gledala tuš in jokala. No – saj potem se je pomirila in se pričela igrati. Ko smo ji hoteli umiti glavo pa spet jok. In tako je trajalo par tednov. Vsakič je bilo sicer malo bolje in sedaj je v kopanju spet začela noro uživati in tudi lasje niso več problem. Še vedno malo pojoka, ko omeniš, da se gremo čofat, ampak v banjici je pa takoj OK. Tako, da mi bomo še en čas lepo v banjici se igrali in čofotali. A ostale že vse tuširate otroke?