ninocka
|
Dober dan, jst mam spet Rubna doma, ker ima streptokok v grlu in je na antibiotikih. Povrh vsega sem pa se sama zbolela oz. se nalezla od njega. Vceraj sem bila cist podrta, komi zivela, glava me je bolela, tamal je mel pa same histericne napade. Karkoli sem nardila, nic mu ni pasalo in je potem po 15 min skup krical. Jst pa glavo ko balon....vsako sekundo vecjo...no, dons je boljs, glava ne boli vec, sam smrkam in kasljam pa na polno... V petek sva mela z Evanom sistematski pri 3 letih. Mi je ze takoj zjutraj zivce popapal, ker se ne bo oblekel, ne bo sel k zdravniku, ne bo to, ne bo uno...Sem ga kregala in pol na koncu se se cist razjokala in rekla, da ga jst ne peljem k P, ampak bom Rubna peljala v vrtec. Pol pa pridemo dol, pa se oblecemo, pa vidim, da dezuje in spet v jok, da ne bom Rubna peljala, ker ga po dezju ne morem nest do vrtca, pa da bom Evana in pol Evan ni hotu z mano in jst spet v jok, kao da me lasten otrok ne mara in noce z mano...skratka stala na polno. Sta bla ze oba v avtu in sva jih ven dala in menjala otroka in poslusat dretje od enega in drugega in se moje Mah, komedija, ko se zdaj spomnem, v petek me je pa cist psihicno zvil.... Te nosecniski hormoni mi pa tud nagajajo 100/uro Skratka, potem sem jst peljala Evana k P, narocena sva bla ob 8ih in sva prisla tocno. Poslali so naju na tist del za zdrave otroke in sva potem skor 45 min cakala, pol naju pa pride setsra iskat in rece, ce sva zamudila??? No, sej, ce bi bla bolj prisebna, bi sla po ene 15 min vprasat, kaj je zdaj to, ampak mi itak mozgani niso funkcionirali... Evan je tacas risal neko risbico - gore, pa morje, pa potem eno misko in duhca. Zraven naju je sedeal ena puncka, ki ji je mamica risala geometrijske like, ona je pa obkrozevala kote in stela koliko jih je IN potem sem se jst mogla Evanu narisat trikotnik, da bo on stel kote, ampak on je cel trikotnik porisal s krogci Ko sva koncno prisla na vrsto, ga je stehtala (18 kg ) in zmerila (106 ), potem bi pa morali preveriti vid. IN se je odlocil, da on pa ne bo povedal, kaj je na slikicah. Nobeno prepricevanje, pregovarjanje, groznje...nic ni pomagalo. Men so se spet solze usule, ker bi to pomenilo, da moramo pridet se enkrat Je sel potem noter k zdravnici in je pogledala, kaj je narisal (ce bi vedla, da mora narisat tudi slikico, bi ga bolj usmerjala, ne pa da sem mu pustila, da je samo ceckal), potem pa ni hotel povedat, zakaj imamo svincnik, pa zakaj imamo stol, pa ni hotu skocit vsonozno....mislim za popi.zdit Je rekla P, da ga bo te stvari vprasala vmes, ko bomo kdaj prisli na kaksne pregled. Narisal je pa crto, in krog, ugotovile sva da je desnicar, pol je blo pa se ene par vprasanj, identicnih kot pri psihologinji. Ko sva prisla nazaj k sestri, je pa videl, da ima stampiljke in sem mu rekla, da dobi te stampiljke le, ce bo povedal, kaj je na slikicah, je pa vse povedal in videl, tako da vid ima OK sestra ga je pa potem tudi razveselila s stampiljkami in mu postempljala obedve roki do komolcev Ko sva sla v vrtec, mi pa rece, da ni najprej hotel povedat, kere so slikice, ker je popil prevec jagodnega soka mislim, kr neki - pa ni pil nobenega jagodnega soka. V vrtcu sem mela pa potem se ene mini govorilne ure z vgojiteljico, je rekla da je priden, se ne pretepa, preriva, da je zacel bolj jest, da dost sodeluje pri vseh aktivnostih, skratka vse OK. Povedla je, da bodo sli en dan v atlantis, en dan majo pohod po PST in se nekm grejo (gledalisce?). ker sem bla lih v BTCju sem sibala v H&M mu kupit kopalke, potem sem pa Rubnu kupila se eno prehodno jaknico in za nasega minija 1 bodi (Keep my oceans clean), 1 majcko z dolgimi rokavi in komplet tankih dolgih hlack za poleti. Potem sem se dobila se z eno kolegico oz. bivso sosolko iz SS na pijacki in tortici (ona ma ta teden rok), potem pa domov, kjer sem samo skup padla in zaspala od utrujenosti... Je bil pa Ruben ful lusten, ko sem mu pokazala, kaksno jaknico sem mu kupila in jo gleda (se glavico nagne tko postrani), pol pa pride zraven in stegne rokico, da mu jo oblecem, potem je pa ni hotu slect Cez vikend se ni dogajalo nic drasticnega - v soboto smo nekaj delali na vrtu, v nedeljo je pa itak dezevalo, pa se Ruben je zbolel. Aja,pa Evan je dobil en velik bager (tak, ko se vsedes nanjga in potem lahko kopljes) in je celo nedeljo presedel na njemu. Ga majo v sparu v akciji, sva ga potem v eni drugi trgovini gledal in je 20 EUR drazji. Si ga je pa zelel ze skor 2 leti V ponedeljek sem mela pa jst pregled pri G. Sem ga mela ob 8ih zjutraj in sva padla na obvoznici v tako guzvo (pa vsazga otroka je blo treba drugam odpeljat) tko, da sva startala iz LJ sele ob 8ih. V PO sva prisla okrog 8:30 in sva sla najprej v porodnisnico, da so mi vzeli kri zaradi negativne krvne skupine, potem sem sla pa na pregled. Pridem tja, cakalnica nabito polna, dam kartico, se opravicim, ker zamujam, pa mi rece sestra, da oni tud zamujajo. In me cez 2 min poklice not na tehtanje in merjenje pritiska, cez slabih 10 min pa se na pregled. Je sel Samo z mano not (zaradi stanjsane matrenice), pa mi G ni mogu UZ narest, ker sem sla prej lulat in bi mogla met poln mehur...sem mislila, da bo dalj casa trajalo in me je ze tolk lulat tiscalo, da hodit nisem mogla V glavnem smo se zmenili, da pridem cez kaksne 1.5 ure nazaj, vmes sva sla pa na kavico v Mercator center, Samo mi je kupil se eno nosecnisko majcko, k ma na trebuscku odtis nogic, pol pa nazaj v ambulanto. In tam so se zmeraj sedele ene zenske, ki so ble not, ko sem jst zjutraj prisla na pregled, jst sem sla pa spet po ene 10-15 min not. Mehur je bil dost poln, da je videl, maternica meri manj kot 4 mm. Moram se pazit, nic fizicnega dela, nic obesanja perila, dvigovanja otrok in nic sexa Sej ne lih, da mi neki extra pase, ko me vse boli...sam, zdej, ko ne smem, pa bi, itak Ce bom mela kaksne popadke, moram pa takoj v porodnisnico (pri tem sem ga seveda vprasala se, kako sploh izgledajo popadki ). najbolj sme ga pa sokirala, ko mi je tam meril maternico in me je spet vprasl, ce sem se odlocila za sterilizacijo, pol ga pa jst vprasam, kako je s tem 3CR in ne smes met vec otrok, ker eni RRjevki, pa niso nic rekli. Me je tko ful cudno pogledal, pa sem rekla, da ne razmisljam o se enem otroku, ampak me samo zanima, ker pac vem, da imas lahko najvec 3CR, in ce je odvisno tudi od posameznice, da kaksni dovolijo pa se kaksno zanositev... Ker sem mogla cakat do 1h na injekcijo, sva sla se na eno kavico, pol sem sla po piko v rito (moram pohvalit to sestro, ker je bla fuuul prijazna), pa moji veeliiiki riti je rekla ritka , potem pa sibala v LJ in z Rubnom k P. Vceraj sva se cel dan svalkala, danes sva pa ze oba malo bolje, tko da je meni ratalo celo do racunalnika pridet. Nika, upam, da mas dost vecernega gradiva Spelka, super, da si ze doma Upam, da bos lahko ostala doma, se mi zdi, da je domace okolje kar najboljse, a ne? Pa ne sekiraj se za sluzbo, ti in pikica sta najbolj vazna zdej... tazana za tvojo mami...jst jo nekak razumem, zakaj je tako odreagirala, verjetno je v povezavi s tvojim ocetom, pa ker je zdaj se sama... Upam, da se hitro pozdravi in da ne bodo potrebno kaksno dolgotrajno zdravljenje. Sem pa takrat na vecerji razlagala, ko je sla moja mami na slikanje ozilja (neki jo je skoz glava bolela) in je zdravnik ugotovil, da ima 60-70 % zamasene zile. Ga je vprasala s cim lahko zdaj zdravi (katera zdravila) in ji je rekel, da ni nobenih zdravil, da lahko samo caka, kdaj jo bo kap (glup zdravnik, da da taksen komentar). No in moja mami je direkt to zacela delat, itak bo umrla, pa jo bo kap, zdravil ni...da bi pa spremnila nacin zivljenja - hodila ven na sprehode, zacela s telovadbo, shujsala... na to pa tud pomislila ni...eh, upam, samo, da mi ne bomo taki, ko bomo stari benika, kako je v sluzbi? Pety, jst bom zdej tiste stvari od necakinj prodala po minimalnih cenah (1-5EUR), ce kaj rabis mi pisi na ZS. Mam pa eno ful lustno prehodno jaknico (pa ena firma je - S.Oliver, Next...neki), k ni bla nic nosena, olivno zelene barve, telirana, jo bom prodal za 10 EUR. Ce te zanima, ti jo lahko poslikam. Zenske, jst sem pa ugotovila zadnjic, ko sva se s Samotom pogovarjalo o najinih treh musketirjih, da bom mela 3 snahe