ronja
|
to je zarad prekrvavitve, ne zato, ker bi jih zeblo. mrzle roke pri dojenčku niso merilo, a jih zebe al ne. sej tud mi, če bi sam ležali skoz, bi meli mrzle roke ziheruser posted image jaz jih imam že tako ali tako, pa skoz nekaj delajo . Ampak mi pa ni všeč, me moti - pa Lejlo vidim, da tudi. Ronje pa čisto nič, ona ma lahko mrzle roke ali noge, pa ji je tako čisto ok. Vem, da niso merilo, ampak če njej ni všeč, zakaj bi jo matrala - je vidno bolj zadovoljna, če je cela topla , Ronji je pa vseeno, od vedno, sta pač različni, hehe. mimi, ja, jaz meni se tudi zdi že to čez mejo... Zato se pa sekiram.... Saj mene tudi ena babica ni šmirglala 5%, pa mi zato nič kaj dosti ne fali, ona je to delala celo nalašč , ker se ji je zdelo, da se mami preveč z mano ukvarja, pa premalo s sestro (kar je bilo verjetno res, moja mami je vedno znorela za najmlajšim otrokom, ostali so bili pa ništa ), zato se je ona odločla, da bo pa pri njej obratno in mene ni marala - jaz pa nje ne. To ti je bil sistem reševanja problemov tam . Ampak sem si pa obljubila, da jaz pa tega ne bom dovolila pri svojih otrocih ne toliko zaradi babic, ampak zato, da otroci vejo, da lahko računajo name. Pa tudi jaz nisem bila toliko tam - smo se videli kvečjemu 1x na mesec, ker sta iz bila iz drugega konca slo., pa še takrat smo šli vsi s starši vred... Moji tamalicve bosta pa več pri babici (ker vem, da ne bi bilo fer, če bi jima to jemala, babica si pa to seveda neskončno želi, to že vrabci čivkajo na rr, hehe ), pa ni tako zelo vseeno, kakšne bojo razlike, če bojo... Sem povedala lubiju, vsakič, seveda: prvič nama je bilo obema še smešno, kako si ni upala Lejle previt, potem zadnjič, da sem malo razočarana, pa da gledava naprej, kako bo... Se je strinjal z mano. Sem mu povedala tudi včeraj, pa ji je hotel kar takoj rečt, ker to ni prav... Sem se sicer strinjala, da to ni prav, ampak predlagala, da naj rajši počaka, da naredi nekaj takega vpričo njega, da ne bo zgledalo, kot da jo jaz njemu špecam, pol jo pa on krega . Ker se mi zdi, da so lih prav otročji, da bi to tako jemali . Kaj pa ve mislite, je to ok? Ker "preventivo" sva že od nekdaj izvajala - povedala sem ji, kako je bilo pri naši babici in da se mi to ne zdi prav, pa da mi veliko pomeni, da se vse otroke obravnava enakovredno (ne enako, ampak enakovredno, jasno da vsak svoje rabi, enemu nekaj pomeni, drugemu pa nekaj drugega... ampak nočem pa, da se enemu da tisto, kar mu pomeni, drugemu pa ne...) Vedela je, kako zelo se pripravljam, pa sekiram, da ne bi bili tamalidve ljubosumni in kako zelo sem vesela, da trenutno še nista,... Skratka ve, da nama to veliko pomeni in se strinja, da je to za otroke pomembno. Samo dela pa drugače, pa se verjetno sploh ne zaveda... To je najhujše. Po drugi strani si rečem, da trenutno Lejla vsega tega še ne ve in ji je še zaenkrat vseeno (razen da mora v polulani ali posrani plenici čakat, da pridem - ampak saj zobarja mam 1x na par mesecev, pa bo pač preživela, sicer je pač ne dajem nikamor same...) in da je to torej samo moj problem in moji strahovi, ampak vseeno se mi pa zdi, da če vidiš, da odnos gre nekam v krivo smer, da je dobro čim prej korigirat... Ma, včasih je tako težko bit pameten... Nočem težit brezveze, nočem ostrito odnosov, nočem, da se počuti tašča, kot da ni nič prav... nočem pa tudi, da bi bilo Lejli hudo zaradi razlik. Mater je včasih težko bit starš!
|