khurde
|
Niia, Ulla, hvala... rabim mal pojamrat, ker sem vedela, da bom med vami najdla take, ki razmišljajo podobno... sem v nosečnosti brala knjigo "povezovalno starševstvo" in mi je bilo ful smešno,ko avtor piše, da je njegov tretji al četrti otrok bil tak, da je voziček dojemal kot voz za živali in bil srečen le v slingu... meni takrat ful smešno, pol sem pa isti karakter trofnila... in bi rada, da bi te babnice razumele, da ni razvajena, ampak tak karakter pač, pa da je normalno,da je samo pri meni res zadovoljna... samo kaj, ko ne gre. enkrat je tašča vzela malo, sem bila proti, ampak je moj tako hotel; je bolj njej verjel kot meni, da še ni pripravljena... in jo je prinesla čez 20 minut čist objokano... meni se je srce trgalo in sem se res razpizdila nanj, da naj se odloči, a bo delal tko kot njegovi mami paše a tako kot njegovemu otroku... in od takrat ni bila še nič sama dol, mogoče za 5 minut, če sem šla kaj gor iskat, moj pa tisto svojo odločitev imenuje "začetniška napaka", pa me zdaj skor vedno vpraša, kaj jaz mislim, kadar se gre za tamalo. nisem si mislila, kok enih nasvetov lahko ljudje dajejo (večinoma po ovinkih) in pričakujejo, da jih boš upošteval.sem ene petkrat do sedaj naredila po nasvetih, nasprotno mojemu filingu, pa nikol ni bilo dobr in zdaj ne delam več tko, mi je pa bedno, ker potem me gledajo,kot da jim branim tamalo. je dobr filing imet mal back-upa, pa čeprav na netu. aja. in ful čudna stvar... sem jo pustila po sili razmer pri moji stari mami, njeni prababici... ker sem jo dala iz slinga, podojila, pol se je FUL pokakala, plenice sem doma pozabila in sem mogla v trgovino, pa če bi jo tlačila v sling s polno plenico, mi lih ponori... in sem jo budno pustila pri njej na kavču, pridem čez 15 minut iz trgovine, tamala pa v naročju prababice zadovoljno gloda rokico... in to jo je mogoče v četrte videla... sem bila ful presenečena. je pa fora, pa ne vem, a tamali kaj čutijo al kaj, da je moja stara mama ena redkih, ki je bila ful navdušena nad slingom, še preden je videla otroka not,pa k mi pravi, da je ok, če mal zavpije, samo jokat pa nikar pustit, če se da, pa preprečit. in mi jo vedno sama da, ko se tamala začne samo malo kremžit, ni treba meni nič reči. in tud pravi, da voziček bo prav prišel, ko se bo tamali tako zazdelo, pa da naj jo imam čim več ob sebi in opazujem kako raste, da mi ne bo kasneje žal itd. tko da tista ideja tašče,da nje ni navajena, odpade, ker jo je večkrat imela kot stara mama, pa bolj protestira kot pri njej. pomoje se počuti bolj varno pri prababici, ker ve, da ne bo treba tulit, preden jo jaz dobim. mah, sem vesela, da lah tukaj malo pojamram. pa hb za mojo staro mamo, ker ostali so malo čudni. mi tašča ful rada reče, naj tamalo pustim dol, ko kam grem, da mi ne bo v napoto. sej vem, da misli dobro, samo ji pa kar ne morem dopovedat, da ni šans,da je v napoto in da če mislim, da bi bila, raje doma ostanem skupaj z njo. in da to meni ni nobeno žrtvovanje al kaj podobno tragičnega, ampak normalno. sej imam otroka, ker sem ga hotela in sem vedela, da se bom jaz prilagajala, ne pa zato, da bom furala lajf kot prej in jo dajala drugim, ker pač ne bo pasala v moj okvir. heh, tko sva bile par tednov nazaj na dekliščini in je bila ful pridna. samo sva bili le kakšno urco, čeprav bi jo komot dala spat, ker ni bila nič tečna. sva pa šli potem, ko je postalo hladno in smo šle v hišo, pa so not kadile, jaz pa nje pač ne mislim izpostavljat dimu.
|