Anonimen
|
sonček fajn za raport pa da čimprej zrihtaš računalnik Sedaj je pa začela še kolena krčit. A je mogoče, da se misli počasi začet plazit? krtexx za plazenje je še prehmal, sam so pa to ene vrste predpriprave tko da tam okoli 7ga meseca bi nej začeli počasi....ula je recimo najprej začela puzat, tko da se je z rokami vlekla, do tega jo je pripravla ena smet pol se je začela na vse 4 postavljat zibat in pol plazit tko da otroka na tla in mu pustit da dela po svoje, kolker se največ da. in ne verjet in poslušat tistih, k pravjo da vsi pač ne plazijo in da to ni nič narobe. k ni res. vsak otrok bo plazu, če mu bo to omogočeno. če ga maš pa nonstop v ležalniku, stolčku, hojici, ga pol še za roke vodiš okoli pa valjda ne more plazit, ker se nima kje naučit. in tak otrok bo rs prej shodil in bo mamica kar žarela, ko bo ponosno povedla da njen je pa pri 10ih mesecih shodil, ko bo mel pa pr 30ih zjebano hrbtenico, pa ne verjamem da bo še vsa žareča in ponosna, da tuki je pa tud med prvimi. moj in obedve sestre masta uničeno hrbtenico, oblika skolioze. pa tašča vedno tok samozavestno pove, da njen pa nben ni bil na tleh, pa vsi so se tko naučil hodit, da so jih za roke vodil, pa ni nč narobe in zdej nazadnje k je bil moj pri enmu sicer ortopedu zaradi kolen, mu je ta reku da je to vse povezano, da tud kolena in u bistvu celo telo trpi zaradi narobe ukrivljene hrbtenice. in pol ga je moj vprašu če je to res gensko (kot trdi tašča, ker pač imajo vsi trije) in je reku da absolutno ne, da to je posledica nepravilnega motoričnega razvoja v prvem letu, posledica neplazenja in siljenja v stvari, za katere otrok še no zrel. čist tko direkt je povedu, tašči sicer nisma nč rekla, nej ma svoj prov, k je itak brezveze, sam tko pač je. tko da ne se pustit prepričat v to, omogočte otrokom da so na tleh, pa boste videle, da bojo vsi plazli, tud tiste, k maste že starejše, pa k mogoč niso plazli, ne tega za slabo vzet, probite zdej pr teh nea joj kok so luštni zvezdica sam je res veš met punčko je čist drgač, jst v prvo sem si tolk želela pupo, da groza ne vem, sploh si nisem predstavljala sebe s sinom, se mi je zdelo nemogoče in čist odkrito priznam, da bi bla razočarana, če bi bil pob, pa čeprov mnogi to obsojajo, sam tko je, kaj naj. pa vem da bi mi blo pol glih tko kul, pa ko bi ga v roke prjela bi ga v momentu vzljubila itd. to se čist zavedam, sam bi blo pa razočaranje, ker sem si res že kar noro želela punčko...zdej mi je blo pa čist vseen, res, že od začetka, pa pol k sem že vedla da je pob, mi je blo čist kul, pa tud če bi bla še ena punčka, bi čutla isto. jst sem jedla orehovo potico, sicer sam en kos, k mam itak zadost pa ni blo nč narobe. niia naš tud tlači roke v usta, cele pestke me je strah da si bo celo porinil notri in je ven ne bom dobila sam to je normalna faza, to je prvo odkrivanje sveta majprej rokice, pol igračke, z usti odkrivajo površino nekega predmeta, a je gladko, kosmato, hrapavo, hladno...da bi bli zobki, je res še prekmalu, je sicer možno, sam to je ful redko...glih tko kt se rodi že kakšen z zobki je isto možno, sam mal verjetno... ja, pr nas je tud vneta rit zarad pomaranč in kivija, ula še zdej faše to, če preveč poje tega, tko da mal pazmo, jst sicer pojem kak krhelj, samo ne pojem pa pet pomaranč, kt sem jih drgač sposobna načeloma jem vse, k ne verjamem da hrana kakorkoli vpliva v neki ful meri ne verjamem, da je to tko narjeno, da materino mleko škodi otroku zaradi nečesa kar ona poje...razen res kake agresivne stvari, kt so citrusi pa kis in takšno. to v mejah normale gre čist ok skoz, tud poper in čili, ni nobenih problemov. evo sm se mal razpisala, ti prazniki so bli nagužvani, pa tolk je blo lepo vreme, da bi bil greh za računalnikom sedet je blo res fajn, nažirali se nismmo preveč, men je že sam ob pogledu na take količine hrane slabo tko da ni bojazni, da bi se prenažrla česa... grem si zdej kavo skuhat, pa neki pojest, ulo sem spravla v vrtec, neki je kašljala ponoč sam druge ni pa nč videt, tud nos je ok, tko da ne vem bomo vidl....
|