|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ribnica,Kočevje in okolica
7.4.2009 8:44:33   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: klepetkaa

Jutro,

samo toliko, da danes špicam kofe... Maruša driska, bruha, vročino,.....user posted image

.. šibam...lep dan

Ojej, škoda. NAj se čimprej pocajta user posted image

pikica, veš kaj me je prešinilo...ko si pisala, da bi šla Lana po kosilu domov. A to ti je včeraj rekla? Ker sem jo včeraj srečala na hodniku, ko sem šla po Filipa po kosilu. PA je bila v predpasniku in sem jo vprašal, če je dežurna. Je vsa ponosna povedala, da ja. Potem je pa tko gledala, ko je šel Filip z mano domov. Prav žalostno je gledala, res. Hmmmmuser posted image  Bog ve, kaj se plete v teh malih bučkah.

nič..grem zrihtat L&Z, pa pridem z vozičkom. Se tko vneto igrata s kockami user posted image

(odgovor članu klepetkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
7.4.2009 8:52:51   
Anonimen
Klepetka- user posted image user posted image user posted image  za tvojo Marušo. In škoda za danes!

Sayuri- ja, to je bilo včeraj. Zdaj ko si mi to povedala, me prav user posted image  boli user posted image . Prav vidim tiste njene žalostne očke. Samo če bi jo šla včeraj iskat, bi hotela še danes, jutri.. tolko jo poznam..  Ko je prišla domov, me je najprej vprašala zakaj je nisem prišla iskat po kosilu. Bogica, bog ve kako me je čakala user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2327
7.4.2009 9:01:40   
seny
user posted image user posted image user posted image  za Marušo.Naj se čimprej pozdraviuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
7.4.2009 9:23:46   
dulcinea
IZVIRNO SPOROČILO: smrka

Gratissss!!!!!! Cestitam bejbi!!! A zdaj sam se diploma?

Hvala user posted image
Ja, zdaj pa samo še to. Ma saj bi bil že cajt.

IZVIRNO SPOROČILO: seny
dulci , kok sta vidva pridna.Tvoj more bit pa pravi mojster za vrtnarstvouser posted image user posted image user posted image
DULCI ,ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!

- čudno tole s prebavo user posted image
- moj je dipl. agronom in je zadnč njegova mama ugotovila, da mogoče pa le ni falil poklica. Ker on je hotu na računalniško, pa n naredu mature v prvo in je pol "mogu" it na to, da bi se kasneje prepisal, pa se pač ni.
- Hvala user posted image

Sayuri, sam tvoji otročki so pa res luškani. No, saj so tud od drugih, samo men je ful lepo videt dvojčke. Sploh če je parček.
A tast pa tašča sta v penziji?

dulcinea- vidva sta tud full pridna, se tako ukvarjata s temi rastlinicami. .. Lepo,  lepo. Ste šli gledat zvezde? Vauu user posted image  ČESTITKE za opravljen izpit! user posted image  In hvala za coctail, zelo paše user posted image

- ja, sva pač rada v naravi in jaz bi imela kar vsako rastlino. No, saj izbirava samo take, ki imajo kaj za pojest gor. Uno sam za lepo videt izpustiva.

Hvala za čestitke user posted image . Ni za kaj za koktail. DObite pa tapravo kavo enkrat ko se dobimo. Saj zdaj bodo kmal letni vrtovi odprti. Tukaj je blo včeraj 28 stopinj, tko da se kar spakirajte v avte in pridte sem do mene... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: pikica**
hehehe smrka, kaj bi potem rekla zame, ko sem začela peglat pred polnočjo? user posted image  sem prej pa vsa kuhinjska vrata omaric zloščila in malo bolj pospravila kuhinjo kot običajno. Itak bo za ene 2 dni, potem pa spet bomba user posted image

To zdaj pospravljaš na veliko, k imaš še novo hišo. Čez par let ne boš več. No, sicer pa pri dveh puncah boš imela zmeraj vse pospravljeno. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Spet bo sonček dane, juuuuupiiii user posted image user posted image user posted image . Se vidimo ob 10h. user posted image user posted image user posted image

Tukaj tudi. Imam odprto okno, poslušam ptičke, voham svež kmečkii zrak user posted image user posted image user posted image . ****ti, kdo je spet gnojil.

IZVIRNO SPOROČILO: klepetkaa

Jutro,

samo toliko, da danes špicam kofe... Maruša driska, bruha, vročino,.....user posted image

.. šibam...lep dan

Ojej. Naj bo čimprej dobro. user posted image

Pikica** in Sayuri. Se mi zdi, da je v zraku ljubezen. user posted image

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
7.4.2009 9:33:48   
Menčy
Ojla , še od mene, sem kar uredu (beri: občasno me še slabi user posted image , herpes imam čez pol nosu user posted image , pa obraz bled ko zid user posted image , saj bo še kdo mislu da sem user posted image , kar pa je nemogoče, saj...) sam včeraj sem imela dopoldan dan za čiščenje , potem sem s kolegico vozičkala do sejma pa na kofetek pa nazaj na kosilo,(kuhala mami) pa Tobija dat spat pa po Zarjo, pol pa na vrt si ogledat, kako bi nardila skalnjak pa mater spploh se mi ni utrnila nobena ideja user posted image , sem bolj slabo predstavljiva kar se tiče urejanja vrta , mene bolj navdušuje urejanje hiše, ti mi gre bolj od rok user posted image , jaz bi vsako leto kaj prenavljala, če bi mela "dinarčke" user posted image  , user posted image user posted image user posted image

oh, saj bom najbrž spet zamudila, Tobija mi je ravnokar zaspal user posted image , no, kaj naj zdaj , ga budim????????

KLEPETKA - škoda, ker te danes ne bo , pa user posted image  za Marušo!!!
PIKICA - dobrodošla, mate prehlad na pohodu, tud nša Zarja je bla prejšn teden vsa smrkava pa T. tud ni čist čist user posted image
DULCINEA- ČESTITAM, ČESTITAM, ČESTITAM, ČESTITAM, ČESTITAM, ČESTITAM, user posted image user posted image NAJBRŽ KARuser posted image SKAČEŠ OD VESELJA, bravo!!!
NOGICA - oh, hvala za čemaž

torej , se vidimo ....
vas preberem še mal za nazaj, zdaj ko mam čas

Življenje sta mi polepšala Moja zvezdica in Moj sonček!

(odgovor članu seny)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
7.4.2009 9:44:02   
Menčy
PIKICA IN SAYURI - a mata kdaj slabo vest, ker sta vajina otroka v vrtcu, vidve pa sta z ostalimi doma user posted image  in nimata še njiju doma user posted image
jaz nwe vem , ampak jaz se še vedno nisem čist sprijaznila stem in mislim da delam veliko napako, da sedaj ko "imam čas" in ne hodim v službo bi bili lahko vsi trije skupaj in bili pa č skupaj, skupaj delali vse, ne vem včasih bi jo kar izpisala, tako me user posted image boli, saj ne vem, pol bom pa spet sam letala pa za šolo delala pa bla živčna zarad drugih in se na svoje znašala user posted image , včasih mi je res grozno...    :(

SENY - a tako je blo z Alenom, ja pol se pa res lahko vprašaš al lahko sploh še komu zaupaš user posted image , škoda ker jim nisi kar povedala
pa fajn k maš tak super taščo user posted image , veš da nisem vedla da je tvoj iz Grajske p..... user posted image , jaz sem ga vedno v R. tlačila user posted image

(odgovor članu Menčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
7.4.2009 13:40:08   
Anonimen
Sam pofočkam se, za vse ostalo pride čas kasneje user posted image
V glavnem ženske, bilo je user posted image , tudi ko ostanemo brez telovadbe, naj nam čvekanje in kofetkanje ostaneta v navadi user posted image

(odgovor članu Menčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2332
7.4.2009 13:49:19   
Anonimen
Nogica- hvala za čemaž, kavico  user posted image

Seny- hvala za vrbo, čeprav si jo med potjo na telovadbo snela od sosedovih user posted image  user posted image

Vilika- hvala za kavico, če boš slučajno kaj sem pokukala user posted image

Muklla- lepo da sta se ti in Špela oglasili, naj vama ostane v navadi user posted image  Dobro opravi pri V. danes

Sayuri- hvala za Aptamil, se vidimo na delavnicah user posted image

Menčy- dobro skuhaj, čeprav danes bo verjetno bolj na hitro, ker je zmanjkalo časa user posted image

Klepetka- škoda ker te ni bilo user posted image , bo treba nadoknadit. Kako je Maruša?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2333
7.4.2009 14:01:38   
Anonimen

To zdaj pospravljaš na veliko, k imaš še novo hišo. Čez par let ne boš več. No, sicer pa pri dveh puncah boš imela zmeraj vse pospravljeno. user posted image

user posted image  Čez par let bodo (upam) otroc nehal razmetavat in smetit user posted image  in bo tako kot si rekla user posted image  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pikica** -- 7.4.2009 14:03:24 >

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 2334
7.4.2009 14:03:07   
Anonimen

iiiiiii dulči, ku lepu user posted image user posted image user posted image user posted image
Sayuri, kaj rečeš na to? user posted image

(odgovor članu dulcinea)
  Neposredna povezava do sporočila: 2335
7.4.2009 14:10:24   
Anonimen

PIKICA IN SAYURI - a mata kdaj slabo vest, ker sta vajina otroka v vrtcu, vidve pa sta z ostalimi doma user posted image  in nimata še njiju doma user posted image
jaz nwe vem , ampak jaz se še vedno nisem čist sprijaznila stem in mislim da delam veliko napako, da sedaj ko "imam čas" in ne hodim v službo bi bili lahko vsi trije skupaj in bili pa č skupaj, skupaj delali vse, ne vem včasih bi jo kar izpisala, tako me user posted image boli, saj ne vem, pol bom pa spet sam letala pa za šolo delala pa bla živčna zarad drugih in se na svoje znašala user posted image , včasih mi je res grozno...    :(

Menčy- jaz nimam slabe vesti. In to iz enega razloga- mislim, da se ima Lana bolje v vrtcu, kot bi se imela doma. Pa ne da ji je grozno doma, sploh ne, zadnje čase bi itak bila doma, samo tukaj nima toliko družbe in jaz, ki se razdajam Zoji, nimam toliko časa, da bi se efektivno ukvarjala še z Lano. Ne bi se ji mogla posvetit tako kot bi jaz želela.. V vrtcu ustvarjajo, se igrajo družabne igre, rišejo, pojejo, berejo.. Mislim, da bi potem bilo vse na pol narejeno. Včasih, ko ostane doma, jo prav vidim, kako pogreša družbo.. Imam pa slabo vest, če je (slučajno in redko) doma tudi mož, Lano pa bi peljali v vrtec..
Ali pa za naše plavanje- v četrtek gre tudi mož z mano in Zojo, in bi me user posted image  bolel, če ne bi še Lane vzeli sabo. Sama z obema pa pač ne morem oz. lahko, samo ne bi bilo tako, kot bi si jaz želela.

Takole, na dolgo in široko. Nič ne imej slabe vesti. Saj jo imaš lahko kakšen dan doma.. tako imam jaz Lano sem in tja doma, pa včasih gre po kosilu domov..

(odgovor članu Menčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2336
7.4.2009 15:00:18   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: pikica**

iiiiiii dulči, ku lepu user posted image user posted image user posted image user posted image
Sayuri, kaj rečeš na to? user posted image

Nimam nič proti user posted image user posted image user posted image

Drugače pa Menčy se povsem strinjam z odgovorm pikice glede vrtca. Tudi jaz nimam nobene slabe vesti. Tako se lahko res 100% posvetim L&Z. Vidim, kako je, če Filip kak dan ostane doma. Po dveh urah mu je že dolgčas. Pa tud, če ga motiviram, pa se z njim igram (kolkr se lahko), pa mi kaj pomaga....pogreša družbo vrstnikov. TAk da...v vrtcu se ima super. user posted image

Jaz sem mojim dvema samo pire krompir naredila, pa rumenjak not zmešala user posted image  Je bla taaaaaaakaaaa lakota user posted image user posted image user posted image . Drugače pa definitivno...tud, ko ne bo več telovadbe...naj nam kavica ostane v navadi...vsaj, dokler smo doma. Potem, ko bomo v službi, se bomo zihr težje dobivale. klepetka, pogrešale smo te...je blo res fajn ...zunaj, toplo...pa vsi otročki so bili prav pridni user posted image

JAz sem se še v Bambiju ustavila, če imajo kakšne tanjše žabice. No...neki majo, ampak samo z rožicai, pa srčki...tko da nisem nič vzela. RAbim nekaj nevtralnega. ZAdnjič je moral bit Lovro v roza žabah user posted image , ker so bile vse njegove v pranju. user posted image  PA mi je blo tko smešno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
7.4.2009 15:49:57   
Anonimen
Sayuri, ti si se ustavila v Bambiju, me pa v Hotelu user posted image user posted image user posted image  Hja, smo mogle bit solidarne do Menčy in njenega Tobija, ki je pridno zaspančkal v vozičku, smo ga potem čakale, da se je zbudil, seveda ni imela nobena nič proti user posted image

Drugače pa sem bila jezna kot user posted image , zdaj sem se že malo ohladila. Lana je danes v vrtcu zaspala in se polulala. Ker v ruzaku ni imela navadne vrečke, kamor bi spravila mokre cunje, ji je bilo rečeno, da pospravi MOKRE polulane cunje v ruzak, kjer so bil še en komplet rezervnih cunj za preoblečt user posted image user posted image user posted image  In poleg vsega: vrečke SO bile, sicer ne v ruzaku, ampak v košarici pod obešalnikom. Ne zdi se mi fer tole, mogoče sem pa samo preobčutljiva user posted image

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2338
7.4.2009 16:49:59   
Anonimen
Obup kakšno vreme se je naredilo. Sva se s Taro odpravile po rožice pa sva samo obrnile user posted image .

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2339
7.4.2009 21:52:47   
Muklla
Ja, danes je bilo tole kofetkanje prav fino. Bova še prišli, ja.

Danes sem bila pri V glede varstva. Sej ne vem, ampak nimam tako slabega občutka. Vse mi je razložila, tak da sva se pofočkale za septembra. Ma pa energije, men bi se ziher zmešal. Ja, mam feeling, da je kar stroga. Sej drgač ji pa ne bi tole zlaufal. Imet take fedrce, kot je Špela, ni tako easy. Danes je tulila v stolčku kot zmešana, ker pač ni bilo po njenem. Sem šla kar na balkon perilo obešat, da je nisem poslušala. Kako je trmasta že zdej, kaj še bo. Baba. Tečna. Zelo.

Ajde, prijetno noč. Jst ne pričakujem kej dost od spanja. Kot ponavadi.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
7.4.2009 22:06:54   
Anonimen
Večer je tu in čas za račkota.

Moram malo pokomentirat:

Klepetka user posted image user posted image user posted image za Marušo, da se čimprej pozdravi. Pa se vidimo drug teden na kavi, če prej ne user posted image

Menčy
jaz nimam slabe vesti, ker imam Taro v vrtcu. Res sem v ponedeljek in torek ponavadi frej, in to sta v bistvu moja sobota in nedelja. Dopoldne skoz kaj rogovilim, tako, da če bi bila z mano nebi imela nič od mene, jaz bi bila sitna ona pa tudi. V vrtcu pa vem, da je s svojimi vrstniki, tam rišejo, se igrajo, delajo po programu, ki je namenjen njeni starostni skupini. Dobi za jest in gre spat vedno ob enakih urah, gredo na svež zrak, raziskujejo, se pogovarjajo, prav luštno ji je. Ko pa pride domov se ji posvetim 100, ma ne kar 200%, tako je srečna ona in jaz. Vem, da me v tem obdobju raziskovanja veliko potrebuje, zato se popoldne veliko pogovarjava, pojeva, raziskujeva, igrava, riševa. Jaz mislim, da je tako čisto ok.
Je pa res, da me kar stisne pri srcu, ko vas vidim z malčki na kavici, jaz pa Taro v vrtcu. Ma bi jo šla z veseljem iskat, ampak potem ji zmešam cel ritem. Če grem pred kosilom bo lačna in sitna za spat, če grem po kosilu bo šla spat in bo spala (doma malo manj kot v vrtcu), tako da spet ne bo nič efekta, torej če pomislim je tako najbolj na varnem. Saj vem, da se katera ne strinja z mano, ampak sem vesela, da sem dobila vrtec, ker ko slišim koliko jih ne dobi sem kar user posted image .
Bom pa tudi jaz Taro zdaj ko se je vrtca lepo navadila imela kak dan doma. Razmišljala sem o torku, da gre z mano na kavico pa tisti dan ko bomo šle na izlet v Lj. bo šla z mano. Poleti jo bom pa itak imela več doma.

Seny ti bom poslala tiste podatke na ZS, če boš vprašala. Ti bom fullll hvaležna user posted image user posted image user posted image

Menčy jaz bi tud skoz kej preurejala če bi blo več dinarčkov user posted image user posted image user posted image . Boš sigurno kej lepega ustvarila user posted image

Današnja kavica je bla pa super, ma sem se zadržala, sem se danes pa jaz nekaj na stole limala. Seny a si ti kej lima s sabo prinesla od zadnjič ko ste bli pri Pikici user posted image
Popoldne sva se šle s Taro gugat za 10 minut, pol sva hotle it pa ene zdravilne rožice nabirat k babi in sva na poti obrnile nazaj domov, se je tako usulo user posted image . Bova pa jutri. Okna mi je pa tako lepo stuširalo user posted image user posted image user posted image pa je šlo celodnevno čiščenje po gobe.

Punce čemaža lahko dobite kolikor hočete, če vam bo le ustrezal okus. Jaz bi mogla ta teden še pesto naredit, pa najbrž ne bo cajta.
Recepte bom še enkrat priložila, samo da preverim če bom še kaj našla, ker vem, da sem si enkrat nekam še shranjevala ene štruklje (al pa sem sanjala user posted image ).

Pikica
glede tea tree sem ti povedala. Lahko uporabljaš skoz, tri teden intenzivno, potem malo predaha (14 dni) in nato zopet. Poskusi pa senyin recept.

Ko smo se toliko pogovarjale o hišici. Moja, naša bo, jaz res upam, da do konca maja, do rojstnega dneva. Zdej že vsi okrog (familija) govorijo, da hišica bo. Ampak še vedno nimam potrjenega projektanta za ogrodje, ostalo bom že sama nabijala gor.
Pa polžki bodo tud do konca maja ja, bo zažela žaga laufat konec meseca, pol pa boste vidle kok bo letu les na vse strani user posted image user posted image user posted image upam, da ne tud kak prst.

Pikica
ja uboga Lana. Ja kaj pa delajo vzgojiteljice? A jim ne pospravijo one? A ko so tako veliki se mojo pa kar sami zrihtat?

Muklla in Špela lepo da smo se spoznali user posted image user posted image user posted image . Pa fajn, da ti je blo všeč pri V. upam, da se bo imela Špela lepo in da bo ostala tak živček, kot praviš da je user posted image . Babe ja, moja tud, pa jest tud, to smo babe, tečne, vse po naše, samo komandirat...user posted image user posted image user posted image

Enako Vilika in Vid

??? evo pa sem pozabila ime (še ena punca je bla)

Zdej še kmetijo pošlihtam par cunj še polikam, pa en lim iščem, da grem voščilnice delat - ja spet zadnji moment, ma je lušno pr men, ko delam vse zadnji dan user posted image

Lepo, mirno in prespano noč user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2341
7.4.2009 22:14:21   
Vilika
Čeeeer!

evo, sem prišla še sm malo poškilit preden smuknem za Vidom v posteljo...

Luštno je blo danes. Polno babnic in otročkov, kofetki, lepo vreme... ni da ni.... Drugi teden ponovimo vajo user posted image

Danes zjutraj se je prvič po 7ih mesecih zgodilo, da me ni zbudilo čebljanje/jok/stok.. od tamalega. Še več takšnih juter user posted image

Pikica - ni za kaj, sem bla po moje že na vrsti user posted image

Muklla - jaz tudi sumim, da imamo hiperaktivca. Danes spal 2x po pol urice čez dan, drugače pa NONSTOP dobesedno norel - tudi ko se pelje v vozičku se gunca...

Nočkooo!

Na sončni dan sva dobila svojega sončka Vida

(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
7.4.2009 23:49:39   
Anonimen
Vilika HVALA ZA KOFETKA user posted image user posted image user posted image Se vidimo drug teden.

Obljubljeno o čemažu. Danes bolj na široko user posted image , ker sem malo preletela po netu in si shranila pod recepte. Poleg mojih so še ostali recepti iz vseh vetrov interneta. Upam, da vam pride kdaj kaj prav.
ČEMAŽ Na splošno nekaj o čemažu: Najpreprosteje je čemaž uporabiti v namazih iz skute, kisle smetane, tofuja, zmletih sončničnih semen in hladno stiskanih olj. Drobno narezan čemaž vmešajte kot začimbo, a ne pretiravajte s količino. Iz čemaža, krompirja ali buče lahko skuhate okusno kremno juho. Uporabite ga kot dodatek k regratu, motovilcu in solati, dodajte ga špinači. Drobno narezanega uporabite kot začimbo na cmokih in krompirju.
Dlje časa lahko čemaž ohranite tako, da ga vložite v olje. Shranjujete ga lahko tudi v zamrzovalniku ali ga posušite, vendar se ga sušiti ne splača, saj izgubi svojo učinkovitost. Tradicionalna in racionalna fitoterapija mu priznavata ugodne vplive na znižanje krvnega tlaka in holesterola, učinkovit je tudi zoper aterosklerozo. Učinkovito uravnava in znižuje visok krvni tlak ter znižuje nivo slabega holesterola v krvi. Priporoča se ga osebam, ki imajo prebavne motnje, kot so diareja, vetrovi, izguba teka in slaba prebava. Odpravlja tudi glistavost. Sveže pripravljeni listi so uporabni pri čiščenju ledvic in mehurja ter pospešujejo izločanje seča. Čisti zasluzena pljuča ter jetra in žolčnik. Zvišuje pa tudi odpornost proti infekcijam.
Spomladi si privoščite kure v obliki soka iz svežih čemaževih listov, poleti pa si sok pripravite iz čebulic. Dve pesti listov ali čebulic zmešajte z decilitrom vode, odcedite in shranite v hladilniku. Uživajte po dve žlici soka trikrat na dan. Odličen je za čiščenje želodca, črevesja in krvi. Očisti telo, odstrani strupene snovi in zdravi kronično nečisto kožo. V knjigah najdemo zapise, da naj ga uživajo bolehni in šibki ljudje z lišaji, gnojnimi čiri, izpuščaji. Švicarski župnik in zeliščar Künzle je zapisal, da bi mladi ljudje cveteli kot rože in se razvijali kot jelke na soncu, če bi uživali čemaž. Iz čemaža se pripravljata tudi vino in tinktura. Vino naj bi lajšalo številne starostne težave, še posebej dihalne. Vse, kar je treba storiti za pripravo, je v vinu skuhati čemaž ter ga osladiti z medom. Za tinkturo pet gramov svežih sesekljanih listov čemaža tri tedne namakajte v decilitru 70 % alkohola. Tinkturo uživajte po petnajst kapljic dnevno z vodo, sokom ali čajem.

V Sloveniji raste čemaž skoraj povsod. Na Gorenjskem v gozdovih nad cesto, ki se iz Tržiča vije proti mejnemu prehodu, na Štajerskem v gozdovih pod Pohorjem in celo v prekmurskih ravninskih gozdovih. Pozanimajte se pri domačinih, ponavadi vedo, kje ga najti. Nevarnost pri nabiranju je, da se čemaž zlahka zamenja za nevarno šmarnico (Convallaria majus) ali še bolj strupeno belo čmeriko, še najbolj pa je nevaren jesenski podlesek (Colchicum autumnale), ki ima močnejše zelene in bolj koničaste liste in poganja v enakem času kot čemaževi listi, a nobena od teh rastlin nima značilnega vonja po česnu.   PESTO Naredim pesto iz njega. Opran in suh (suh od vode, ne posušen) čemaž zmeljem, dodam sol, baziliko, narezene pinjole in malo mletih orehov. Vso to maso zmešam z kar veliko olivnega olja, dam v kozarce in jih shranjujem na hladnem. In to zdrži do naslednje sezone.
Krasen je za namaz za na kruh. Bom pa letos poskusila še s sezamom. To se pravi olivno olje, neoluščen sezam in čemaž drobno sesekljamo in zapremo v kozarčke. Namažemo na popečen kruh (zelo paše tudi na rženem kruhu). Kot pesto, dodatek za omake in juhe ga zmeljemo z olivnim oljem in soljo. Hranimo v hladilniku.   ČEMAŽEVA JUHA
Potrebujemo: 4 žlice narezanih listov čemaža, 1 mesnat paradižnik, 10 dag gob, 1 žlico margarine, 1/4 litra instant juhe, 1 žlico peteršilja, nariban sir.
Paradižnik za hip potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in drobno narežemo. Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na segreti margarini dušimo narezane liste čemaža, narezan paradižnik in gobe. Zatem zalijemo z juho in pustimo, da počasi vre približno 10 minut. Čemaževi juhi dodamo peteršilj, bel kruh in nariban sir. ALI Juho iz čemaža lahko naredite tudi tako, da na malo masla prepražite narezan čemaž toliko da ovene, solite, poprate, dodate malenkost moke, zalijte z mlekom, dodajte lovor, malo muškatnega oreščka, če je juha pregosta zalijte še malo z vodo oz. jušno osnovo in prevrite.   PROTI TREBUŠNIM TEŽAVAM Čemaž proti trebušnim težavam:
v manjšo stekleničko si nalijem domače žganje,dodamo narezan čemaž in malo sladkorja. Vse to postavimo na okensko polico in pustimo dva tedna stati. Večkrat premešamo. Potem shranimo na temno in "varno" -mesto.   ČEMAŽEVA OMAKA Na maslu prepraži nekaj pesti sesekljanega čemaža, zalij z jušno osnovo ali z vodo v katero daj eno jušno kocko. Dodaj dve veliki žlici kisle smetane , kanček sladke smetane, sol in poper. Pusti malo vreti, odstavi in postrezi.   Z OLIVNIM OLJEM Zmeljemo z olivnim oljem, damo v kozarčke in v skrinjo. Nekaj si jih lahko damo kar v hladilnik, počakajo tudi en mesec. Drugače pa se dobro obdrži tudi v hladilniku samo v vrečki (sigurno kak teden, lahko tudi več).   ČEMAŽ Z MASLOM Čemaž zgneteš z maslom, narediš štručke in ga daš v skrinjo. Tudi to lahko uporabiš kot dodatek omakam   NAMAZ S SKUTO V skuto zamešamo drobno sesekljani čemaž in namažemo na kruh.   ČEMAŽEVI ŽEPKI 1 zavitek maslenega testa
30 dag svežega čemaža
1 jajce
30 dag skute
sol in poper po okusu
1 rumenjak Testo samo malo razvaljamo in narežemo na 8 cm krat 8 velike kvadrate. Skuti dodamo rumenjak, drobno narezan čemaž, sol in poper. Vse dobro zmešamo. Če je skuta presuha, dodamo žlico jogurta ali smetane. Na vsak kvadrat damo veliko žlico nadeva in naredimo culice. Naložimo jih v pomaščen pekač in vsako premažemo s stolčenim rumenjakom. Pečico dobro segrejemo in v vročo vložimo pekač. Pečemo na 220 C 30 minut. Pečene postrežemo kot predjed k pivu, k omakam ali samo s solato. Čemaž ni potrebno da je kuhan, lahko se dela iz surovega. Takega narežemo tudi na vrh kake solate namesto česna. BELUŠI S ČEMAŽEVO OMAKO
800 g malih mladih krompirjev
2 kg belušev
sol, sladkor
1 žlička masla

Za čemaževo omako:
90 g čemaža
200 g masla
3 rumenjaki
žlica moke
125 ml vode, v kateri so se kuhali beluši

Krompir operemo, po potrebi olupimo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut.
Beluše operemo, olupimo, jim odrežemo konce ter jih po porcijah zvežemo v šopke. V večjem loncu zavremo vodo, dodamo ščepec soli, ščepec sladkorja in maslo ter jih kuhamo od 15 do 20 minut, odvisno od njihove debeline.
Čemaž očistimo, operemo in otresemo do suhega. peclje odstranimo, liste pa drobno sesekljamo. Maslo penasto zmešamo, med mešanjemo dodajamo rumenjake in moko ter segrejemo na majhnem plamenu. Počasi med mešanjem dolivamo beluševo vodo in na koncu vmešamo še čemaž. Omako vkuhamo do smetanaste gostote. Kuhane beluše in krompir naložimo na krožnike in prelijemo z omako ter potresemo s svežim čemažem.

ČEMAŽEVA TORTA S SLANINO
250 g moke
3 žlice olja
sol, poper
pol kocke svežega kvasa
četrt žličke sladkorja
125 ml mleka
250 g čemaža
75 g mesnate slanine
50 g masla
4 jajca
3 žlice naribanega sira
150 g na kocke narezanegamesnega sira
200 ml kisle smetane
kumina

V skledo damo moko z oljem in soljo, zdrobljen kvas zmešamo s sladkorjem in mlačnim mlekom ter prilijemo k moki. Zgnetemo tako dolgo, da se testo loči od sklede (z mešalnikom). Potresemo z malo moke in damo pokritega vzhajat za 45 minut. Okrogel model premera 28 cm obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 200°C (ventilatorsko na 180°C).
Testo razvaljamo, ga položimo v model in oblikujemo 2 cm visko rob, pokrijemo in pustimo vzhajati še 15 minut.
Čemaž očistimo, operemo in otresemo do suhega. Odstranimo peclje in drobno zrežemo.Slanino zrežemo na kocke in jo razpustimov ponvi, dodamo maslo in čemaž in dušimo cca 5 minut. Jajca stepemo in jih zmešamo s čemažem, sirom, mesnim sirom in s kislo smetano. Začinimo s soljo, poprom in kumino. Zmes porazdelimo po testu, pokrijemo z alu folijo in pečemo 20 minut. Nato odstranimo folijo in pečemo še 25 minut. Ponudimo vročo.

PIRE KROMPIR S ČEMAŽEM (IN PEČENICAMI)
1 kg mokastega krompirja
sol in sveže mlet poper
250 g čemaža
125 ml mleka
125 ml smetane
sveže nariban muškatni orešček
(2 žlici masla)
(4 pari pečenic)

Olupljen krompir narežemo na kocke in ga v slani vodi kuhamo 20 minut, odcedimo in pretlačimo skozi stiskalnico. Čemaž očistimo, operemo in odrežemo mu stebla, ga še mokrega damo v kozico, pokrijemo in tako dolgo dušimo, da pade skupaj. nato čemaž narežemo na trakove.
Mleko in smetano segrejemo v loncu in ju skupaj s čemažem vmešamo v pire. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
(Na maslu v ponvi zlato rjavo popečemo pečenice.)   PIŠČANEC S ČEMAŽEM Zasteklenite drobno narezano čebulo, dodajte na manjše kose narezano piščančje meso, malo dušite, dodajte v kropu prekuhan čemaž ( lahko zraven mrtva in navadna mlada kopriva, vendar naj je ni več kot 1/4 čemaža ), po želji lahko mal krompirja narezanega, nekaj zrn strtega popra, zalijte z vodo, žlička vegete ( če niste prebrali tisto o škodljivosti
glutaminata, če ste in verjamete, pol vegeto spustite), solite po okusu pokuhajte da se krompir skuha, na koncu lahko zgostite ( vendar ne preveč, kakor koli delate, podmet, rahlo prežganje s zelo malo paprike ali na "francoski način " s maslenimi kroglicami ), naribajte malo muškatnega oreha, če imate rad okus po česnu, lahko na koncu kuhanja narežete nekaj listov neprekuhanega čemaža.   NASITNA SOLATA S ČEMAŽEM 25 dag čemaževih listov
25 dag kuhanega fižola v zrnju
2 kuhani jajci
10 dag slanine (uporabljam pečeno panceto)
kis, olje
sol, poper
žlička gorčičnih zrn (ni nujno) Čemaževe liste operemo in jih narežemo. Dodamo fižol in narezani jajci. Na olju prepražimo slanino in zalijemo s kisom. Solato prelijemo z vročim prelivom ter jo solimo in popramo po okusu. Potresemo z gorčičnimi semeni. To je nasitna solata za večerjo. Zraven paše črn ali polnozrnat kruh.
S to solato sem premagala odpor do "špehove" solate.   ČEMAŽEV NAMAZ  - zeliščni namaz 500 g nepasirane skute
1 lonček kisle smetane
1 rumenjak
1 šopek čemaža
sok 1/2 limone
sol, poper Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.   OMAKA
potrebujemo: 2 žlici olja, 2 žlici moke, 3 žlice drobno narezanih listov čemaža, juho, žlico kisle smetane, limonin sok in sol po okusu. Moko in čemaževe liste rahlo prepražimo na olju, zalijemo z juho, posolimo in pokuhamo. Nato precedimo dodamo žlico kisle smetane ter okisamo z limoninim sokom. Omako ponudimo k kuhani govedini, divjačini in zrezkom.

NAMAZ
2 sirna namaza Tamar, 2 žlici olivnega olja zmešamo dodamo 6 žlic na drobno narezanih listov ali čebulic čemaža, dobro umešamo in namaz je gotov.

PALAČINKA
4 žlice drobno narezanih listov čemaža žvrkljamo z 2 jajcema, posolimo po okusu in pečemo v ponvi dokler se ne speče na eni strani, obrnemo in spečemo še na drugi strani.

SOLATA
za 1 osebo potrebujemo: 2 pesti listov čemaža, 1 jabolko, 1 žlico jabolčnega kisa, 2 žlici olivnega olja, sol, poper.
Liste čemaža očistimo in drobno narežemo, jabolko očistimo pešk in naribamo. Olje, kis, in začimbe, dobro zmešamo in zlijemo na čemaževe liste, ki smo jim prej dodali naribano jabolko.

JUHA
potrebujemo: 4 žlice narezanih listov čemaža, 1 mesnat paradižnik, 10 dag gob, 1 žlico margarine, 1/4 litra instant juhe, 1 žlico peteršilja, nariban sir.
Paradižnik za hip potopimo v vrelo vodo, ga olupimo in drobno narežemo. Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na segreti margarini dušimo narezane liste čemaža, narezan paradižnik in gobe. Zatem zalijemo z juho in pustimo, da počasi vre približno 10 minut. Čemaževi juhi dodamo peteršilj, bel kruh in nariban sir.

RECEPT ZA SPODBUJANJE APETITA
Obolelim dajemo drobno sesekljane liste ali pa iz njega pripravimo sok in ga dajemo po kapljicah (10 do 20 kapljic dnevno).

PROTI ARTERIOSKLEROZI
Na dan pojemo 3 krat 5 drobno narezanih listov čemeža.   REGRATOVI IN ČEMAŽEVI POPKI V KISU
Običajno naberemo takšne, ki so še zeleni, na vrhu se še ne vidi rumeni del, skriti so še v rozeti regratovih listov. Nikakor se jih ne da nabirati iz rastočih rastlin, vedno so "stranski produkt" nabiranja regrata za solato. Veliko popkov imajo predvsem tisti veliki regrati, ki imajo zelo narezljane liste.

Popke operemo. Pripravimo kis za vlaganje in vodo, v razmerju 1:3 do 4, odvisno, kako kisle shranke imamo radi. Mešanico solimo, malo sladkamo, dodamo lovorov list, cela poprova zrna (lepo je, če je poper mešan:bel, črn, zelen, rdeč) in zavremo. V vrelo stresemo popke in počakamo, da spremenijo barvo (minuto ali dve), jih poberemo iz kisa - najlažje gre tako, da vse precedimo skozi cedilo -  naložimo v majhne kozarčke. Kis ponovno zavremo in vrelega nalijemo na popke, da kis sega čez popke. Zapremo kozarčke in jih pokrijemo z brisačo, da se počasi ohladijo.

To je vse. Recept se mora obnesti tudi pri čemaževih popkih, mladih semenih kapucink, popkih marjetic; enako se vlagajo tudi koščki zelo mladih bučk. Njim se doda še listke bazilike. Pa bi se najbrž našlo še kaj. Čemaževe popke vlagamo v oljčno olje in potem jih uporabimo pri rižotah, paradižnikovih omakah in podobno.   ČEMAŽEVA TINKTURA Zelo zdravilna je čemaževa tinktura, ki jo pripraviš tako kot česnovo: 1/4 kg čemaževih čebulic razreži in daj v 1 l žganja ter pusti stati 14 dni čimbolj na toplem. Podnevi postavi dobro zamašeno in z voskom neprodušno zaprto steklenico na sonce in jo večkrat na dan dobro pretresi. Po 14. dneh vsebino precedi - uporabna je eno leto.
V času nalezljivih bolezni in prehladov je tinktura zelo učinkovita, vzamemo vsak dan 1 uro pred vsako jedjo po 10 do 15 kapljic.
Vir: Zdravilne rastline in njih uporaba - Richard Willford
ki pravi:
"Nobeno zelišče na svetu ni tako učinkovito za čiščenje želodca, črevesja in krvi, kot čemaž..."
ŠPINAČA, ŠAMPINJONI IN ČEMAŽ V SOLATI osvežujoča, aromatična in hrustljava pomladanska solata, izboljšana s šalotko in opečenimi kruhovimi kockami 400 g špinačnih listov 300 g šampinjonov 100 g čemaža 4 šalotke 40 g masla 2 rezini belega kruha marinada 1 paradižnik 3 žlice olivnega olja 2 žlici balzamičnega kisa sol črni poper v zrnu Špinača je prva zelenjava, ki so jo začeli prodajati tudi zamrznjeno. Čemaž aprila in maja nabiramo v suhem bukovem gozdu, na višjih legah ga je dovolj tudi junija. Pozimi so češnjevci edini kakovostni sveži paradižniki. predpriprava
V kozici pristavimo malo vode za blanširanje paradižnika.
Marinada. Paradižnik za 10 sekund potopimo v krop, nato pa ga olupimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na čimbolj drobne kockice. Začinimo ga s soljo in sveže mletim črnim poprom ter prelijemo z oljem in kisom. Premešamo.
Špinačnim listom potrgamo debelejše peclje. Nato liste oprhamo pod tekočo hladno vodo in temeljito odcedimo.
Čemaževe liste pripravimo enako kakor špinačne.
Kruh narežemo na kockice. priprava
Šampinjone očistimo. Porežemo jim bete, klobučke pa narežemo na manjše koščke. Stresemo jih v skledo ter dodamo špinačo, čemaž in marinado. Nežno premešamo.
V ponvi segrejemo maslo, na katerem kruhove kockice zlato rumeno opečemo.
Šalotko olupimo in zrežemo na tanke lističe. serviranje
Marinirano solato potresemo z narezano šalotko in z opečenimi kruhovimi kockami. Špinača, šampinjoni in čemaž v solati so osvežujoča hladna predjed, h kateri ponudimo kozarec suhega belega pinota.                  

(odgovor članu Vilika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2343
7.4.2009 23:51:09   
Anonimen
Ah, pa mi je vse skup vrglo. Če hočete malo lepše napisano dejte mi poslat mail na ZS pa vam pošljem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2344
8.4.2009 6:43:51   
Anonimen
DOBRO JUTRO

user posted image user posted image user posted image en velik lonec kavice za vse user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2345
8.4.2009 7:56:03   
sayuri
Jutro. nogica, hvala za virtualno kavico. user posted image  Naša noč super. Jah...knedla tko lepo spita celo noč user posted image . Sem včeraj poskusila drugo taktiko uspavanja. Lovro namreč vsak večer vpije, joka, se dere v posteljici. KO je pojedel, sva podrla kupček, potem sem ga pa imela v naročju in mu pela pesmice. SKoz me je gledal v oči user posted image  in se totalno umiril. Potem sem ga položila v posteljico, malce je sicer protestiral, ampak v 5 minutah zaspal user posted image . ZAra je Zraven v posteljici skor twist plesala.  user posted image user posted image user posted image user posted image  AMpak pri njej ni problem. Ona se kotali po posteljici sem in tja, ima opravka z dvema dudama, potem je pa zmanjka. user posted image  Bom danes ponovila, da vidim, če je tole umirjanje imelo tak učinek user posted image .

nogica joj si bla pridna user posted image  Tole si bom morala sprintat, da ne bom potem spet iskala. Sem pa včeraj dala nekaj listkov čemaža v solato (nasekljanega), pa je blo tko dobro user posted image . A to imaš ti čez celo leto....mislim do jeseni user posted image  AL sam zdaj raste? 

pikica kaaaajuser posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image  Tole je zdajle pa tud mene razkurilo-glede vrečke in mokrih oblačilc. ČAki malo. Ni mi jasno, res ne. Pa saj imajo tud tam vrečke. Zagotovo! Ker je Filip pred kratkim prinesel domov mokro majico v njihovi vrečki. Joj, jaz sploh ne vem, če imamo kakšno vrečko v ruzaku user posted image user posted image  Res mi je tole čudno. Bogica. Bog ve, kako se je počutila. Že tako jim je sedaj malce neprijetno, potem pa še takole user posted image  Kako ste se imeli na delavnicah? Jah, pri nas je blo tako, da je zara do pol šestih spala. TAko, da nismo mogli it vsi. Potem sem sicer prišla malce pokukat, ampak je bila taka gneča in slab zrak not user posted image , da nisem L&Z notri nosila. Sem šla raje en krog okrog Lepovč. user posted image  Je bilo pa fajn verjetno - vsaj po Filipovih in S besedah. Čeprav sta naša dva kreacijo bolj po moško naredila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Moramo doma še malce dokončat. user posted image

Muklla prvi občutek je najpomembnejši. Fajn, da si dobila dober občutek. JAz ti želim, da bi bila zadovoljna. SAj to je najpomembnejše. Ko vidiš, da je zadooljen otrok, je tudi starš. JAz sem imela žal s privat varstvom slabšo izkušnjo user posted image  PA ne pri V., da ne bo pomote. Meni se je vsakič trgalo srce, ko sem Filipa oddala. Velikokrat sem jokala vso pot do službe.... user posted image user posted image user posted image  Ko vidiš, da otrok trpi, da joka, da se slabo počuti, da je razdražljiv in žalosten, vedno z novimi praskami, buškami.... ne, ne...nisem ga mogla več tam pustit. V vrtcu se je takoj vživel in od prvega dne nimamo nobenega problema. user posted image

A tko...ve pa še v Hotel user posted image user posted image user posted image  Saj je prav. Kdaj bomo pa uživale, če ne zdaj user posted image . Bi vam z veseljem družbo delala, ampak naša dva sta bila res zloooooo lačna user posted image

Ah....me kar želodec boli. Moram v šolo danes. Nič se mi ne gre. user posted image  Se beremo kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
8.4.2009 8:23:33   
seny
Dobro jutro še od mene...
nogica hvala , zdaj bom pa same dobrote kuhala user posted image user posted image
pikica , kaj ???? Ja boga Lana, si prav predstavljam ,kako se je počutilauser posted image Jaz bi jim pa rekla , če je to tako težko v vrečko zložit oz. ortoku pomagat , da zloži v vrečko , al , pa če sam nameče....user posted image
muklla , super za varstvo....saj sploh ni važno kaj drugi rečejo , če so bo tvoj otrok tam dobro počutil je to nepomembnouser posted image
Vilika , tvoj pa tko priden deluje ....no ja , saj naša je tud v drugih očeš pridnauser posted image user posted image user posted image
sayuri , v šolo , a si to mislila v službo user posted image Jao, kmal bomo mogle delat ......saj ti imaš nekaj daljšo porodniško , ane ?
klepetka , kako M.?Je kaj boljš?

Včerajšna kavica je bila user posted image user posted image user posted image  nam ostane v navadi.

Zdaj se mi pa ne da več pisat.Zunaj je sonček , Tijo nafotram in švrc na zrakuser posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
8.4.2009 11:21:01   
dulcinea
Sam da vas pozdravim. Tukaj je superca- sonček, ptički.... men se pa tkoooooooooo spi. Najraj bi šla spat. Pa sem mislna it mal športat, pa se mi prov nč ne da. Pomladanska utrujenost user posted image

Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu seny)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
8.4.2009 12:17:07   
Anonimen
Evo mene doma user posted image Sva s taščo lumpale, pa rožice sem si umislila. Kombinacija je super, zdej samo upam, da bo raslo tako, kot so si zmailili moji možgančki user posted image .

Pikica hvala za povabilo. Bi se lahko vstavle za par minut, ker ima tašča ene opravke, tako da drugič user posted image Obljubim. Aja, pa obljubila sem, da s Taro enkrat uletiva. Bova. Pa ti se lahko tud oglasiš.

nogica joj si bla pridna user posted image Tole si bom morala sprintat, da ne bom potem spet iskala. Sem pa včeraj dala nekaj listkov čemaža v solato (nasekljanega), pa je blo tko dobro user posted image . A to imaš ti čez celo leto....mislim do jeseni user posted image AL sam zdaj raste?

Dej mi pošlji mail, ker mam bolj lepo urejeno, tle mi je vse skupaj zmetalo. Drugače pa čemaž raste oz. požene spomladi in zdajle je enkraten, ko so še mladi poganjki. Stari imajo bolj okus po česnu ampak ni pa več tako dober, vsaj meni. Čebulice so pa celo leto v zemlji. Eni jih uporabljajo kot česen ampak meni se zdi (tako sem tudi prebrala user posted image ), da se čemaž ko odžene res iztroši, ker vso "energijo" da v liste. So pa uporabne tudi glavice, ki se vlagajo. To bom prvič poskusila letos. Če kaj uspe dam za poskusit user posted image

Zdej moram pa na Amis klicat. Nam telefoni ne delajo. Ma važno da je net user posted image . Zjutraj sem bla več kot pol ure na tel. Vtaknite kabel sem, iztaknite iz elektrike, vtaknite tja user posted image user posted image user posted image pa nič iz tega. Zdej grem ponovno na slušalko in vtikat sem in tja.

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2349
8.4.2009 14:06:38   
dulcinea
Nogi, kakšno zemljo pa ima tale čemažek rad? Ker moj je dobil neke sadike, zdej pa ne veva, kam posadit. Ker v vrt tud ne moreva, ker se baje ful razraste in se ga pol ne moreš losat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.