Nika v službi
|
Vse to je za tvojo drago staro mamo, Teta Beta. Da bi le pomagalo. Jo bova z Niko zvečer priporočili v varstvo, ko moliva Angelčka.... Tažana, iskreno upam, da se tole s tvojim ušesom vendarle uredi. Brez AB je težko, sploh če je stvar fajn vneta... Še zate ena pikicapokica: Pety, jaz moram pa povedat zelo iskreno - meni tile črni crocsi ne potegnejo. Nasploh mi črne stvari na otrocih ne sedejo, mi deluje kar morbidno. Sicer imam črno barvo zelo rada, samo pri teh malih bučkah mi pa ne gre skupaj. Se mi zdi, da morajo otroci biti v živahnih, veselih barvah. Tudi jaz imam pomisleke glede dobavljivosti tega modela ali pa katerega drugega, ki je bolj tematsko obarvan, ali kako bi se izrazila. Sicer pa do Dunaja oz. do SCS (Shopping Center South oz. Einkaufszentrum Süd) sploh ni tako daleč.... Kdaj gremo? Špelka, tale olimski sir je res zakon. Jaz ga pogosto naročim za predjed v restavracijah, doma pa ga - iskreno povedano - še nisem pripravljala. Imajo ga povsod po večjih centrih, kot ti je že napisala Ninočka. Juhej, 09.04. stiskamo pesti! Jasno je, da se veseliš, saj se tudi me s tabo! Ninočka, a ni Benika že nazaj v službi?! Ali pa sem jaz čisto pomešala.... Pri nas v vrtcu so tudi imeli zaporo vode včeraj, so nekaj popravljali in je Nika takoj raportirala, da se po malici ni mogla umiti rok. Baje so rekli, da bodo zaprli samo za dve uri... V sredo morajo prinesti zobno ščetko in zobno pasto, ker si bodo umivali zobe, prihodnji torek pa imamo spomladansko srečanje naše skupine ob 16. uri v vrtcu. Te delavnice so vedno tako zabavne... Pa v projektu Unicefa, punčke iz cunj, sodelujejo, zato moramo prinesti odpadno blago, trakove... da bo vsak oddelek naredil punčko. Mama je že šla takoj v akcijo in pripravlja cel paket odpadne čipke ter blaga, da bo njena vnukinja material odnesla v vrtec. Kaj bi mi brez naših starih staršev! V temo DVD-jev - filmov se ne bom vključevala, saj pri nas te stvari niso aktualne. Midva še DVD-ja nimava in ga še nekaj časa ne nameravam kupiti. Kot sem že na srečanju omenila, greva midva s Tomažem še vedno raje v kino pogledat film, TV-ja praktično ne gledamo, Nika za risanke ni v iber navdušena, tako da vsega tega trenutno ne potrebujemo. Pesmic imamo tudi relativno malo - CD Rad imej živali (ki sem ga nekaterim že presnela, zdaj pa za to ni več primeren, ker preskakuje, zavija...), pa CD-je, ki sem jih dobila od Benike in 2ursae, 2 uspavanki (klasika), potem pa se že konča. Za Mačka Murija pa bi vendarle tudi jaz stopila v vrsto. Za konec še zelo žalostna novica: našo sodelavko iz proizvodnje, eno najbolj pridnih, marljivih, živahnih, zabavnih...., je v soboto možganska kap. Je v bolnici, a kot kaže ni upanja. V soboto je bila na praznovanju druge sodelavke, ki je praznovala Abrahama, zraven je bilo cel kup ostalih sodelavcev iz naše proizvodnje, ki so stali zraven, ko se je zgrudila. Stara je 57 let. Sploh ne moremo verjeti, da je ne bo več med nami. Njena miza je prazna, pospravljena, danes zjutraj je bil njen stol na skupnem sestanku prazen. Ko greš dol v proizvodnjo, je grobna tišina. Vedno so imeli glasbo na glas, klepetali, zdaj pa vse poteka nekako neslišno. Kot da so še stroji obmoknili. Sploh ne znam povedati, kako neverjetno je vse skupaj....