2ursae
|
juhuhu, pa sva doma . Eto, kako se lahko navaden prehlad čez noč preobrazi v hud bronhiolitis. od torka do danes sva preživela na infekcijski kliniki, kjer so mi lepo poštimal Bora, meni pa tudi ni bilo hudega. Res, moram pohvalit, pričakovala sem dosti manj - imela sem ležišče, ki ga dostavijo ob večerih in odpeljejo zjutraj, tako da spala sem super, obroki so pa bili za oba. Bor je bil živahen, poskočen, tako da sva se v svoji mali sobici imela prav super. Imela sva pogled na cesto, kar je bil za malega ljubitelja prevoznih sredstev pravi hit, navdušil se je nad rešilci (teh okoli bolnišnic res ne manjka) in helihopterjem, všeč mu je bila njegova posteljica, všeč so mu bile omarice, ampule fiziološke raztopine, koleščki na postelji, risbice po stenah ... skratka, ugotovila sem (kar itak že vem), da imam enega dobrovoljnega poskočneža , ki je po parih dneh zlezel pod kožo tudi sestram in zdravnici . Osvojil je protokol obiskovanja v najini sobici in vsakemu prijazno pomahal pa-pa, ko je odhajal. Skratka, imela sva mini počitnice, fajn je bilo, samo mi2 z dnevnim obiskom očija. Ni mi bilo treba pospravljat, ne kuhat, ne prat ... sami jaz in moj mali sine, nasmejan in vesel. Na vsakih par ur sva morala inhalirati, vse je šlo na bolje, ko je včeraj dobil visoko vročino, enkrat je bruhal in začel tud driskati. Nič luštno, samo roko na srce, če se to zgodi, je najboljš, da se ga to loti takrat, ko sva že itak v bolnici in naredijo ful servis - vzeli so mu vzorec drekca, ki je bil negativen na rota virus in to je bilo dovolj, da sva dobila zeleno luč za domov. Dajat mu moram ventolin in to je vse. Če bo šlo tako naprej (danes je imel le dopoldne minimalno vročino), sva zmagala. to je na hitro od mene, hrepenim po kavču - v sobici so bili le otroški stolčki in mizica - in dobri kavici špelka , kar tako naprej, no, seveda, brez krvavitev, prosim nika, kar nekaj časa me še ne bo v službo, pošlji mi mail na ursa@arctic.si