Nika v službi
|
Teta beta, saj te bomo prav pogrešale, veš. Samo kaj, ko nikakor ne pridemo skupaj, da bi našli lokacijo, ki bi vsem ustrezala. Ampak jaz bi absolutno bila za eno srečanje v vašem koncu, da se dobimo ti, Doroteja, jaz komot pridem, pa po moje Benika bi bila tudi za kak tak "podvig", pa mogoče še kakšna, in naredimo pač "parcialni" čvek septemberk 2005. Vreme bo čedalje lepše (no, pustimo zdaj tole štalo jutri in v soboto s snegom) in res ni ovir za izlete.... Ninočka, pri nas praviloma ne govorimo grdo, jaz kdaj (ampak res izjemoma) spustim "porkaduš", pa babi se (spet zelo redko) priduša "porka madona", oboje je Nika že ponovila, vendar sem ji isto kot ti pač povedala, da so to grde besede in da se tako ne govori. Da se moramo tudi mi, odrasli, poboljšat in kontrolirat, da tako govorjenje res ni lepo... Zaenkrat torej z grdimi izrazi nimamo težav, tudi iz vrtca še ni prinesla nič posebej kritičnega. So pa aktualni "smotan", "blesav", ipd., za kar ji povemo isto - da to ni lepo, če nekoga obkladaš s takimi izrazi, ker človeka prizadenejo. Povem ji, da se tudi ona ne bi dobro počutila, če bi se kdo tako obnašal do nje, da bi bila verjetno žalostna, prizadeta. Itak pa ne dojame še čisto pomena teh "smotan", njim se pač to zdi zabavno, ker je pač nekdo v vrtcu to pogruntal in male papige so povzele. Meni se zdi pomembno, da se o vsem doma pogovorimo, da zadeve razložimo. Če bo razumela, da nekaj ni uredu, potem je upanje, da tega ne bo uporabljala. Aha, A-n-j-a ni v Bizoviku... Jaz pa sem bila ves čas prepričana, da je iz tistega konca. Sorči. Jo bova pač skupaj pobrali, pa kjer koli to že je. Upam, da Ruben ni fasal rdečk... mogoče je zgolj kaj prehodnega, kaka alergija, ki bo izzvenela... Držim pesti. Bravo za začetek prenavljanja poslovnih prostorov! Mi imamo tudi redne kontrole Ključa 1 (urejenost delovnega mesta), ravno zdaj konec marca bo naslednja.