|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
23.3.2009 19:52:56   
Zvezdica
ulla- ti si ful ekspert za vse a te smem vprašat kaj narediš če je dojenček zaprt, da trdo kaka?

nisem ullauser posted image , ampak ti povem, da so sladke kamilce za zaprtje odlične.

Sicer če je otrok samo dojen, se zgodi da tudi en teden ne kaka in pač ni nič narobe.

i belive i can fly....

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
23.3.2009 20:04:40   
kiara24
hlvala ti zvezdica. A pa se lahko dajo 2 meseca staremu dojenčku? In kaj narediš če noče pit tega?

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 20:22:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nea)
  Neposredna povezava do sporočila: 1453
23.3.2009 20:37:20   
Jancci
Danes sem ziher "porabla" 5 tavelkih tetra plenic. Meta skos poliva. Pa če bi hotla bi tut sebe lahko ene 3x preoblekla.. no sam se nisem in sem zdele samo še za pod tuš  user posted image
KAJ čem narest? A se sploh kaj da proti polivanju ukrenit?? Ji redno podiram kupčke pa ne pomaga. Sej Mete nič ne moti, je pa dost zoprna zadeva. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kiara24

in ko sva bili zunaj je popila 100 ml čaja tolk je bila žejna.

Kako pa veš kdaj je žejna kdaj pa lačna? Ker čaj ji pa daješ? A še kera daje otročkom čajčke al pa vodo za pit?? Jest ne.. sam joško user posted image

LOO9 - moja Meta ima tut glavo skoz v desno obrnjeno. Prav težko jo nahecamo, da jo da tudi v levo za kratek čas, potem pa takoj nazaj v desno. Pa sem spraševala tam, kjer hodiva na telovadbo, če je kaj narobe in mi je rekla da ni. Itak se še razvija in raste in trenira svoje mišice. Čimveč mora otrok naresti sam. Tudi glavice pri odlaganju v tem obdobju ni več treba tako zelo paziti, ker je to neke vrste "potuha".  Mora počasi dojeti, da jo bo morala držati sama. Tam npr. je pri premikanju iz hrbta na trebuh samo eno nogico dala čez drugo (tako na stopalo), ji z rokico rahlo nakazala in Meta se je obrnila sama. Potem ji je ena rokica ostala pod telesom. Seveda sem jo takoj hotela popravit, pa mi je rekla naj jo kar pustim, da se malo sama potrudi. Je rerkla, da če otroku kaj ne bo prav bo že sam"povedal" . Tako je Meta ziher ene dve minute ležala na trebuščku s svojo rokico spodvito nekje pod sabo in se trudila, da bi jo spravila ven. Po ene treh minutah ji je slavnostno uspelo in se je sama postavila na rokice in pasla kravice  user posted image user posted image  Sem bila ful vesela in una je rekla, da je za 2 meseca to ful dobr, da ne rata vsem. Sem bila čist ponosna!!  user posted image user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
23.3.2009 20:37:56   
sonček33
Ojla pupe!

Vas berem, pa ni časa pisat. No, včasih tudi volje niuser posted image . Vidim, da ulla, zvezdica in ronja talajo nasvete.Tudi jaz potrebujem enega - namreč mal mi že cefra živce to, da je ponoči naš Lovro  moker. Čez dan nimamo težav, da bi plenice premočile, no se je že zgodilo, ampak redko redko. Ponoči pa ...se dogaja, da ga moram preobleči tudi 2x ali 3x. Uporabljamo plenice za 1x uporabo za čez noč, podnevi pa mal kombiniram pralne in te. Čez dan ga previjam tam na 3 ure, enako tudi ponoči, razen če mali potegne kakšno rundo na 4 ure, kar je redko. Premoči pa vedno na hrbtu, oziroma pri ledvicah in vedno na oni strani, na katerem boku leži.

Ulla super za šivalni stroj, zdej ste še mene zapalile, čeprav jaz nimam pojma o šivanju, sem se pa že večkrat mislila prijaviti na kak tečaj.

Študentke - pridne ste in svaka vam čast. jaz sem po diplomah zaključila s študijem, čeprav nikoli se ne ve...morda pa kdaj še kaj ... Ko boste napisale diplomske noz. magistrske naloge, pa se lahko obrnete name, če potrebujete lektorja.

Mi smo izkoriščali sončne žarke čez vikend in danes. Res se veliko potepamo, peš seveda. Danes sva z Lovrom naredila kar nekaj kilometrov, saj sva bila na terenu 6 ur.

Jutri imam G in čakamo zeleno luč zauser posted image .

Dragi ima dopust jutri, ampak glede na vreme bomo kar doma...mogoče mi rata it k frizerju.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
23.3.2009 20:51:44   
sonček33
A je aktera na vezi s sašo???

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
23.3.2009 21:03:50   
crtka
ponoči naš Lovro moker. Čez dan nimamo težav, da bi plenice premočile, no se je že zgodilo, ampak redko redko. Ponoči pa ...se dogaja, da ga moram preobleči tudi 2x ali 3x. Uporabljamo plenice za 1x uporabo za čez noč, podnevi pa mal kombiniram pralne in te. Čez dan ga previjam tam na 3 ure, enako tudi ponoči, razen če mali potegne kakšno rundo na 4 ure, kar je redko. Premoči pa vedno na hrbtu, oziroma pri ledvicah in vedno na oni strani, na katerem boku leži.
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Mu plenico zadosti stisneš, stisnjena mora bit kr fejst, da ti gre en prst vmes, pa tiste metuljčke ob robovih moraš vn dat. Jst ga ponoči ne previjam (razen če bi se pokakal, pa se še ni zgodilo) ga previjem ob 22-23 pa do 6-7 nič pa mu še ni premočilo, je pa plenica zjutrej težka 1 kg user posted image .

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
23.3.2009 21:23:52   
Soncnica
Hoj!

Glede dvigovanja nogic in ritke - naša punči z nogicami ful brca, ampak v zrak jih še ne dvigne

Ulla glede zategovanja mišic - zato se pri nas sling tako zelo obnese, ker je edino v slingu happy, če je v vodoravnem položaju, drugače pa protestira

Sonček33 jaz res upam, da bom letos prišla do točke, ko bom potrebovala lektoriranje in se lahko potem kaj zmeniva user posted image

Punce lepo spite!

(odgovor članu crtka)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
23.3.2009 21:26:31   
Soncnica
Aja, še glede premočenih plenic - mi smo do sedaj uporabljali babylove in nikoli niso premočileuser posted image , sedaj smo prvič dali gor Pamperske in so takoj premočile in to po trebuščku v roku pol ure po previjanju...user posted image

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
23.3.2009 21:39:20   
Ploha
ja meni tudi pamperske premočijo, no ne premočijo, vedno pri strano ven uide user posted image , babylove pa kr hvalijo,...

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
23.3.2009 21:46:01   
kiara24
Pri nas, če je lačna sploh noče piti čaja, ven porivauser posted image flaško ko ji jo daš, pije Hippi-komarček.

Niia- hvala za darilceuser posted image .

Lepo nočko vam želim,s e jutri tipkamo.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 22:28:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kiara24)
  Neposredna povezava do sporočila: 1462
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 22:33:15   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1463
23.3.2009 22:40:12   
sonček33
Hvala punce za odg. Morda ga pa res preveč rahlo povijem, čeprav..zakaj čez dan ok, ponoči pa neuser posted image user posted image
Niia - a tudi ponoči imač pralne? aktere pa? racmanke? a pa nič ne premočijo praviš?

Meni je dete v teh racmankah tako smesšno, kakšno rito ima veliko...ampak zgleda pa, da njemu nič ne gre to na živce.

Niia - menda ni najboljši Hippov čajček, ker ima dodan sladkor. menda je boljše kupit v lekarni komarčkov čaj (posušene) pa ga skuhat.

Neposredna povezava do sporočila: 1464
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 22:49:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 1465
24.3.2009 7:32:30   
PAJO
dobro jutro

hitro ena user posted image za vas,zdej grem pa dat za jest moji punčiki user posted image

se slišimo kasneje

papa

Neposredna povezava do sporočila: 1466
24.3.2009 7:45:53   
Soncnica
Hoj!

Pajo hvala za kavico user posted image user posted image user posted image (brez tega ne znam živet...)

Niia magisterij delam na pravnem področju; moram dokončat magistrsko, ker jo packam že preeedolgo user posted image

Uživajte!

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 1467
24.3.2009 8:05:17   
spetko
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V smeri hoje ga nosiš kasneje, ker najprej mu še glavica dol pade in potem ne more fino dihat - mislim, če ga neseš iz dnevne v kuhinjo, ni problem, problem je, če bi ga stalno tako nosila. Glavico začnejo lepo držat nekje pri 3-4 mesecih.

aha..hvala za odgovor glede držanja glavice..kdaj pa tko začnejo "past kravice"?
kar se pa tiče nošenja v smeri hoje pa ga ne nosim non stop samo ko ga dam ne da bi glavica padla dol ker je on ne bi držal...ampak jo drži in kot da želi it naprej z glavo kot da bi če bi vedel še z rokicami kaj prijet in se da naprej cel???..

pri meni je tudi pri pamperskah vedno premočil..sem ga znala trikrat na dan preoblečt zaradi tega..
zdej pa sem poskusila od mullerja pleničke in so zaenkrat ok...

moj sonček je tudi začel nogice dvigat in se obračat in še malo pa bi se lahko dal na trebuh...

kaj vi vaše malčke mažete po celem telesu vsak dan al...?

lep dan želim

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
24.3.2009 8:23:49   
Anonimen
še eno vprašanje..kadar go nosiš tko na sebi da je naslonjen nate v smeri hoje..kot ki kaže v tisti knjižic

tko ni fajn nosit pred tretjim, četrtim mesecem, ker še ne obvladujejo glavice in pol pride glih do tega - da mu niha sem pa tja, pa naprej pada...glavico pa že obvladajo nekje med tretjim in četrtim mesecem...

Ulla, thx. Matr, kaj pa ti drugače delaš v lajfu, da vse to veš? Bom upoštevala vse kar si napisala.

user posted image user posted image user posted image skladiščim informacije v buči...neb verjetla kaj vse se notri najdeuser posted image user posted image

So se nama fulll zahvaljevali. Takle mamo tle...vroče za znoret.

krtexxuser posted image ja kje pa živite pol...sej mogoč si rekla kdaj, sam sem sfalila očitno...(al pa se mi informacija ni ustrezna skladiščlauser posted image )

zvezdica, probi se v razvojno naročit...al pa na kak posvet k fizioterapevtki, če se ti zdi da je tko...k se res lepo porihta...to dvigovanje je pa kr problem, ja..

pa super za akcijouser posted image nama že tud kr fajn gre, že skor nisma več invalidauser posted image

kako dvigujejo nogice v ležečem položaju in ritko to pri nas sedaj dela, ko je na previjalni ali ko jo dam v posteljico čez dan.

a to misliš k brca z nogicami sem in tja in mu ritu privzdigujeuser posted image ja, to počnejo, iz tega pol pride da se obrne na trebuh, lohk pomagaš tko, da ko leži na hrbtu, potegneš eno nogo čez drugo, tako da se zasuče v boku, zgornji del pa potem otrok sam potegne....jooooj, to je spet ful težko napisatuser posted image u glavnem ok je to. rito pa ne smejo dvigovat tko, da bi se recimo z nogicami upirali in delali most...L009 a si to mogoč mislila? oz. ne da ne smejo, kaže na razvojne težave, oz. spet na ta ekstanzijski vzorec pa še kaj.

kiara, za kakanje pri tko mičkenem ti ne vem rečt, k nikol nismo mel teh težavuser posted image ula pol kasnej je že bla kdaj zaprta, pa so najbolj pomagale suhe slive in marelice...tko mejhnemu pa najbrež res najboljš par žličk sladkega čaja, sam to more res bit fejst sladkan. za zaprto se pa šteje, če otrok trdo kaka. če kaka normalno mehko blato, pa čeprov sam enkrat na teden, je vse ok, ni treba nič ukrepat.

L009 ti kar sama reči za razvojno in vztrajaj, če bo imel p kake čudne ideje, da je to vse ok. ker ni in lohk resne posledice potegne za sabo. to ti pravim zato, k eni pediatri so mal čudni, pa ta razvojna pediatrija jim je znanstvena fantastika.

KAJ čem narest? A se sploh kaj da proti polivanju ukrenit?? Ji

jancci dokler teža normalno napreduje, ni panike. pa nam se zdi da ogromno polijejo, da nič ne more ostat v želodčku, sam ni tkouser posted image probi polit po tlek 150 ml ( al kolk približno bi naj zdej pojedli, sej ne vem točno), boš vidla da je tega ogromnouser posted image pol pa primerjaj s tistim, kar meta polije...problem je, če gre za refluks, da prov iz želodčka se vrača vsebina nazaj gor, ker una zaklopka ne dela normalno in s tem gre gor tud kislina, k lohk poškoduje požiralnik in povzroči ranice...tam je treba bolj ukrepat...

jst sam dojim, nič tekočine, tud uli nisem, pa je bla v najhuj vročini...škodi sicer ne, koristi pa tud neuser posted image otrok če je žejen, bo pač hotu joško, pa bo sam parkrat povleku, pa ma dost.

sonček neo je bil od začetko vsako noč moker, isto na boku kjer je ležal, pa to je tolk nalulal, da je dobesedno odtrgalo un trak na pleniciuser posted image ni ježek spustil, ampak ga je na drugi strani odtrgalo...zdej je pa boljš, tud je še moker občasno, sam jst ga u dekco zavijem, ko ga dam spat, da mu je toplo in to navadno šele zjutri vidimuser posted image pa očitno ga ne moti, oz. da bi ga zeblo al kaj, ker prej je protestiral, zdej pa normalno spiuser posted image probi mu dat bombaž
no za čez noč, če bo kej boljš...nam zdrži...

zato se pri nas sling tako zelo obnese, ker je edino v slingu happy, če je v vodoravnem položaju, drugače pa protestira

ja sling je fajn, ker je otrok v pravilnem položaju, pa jaz če ga moram kje odložit, pa da ga ula ne doseže, ga odložim v jajčko, ker tudi tam je lepo zvit v lupinico...čeprov tud tu so mnenja deljena, sam če gledaš in stališča pravilnega handlinga, je jačka čisto ok. jaz mu samo z brisačko podložim rito, da malo zravnam dno, da ne pride tko ukrivljen, je pa lepo uvit in nogice ima pokrčene, pa je čist zadovoljen. mu igračke na ročaj obesim in že lepo steguje rokice proti njim in odpira pestke in si jih ogledujeuser posted image
pri uli ni blo te dileme z odlaganjem, ker sem jo al na kavč al na tla, zdej je pa bolj problem, k ga ne morm odložit pa it nekam, k ga bo ula frderbala tacajtuser posted image

Meni je dete v teh racmankah tako smesšno, kakšno rito ima veliko...ampak zgleda pa, da njemu nič ne gre to na živce.

ja je ogromna rit resuser posted image veš kaka je bla ula, k je mela 2900guser posted image sama plenica je bla, sem ji mogla mal jogi podložit in vzglavje dvignt, da ni z glavo dol viselauser posted image

kar se čaja tiče - dejte kupovat unga v vrečkah al v razsutem stanjuuser posted image sej ni tko težko un čaj skuhat....k ta instant je eno samo sranje...sam cukr, pa na pediatrični v lj, uni gastrologi al kva so...pravjo da je temu čaju dodano še neki (pozabla kaj), k povzroča odvisnost, da otrok pol noče nič drujga pit, kt ta čaj in da majo ful primerov, k majo otroci blazne težave zarad tega čaja, čist majo napihnjene trebuščke pa rane na želodčku, u glavnem groza. tko da navadn čaj, pa je, najboljš je pa itak voda. ta industrija otroške je hrane je res za kozlatuser posted image kaj vse počnejo...

(odgovor članu spetko)
  Neposredna povezava do sporočila: 1469
24.3.2009 8:27:34   
Anonimen
tko, ulo sem dons v vrtec peljala ( da bo zbolela spetuser posted image ), ker vsak dan ko na sprehodu srečamo njeno skupino, jo komi stran dobim, ona bi kr zravn njih šlauser posted image edin pol k ji razložmo, da grejo otročki ajat, pol gre z mano, k tist ji pa ne diši....in majo dons še neke predstave, pa sem jo peljala...sem si prej tamalga v slin zmontirala in smo šliuser posted image

tko da morm izkoristit, pa mal pospravit dons ( slabo mi kažeuser posted image ), po otroški omari, posesat, pomit, pa v spalnici plac narest, za mašinouser posted image balkon bi mogla pomit, sam je tako nikakvo vreme dons, da ne bom...u glavnem, mal zaposlitve...pa še ankeete sem spet dobilauser posted image user posted image bo kak dinarček paduuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1470
24.3.2009 8:30:24   
PAJO
pri nam pa sneg pada.a še kje
vreme je fulll smotan res,pa ohladilo se je,danes nič ne bo od sprehoda.

kako ste kej,ste se naspali.=

jutri gremo pa mal v avstrijo,upam če ne bo snega :)
komej čakam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
24.3.2009 8:32:48   
PAJO
ulla80 jz bi tud te ankete delala user posted image

jz moram tud danes likat,ker imam pa zdej že res vvveeeelliikkkkkk.
full se mi je nabral.tamala je v ležalniku in ji je full všeč.

zunej pada sneg,prava zimska idila,pa pomlad je že

komej čakam morjeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
24.3.2009 8:48:25   
sonček33
pa še ankeete sem spet dobilauser posted image user posted image bo kak dinarček paduuser posted image

Pa kakšne ankete maš to?

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
24.3.2009 8:51:58   
Anonimen
user posted image

vojaški rezervistiuser posted image kako so zadovoljni in to....to se delajo ankete na terenu, pol je pa treba odgovore v program vnest, da dobiš pol ven statistiko...tolk in tolk jih je nezadovoljnih s hrano, tolk in tolk bi jih šlo na misije itd...u bistvu je dost dosadna zadevauser posted image sam je pa fajn plačana...

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 1474
24.3.2009 8:55:41   
sonček33
user posted image

A je tko otrok u redu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......