|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarski sončki 2009
21.3.2009 10:12:42   
sonček33
Oljica ojla.
Pridna, da si šla na predavanje!
Očitno sva imeli obe v P na Jesenicah iste izkušnje z babicami in dojenjem. Tukaj so se že začele tudi moje težave.
Imaš pa prav, glavno da sta najina sončka sita in zadovoljna, kar prej, vsaj pri nas, ni bilo.

Midva sva vstala ob 7.45 popila mleko, se umila in previla. Vmes je mali za 15 minut zaspal, jaz pa hitro sesalec v roke in sesanje...no dve sobi sem uspela posesati in pomiti.
Vmes dala prat cunje in posodo. Zdej sta bila moja starša tukaj, sem še cunje pobrala iz stojala, slekla posteljnino, spila kufe...
Lovro spi, jaz pa mal skoke gledam, mal za rač, obešanje cot...
Nekam velik energije imam glede na to, da sem ponoči od 1h-3.30 bedela.

Lep dan vsem.
Pri nas sije sonček, apiha leden veter. Pomoje bomo doma.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
21.3.2009 15:26:44   
mimi30
IZVIRNO SPOROČILO: mimi30

kar se tiče dojenja ponoči, midve čez noč od 23h do 6h) se vedno 3 - 4x jeva

soncnica, tole je pa kar velikouser posted image , a se hitro naje? Se sploh kaj naspiš?

user posted image tole sem jaz spraševalauser posted image , danes smo v tem času jedli 6xuser posted image . Nič spali, samo jedli celo noč, danes sem torej spet utrujenauser posted image . Dobro, da sem vsaj posesala včeraj.
Spali pa nismo zato, ker ima spet poln nosek in potem malo je se utrudi zaspi in spet in spet. Če ji pa vlačim ven in fiziološko not zlivam se pa čist prebudi, samo danes ponoč sem mim pihnila bi blo tko bolj in bi pol lepo nazaj zaspale.

ulla super si, da nam dviguješ moralo glede dojenja. Nažalost je tako, da jih večina najprej in najraje reče da daj dodatek namesto, da bi te vzpodbujali. Dojenje, če nimaš presežka mleka, vseekakor ni najbolj enostavna stvar. Še večji problem pa nastane, če si preutrujen, znerviran,.. potem se količina po moje zmanjšuje ne glede na ponudbo in povpraševanje. V takšnih primerih je boljše, da pač enkrat dodaš, če to primore k temu, da se odpočiješ in pomiriš ter potem nadaljuješ z dojenjem.
ulla zaradi tebe in tvojih nasvetov se pa marsikatera med nami še vedno trudi in nam nekako uspeva. Najbolj mi pa uspeva takrat, ko preberem, da tudi ti, ki nimaš težav s količino mleka, kdaj dojiš cel danuser posted image .

Vsake toliko vprašam katero starosti moje mame ali je dojila in kako dolgo. In vglavnem imajo vse neke razloge zakaj niso (premalo mleka, premalo hranljivo,...), če pa so, so pa končale itak okoli 4meseca, ker so začeli ostalo dajat.

naši otroci niso razvajeni in ne izsiljujejo samo z jokom hočejo priti do tistega kar smo jim že enkrat dali in jim je ugajalo. Saj oni ne vejo, da se to naj ne bi delalo.

punce tiste k študirate. ste pustile študij za nekaj časa ali ne? jaz sem bila na enempredavanju, ker mi manjka samo še en izpit za 2 l magisterija in se splača potrudit, samo ne vem kako mi bo rataluser posted image

oljica, user posted image pridna da si šla na predavanje. Men manjka še en izpit in naloga do magisterija pa sem že v prvi nosečnosti vse skup pustla in bila samo noseča in v službo hodlauser posted image . Verjetno ne bom nikol nadaljevala. Če bi kdo drug rekel, da je tak daleč, bi mu ziher pamet solilauser posted image kok se zdaj ne splača obupat in pustit, sam za sebe pa mislim da je to kr the end.

Mi smo bili danes v mestu. lepo sonček sije, sam mrzlo je k user posted image in piha. Nič kaj prijetno. Zdaj pa vsi počivajo, Špela na mojih rokah, ravno končala zizanjeuser posted image , onadva pa vsak v svoji sobi.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
21.3.2009 15:35:28   
Anonimen
ki nimaš težav s količino mleka, kdaj dojiš cel dan

ja, od julija 2007 se to kar pogosto dogajauser posted image user posted image nimaš kaj...pa ne sam dan, tud nočuser posted image

pa neb rekla da nimam težav s količino....kaj pa vem, so vzponi in padci, kak dan je tko, kak drug pa spet drgač...sam jaz vem da tko to je in da je to normalno in se ne obremenjujem s tem. če pa tega ne veš, pa če recimo misliš da more mleko skoz kr špricat, če ti noben ne pove kako to gre, pol se še pa najde kaka mama/tašča/soseda k ti reče joj, premal mleka maš, flašo dej, men se isto nardilo, pr dveh mescih mi je mleka zmanjlkalo, nismo vse mlekarce itd....pol je pa hitr konc, zato tud tolk mal cajta dojijo ženske.

smo bli zun, pa piha k svinauser posted image

(odgovor članu mimi30)
  Neposredna povezava do sporočila: 1403
21.3.2009 15:50:46   
krtekxx
Smučala. S ta novimi dilami. Mal so težke...no, verjetno sem jaz šfoh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
21.3.2009 17:09:15   
barba
Jst se sam na hitro malo javim.
Sem Meto malo k tašči dala, da sva z malim lohk šla saj za eno uro ven. Sam me je oreng napihaluser posted image user posted image user posted image
Tine ma dons že boljši nosek, Meta je pa tko tko. Če se ne bo nč izbolšal greva v pond. k zdravniku.

Šibam mal po bajti pospravt dokler Mete še ni nazaj. Mož mi pa vrt štihauser posted image

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
21.3.2009 17:16:40   
sonček33
krtekxx - super za smuko...jupi
barba - upam, da se sončak pozdravita čimprej

Zgleda da danes povsod piha. Mi smo šli za eno urco an sprehod, pa me je zeblo kot mačka. Sem pa zato danes naredial cek kup stvari že zjutrej, zdele pa še posesla in pomila spalnico, oblekla kapne, oprala še 2 stroja cunj, končno uredila poročne slike za svate in jih pripravila, da jih v pon. odpošljem.

Zdej sem pa lačna kot volk, pa ni kej pamentenga pri roki.

Fanta spita kot ubita. Vsak na enem koncu kavča.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
21.3.2009 20:52:07   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

za protirahitično zaščito je potrebnih 400 enot d vitamina. to je 7 kapljic ad3, 2 kapljici plivit d3 al pa ena kapljica oleovit d3.

lahko noč babeuser posted image

ja, sej neki tazga sem prebrala na specifikaciji od kapljic, sam ne vem, zakaj nam je pa P predpisal samo 4... ker tam piše, da naj bi dojeni otroci dobivali ene 7 kapljic, do 4 pa tisti, ki so na AM... user posted image  mah, ta na posvetovalnici je bil čuden... jaz ga že ne bom izbrala za osebnega tamali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
21.3.2009 21:00:55   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: OLjica

punce tiste k študirate. ste pustile študij za nekaj časa ali ne? jaz sem bila na enempredavanju, ker mi manjka samo še en izpit za 2 l magisterija in se splača potrudit, samo ne vem kako mi bo rataluser posted image

jaz nameravam nadaljevati, samo bomo pa videli, kako se bo izšlo. ta teden moram oddati nekaj, da mi zaključijo eno oceno, potem pa imam oddajo enega eseja in kolokvij čez dva tedna, pa mi ni uspelo še nič prebrati (no, skoraj). bom zdele, ko se z rr-ja dol spokam. zdej sem sestavila plan za učenje, ker končno sem približno dojela isin urnik... moj plan je spat čez dan z njo in zvečer, sedaj, ko lahko sama spi, delati za faks kakšne 3-4 ure. spat čez dan pa zato, ker bi me drugače tak tempo brez dodatnega spanja ubil skuru...

mah, to dojenje in porodnišnice je pa štala... meni je šele patronažna pokazala kako pravilno pristavit, tam v P mi je sicer ena sestra pokazala, samo res pogledal ni pa noben (vsaj samoiniciativno ne)... in sem bila sama sebi hvaležna, da sem med nosečnostjo prebrala kup literature o dojenju, pa skoraj cel forum o dojenju na med.over.net. ker drugače ne vem kako bi šlo... če ne drugega, bi bila že na začetku 100%, da imam premalo mleka, pa da zaradi moje prehrane ni ok, pol bi se pa to itak sam še nadgrajevalo...

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
21.3.2009 21:13:58   
khurde
danes je nenormalno pihalo, samo smo bili vseeno malo zunaj... lih tok, da sem malo na vrtu naredila. user posted image  zjutraj smo šli pa v šoping v supernovo in sem kupila precej za tamalo, ker je že skoraj vse št. 56 prerasla in nosi že 62, skoraj nič pa nisva imela št. 68. tako da ima sedaj vsaj nekaj garderobe v št. 62 in 68 zdaj. user posted image  sem kakšno uro nakupovala, malo manj, onadva sta me pa zunaj počakala... sta se malo po rudniku vozila in se na parkirišču zabavala. user posted image  no, vsaj mir sem imela. user posted image

grem brat za faks.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
22.3.2009 7:14:12   
krtekxx
'bro jutro!
Evo mene, včerajšnja smučarija je (vsaj zaenkrat) pregnala slabo voljo.
Barba...upam, da bo tudi Meta OK. Našima dvema fantoma je prehlad izzvenel. Upam, da bo Brita imela vsaj del njune odponosti - ta prehlad je bil namreč njuna edina bolezen v zadnjih 2 letih.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
22.3.2009 8:03:30   
spetko
dobro jutro...

amm..meni je tudi čudno glede teh kapljic D3..nam so rekli da moram dajat samo 2kapljice na dan???user posted image user posted image
naj bi to blo dovolj????

jaz bom tudi nadaljevala s študijem..imam pa še en izpit in diplomo...
tako bom to leto naredila ta izpit..nato podaljšala absolventa in naredila še diplomo...
no take so moje vizije...zdej bomo vidli kako se nam bo posrečlo..

ja to pa je res...tudi jaz moram rečt hvala Ulli ker mi je tudi že na enem drugem forumu z nekaj besedami še bolj dvignila samozavest in me je samo še bolj vzpodbudila da nam je ratalo se zdej samo dojit in nič dodatka..

danes je pri nas lep sonček ampak malo piha..bomo videli če bomo šli ven..

lep dan želim

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
22.3.2009 9:00:46   
mimi30
Jutro user posted image

Spali slabo kot user posted image , nosek še vedno zamašen, en dan manj drug spet bolj.

barba, pozdravite se čim prej. Mi se bomo verjetno tud šli v pon. pokazat, če ne bo konc tega kašljanja.

user posted image šel včeraj na zabavo in smo vsi spali lepo v veliki posteljiuser posted image , da ni bilo treba še Nejca v drugo sobo hodit gledat. user posted image je pa potem kavč dobil, kaj pa hodi okol user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Dobro jutro!
A sem prvauser posted image user posted image user posted image ???

sonček, si šla potem nazaj spat al je bilo kar konec?
krtekxx, asica si da se spraviš tak smučat user posted image . Super, da so fantje boljši.

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
22.3.2009 9:42:30   
snikolina
Dober dan.
Naš včerajšnji izlet v Novo mesto je bil fenomenalen!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede kapljic: mi dajemo AD3 po 5 kapljic, pa samo dojim. Zanimivo, a ne? Vsak pediater-svoj sistemuser posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
22.3.2009 10:49:25   
barba
user posted image Pri nas je zdravje šlo po gobe. Meta trenutno nima vročina, ji pa iz oči in nosa ful teče, pa še neki jamra zarad ušesa. Tine se je zbudil čisto hripav. Revež še joka komaj.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Nimam pojma kaj nej naredim? Itak jih jutri peljem k P. Kaj naredit pri Tinetu k je tok majhen pa čist brez glasu?
Zgleda, da se mu je iz nosa preselilo v grlo. Nos ni več zabasan, tud nč več ven ne potegnem. Nej mi kera kej svetuje, prosim.

Men se bo kar zrolal. V dveh mesecih še nismo bli skupaj en teden zdravi. user posted image user posted image user posted image  

LP, barba

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
22.3.2009 10:58:59   
snikolina
Joj Barba, jst ti sploh ne znam svetovat. Še sama ne vem kaj bi naredila, ker nimam nobenih izkušenj. Vam pa vsem pošiljam ogromnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in da se čim prej pozdravite.

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
22.3.2009 12:06:12   
khurde
barba, jaz tudi nimam nobenega pametnega nasveta zate, lahko edino držim pesti, da se bosta hitro pozdravila. user posted image user posted image user posted image

mah, s temi kapljicami mi ni nič jasno... nekje sem tudi zasledila, da je količina odvisna od zaprtosti mečav... samo kaj pa vem user posted image

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
22.3.2009 15:28:14   
barba
khurde - sam tole s kapljicami je res odvisno od zaprtosti mečav. Jaz do 6-tega tedna oz. prve posvetovalnice nisem dajala kapljic. Pol je pa P najprej mečave pogledala in rekla, da naj dajem 4 kaplice D3/dan v dopoldanskem času. Sem pozabila vprašat če morem št. kapljic postopoma povečevat.

Sej jutri peljem oba k P, ker sta res boga. Malemu sploh ne morem pomagat, še sreča da se normalno doji. Fantič se še ful smeji, pri joku se pa ful matrauser posted image user posted image user posted image  kakšen glasek iz sebe spravit. user posted image user posted image user posted image  Meti danes ne morem oddati Colpola. Sploh noče ust odpret in samo mlati okrog sebe. Zdajle je k sreči zaspala in si lahko z možem mal oddahneva. Tele bolezni so user posted image user posted image user posted image

LP, barba

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
22.3.2009 17:07:31   
Anonimen
najprej mečave pogledala in rekla, da naj dajem 4 kaplice D3/dan v dopoldanskem času.

sam tole je ful čudno, ker to je enkratna predoziranostuser posted image in res so čudni ti dohterji no....k gre se za protirahitično zaščito, mečava ma tu vezo glih v tolk, da se dajejo tko dolgo, da se mečava ne zapre...in edin če se sumi na rahitis, se doza poveča, drgač pa 400 enot...user posted image men res niso jasni...sej glih škodit ji 4 kapljice res verjetno ne morjo, ker nevarna je petkratna dozauser posted image mah ne vem...to si morš res zgleda več mnenj dobit, pa se sam odločit pol...klinc pa to naše zdravstvo...

khurde, če nima težav, bi jst dajala 7 kapljic, čeprov je p reku 4....sam to je pač moje mnenje...glih tko kt v barbinem primeru neb dajala 4, bi pa dohterci povedla, oz. jo vprašala, zakaj se ji zdi da moj otrok rabi enkrat večjo dozo od predpisaneuser posted image

barba probi mu kake inhalacije narest....jst kr en ogromen pisker vode zavrem, vržem notri 2 žlice soli, žajbel, kamilce in meto in to postavim zrav postle, da izhlapev....dela čudeže...če ti meta noče ust odpret - kaj pa svečko? paracetamol, jst jih mam skoz doma....

evo, sirenauser posted image

(odgovor članu barba)
  Neposredna povezava do sporočila: 1418
22.3.2009 17:50:56   
krtekxx
D3 kapljice...ma jaz jih skoz pozabljam dajat...itak smo cele dneve zunaj in tudi v senci je vsaj 50% tolk UV sevanja kot na soncu, tako da verjetno ne bo zaradi moje pozabljivosti rahitična.
Barba...sem glih to hota napisat, da kar mal P obiščite. Se mi pa kar smiliš zaradi teh bolezni. Držim pesti, da bo kuj bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
   [Brisano sporočilo]
22.3.2009 17:53:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu OLjica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1420
22.3.2009 19:00:12   
krtekxx
Ajouuuu, Niia, kak velikan...proti naši punčki, ki je kak teden starejša in ima šele 5200 g. Pa se ni rodila tako zelo lahka!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
22.3.2009 20:04:44   
khurde
Niia, res je velik!

Kako pogosto imate posvetovalnice? Ker mi smo imeli prvič pri skoraj 5 tednih, naslednjič imamo pa pri 14-ih tednih... in do takrat pač nič.

Ulla, sej jaz bi tud kar dajala 7 kapljic, samo bom poklicala drugega P, ki bi ga rada izbrala naši, pa vprašala še tam. Zaenkrat imamo srečo in je nič ne matra, ji pa kapljice kar nakapljam v usta, ker kar sodeluje - ko vidi flaško, odpre usta. user posted image user posted image user posted image  Sam ta P je res kr neki... ko sem vprašala, če naj kapljice dajem postopoma do količine 4, mi je rekel, da nima smisla, da kapljice niso nikoli krive in da imajo totalno vsi otroci krče, potem pa starši mislijo, da je od kapljic. Kr neki, glede na to, da v specifikaciji piše, da so možne težave.user posted image

Smo bili zunaj in je bilo ful fajn. Šefe spi, jaz pa sem si po dolgem času privoščila kozarec temnega piva, zraven pa jem kvikije. user posted image

Matr, krtekxx, dobra si, da greš smučat. Jaz bi se z veseljem odklopila za kakšno uro.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
22.3.2009 22:01:19   
Jancci
Čer!
Vam moram povedat, da sem bila včeraj na koncertu Lepe Brene! Je bilo SUPER!! user posted image
Meta je jedla preden sem šla, okrog 19ih, ko sem se pa ob 1:30 vrnila ji je pa ravno mož dajal tisto kar sem popoldan načrpala.. nekje do polovice sta prišla, potem je pa pri meni pojedla do konca. Se je vse fino izteklo. user posted image user posted image

Danes je bil pa tak lep dan, sva jo dala v sling in smo šli na Jošta. (hrib nad Kranjem). Nam je šlo tut fajn. V bistvu je mala cel čas spala, na vrhu je za 2,23 sekunde odprla učke, pa ji je bilo pomoje čist presvetlo in je zaspala nazaj. Ta je res faca! user posted image

Zdele pa moj sonček spi tukaj zraven mene, jest bom pa tut šla, ker mi kakšna urica manjka zaradi koncerta.

Barba upam, da boste zrihtali ju3 pri pediatru!!!!

D3 - ji dajem 3 kapljice vsako jutro. No, danes sem pozabila user posted image

Aja.. kolk jih vi za ven oblačite? Mene folk mal čudno gleda, ampak jest ji dam samo eno jopčko čez tisto kar ima oblečeno doma in kapico. Pol jo pa z dvema dekcama fajn pokrijem in to je to v vozičku. Kšnega pajaca sploh ne uporabljam.

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
22.3.2009 22:10:27   
krtekxx
O jancci a ti si tud od tle?? Jošt je zakon. Jaz jo za v voziček ne oblačim dodatno - samo kapico dam, pokrijem z dvojno dekco - mam pa zimsko vrečo in v njej še eno ovčjo kožo. Kljub vetru je vedno zelo topla.
Khurde, ma ti si carica, da izpite in take reči delaš. Moji možgani so trenutno hudo na off.

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
22.3.2009 22:26:36   
Soncnica
Hoj!

Sinkolina mi smo doma v bližini Trebnjega proti LJ, v NM praktično ne gremo, razen k pediatru, smo pa več v Lj

Glede študija med porodniško jaz zaključujem s pisanjem magistrske naloge, oziroma se pisihično pripravljam na to, da bi jo zaključila user posted image . Do konca porodniške jo imam namen oddat. Se mi zdi neumno, če sem začela, bom pa še končala...

Mimi mi res bolj malo spimo, ampak moram pohvalit našo tamalčko, da je včeraj ponoči spala 6 ur, danes pa 5 ur v kosu. Bravo punči user posted image user posted image user posted image

Barba upam, da se bo pri vas čimprej umirilo in da se boste pozdravili. user posted image user posted image user posted image Naš Jaša je bil non stop bolan,  od januarja jemlje homeopatske tabletke in od takrat še ni bil bolan (že trkam...user posted image )

Jancci meni se zdi, da jo zadosti oblečeš. Jaz moji dam čez tisto, kar ima oblečeno notri trenerko, čez pajacek in to je to

Khurde mi smo imeli prvo posvetovalnico pri 1 mesecu, potem pri 2 mesecu (bila prisotna samo med sestra, ki jo je le stehtala in izmerila), potem imamo pa spet, ko bo stara 3 mesece

Niia tvoj "mali" je zares veeelik user posted image

D3 kapljice - redno po 5 na dan

Lepo spite!

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  55 56 [57] 58 59   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......