Anonimen
|
še eno vprašanje..kadar go nosiš tko na sebi da je naslonjen nate v smeri hoje..kot ki kaže v tisti knjižic tko ni fajn nosit pred tretjim, četrtim mesecem, ker še ne obvladujejo glavice in pol pride glih do tega - da mu niha sem pa tja, pa naprej pada...glavico pa že obvladajo nekje med tretjim in četrtim mesecem... Ulla, thx. Matr, kaj pa ti drugače delaš v lajfu, da vse to veš? Bom upoštevala vse kar si napisala. skladiščim informacije v buči...neb verjetla kaj vse se notri najde So se nama fulll zahvaljevali. Takle mamo tle...vroče za znoret. krtexx ja kje pa živite pol...sej mogoč si rekla kdaj, sam sem sfalila očitno...(al pa se mi informacija ni ustrezna skladiščla ) zvezdica, probi se v razvojno naročit...al pa na kak posvet k fizioterapevtki, če se ti zdi da je tko...k se res lepo porihta...to dvigovanje je pa kr problem, ja.. pa super za akcijo nama že tud kr fajn gre, že skor nisma več invalida kako dvigujejo nogice v ležečem položaju in ritko to pri nas sedaj dela, ko je na previjalni ali ko jo dam v posteljico čez dan. a to misliš k brca z nogicami sem in tja in mu ritu privzdiguje ja, to počnejo, iz tega pol pride da se obrne na trebuh, lohk pomagaš tko, da ko leži na hrbtu, potegneš eno nogo čez drugo, tako da se zasuče v boku, zgornji del pa potem otrok sam potegne....jooooj, to je spet ful težko napisat u glavnem ok je to. rito pa ne smejo dvigovat tko, da bi se recimo z nogicami upirali in delali most...L009 a si to mogoč mislila? oz. ne da ne smejo, kaže na razvojne težave, oz. spet na ta ekstanzijski vzorec pa še kaj. kiara, za kakanje pri tko mičkenem ti ne vem rečt, k nikol nismo mel teh težav ula pol kasnej je že bla kdaj zaprta, pa so najbolj pomagale suhe slive in marelice...tko mejhnemu pa najbrež res najboljš par žličk sladkega čaja, sam to more res bit fejst sladkan. za zaprto se pa šteje, če otrok trdo kaka. če kaka normalno mehko blato, pa čeprov sam enkrat na teden, je vse ok, ni treba nič ukrepat. L009 ti kar sama reči za razvojno in vztrajaj, če bo imel p kake čudne ideje, da je to vse ok. ker ni in lohk resne posledice potegne za sabo. to ti pravim zato, k eni pediatri so mal čudni, pa ta razvojna pediatrija jim je znanstvena fantastika. KAJ čem narest? A se sploh kaj da proti polivanju ukrenit?? Ji jancci dokler teža normalno napreduje, ni panike. pa nam se zdi da ogromno polijejo, da nič ne more ostat v želodčku, sam ni tko probi polit po tlek 150 ml ( al kolk približno bi naj zdej pojedli, sej ne vem točno), boš vidla da je tega ogromno pol pa primerjaj s tistim, kar meta polije...problem je, če gre za refluks, da prov iz želodčka se vrača vsebina nazaj gor, ker una zaklopka ne dela normalno in s tem gre gor tud kislina, k lohk poškoduje požiralnik in povzroči ranice...tam je treba bolj ukrepat... jst sam dojim, nič tekočine, tud uli nisem, pa je bla v najhuj vročini...škodi sicer ne, koristi pa tud ne otrok če je žejen, bo pač hotu joško, pa bo sam parkrat povleku, pa ma dost. sonček neo je bil od začetko vsako noč moker, isto na boku kjer je ležal, pa to je tolk nalulal, da je dobesedno odtrgalo un trak na plenici ni ježek spustil, ampak ga je na drugi strani odtrgalo...zdej je pa boljš, tud je še moker občasno, sam jst ga u dekco zavijem, ko ga dam spat, da mu je toplo in to navadno šele zjutri vidim pa očitno ga ne moti, oz. da bi ga zeblo al kaj, ker prej je protestiral, zdej pa normalno spi probi mu dat bombaž no za čez noč, če bo kej boljš...nam zdrži... zato se pri nas sling tako zelo obnese, ker je edino v slingu happy, če je v vodoravnem položaju, drugače pa protestira ja sling je fajn, ker je otrok v pravilnem položaju, pa jaz če ga moram kje odložit, pa da ga ula ne doseže, ga odložim v jajčko, ker tudi tam je lepo zvit v lupinico...čeprov tud tu so mnenja deljena, sam če gledaš in stališča pravilnega handlinga, je jačka čisto ok. jaz mu samo z brisačko podložim rito, da malo zravnam dno, da ne pride tko ukrivljen, je pa lepo uvit in nogice ima pokrčene, pa je čist zadovoljen. mu igračke na ročaj obesim in že lepo steguje rokice proti njim in odpira pestke in si jih ogleduje pri uli ni blo te dileme z odlaganjem, ker sem jo al na kavč al na tla, zdej je pa bolj problem, k ga ne morm odložit pa it nekam, k ga bo ula frderbala tacajt Meni je dete v teh racmankah tako smesšno, kakšno rito ima veliko...ampak zgleda pa, da njemu nič ne gre to na živce. ja je ogromna rit res veš kaka je bla ula, k je mela 2900g sama plenica je bla, sem ji mogla mal jogi podložit in vzglavje dvignt, da ni z glavo dol visela kar se čaja tiče - dejte kupovat unga v vrečkah al v razsutem stanju sej ni tko težko un čaj skuhat....k ta instant je eno samo sranje...sam cukr, pa na pediatrični v lj, uni gastrologi al kva so...pravjo da je temu čaju dodano še neki (pozabla kaj), k povzroča odvisnost, da otrok pol noče nič drujga pit, kt ta čaj in da majo ful primerov, k majo otroci blazne težave zarad tega čaja, čist majo napihnjene trebuščke pa rane na želodčku, u glavnem groza. tko da navadn čaj, pa je, najboljš je pa itak voda. ta industrija otroške je hrane je res za kozlat kaj vse počnejo...
|