Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 10.2.2009 22:02:00
|
|
|
|
putina
|
Živjo punce .. sej verjetno se me ne spomnite, imam tudi novemberčiso julijo .. pa še eno enoletnico doma .. vas sem pa tja kaj preberem,pa sem videla ene par stavri za pokomentirati .. kar se ritke tiče .. naša Julija si jo včasih v vrtcu sama obriše, to takoj vem ker je potem preostanek na spodnjih hlačkah .. drugače doma vedno pokliče, da jo pridem obrisat .. pa sem razmišljala, da jo bom na samostojsnot pri tem opravilu navajala tako, da se bo brisala sama pod mojim nadzororm, tako da bo ona obrisala, skupaj bova pa ugotovili če je ok, ali ne .. ne vem .. samo bom po moje še malo počakala, me je Ninaš prepričala, da se še ni za obremenjevat s tem .. petarda .. kar se pa tvoje bulice tiče, pa po mojem tudi ni panike .. zdaj se ti tudi že mleko dela in so vse te žleze in podobno zelo aktivne .. ti povem mojo zgodbo .. ko sem točno pred enim letom prišla iz porodišnice domov s Tamaro, se grem drug dan zjutraj doma tuširat .. in opazim 1 cm2 veliklo bulico pod pazduho .. valjda takoj panika .. vprašam patronažno kaj bi to bilo, pa pravi da verjetno hormoni .. kličem svojo zdravnico, pravi da verjetno hormoni .. kličem ginekologa svojega, pravi tudi da verjetno hormoni, da pa če v enem tednu bulica ne zgine, da pridem k njemu na mamografijo .. me je zgrabla še hujša panika .. no pol sem se malo nakulirala, potem sem se pa spomnila, da se moramo 6 tednov po porodu itak oglasiti nazaj v porodnišnico, če je kaj narobe .. kličem še v porodnišnico, povem kakšna je situacija in se sestra začne takoj smejat in me potolaži, da to ni nič hudega, da je samo "tretja dojka" .. .. jap tako je .. do tega baje belikokrat pride, ko se začne mleko intenzivno proizvajati in nabreknejo vse možne žleze .. v glavnem nasvet je bil, da naj si dam 2 - 3x na dan gor led za pet minut in bo v dveh dneh zginilo .. in tudi res je zginilo ... evo toliko iz moje strani .. ste zelo luštne čvekice.. lepo noč!
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 10.2.2009 22:26:46
|
|
|
|
petarda
|
Tole pa je bilo presenečenje putina ...sem že pogledala, če sem na pravem forumu ...res se te ne spomnim, vsaj nicka ne..se mi pa zdi, da je bila ena Julija med novembrčicami, ja ....A potem ima že eno leto staro sestrico? Super .... Hvala za tvojo zgodbo, da ne bo še pri meni kake panike, ko pridem iz porodnišnice....sicer bi takrat takoj pomislila na kakšen mastitis ali kaj podobnega....tako, da je fajn slišat še kako tako zgodbo. Lepo se crkljajte...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 10.2.2009 22:52:39
|
|
|
|
Urša
|
Waw, Petardito, to pa je kompliment! Sej on je itak izstopal s svojim petjem že pred dvema letoma!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:07:40
|
|
|
|
amy26
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda ...upam, da kmalu izzvenijo... si sploh ne predstavljam kako je, ko moraš za vse kar da v usta pregledat sestavine... .... v vrtcu imajo prav poseben jedilnik zanjo ali jih je več s podobno alerkijo v skupini? v vrtcu je edina z alergijami vsaj v njeni skupini jasli, za njo kuhajo posebej, sam ona kuhanega nič ne je, samo juho drugo redko kdaj v njo spravijo. včeraj je Aleks jedel čokolado namazano na kruho (evrokrem ) pa je še ona hotela malo polizati, pa ji dam mal si mislim saj ne bo škodilo, ona pa še še, tako da sem ji dala ene 4x za polizat evrokrem na prstu, ne veliko, čez par minut pa začne močno kašljat in itak vse zbruhala še ostalo hrano ki jo je prej pojedla, sem bila prav žalostna ker je pred tem jedla večerjo. tok mi je bila boga, sploh ko je tok želela lizat tisti evrokrem, očitno ji je tok pasal. pol je itak dobila po celi bradi fleke ampak te so kasneje zginili verjamem da bodo alergije zginile in da bo tudi oa kmalu lahko jedla prepovedane stvari za petardita itak da je nadpovprečen, si prav predstavljam vajini faci ko ga je psiholog hvalil glede hranjenja, pri nas je isto, čokolino, juho, krompir bo že sam jedel, če imam pa kakšno kuhanje ki ni podobno čokolinu tega pa ne bo bo raje stradal oz. hotel da mu naredim kakav no v vsakem primeru večinoma ga tudi jaz pitam drugače pa nebi jedel kje dobiti spidermana? Aleks želi biti spiderman za maškare, nikjer pa nisem videla tega kostuma.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:42:46
|
|
|
|
petarda
|
Dobro jutro Amy jaz pa povsod vidim samo te spidermane, ninje... ...evo v BC ga ziher imajo.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:45:11
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 IZVIRNO SPOROČILO: petarda ...upam, da kmalu izzvenijo... si sploh ne predstavljam kako je, ko moraš za vse kar da v usta pregledat sestavine... .... v vrtcu imajo prav poseben jedilnik zanjo ali jih je več s podobno alerkijo v skupini? v vrtcu je edina z alergijami vsaj v njeni skupini jasli, za njo kuhajo posebej, sam ona kuhanega nič ne je, samo juho drugo redko kdaj v njo spravijo. včeraj je Aleks jedel čokolado namazano na kruho (evrokrem ) pa je še ona hotela malo polizati, pa ji dam mal si mislim saj ne bo škodilo, ona pa še še, tako da sem ji dala ene 4x za polizat evrokrem na prstu, ne veliko, čez par minut pa začne močno kašljat in itak vse zbruhala še ostalo hrano ki jo je prej pojedla, sem bila prav žalostna ker je pred tem jedla večerjo. tok mi je bila boga, sploh ko je tok želela lizat tisti evrokrem, očitno ji je tok pasal. pol je itak dobila po celi bradi fleke ampak te so kasneje zginili verjamem da bodo alergije zginile in da bo tudi oa kmalu lahko jedla prepovedane stvari jaz tudi verjamem... Drugače pa, če poje juhico...že to je nekaj...petardito tudi ne poje dosti od glavnega kosila, pa čisto lepo napreduje...tak, da...
< Sporočilo je popravil petarda -- 11.2.2009 7:48:28 >
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:51:11
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 glede hranjenja, pri nas je isto, čokolino, juho, krompir bo že sam jedel, če imam pa kakšno kuhanje ki ni podobno čokolinu tega pa ne bo bo raje stradal oz. hotel da mu naredim kakav no v vsakem primeru večinoma ga tudi jaz pitam drugače pa nebi jedel Jaz zdajle kuham marelične cmoke z drobtinicami...in ne odstopam od zamisli, da bo sam jedel...ampak RES NE.... ...pol pa da vidim rezultat
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:54:43
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 Za petardita itak da je nadpovprečen, si prav predstavljam vajini faci ko ga je psiholog hvalil Ma ja..meni se ne zdi nadpovprečen ko ga gledam med svojimi vrstniki ...pač na mentalni ravni 4,5 letnika to ja...samo se mi zdi, da je danes ogroooomno 3 letnikov na višji mentalni ravni...vsaj po tem, če gledam obnašanje in zgovornost njegovih prijateljic v vrtcu...ene par jih je takih, da pridem tam in se menim z njimi, kot s "tavelkimi"... ... Tak, da bodo verjetno morali psihologi malo meje premaknit
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 7:58:24
|
|
|
|
petarda
|
Evo, da ne bova glih brez kavice
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 8:04:48
|
|
|
|
NinaŠ
|
Petrada, hitro še eno zame skuhaj
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 8:17:24
|
|
|
|
NinaŠ
|
Putina pozdravljena , lahko se mal večkrat oglasiš No zdaj pa po vrsti: Drugače pa ga je psihologinja zelo pohvalila in rekla, da je na mentalni ravni 4,5 letnika ...sploh je pa taka pohvala pravi balzam za dušo Drugač se pa močno strinjam tudi s tem: ... Tak, da bodo verjetno morali psihologi malo meje premaknit ...ker so pri nas tudi padali neki podobni komentarji, pa Tina nič ne izstopa med vrstniki iz vrtca kje dobiti spidermana? povsod ampak res povsod... ...ninđe, ninđa želve, batmane in spidermane vidim res kjer prodajajo pustne maske, pa še v kaki "trafiki" zraven verjamem da bodo alergije zginile in da bo tudi oa kmalu lahko jedla prepovedane stvari ...in ne odstopam od zamisli, da bo sam jedel...ampak RES NE.... ...pol pa da vidim rezultat matr se boš najedla ...no upam da ne
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 9:35:47
|
|
|
|
ada2
|
evo mene, včeraj nam ni net delal in kabelska, ker je bil nekje med MB in Ormožem pretrgan kabel no, zvečer so končno popravili, ampak nisem šla več na PC, ker je bil po TV dirty dancing in sem seveda morala že 250tič gledat včeraj na pregledu: vse ok, mihi se je spustil v porodni kanal in lahko pričakujemo že te dni, lahko pa še malo počaka, upam, da bo počakal še vsaj kak teden drugače smo ok, si pa zdaj že tudi adam močno želi, da bi videl miha, mi je včeraj cel dan visel na trebuhu, ga božal in govoril "pridi vun" pa mene je prepričeval, da je miha zdaj dovolj velik, da ga dam ven, ker je pridno mleko pil in je že velik zrasel
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:09:07
|
|
|
|
NinaŠ
|
cel dan visel na trebuhu, ga božal in govoril "pridi vun" pa mene je prepričeval, da je miha zdaj dovolj velik, da ga dam ven, ker je pridno mleko pil in je že velik zrasel Petarda kaj pa Petardito, že kaj nestrpno pričakuje bratca/sestrico???
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:36:51
|
|
|
|
*bubi*
|
Pozdravljene! Amy, hvala za odgovor, tistih 15 min me je zanimalo. Izvedbo testa poznam teoretično, praktično pa ne. Imam pa isti dan nujne zadeve v službi in sem hotela vedet, kako dolgo bova tam. Samo še nisem slišala, da bi delali te kožne teste zarad alergije oz. občutljivosti na respiratorne viruse Aja, saj zdaj vidim na napotnici, da ima testiranje na inhalacijske alergene.... pršice in podobno verjetno. glede psihologa: ja, se strinjam, očitno so vsi po vrsti na višjem nivoju. Aja, petarda, bubi se nekaj trudi s Hama perlicami, tudi to je fajn za fino motoriko.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:39:43
|
|
|
|
*bubi*
|
glede tistega mojega vprašanja.... niti slučajno se ne sekiram in ne pričakujem, da bi bubi moral znat že sam. Tudi prvi dan v vrtcu sem vzgojiteljici povedala, da ne zna sam ritke brisat in želim, da ga kontrolirajo. Kaj pa sem vedela, kako so drugi, ko je še vedno daleč mlajši od večine. Problem je, da on hoče sam.... v vrtcu tako, da pač ne pove, doma pa mi ne pusti. Nazadnje sem naredila podobno, kot je putina svetovala: sam pod nadzorom. Pa z vlažnim wc papirjem, se boljše obriše
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:40:23
|
|
|
|
NinaŠ
|
Aja, petarda, bubi se nekaj trudi s Hama perlicami, tudi to je fajn za fino motoriko. ja, ali pa kake perle nizat na vrvico - naj si ogrlico ali zapestnico naredi ...še bolje - jo naredi tebi
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:45:03
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Aja, petarda, bubi se nekaj trudi s Hama perlicami, tudi to je fajn za fino motoriko. ja, ali pa kake perle nizat na vrvico - naj si ogrlico ali zapestnico naredi ...še bolje - jo naredi tebi adam zelo rad dela kačo - na vrvico napeljuje razne gumbe.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:46:54
|
|
|
|
Urša
|
ker je bil po TV dirty dancing in sem seveda morala že 250tič gledat Enako! Ni za naveličat se!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 10:48:12
|
|
|
|
Urša
|
Jaz sem celo Sever in jug spet začela gledat!
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:15:55
|
|
|
|
amy26
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Aja, petarda, bubi se nekaj trudi s Hama perlicami, tudi to je fajn za fino motoriko. ja, ali pa kake perle nizat na vrvico - naj si ogrlico ali zapestnico naredi ...še bolje - jo naredi tebi dobra ideja, bo treba spet v nabavo po perlice , jao meni
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:45:10
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ cel dan visel na trebuhu, ga božal in govoril "pridi vun" pa mene je prepričeval, da je miha zdaj dovolj velik, da ga dam ven, ker je pridno mleko pil in je že velik zrasel Petarda kaj pa Petardito, že kaj nestrpno pričakuje bratca/sestrico??? Ja. In se ful veseli .... pa pri vseh opravilih pomaga...izbrat igrače, jih umit, pa lepo nastavit, pa posteljico je pomagal preoblečt.... Prejle sva šla dol malo popazit nečakinjo, pa ji je duda padla na tla in to pod sedežno, pa jo je takoj pobral ...pa skoz govoril, da mi bomo tudi kmalu imeli ... Upam, da ostane v takem razpoloženju...vsekakor ga bomo vključevali v proces in mislim, da ne bo hudega...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:47:51
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: amy26 IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Aja, petarda, bubi se nekaj trudi s Hama perlicami, tudi to je fajn za fino motoriko. ja, ali pa kake perle nizat na vrvico - naj si ogrlico ali zapestnico naredi ...še bolje - jo naredi tebi dobra ideja, bo treba spet v nabavo po perlice , jao meni Ja, res je... ...jaz sem do zdaj mimo teh reči hodila, kot da ne obstajajo, ker se mi je zdelo, da je to za punčke...ampak tudi že kar vidim petardita kak bo užival...jaz pa tudi z novo zapestnico ....jo bom vzela s sabo v porodnišnico, da bom imela nekaj od njega...se mu bo ziher fajn zdelo ...meni pa tudi
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:50:05
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ Petrada, hitro še eno zame skuhaj Drugič se pa prej pofočkaj ....evo ena samo zate...zdaj je že itak čas za drugo...po kosilu, pa še sladička zraven
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:53:59
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ ...in ne odstopam od zamisli, da bo sam jedel...ampak RES NE.... ...pol pa da vidim rezultat matr se boš najedla ...no upam da ne Oba je sam pojedel ....in zdaj preden je šel spat sva spekla še francoske rogljičke in ga je tudi lepo sam za mizo pojedel...in ko se zbudi, bo sam pojedel juhico...in od zdaj naprej bo tako! ...ker bom vztrajala...še ena stvar pri kateri pač NE SMEM popustit....in NE BOM.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 4.del 11.2.2009 12:56:12
|
|
|
|
petarda
|
Nina a ti za tole večkratno citiranje imaš kakšen poseben sistem ali za vsako pišeš ali pa copy/pastaš tiste quote? Meni ful manjka tista stara varianta citiranja
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.