amy26
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Pa še nekaj sem hotela vprašat.... si vaši že sami brišejo ritko oz. kdaj si znajo sami obrisat? Petardito si je ne...in si tudi ne želim, da bi si jo ...že če nosek pihne, se sam obriše tako, da ima čez celo faco pol tist šmrkelj razmazan ...zato mu raje jaz dam robček in pihne vanj...razen, če me ni v bližini si pa sam postreže Aleks je isti, ko si briše nos si čez cel obraz razmaže smrklje rite mu ne dovolim brisati, ko se pokaka mi mora zavpiti BRISAT RITO ker če ne sem huda, ene parkrat je šel sam dol iz školjke, da si je obrisal rit je moral uporabiti celo rolo papirja, in na koncu je še v školjko vrgel, od takrat je kar priden in vedno zavpije da ga pridem obrisat bubi, včeraj smo imeli testiranje, sem kar razočarana na tole privatno alergologinjo, sploh ni natančna oz. po domače povedano na hitro naredi sploh se ne potrudi . Tako da mi je žal da sem zamudila tesTiranje na pediatrični kliniki, zamešala sem datum, pol sem se pa morala naročiti privat ker sem prej na vrsti. Na pediatrični kliniki so res natančni, če na kožnih testih vsaj malo pokaže občutljivosti na neko hrano jo napišejo, tukaj pa mora biti res orenk flek da napiše da je alergična in da potem naredi še krvne teste. Recimo pšenico je malo pokazalo da je alergična in je rekla to ni nič tako da ne bomo delali krvnih testov za pšenico pa čeprav sem ji rekla da sumim da je pšenica razlog za nočna zbujanja. sem bila jezna k testiranje pa izgleda tako, prideš tam, otroka pregleda in malo povpraša kaj je, kaj sumiš da otroku škodi, pol pa sestra vzame alergene, včeraj smo jih imeli 10, na eni roki (na notranji del roke do komolca) naredi 10 črtic z kulijem, da kapljico alergena blizu mesta kjer je začrtala in potem z britvico podobno britvici, špikne otroka na tisto mesto kjer je alergen, na koncu obriše potem pa moraš 10-15 minut roko držati da se ne dotika česa, torej pri miru mora biti vsaj 15 minut, zdravnica pregleda, če so na določenih mestih kot eni izpuščaji oz, mehurčki je na to stvar alergičen, če kakšno stvar pokaže da je alergičen naredi še krvne teste za tisto živilo. po potrebi naredi krvne teste
|