|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2005 - 4.del
9.2.2009 12:43:30   
Urša
Sem boljše, ampak še kašljam, zdravnica mi je že zadnjič rekla, da sumi na bronhitis. Me pa malo skrbi, ker pluvam svežo kri...user posted image  ampak gre od zgoraj, ne iz pljuč, ker jo imam tudi v nosu, upam, da ni nič narobe. V sredo imam kontrolo.

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
9.2.2009 13:02:12   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Sem boljše, ampak še kašljam, zdravnica mi je že zadnjič rekla, da sumi na bronhitis. Me pa malo skrbi, ker pluvam svežo kri...user posted image  ampak gre od zgoraj, ne iz pljuč, ker jo imam tudi v nosu, upam, da ni nič narobe. V sredo imam kontrolo.

Uh...ne sliši se dobro user posted image ....upam, da bo vse OK user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz imam pa jutri ob 8.uri CTG, petardito pa ob 16.30 psihologa. user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
9.2.2009 17:14:29   
NinaŠ
O šit Urša, res ni slišat prav lepo user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image da bo čimprej OK user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
9.2.2009 21:21:46   
*bubi*
sploh mi ne govorit o tem, kako sami zaspijo zvečer. user posted image  moja oba sama zaspita, ampak oba v spalnici user posted image  OK, bubiki je oproščeno, ona bi zaspala kjerkoli, samo da je v svoji posteljici user posted image , bubi pa..... zdaj niti pravljice več ne posluša do konca, pa se preseli. Potem pa mu ni problem zaspat user posted image  v temi.

Amy, kako je bilo danes? Kako dolgo trajajo ti kožni testi user posted image  ima bubi drug teden testiranje.

Pa še nekaj sem hotela vprašat.... si vaši že sami brišejo ritko oz. kdaj si znajo sami obrisat?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
9.2.2009 21:31:30   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Pa še nekaj sem hotela vprašat.... si vaši že sami brišejo ritko oz. kdaj si znajo sami obrisat?

Petardito si je ne...in si tudi ne želim, da bi si jo user posted image ...že če nosek pihne, se sam obriše tako, da ima čez celo faco pol tist šmrkelj razmazan user posted image ...zato mu raje jaz dam robček in pihne vanj...razen, če me ni v bližini si pa sam postreže user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
9.2.2009 21:34:24   
petarda
Pri nas je bil danes cel dan tak lep sonček user posted image user posted image user posted image user posted image ....ful je bilo zunaj mamic z vozički, majhnimi otroci....prav nič mi ne odgovarja, da bo spet 2 dni dežja, snega...user posted image ....

Sem prav vesela, da prihaja pomlad in da bo, ko bom jaz rodila dan že daljši, pa vreme lepše user posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
9.2.2009 21:37:09   
petarda
Jutri si moram it po novo dozo magnesola pa po malinove liste za čaj...Ada ti ga boš pila? Jaz sem ga pri petarditu in se mi zdi, da mi je pomagal....torej mi bo zdaj tudi...psihično, če ne drugače! user posted image user posted image user posted image

Kaj pa je z ostalimi bejbami? Vas je polna luna položila zgodaj v posteljo? user posted image

Paštetka kako je bilo na Tini?

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
9.2.2009 22:06:31   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Petardito si je ne...in si tudi ne želim, da bi si jo user posted image ...že če nosek pihne, se sam obriše tako, da ima čez celo faco pol tist šmrkelj razmazan user posted image ...zato mu raje jaz dam robček in pihne vanj...razen, če me ni v bližini si pa sam postreže user posted image

saj ne sprašujem zato, ker bi si želela user posted image  Ampak mi bubi zadnjič ves ponosen začne: veš, mami, danes pa sem si sam ritko v vrtcu obrisal user posted image  in ni povedal vzgojiteljici, da je kakal (vsaj tako je rekel)
Pa doma bi si tudi rad sam. No, zdaj pa rabim nasvet, kako naj pristopim.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
9.2.2009 22:26:13   
Urša
Meni si še Nika ne briše sama ritke, niti v vrtcu ne.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
10.2.2009 7:33:39   
amy26

Aleks je isti, ko si briše nos si čez cel obraz razmaže smrkljeuser posted image user posted image
rite mu ne dovolim brisati, ko se pokaka mi mora zavpiti BRISAT RITO ker če ne sem huda, ene parkrat je šel sam dol iz školjke, da si je obrisal rit je moral uporabiti celo rolo papirja, in na koncu je še v školjko vrgel, od takrat je kar priden in vedno zavpije da ga pridem obrisat

bubi, včeraj smo imeli testiranje, sem kar razočarana na tole privatno alergologinjo, sploh ni natančna oz. po domače povedano na hitro naredi sploh se ne potrudiuser posted image . Tako da mi je žal da sem zamudila tesTiranje na pediatrični kliniki, zamešala sem datum, pol sem se pa morala naročiti privat ker sem prej na vrsti.

Na pediatrični kliniki so res natančni, če na kožnih testih vsaj malo pokaže občutljivosti na neko hrano jo napišejo, tukaj pa mora biti res orenk flek da napiše da je alergična in da potem naredi še krvne teste.
Recimo pšenico je malo pokazalo da je alergična in je rekla to ni nič tako da ne bomo delali krvnih testov za pšenicouser posted image  pa čeprav sem ji rekla da sumim da je pšenica razlog za nočna zbujanja.
sem bila jezna kuser posted image

testiranje pa izgleda tako, prideš tam, otroka pregleda in malo povpraša kaj je, kaj sumiš da otroku škodi, pol pa sestra vzame alergene, včeraj smo jih imeli 10, na eni roki (na notranji del roke do komolca) naredi 10 črtic z kulijem, da kapljico alergena blizu mesta kjer je začrtala in potem z britvico podobno britvici, špikne otroka na tisto mesto kjer je alergen, na koncu obriše
potem pa moraš 10-15 minut roko držati da se ne dotika česa, torej pri miru mora biti vsaj 15 minut, zdravnica pregleda, če so na določenih mestih kot eni izpuščaji oz, mehurčki je na to stvar alergičen, če kakšno stvar pokaže da je alergičen naredi še krvne teste za tisto živilo.
po potrebi naredi krvne teste

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
10.2.2009 7:36:53   
amy26
Uršauser posted image user posted image user posted image user posted image  upam da ni kaj resnega, pozdravi seuser posted image

tudi jaz od včeraj smrkam nenormalno, kiham, oči me bolijo, glava me boli
otroci so pa danes v vrtcu -oba in upam da bo Ela v vrtcu vsaj do konca tedna, še vedno občasno zakašlja
drugače je ok, le apetita še nima ful

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
10.2.2009 8:07:56   
NinaŠ

Ne. Niti ji še nisem predlagala naj poskusi. Anže je začel ca 3 mesece nazaj in zdaj mu večinoma že uspe tako, da ne rabi "popravkov" user posted image  - mu pa vedno še prekontrolitam user posted image . Tko da mislim, da imajo naši novembrčki še čas user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
10.2.2009 8:09:09   
NinaŠ
Drugače pa user posted image user posted image user posted image  in dobro jutro!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
10.2.2009 10:00:35   
Urša
Dobro jutro!
Z mano je boljše, ni več krvi. user posted image  Zdaj upam, da so AB pobili vse bacile in da sem dobra do poletja!
Amy, kje pa si imela alergologinjo-v Dravljah?

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
10.2.2009 11:20:24   
amy26
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Amy, kje pa si imela alergologinjo-v Dravljah?

ja, dr.Vodušek pa mi ni všeč, pa sem bila pri njej že drugič in mi nikakor ni všeč, tako da od zdaj naprej hodimo samo še na Vrazov trg -pediatrična tam se ti res posvetijo in upoštevajo tvoje želje

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
10.2.2009 12:42:55   
petarda
Dober dan user posted image

Amy katere alergije pa je pokazalo pri Eli? Je sploh kakšne? user posted image

Evo naš user posted image  pa pridno raste, CTG v redu, naredila mi je tudi UZ in se vidi, da lepo napreduje, približna teža 2850 g user posted image ....ponoven CTG čez teden dni.

Sem pa včeraj zvečer občutila eno zatrdlinico pod pazduho in sem ji danes omenila...me je takoj poslala k še enemu G, ki je strokovnjak, da me je pregledal, pa tudi on ni mogel zatrditi, da ni nič in so me poslali na punktiranje, izvidi bodo čez teden dni. Mi je pa citopataloginja tudi rekla, da se ji zdi, kot ena zamašena znojna žleza in da verjetno ni nič, samo bolje, da se prepričamo. user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
10.2.2009 14:13:24   
amy26

močna alergija na mleko, jajca, arašide
čez 10-14 dni bodo še izvidi krvi

soje ni testirala čeprav je na njo dokazano alergična, krompir kao neg. in bananauser posted image
po banani ima najhujše reakcije bruhanje cel dan, ampak nima veze
jaz vem da ji jo še nekaj časa ne bom dajala

Evo naš user posted image  pa pridno raste, CTG v redu, naredila mi je tudi UZ in se vidi, da lepo napreduje, približna teža 2850 g user posted image ....ponoven CTG čez teden dni.

me veseliuser posted image user posted image user posted image user posted image

glede zatrdlin pa mislim da ni panike, jaz sem imela v nosečnosti skos neke bule -vozli v joškah pa potem ko sem rodila je kar zginilo

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
10.2.2009 20:40:01   
NinaŠ
Joj, kakšna zgovornost user posted image user posted image user posted image user posted image

Amy, tale Voduškova je bila tudi meni "krneki", nobene zavzetosti za otroka, dela kot na tekočem traku user posted image user posted image user posted image . Ampak dobro, mi z alergijami nimamo težav (niti v času pregleda nisem sumila na kaj), tako da je bilo zame to pač samo potrditev mojega prepričanja in mi je bilo vseeno. V tvojem primeru pa verjamem, da ti tak odnos pisker dvigne user posted image

Petarda user posted image super da je vse OK. Glede zatrdlin se pa strinjam z Amyjinim mnenjem (žleze) in mislim da ni treba nič bati user posted image

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
10.2.2009 21:22:18   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

glede zatrdlin pa mislim da ni panike, jaz sem imela v nosečnosti skos neke bule -vozli v joškah pa potem ko sem rodila je kar zginilo

Petarda user posted image super da je vse OK. Glede zatrdlin se pa strinjam z Amyjinim mnenjem (žleze) in mislim da ni treba nič bati user posted image  

Hvala obema...sem tudi jaz enakega mnenja. user posted image

< Sporočilo je popravil petarda -- 10.2.2009 21:24:46 >

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
10.2.2009 21:26:27   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Amy, tale Voduškova je bila tudi meni "krneki", nobene zavzetosti za otroka, dela kot na tekočem traku user posted image user posted image user posted image . Ampak dobro, mi z alergijami nimamo težav (niti v času pregleda nisem sumila na kaj), tako da je bilo zame to pač samo potrditev mojega prepričanja in mi je bilo vseeno. V tvojem primeru pa verjamem, da ti tak odnos pisker dvigne user posted image

Nina zakaj pa ste bili pri njej, če nisi nič sumila? A je to tudi kakšen pregled, ki ga morajo vsi dati skozi user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
10.2.2009 21:30:58   
petarda
IZVIRNO SPOROČILO: amy26

močna alergija na mleko, jajca, arašide
čez 10-14 dni bodo še izvidi krvi

soje ni testirala čeprav je na njo dokazano alergična, krompir kao neg. in bananauser posted image
po banani ima najhujše reakcije bruhanje cel dan, ampak nima veze
jaz vem da ji jo še nekaj časa ne bom dajala

user posted image user posted image user posted image user posted image ...upam, da kmalu izzvenijo... si sploh ne predstavljam kako je, ko moraš za vse kar da v usta pregledat sestavine...user posted image .... v vrtcu imajo prav poseben jedilnik zanjo ali jih je več s podobno alerkijo v skupini?

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
10.2.2009 21:33:16   
petarda
Ada prosim, da se pofočkaš user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
10.2.2009 21:33:36   
NinaŠ

Nina zakaj pa ste bili pri njej, če nisi nič sumila? A je to tudi kakšen pregled, ki ga morajo vsi dati skozi user posted image

Ker se je naša P hotela prepričat, da Tininih ponavljajočih pljučnic ne povzroča kaka alergija user posted image (po tistem pregledu ni imela nikdar več pljučnice user posted image user posted image user posted image user posted image ). Ja pregled s špikanjem in odvzem krvi za teste. Je bilo pa vse negativno user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
10.2.2009 21:47:41   
petarda

Ker se je naša P hotela prepričat, da Tininih ponavljajočih pljučnic ne povzroča kaka alergija user posted image (po tistem pregledu ni imela nikdar več pljučnice user posted image user posted image user posted image user posted image ). Ja pregled s špikanjem in odvzem krvi za teste. Je bilo pa vse negativno user posted image

Aja. No, glavno, da so se pljučnice umirile user posted image ....

Petardito pa je šel prej na blato in je rekel user posted image , da se mu zdi, da je bilo malo krvi, ko mu je obrisal ritko user posted image ...pa tudi petardito je rekel, da ga ritka pečeuser posted image .... potem sem ga okopala, ni pa pustil pogledat kako je stanje...je pa bil nasplošno dobro razpoložen...le ko je šel spat je jamral, da ne more sam spat, da ga trebušček boli user posted image ...in ponavadi ne nasedam na take fore, toda tokrat nisem bila čist ziher, da je fora in je šel user posted image  z njim spat, no...potem pa je zaspal user posted image ...upam, da bo vse OK, bomo videli kako bo jutri user posted image .... v stranskih učinkih Primotrena nisem nikjer zasledila prav take težave user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
10.2.2009 21:58:34   
petarda
No pregled pri psihologu pa je opravil b.p. user posted image user posted image user posted image user posted image ....

Kocke je zložil v stolp, jih preštel, povedal barve, zložil tiste like in "spomin".... manjka pa mu fine motorike...več moramo risat (to sem že itak vedela, da premalo, ko sem videla Tinine umetnijeuser posted image ), da pridobi na mehkobi, pa svetovala je da kupimo kakšne žebljičke ali kaj takega in naj jih zlaga.... Prepovedala nam je hranit ga in tekat za njim z žlico... Naj je SAM, za mizo, brez pomoči...če ne bo jedel, pač ne bo.... In VEM, da je to prav, samo eno spodbudo sem še rabila, da mi nekdo reče, da ga NE SMEM več hranit....no in pridemo domov...on bi jedel gres...mu naštimam in noče sam user posted image ...in glede na to, da se je ura bližala osmi in je bil že utrujen od celega dneva in je pred tem imel kri v blatu in je moral dobiti čez 10 minut novo dozo AB...itd...itd....sem popustila in ga nahranila user posted image user posted image  in bila vsa vesela, da je pojedel cel krožnik gresauser posted image .... Zdaj pa upam, da od jutri dalje pa res ne popustim in bo pojedel pač tisto, kar bo sam pojedel user posted image ..., ker že ko sem gledala mojega bratca ali pa od lubija bratca, ko so jih mame hranile pred TV oni pa že ful veliki 7, 8 ali 9 let...sem se čist zgražala in rekla, da tega pa jaz ne bom počela...eto ti zarečenega kruhauser posted image ...Samo zdaj je še čas, da neham user posted image

Drugače pa ga je psihologinja zelo pohvalila in rekla, da je na mentalni ravni 4,5 letnika user posted image ....je vprašala, če midva z user posted image  to veva...in moj ves ponosen...VEVA user posted image ....user posted image user posted image user posted image user posted image ....mi je bilo ful hecno gledat ga, ko se je kar topil zraven user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Igre in crkljanje z otroki sem preložila n...
Danes praznuje moj sin 27. rojstni dan. Ja, tile obrazki in rokice so se prelevili v odgovornega mladeniča, očeta enolet...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.