ninocka
|
Dobro jutro! Evo mene spet v službi, Samo je še zmeraj doma na bolniški (ma gripo), v petek je pa še Evan ful zbolel Začel je kašljat inod večera se mu je tolk poslabšalo, da je komaj dihal, hropel in piskal, trebušček se mu je med dviganjem pa itak ful dvigoval. Sem mu kar na lastno pest dala ventolin, spal je pri nama (čez noč je bilo OK, proti jutru pa se je spet poslabšalo): Že ob 7ih smo klicali v ZD, da ga pripeljemo in na mojo nesrečo, je delal najbolj glup P, kar jih je (sam res - mi2 čist vedno naletiva nanjga - al gremo v soboto v naš ZD, al pa gremo na metelkovo, je tam). Smo že ene parkrat se obrnili in šli raj domov, kot da bi on naredil pregled. Skratka, pregleda Evana in njegova diagnoza je bila, da ima tolk šlajma, da zato težko diha. Sicre nama je dal inhalacijo ventolina v ZD, za domov pa kao samo pucanje noska, ventolin je itak potuha. Pa ful ga je zmotilo to, ker Evan jemlje singulair in kao pol ne more met bronhiolitisa. Itak sem rabla 10 min, da sem sploh zbezala iz njega, kaj naj doma naredimo... V glavnem prideva z Evanom domov, boljš ni blo nič in sva s Samotom ful ugotavljala, al naj mu dava kar na lastno pest ventolin al ne. Evan je bil pa vedno slabši in slabši. Na koncu ni mogu povedat 3 besede, da se ne bi ustavul in se nadihal. PA zjutraj ni mogu niti kakavčka popit. Samo ga je zato peljal potem še na metelkovo in prideta tja - in valda, najina sreča - dela spet ta isti zdravnik Samo je potem prosil za eno drugo P in so mu dali. Pride s tamalim not (obnavljam kar je men povedal) in pove, da smo bli že zjutraj v ZD zarad dihanja in ga ta P napade, zakaj pa pol ni šel k temu P, ki itak dela zdaj. Ji moj pojasni, d apač uz njim nismo zadovoljni, da se nam ne zdi strokoven in se una ful usaja, da to ni prav, da bi mogli it k njemu in bla bla bla. Samo pol popizdi in ji reče, da naj mu pa napiše napotnico za pediatrično in bo tamalega takoj peljal tja. ženska mu že začne pisat napotnico, šele potem ga pa vpraša kja je narobe z otrokom Ji pove, da težko diha, da ne more povedat enga stavka (če si ga samo pogledal, si videl, da nekaj ni vredu), ona pa a ne diha skoz tko,a ste prepiračni in mu še naprej nekaj utruja, pol ji je pa Samo reku, da kja je narobe, a mora otrok dejansko umret, preden bodo kaj nardili. Takrat se je pa baje spremenila, ga pregledala, mu predpisala inhalacijo z ventolinom (ki itak ni delala) in tudi za domovventolin na 4-6 ur. Že zvečer po 2 dozah je blo vidno izboljšanje, včeraj je že boljš, amapak še zmeraj ful težko diha. Danes ima kontrolo pri osebni P, sama pa razmišljam a čem napisat pritožbo al kaj? Drugač smo bli čez vikend skoz doma, v petek sem še jst cel dan bolj ali manj ležala, ker me je v službi ful "štihnilo" spodaj pri šivu in nisem mogla niti hodit. Sem sedela v pisarni 1/2 ure, da sem sploh k seb prišla Sem mela pa prejšnji ponedeljek pregled pri G, vse je oK, skuhjšala sem 3 deke , pa je sestra ful paniko zagnala . G mi je nareedil UZ, ful je bil prijazen, je rekel, da bom mogla prej rodit, ker si je zapisal, da imam stanjšano aternico, na koncu mi je pa naredil še UZ in mi vse razložil - kje je mehur, pa želodček, pa srček, pa rokice, nogice (je mela prkrižane). skratka ful OK - V LJ sva bla že ob neki čez 10, naročena sem bila pa ob 9ih (aja G mam zdej v Postojni, če še nisem povedala). Naslednjič imam pa že morfologijo Nika, samo da je z malo Niko vse OK . Zna bit pa to res stresno... da ne govorim o našmu Rubnu, ki vsak dan vsaj 2x pade direkt na glavo , že resnorazmišljam o čeladi... Pa ful luštne slikice Valla, super, da si se pozdravila PA čestitke Tilnu za takšne podvige mene tud vse fascinira, kar Ruben dela Si je včeraj s palčko za ušesa ušeska čistil in to je šel prav not v luknjico ne sam tam okrog ušesa neki šaril Pia, poročaj, kako je šlo na pregeldu. Držim pesti Pety, ti bom poslala, samo da najdem eno fajn veliko kuverto Benika, sej Jakob je pa tud kar zrastel - men se zdijo mere čist OK. Se mi zdi, da je mel tud Ruben približno take mere. 2ursae, Evan ima pa 107 cm in 17 kg. Je ful zrastel, a ne? Grem na kavo...se beremo