ninocka
|
Dober dan, jst sem danes že z zdravniškega, kjer so ugotovili, da je z mano vse OK Vidim dobro, slišim dobro, srček OK bije, skratka - zdrava kot riba Pety, jst mam tud še 3 nalepke zate. So mi ostale, ti pošljem, samo dej mi naslov na ZS, oz. priimek vsaj Srečanje - men pa ne ustreza noben datum - 17. ma mami RD (čeprav bi blo pa fino, da se 17. dobimo, ker bi bla to 3. obletnica našega prvega srečanja ); 24. gremo pa mi smučat. Ne se spet brez mene zmenit, pliiiiisss! Psiholog - prideva tja, greva not, Evan se usede za mizico z igračkami, ona me še neki sprašuje (kolk je bil težek, če sva hodila v RA...), potem je bil pa na vrst Evan. Najprej je moral vstaviti tri like v en kartonček, potem povedat kateri liki so (to je naredil), potem je mel eno večjo tablico, kjer je blo ene 12 podobic in jih je moral pravilno postaviti (to je tud takoj naredil), mogu sestavit en mostiček iz 5 kock, pa mu tista srednja nikakor ni šla za strehico, štet kocke oz. povedat koliko jih ima (ni hotu), potem je pa moral povedati kdo laja,mjavka, kdo leti po zraku, kdo plava v vodi (tuki je blo pa konc - me je začel gledat in Mami, ti povej): Sem mu pol rekla, koga pa gledava v ZOOju v vodi in je reku Kaleta . Potem kaj naredi ko je lačen, žejen, ga zebe (se gre pokrit ), kdo sije, piha, kaj strelja (spet ni hotu povedat). Potem sta risala - vodoravno črto, navpično črto, krog, kvadrat (ni narisal), potem je pa narisal še avto. Sestavil je še konjička, potem je mogu ponavljat neki za njo - prvi stavek je ponovil, ko je rekla žaba in neki, pa ni hotu več. Ko mu je povedala številke, jih tud ni hotu ponovit in je reku,da bi raje mel druge. Mu pove druge tri in pove samo srednjo. Pa skoz se je hotu it nazaj igrat in meni govoril Mami, ti povej Pa spraševla ga je kolk kock ima pred sabo (1,2,3), štet ni hotu z njo, kdo jih ima več on ali ona (to je celo povedal), potem je vprašala, če zna pokazat 2 predmeta brz da bi štel in sem rekla, da ja, pol se pa nisem mogla spomnit v kakšnih primerih smo to sploh opazili, dokler mu ni dala bonbončka - mami bom 2 vzel V glavnem ocena je bila, da je vse OK, da je normalno razvit za 3 letnika, da riše bolj slabo oz. za triletnika primerno (in da taki, ki slabo rišejo potem tudi ne marajo risat al pa če se mi ful redkokdaj spomnemu risat, ker se bolj z legoti in bagri, avtomobilčki igramo - v glavnem je čist najina krivda, da še ne riše kot Picasso), potem da govor je oK, da sicer še ne izgovarja lepo črke R in šumnikov. da če se to v 1 letu ne bi uredilo, bi priporočila logopeda in pa da mu je koncentracija padala in da se ni hotu z njo pogovarjat (kao kaže, da je nesamozavesten) in da moramo gradit na njegovi samozavesti . Načeloma pa mene sploh ne moti, da se ne pogovarja z ljudmi, ki jih ne pozna, sej ni treba, da vsakmu, ki ga ogovori, pove celo življenjsko zgodbo . Potem sva šla še na Vič k moji zdravnici po kartoteko za današnji pregled, potem sva šla pa v koloseja na tortice in on se je šel igrat v igralnico. Pol sva šla še k mojim, ker je mela moja mami božič in mi v avtu reče - nisem hotu ponovit žaba, ker mi ni všeč, ker kvaka Zvečer me je pa tolk bolela glava, da sem zaspala že neki čez 8, mal čez 1o sem se zbudila in prestavila spat v posteljo in pol nisme zaspala še 1,5 ure, ob 2 se pa zbudi Ruben in ga je žural do neki do 5ih . Pol pa lih zaspim, pa je bla ura že 6 in se je Evan zbudil... Sem včeraj pozabila do konca napisat, kaj je blo v vrtcu v ponedeljek - ko sta naju opazila, je Evan pritekel k nama, Ruben pa seveda ni mogel, ker je sedel na stolčku in se še ne more odrinit, ker še nima nog do tal. In Evan vidi, da je Ruben ostal zadaj, steče nazaja, mu odrine stolček in mu pomaga dol zlest Joj, tolk sta bla dobra.... Teta beta, čim lažje prebolevanje noric vam želim... GH - pri nam je tud Ruben tak jedec - on bi cel dan samo neki mlel in mlel... Je blo pri Evanu na vprašalniku za psihologa vprašanje Kakšen jedec je otrok, in so bile možnosti: slabo je, je izbirčen, potrebno ga je siliti, se upira, prekomerno je. Sem obkrožila vse, razen zadnje 2ursae - a ni ona štartala s službo zdaj po NL? Kolikor sem jo jst razumela, ni več na sodišču, ampak nazaj na delovnem mestu. Če je tko - malo z zamudo - lep prvi teden nazaj v službi, 2ursae! Benika, hvala za lupinico. Z veseljem si jo sposodim Sem se pa odločila, da si bom pa zdej kupila zappa, sploh za te prve mesece, ko bo mala še v lupinici in če bom mogla it po starejša dva v vrtec, da sam nataknem in šibam, ne pa pol ure sestavljam tavelik voziček. Zebra - Evan noče bit skoz zebrica - ko sva šla k zdravnici, je rekel Mami, pri zdravnici bom pa Evan, doma bom pa spet zebrica PA ko svašla k mojim, tud n hotu bit - pri babi tud ne bom zebrica, bom Evan Joj, pa tole skoz pozabim: Kinokija, čestitke za punčko