ronja
|
Jaz predlagam Supernovo na Rudniku, je notri tudi slaščičarna Meni je super, hehe, ker je blizu . Zdaj lubi tako nikamor ne more, mala se ne doji več, tak da komot zgasnem . Meni je vseeno tako za datum kot za kraj, torej mene lahko napišete kamorkoli od teh možnosti, ok? hijacinta, savna pri dojenju ni preveč priporočljiva, eni jo strogo prepovedujejo, eni pa bolj blago, priporoča je pa noben - v bistvu vse dokler dojiš, ampak tega ti nisem hotela napisat, da te ne bi čisto potrla . Je res, da vročina lahko rahlo koagulira mleko - po domače povedano ga sesiri - moraš računat, da so prsi bolj "štrleči" del telesa in se hitreje pregrejejo kot recimo tvoje dobovje... In če se mleko sesiri, sta dva problema: če se res ornk, potem lahko kak delček zamaši kak vod in moraš potem precej masirat, da se spet odpre, sicer lahko stvar vodi do mastitisa. Večji problem je pa to, da ima tako mleko seveda drugačen (slabši) okus in ga mariskateri dojenček zavrača... Tak da - boš sama presodila - po moje če greš čisto malo not, pa hitro ven, pa mogoče takoj pod hladen tuš, da hitro shladiš prsi, da bo šlo, pa mogoče tvojega malega ne bo motil spremenjen okus, ne bi pa jaz tega preveč počela, ker je tako mleko potem tudi sicer malo drugačne sestave - pač narava ni predvidela, da bi se mi cmarili na 80-100 stopinjah... Teklo ti pa mleko verjetno bo v savni, vsaj če ga boš imela veliko - tak da ti zna bit malo nerodno, ni pa da bi ti zdaj vse mleko ven steklo, lahko pa kaplja in te bojo bulili... PS: pojma nimam, kje je kik, zanima pa tudi mene, mogoče nama lahko na srečanju pokažejo? snikolina, hehe, mamo vse ene debate s svojimi, hihi . Kaj sta pa vidva debatirala? Aja, včeraj smo jedli kitajsko juho, pečene somove kotlete in domač kruh. Danes pa isto juho (sem je naredila preveč, ja;), domače korzune vlivance in svinjske zrezke v gobovi omaki (gobe sta nabrala tast in tašča, pa KOSTANJ tudi!!!) Tak da zdaj sem končno dobila svoj kostanj, jutri ga spečeva Aja, ve sploh še ne veste, kje sem bila danes, a ne? hehe, spet v bolnici, natančneje na urgenci - tokrat ne zadadi mene... Kot veste, smo se menili, da gremo danes po kostanj, pa je lubi šel včeraj na basket in prišel domov z zvitim gležnjem, tak da je "zahinavil", hehe. Ok, se naspi, zjutraj je bilo pa še hujše, tak da sem ga odpeljala na urgenco, da so ga slikali, če ni kaj zlomljeno - hvalabogu ni, je samo zvit, ampak ne more nič hodit. Aja, je pa to kar podvig, da vse organiziraš, od ranega jutra do 14h popoldne, hehe. Najprej sem morala odnest svojo bolniško, ker je lubi zadnjič seveda spet malo zafrknil in ni vzel bolniške še za september... tak da sem nesla zdaj še to bolniško v svojo službo, potem sem šla po bratovo punco, da je pazila tamalo, medtem ko sva šla midva na urgenco... Ko sva prišla domov, sem naredila kosilo, da se punci vsaj malo oddolžim in potem samo padla dol... Zdaj se spravljam delat eno honorarno delo, pa se mi ne da, sploh ker me spet nekaj šraufa in že vem, da bom mela drisko... uršika, kruha že dolgo ni več, hehe hijacinata, ti kar vprašaj, s kruhi se super razumemo, to mi pa res vedno rata (lubi me vedno zafrkava, da se v mojih rokah vse hitro dvigne, hehe, ker mi vsa testa in zadeve ful vzhajajo in narastejo in grejo dostikrat čez rob posode ) Je pa res, da kruh rajši delam kot jem, čeprav domačega vedno probam, kupljeni pa kakor kdaj, večina mi je brezveznih, sem se malo razvadila, da mora bit vedno drugače... Edino kornšpic mam pa res rada. petra88, pri izcedku je dobro pogledaš še teksturo, če je gost in grudast, so to navadno glivice. haha, petra, če se izogibamo sladkarijam? Prej sem pojedla 150 g toblerone čokolade! Skrbim, da bo Lejla tudi tak dobrovoljček kot Ronja, hehe Večina zobozdravnikov ti niti ne bo delala amalgamskih plomb, če vejo, da si noseča, vsaj tadobri že ne. Je pa boljše to, kot pa da bi imela kake hude luknje, ker lahko tam prehajajo bakterije direktno v kri in tako naprej do . tak da če bi bili samo ti dve opciji, se je tudi za vprašat... na srečo pri meni ni bilo nič narobe (se vidi, da ne bruham tako kot pri Ronji ).
|