ronja
|
uršika, saj se še kdaj dobimo. Moj lubi že ve, da me ne more ustavit, pa me je z veseljem pustil, ker je vedel, da bom na srečanju več počivala, kot pa bi doma Fotkiča nismo imele, boš morala kar enrkat prit nas pogledat Glede zatekanja pa pazi, da ješ res neslano, pa tudi ne presladko, pa da malo migaš z gležnji, če imaš ves čas čisto pri miru noge, kri ne cirkulira tako dobro, tak da malo vrti gležnje, pa s prsti migaj, pa lubi naj ti jih vsak večer zmasira - to tako paaaašeeee, boš videla! ploha, jaz čisto na začetku nisem mela takih pleničk, pa sem naredila že 3 različne velikosti - res sem pa malo bolj "haklih", da so ji res prav - za majčke se mi ne zdi tak problem, se pač zavihajo rokavi, pleničke so pa fajn, če so "fitted", torej da so ravno prav velike in lepo krojene, tak da sem jaz naredila različne. Ja, to je res zanimivo, da nimajo različnih velikosti za tako velik razpon - Ronja ima zdaj 9 kg, rodila se je s 3,5, razlika je ogromna, pa še na pol nismo... Mogoče ti bo ullla znala kaj več povedat, ona ima Racmanke. Glede števila računaj, da moraš novorojenčka previt vsaj kakih 8x na dan, če češ, da je skoz suh (lahko ga sicer navadiš, da ždi v sranju in scanju, ampak jaz tega svojemu otroku ne bi delala - na začetku namreč vsak dojenček pove, da je polulan/pokakan, ker jim je to neprijetno. Če pa se na to ne odzoveš (ga ne previješ), potem sčasoma nehajo, ker nima smisla)... Tak da odvisno kako pogosto boš prala, ampak vsaj 30 jih rabiš, če pereš na 3 dni, kar je nekak normalno. pokrivnih plenic rabiš pa manj, ker se ne perejo tako pogosto. BC v Šiški ima baje tudi prijazne prodajalke in če katero zanima imajo jutri neko akcijo, da za vsakih 50E dobiš bon za 10 E, to se pa že splača... Sva razmišljala, da bi šla kar jutri kupit tisti dodatni sedež za voziček... 20% ni tako malo... ja, Ronja je res reklama za met otroke - do zdaj je prepričala že dva para . (plus naju, da imava še eno, hehe )
|