|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
10.10.2008 14:12:35   
Ploha
ja pol pa v temu lokalčku segafredo,... pol najprej se pa bomo že zmenle al kako!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
   [Brisano sporočilo]
10.10.2008 14:16:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2802
10.10.2008 14:27:19   
Ploha
no tako ja, pred vhodom se dobimo, ja ko je ta lokal! Tako, hvala bogu, da smo se zmenle, sam zdj kje sta ronja in hijacinta

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
10.10.2008 14:32:46   
Hijacinta
Živjo, nujen sestanek v službi. Meni je ok, sicer mislim da ta lokalček nima tort ampak ima pa sladoled user posted image . Pa dejte me potem tam počakat da mi ne boste kam ušle in vas ne bom najdla user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
   [Brisano sporočilo]
10.10.2008 14:36:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hijacinta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2805
10.10.2008 15:07:48   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

Srečanje nosečk   user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   v petek: 10.10.2008

user posted image    DANES   user posted image

KRAJ: Supernova na Rudniku  (v slaščičarniuser posted image user posted image user posted image )  SEGAFREDO

ČAS: ob 16.00 pred vhodom

Kje ste ostale nosečke????? Samo 4 kandidatke imamouser posted image

HIACINTA
RONJA
NIIA
PLOHA

Vabljene še vse ostale, ki niste bile zadnje dni nič na RR-ju!!!! Skupinico januarčic boste spoznale po tem, da imajo vse trebuh in so user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     user posted image user posted image user posted image user posted image . Če jih ni v Segafredotu je to zato, ker tam ne strežejo tort- se pravi, da se bodo odpravile do naslednje najbližje slaščičarneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
10.10.2008 15:19:07   
ronja
Pojma nimam, katere slaščičarne so tam - to je tak, ko maš user posted image - mi gremo v Hipermarket, nabavimo in takoj nazaj domovuser posted image , ker je že to dovolj dolgo, ko za malim po celem merkatroju letaš, pa sproti probaš še prave stvari v voziček vršt in neprave (ki jih je dete izbralo) nazaj ven, pobiraš cene, ki jih je dete dol vrglo,...

hijacinta, hehe, ti kar vprašaj, jaz rada kuham. Samo ne delaj pa preveč planov, da boš ti ne vem kaj kuhala, ker boš doma - dokler je bila Ronja mala, jaz nisem mogla skoraj nič kuhat, ker je zahtevala non stop 100% pozornost. Tak da sem kuhala, ko je lubi prišel domov. No, saj so tudi dojenčki, ki spijouser posted image . Ampak zdaj vem, da ne računam na ne vem kaj...

niia, jaz sem tudi za sprehode, amapk ker danes pride mami ven peljat Ronjo, mi je vseeno. Zrak med tistimi parkirišči sicer ne bo ne vem kaj, heheuser posted image .

Aja, jaz sem kuhala kosilo, se opravičujem. Pridem pred vhod v ta segafredo, torej, ne?

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
10.10.2008 19:40:31   
VRTNICA84
Ojla punce!

Kako kaj? Nisem se vam mogla javit, ker sem bila polno zaposlena. Imeli smo trgatev in ni bilo časa za računalnik.
Včeraj sem bila pri zdravniku in je vse ok. Le kri me full zajebava. Imam premalo železa.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
10.10.2008 19:55:32   
Zvezdica
Ojla

Mene tud nekaj dni ni bilo na spregled...enostavno ne utegnemuser posted image . pa pozabljivost me daje.

Vrtnica, jast sem imela v 1. nosečnosti težave z železom, zdaj pa jemljem elevit, ki je za nosečke, in  vsebuje vse potrebne vitamine in minerale tko da poskusi, ker jast imam v rtej nosečnosti IDEALNO kriuser posted image -

Tako, vidim, da ste se dobile danes, jast žal nisem utegnila, upam pa da se še srečamo.

Papa

i belive i can fly....

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
10.10.2008 22:06:53   
Ploha
evo poročilo od srečanja: super, super, super, in smo rekle, da se kmalu spet dobimo! Tko da upam da nas bo do takrat več prišlo! Načvekale smo se fulllllllllllll,....

hijacinta: upam, da ne zamrš k sm se tko smejala, ampak tako doživeto pripoveduješ, da se nism mogla zadrževat.

niia: tako znana se mi zdiš???????

Ronja: hvala za tiste pleničke k si mi pokazala in nekaj nasvetov!!!! Mala Ronja je pa carica. Punce k bi vidle malo kake ma, super je!!

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
10.10.2008 22:18:30   
Ploha
aja ronja sm ugotovila, da sem ti dolžna za en sladoleduser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
10.10.2008 22:44:49   
ronja
vrtnica, čestitam, da je vse ok! Slabokrvnost je pa normalna za user posted image , ker imamo več krvi in je bolj razredčena. Pa saj tablete pomagajo. Vitaminske tablete za nosečke pa res pomagajo tudi za železo.

Srečanje je bilo res luštno, lahko vam je žal, da niste prišle, hehe.user posted image S Ploho sva si privoščili sladoled, niia in hijacinta pa sta vztrajali pri kavicah, ki jih zjutraj tako pridno kuhate;)

Ploha, kje si pa to pobrala - vsaka nekaj časti, pa se zgliha, na cent pa res ne bova šli, me niso tak učiliuser posted image .

Evo, tule je tisti "origami" iz navadnih plenic, če boš slučajno pozabila:
http://fernandfaerie.com/sewing_flats.html

Tole pa sta dve varianti pletenih pokrivnih plenic:
http://fernandfaerie.com/freesoakerpattern.html
http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/wool_diaper_cover_en.pdf
Jaz sem spletla tisto iz tadrugega linka.

A sem ti še kake linke obljubila? pozabim, kaj vse je treba, spomni me, pa bom poiskala, ok?

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
10.10.2008 22:51:41   
Ploha
no pol pa kul,...sm pač tko rekla, ker ne vem kako so te doma učil, pa da ne bi blo kaj narobe!

ja tale plenička je res kul, sam uno k si rekla namest knoflc, sj to tud na sliki kaže ane?? A to se naroči kje al kako?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
10.10.2008 23:43:34   
ronja
Ja, na slikci je tudi snappy:
http://www.amazon.com/Snappi-Cloth-Diaper-Fasteners-Pack/dp/B001EH4W6G/ref=sr_1_15?ie=UTF8&s=miscellaneous&qid=1223674716&sr=8-15
ali pa na nemški:
http://www.amazon.de/Popolini-Snappy-Windelklammer/dp/B0015A0ZUO/ref=sr_1_18?ie=UTF8&s=baby&qid=1223674904&sr=8-18
naročiš lahko preko amazona, jaz jih bom zdaj skupaj s par knjigami - si bom privoščila kako knjigo za novo leto, heheuser posted image . V naših štacunah tega še nisem našla, me samo gledajo ko tele v nova vrata, če kaj takega omenim... (čeprav je ariel imel plenice od Popolinota, ampak tega pa neuser posted image )... tak da, če kje vidiš, pliz povej, če vidiš to kje v tujini, pa pliz kupi še zame ene 2 ali pa 3, pa ti vrnem denar, ok? Velja za vse, če kje vidite to čudo...

Aja, te pa še vedno strašno občudujem, da bosta živela v skupnem gospodinjstvu... Meni se včasih zdi še isto mesto preblizuuser posted image , hehe. Skupno gospodinjstvo ali pa metek v glavo bi bila pa težka izbira, heheuser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
11.10.2008 2:26:40   
ronja
aaaahhhh! Končala sem z enim dvdjem, ki ga prevajam očetu za njegove študente... Kak gre to počasi! Sploh ker nimam slovarjev naloženih na tem račkotuuser posted image . Razumet je eno, najt lepo besedo, da bo lep in smiseln in pameten stavek, je pa drugo... No, saj upam, da mi bo počasi steklo in da ne bo tako strašno dolgo trajalo, sicer bom nekam poslala vseh tistih 10 dvdjev... Upam, da bo naslednji kaj lažji...

Ok, grem spat, je že čas, se mi zdi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2815
11.10.2008 9:33:43   
Ploha
glede skupnega gospodinjstva: ja sej je mene tudi zelo strah, ampak bom prežvela, saj mi drugega ne preostane, rešuje me samo to, da je user posted image na moji strani in da bo (upam) držal z mano takrat ko bo potrebno pa da bova kuj postavla meje,...pa še tolk težje je ker mam u bistvu 2 tašči in to je norišnca.

Glede snappyev bom mogoče šla do januarja v avstrijo pa pogledam in kupim če je tako!

Kaj pa tvoj oče predava?? Pa kje???

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2816
11.10.2008 10:35:39   
ronja
 ploha, "držim ti palčeve i navijam za tebe..." (Riblja Čorba), kar se tiče tvojih taščuser posted image . Malo ti bo verjetno tudi lažje, ker si mlajša in bolj prilagodljiva - čas, ko si morala ubogat svoje starše še ni tako zeloooo daleč in se človek lažje pač malo podredi (ker malo se v skupnem gospodinjstvu moraš, pa če maš zlato taščo...), meni, stari koki bi bilo pa to grozno, sem navajena, da skrbim popolnoma sama zase od nekje 18-20 leta dalje, (razen finančno takrat seveda še nisem bila samostojna) samo da sem takrat skrbela še za brata (pač kar se tiče hrane: torej kosil, nakupovanja,... in gospodinjstva - torej pranje cot,...)

Če greš kaj v Avstrijo, se res priporočam, jaz tudi pravim, da bi lahko šli kdaj obiskat nečaka še predno rodimuser posted image , pa lubi pravi, da ne ve, če glih že. No, če boš kje v Grazu, je tam trgovina od firme Popolini, sem videla včeraj na netu in oni tudi imajo to - vsaj upam, ker na amazonu so snappyji od nijh...

Moj oče predava na Primorskem, na pomorski fakulteti, ki je del univerze v Lj., pa take bolj moške stvari, stroje, energijo ipd - včeraj sem KONČNO končala z dvdjem o alternativnih virih energije, danes pa začenjam z jedsko energijo - upam, da bo šla ta kaj hitreje...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
11.10.2008 10:58:09   
sonček33
Punce, spet jaz z vprašanjem. Torej, zdi se, da je mene tole dete začelo prav brcati šele v tem zadnjem tednu. In to je res ti sto pravo brcanje. A vas vaši dojenčki kdaj brcnejo spodaj, res v predel mehurja. Ker meni se je to zdej ene trikrat zgodilo in se mi kar sapo vzame, ker je ena taka čudna bolečina. Me kar malo skrbi, da ni kaj narobe. 

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
11.10.2008 11:29:07   
ronja
Sonček, seveda brca tudi v mehur  - če te že tako lulat tišči, je to lahko precej neprijetnouser posted image Ni pa to prav nič narobe, pomeni samo, da je tvoje dete močno, da te lahko lepo ornk brcneuser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
11.10.2008 12:22:13   
uršika***
Dan bejbe!!!

Sem tako vesela, da ste se dobileuser posted image user posted image user posted image  Jaz sem tudi svojga user posted image  včeraj cel dan prepričevala, da bi rada šla, pa ni in ni hotel popustit. Češ, da imam še vedno zatečene noge, pa da moram počivat, pa v sredo imam spet pregled, pa da me bo G v bolnico poslal, če ne bo nič boljše,...tako da sem se vdala v usodo, sem bila pa cel dan tečna k user posted image user posted image user posted image user posted image . Čeprav ima seveda prav in vem, da moram počivat.
Tako da Ronja- meni je zeloooooo žal, da nisem prišla, pa kaj čmo. Mogoče naslednjič, ampak mi nič kaj dobro ne kaže. Cele dneve sem na hrbtu, noge so v luftu, pa še kar zatekajo. No ja, bomo videli, kaj bo v sredouser posted image
Imate kaj slikic, ali ni imela nobena fotoaparata s sabo????

Sonček, ne skrbi, mene tudi včasih tako brcne, da mi sape zmanjka. Pa vsaj vemo, da migajo in da so Ok naši user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Lep dan vam želimuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
11.10.2008 19:42:52   
Ploha
ronja: se strinjam glede tega da se lažje prilagajam, samo tud men ni kul, ko bi rada sama kej skuhala za naja po najinih željah, pa prala najine cote, pač vodila gospodinjstvo po svoje, samo mame pa še zmer mislejo, da je star 5 let in da ga je treba rihtat kot otroka (beri: ko gre vn: a si se dobr obleku, a maš bundo itd,...)

drgač sm pa danes voziček kupila, v komisijski trgovini v medvodah in sm kupla športni del pa košaro (quinny freestyle 3xl comfort) za 375 evrov, tko da se mi je nakup res splačal,...aja pa še neki sm bla v BC in sm kupla ene racmanke, tele pleničke k si ti rekla, in so mi fulll všeč, bom dokupla še une podlogice pa še kakšne racmanke, kolk prbližn jih pa rabm???? In k smo se glih učeri pogovarjale o BC in njihovih prodajalkah, me je pa ta v kranju res presenetla, vse mi je povedala, razložila, pokazala,....tko da res fino (sicer si mi pa ti že včeraj vse povedala)user posted image

Še vedno pa občudujem Ronjo, dons sm bla pri svoji mami, in sem ji sam do Ronje govorila, pa ronja gor pa ronja dol,...če ti bo kdaj dolgčas me poklič!user posted image

uršika
: pol je boljš, da si doma ostala,....upam, da ti ne bo treba v bolnico!

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
11.10.2008 19:47:47   
Ploha
Ronja: še nekaj, tele racmanke, piše, da je enotna velikost 3-15 kg, a ni to malo veliko za novorojenčke? Jst bi od začetka to uporabljala,....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
11.10.2008 21:53:59   
ronja
uršika, saj se še kdaj dobimo. Moj lubi že ve, da me ne more ustavit, pa me je z veseljem pustil, ker je vedel, da bom na srečanju več počivala, kot pa bi domauser posted image Fotkiča nismo imele, boš morala kar enrkat prit nas pogledatuser posted image
Glede zatekanja pa pazi, da ješ res neslano, pa tudi ne presladko, pa da malo migaš z gležnji, če imaš ves čas čisto pri miru noge, kri ne cirkulira tako dobro, tak da malo vrti gležnje, pa s prsti migaj, pa lubi naj ti jih vsak večer zmasira - to tako paaaašeeee, boš videla!

ploha, jaz čisto na začetku nisem mela takih pleničk, pa sem naredila že 3 različne velikosti - res sem pa malo bolj "haklih", da so ji res prav - za majčke se mi ne zdi tak problem, se pač zavihajo rokavi, pleničke so pa fajn, če so "fitted", torej da so ravno prav velike in lepo krojene, tak da sem jaz naredila različne. Ja, to je res zanimivo, da nimajo različnih velikosti za tako velik razpon - Ronja ima zdaj 9 kg, rodila se je s 3,5, razlika je ogromna, pa še na pol nismo... Mogoče ti bo ullla znala kaj več povedat, ona ima Racmanke.
Glede števila računaj, da moraš novorojenčka previt vsaj kakih 8x na dan, če češ, da je skoz suh (lahko ga sicer navadiš, da ždi v sranju in scanju, ampak jaz tega svojemu otroku ne bi delala - na začetku namreč vsak dojenček pove, da je polulan/pokakan, ker jim je to neprijetno. Če pa se na to ne odzoveš (ga ne previješ), potem sčasoma nehajo, ker nima smisla)... Tak da odvisno kako pogosto boš prala, ampak vsaj 30  jih rabiš, če pereš na 3 dni, kar je nekak normalno. pokrivnih plenic rabiš pa manj, ker se ne perejo tako pogosto.
BC v Šiški ima baje tudi prijazne prodajalke in če katero zanima imajo jutri neko akcijo, da za vsakih 50E dobiš bon za 10 E, to se pa že splača... Sva razmišljala, da bi šla kar jutri kupit tisti dodatni sedež za voziček... 20% ni tako malo...

ja, Ronja je res reklama za met otroke - do zdaj je prepričala že dva parauser posted image . (plus naju, da imava še eno, heheuser posted image )

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
12.10.2008 14:44:35   
ronja
evo, mi smo šli danes kupit tisti stolček za na voziček - stal je 149E, tak da sva zraven kupila še mini koš za košarko za tamalo, da se bo igrala (pa po pravici povedano tudi za očijauser posted image ) in pa še eno plastično posodico, ker je ravno včeraj razbila očiju eno, ki jo je imel zelo rad in je bil še cel večer žaloste zaradi njeuser posted image . Sem mu že pred precej leti kupila en tak kompletek: šalčka, skledica za kosmiče in krožniček - vse z motivi od Miki Mustra in jo je mel ful rad, samo je včeraj v skledici naredil kašico tamali in se je nekaj igrala in treščila zadevo na tla, da se je razbila na **** koscev... no, ta nova je njena, plastična in se ne razbije in ima pač Puja namesto trdonje, lakotnika in zvitorepca... Sva pa dobila 2 bone po 10E, tako da sva profitirala 30E pri tem stolčku za voziček - to je 20% in sva bila prav zadovoljnauser posted image .

ploha, poglej še od Bambinota in Popolinota pleničke, tam vem, da so različne velikosti za različno težke dojenčke, vem, da je pri bambinotu bilo 3-5 kg, pa potem 5-9 in 9-14, če se ne motim. Včasih so jih imeli v Arielu, zdaj ga baje ni več, tak da ne vem, kje jih imajo. Za popolinota vem, da majo v BC, ampak so take bolj trde pokrivne plenice, mogoče s pranjem zmehčajo, ne vem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
   [Brisano sporočilo]
12.10.2008 16:39:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?