ronja
|
zvezdica, jaz poznam take svinjske bolečine, ampak to te verjetno glih ne potolaži, glede na to, da pri meni ni vse ok... Ampak če bi bilo to, potem bi z UZ videla. Sem pa tudi jaz že slišala, da je to lahko od oslabelih mišic, čeprav pri meni ni. petra, baje dobiš eno ultra sladko zadevo za spit - pa da je fino met sabo eno limono, prerezano na dvoje, jaz mam tudi jutri - samo da vse, najprej teste, potem pa še pregled, vmes bom pa v knjižnico skočila, ker malo traja vse skup. Mala bo tačas pri babici, če ne pri njej, pa bomo že koga našli. Hehe, vam pa vsem želim take sončke ko je najina tamala, to je res užitek! Eni se sicer otepajo živahnih otrok, amapk jaz sem si tako želela in tako dobila, tak da sem srečna . zvezdica in sonček, vidve pa tudi kar rajši počivajta, če vaju boli - saj posoda, pa prah, pa te zadeve - vse preverjeno počaka . Nasprehajale se bomo v letu 09 še pa još, tak da zdaj je pač malo tak, nimamo kaj... Saj vem, saj sem jaz ista, ampak včasih je boljše bit pameten, ugotavljam (do konca moje rodne kariere se bom ravno naučila ). uršika, mislim, da je ista, vem pa ne, ker nimamo sladkorne v isti bajti (no, ziher jo majo v bloku, samo niso moji ), tisti moji družinski člani, ki so jo imeli, pa so že vsi pomrli... Jaz mažem bušija bolj redno, zize pa kadar se spomnim, mogoče 1x na teden - sam moje so že povečane . mam pa še kar mleko, zanimivo! Kapilarice so mi pri Ronji popokale na enem stegnu, samo tak mali delček, da se ne sekiram kaj dosti. Baje itak zgine. Strij po bušiju nisem imela, pa sem mela ogromen buši, so mi pa nastale (ali nekaj podobnega) po prsih, ko je bil naval, ker tisto je bilo pa preveč (pa še mazala se nisem). Amapk zdaj se nič ne vidi, očitno to zgine. Hehe, jaz ne bom dojila. Hec, itak da bom! To je res najbolj praktično, najcenejše in najbolj naravno in najboljše tudi za otroka. Zakaj bi ga zato prikrajšala? Pa ko se enkrat ustali in neha bolet, je čisto luštno (dokler nisi spet noseča, pa te bradavice bolijo, takrat spet neha bit glih ne vem kak luštno) uršika, preveč sladko baje ni dobro - ker pač malo skoncentriraš kri - saj veš, glukoza, ki gre direkt v kri... Ampak to ne pomeni, da si ne smeš nič privoščit, samo probaj malo kombinirat, da ni preveč naenkrat, pa da so mogoče malo bolj razredčene zadeve, ne glih saherca, rajši kaka sadna torta, recimo. Dokler maš fejst probleme. Vprašaj pa še svojo g., majo različne ideje... Sadje pa komot ješ, brez skrbi, tega ti noben ne bo vzel, če ne boš mela glih sladkorne - tam so potem ene omejitve, koliko katerega sadeža smeš, se mi zdi. ulla, sigurno o vsem obstaja več tez, zato se mi zdi pa prav, da povem tudi te, ki se ne strinjajo s tabo. Logično je, tu ni kaj, naravoslovje je na tej strani, ti pač na drugi. Itak ne pišem tega zato, da bi tebe kaj prepričala, ker mi je jasno kot beli dan, da se to itak ne bi dala, ko si v nekaj prepričana, pa če bi ne vem kake dokaze tu nalepila. Niti ni to moj namen. Je pa prav, da ostale to vejo, da pač LAHKO je problem. Ne vem, s kolikimi in kakimi zdravniki si ti govorila, meni so vsi to povedali, pa babice v MŠ tudi. Lahko se vsi motijo. Ampak pri svojem otroku pač ne bom eksperimentirala, mi ni tako težko pač počakat par mesecev, vsaj da se dojenje ustali, če ne drugega. Mimogrede, skuto lahko narediš tudi iz jogurta, če ga pustiš, da se odcedi, preberi si knjigo Sir, jogurt in mlečni izdelki ali nekaj takega. Naše živilke ti bojo znale bolj točno povedat. Glede tega: saj to tudi tam pa tam počnejo pa: v vsaki kulturi dalamo kake neumnosti, pa vseeno večina dojenčkov preživi. Ampak to pač ni argument, vsaj zame ne. Preživijo tudi na adaptiranem mleku, pa je vseeno dojenje boljše... V Indiji čisto malim dajejo močno začinjeno hrano, čili in podobno, pa tudi preživijo in je pri njih to celo dobro, da se manj okužijo tamali (ker je pač higiena na malo drugačnem nivoju...), pri nas se pa ostre začimbe za otroke strogo odsvetuje, itd... Kot pravim, "sej oni tut tko delajo" zame ni argument. Lahko tvojemu otroku paše spremenjen okus ali pa ne, to je dejstvo. Jaz ne bom problavala, vsaj dokler se polno doji ne. Ko sem imela vročino, je bilo mleko definitivno drugačnega okusa, recimo. Na srečo male ni motilo. Se pa seveda uravnava s telesno temperaturo - samo če si doglo v savni, jo lahko povišaš. Če greš not za 5-10 min. pa seveda ne. Ni fora, da bi se ti mleko skisalo v skuto, ampak da lahko pač spremeni okus, ki lahko tvojemu otroku ne paše. zvezdica, olje namaži na še malo vlažno kožo, sicer ti bo baje še bolj sušilo.
|