|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
12.10.2008 20:26:21   
Zvezdica
ojla

vidim, da ste se imele fajn. lepo. Kmalu bo spet kako srečanje a ne?
Jast sem pa tok žalostna, ker nekaterim "mojim" puncam, k se res trudijo met otročke (ivf) pač ne rata. ne vsem, enim ja, ampak enim pa kar ne in ne. Prav žalosti me to res.

Tako, sem povedala zdaj grem pa knjigo brat, ker samo to me spravi v boljšo voljo.

Ronja, si prevedla vse?

Nočka

i belive i can fly....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
12.10.2008 20:43:53   
Anonimen
čeruser posted image

evo, mi komi folgamo prat in pucat....vse bolano, tud tamala je boga, bruha in driska, pa nič noče jest, se mi zdi da je že čist shujšanauser posted image no, vsaj pije dovolj, jutri gremo k zdravnici, pa da vidimo...

mah...

sem mal vas prebrala, tko na hitrco, k se mi ne ljubiuser posted image sam da ste vse ok...

aja, tole pa morm pokomentirat, k me je grozno zbodlouser posted image ronja tisto o savni je pa, oprosti, bedarija....da se mleko skisa? ojej....sej joške niso šalce, v katerih je shranjeno mleko, čist nobene bojazni ni da bi se mleko skisalouser posted image pa v kulturah kjer je savnanje vsakdan, nobeni ženski na kraj pameti ne pade, da nebi šla v savno, tko da....če vam savna paše, si jo komot priviščite, ne bo skuteuser posted image edini problemček je lahko na žačetku, ko je največja proizvodnja mleka, ko bo mleko zaradi vročinesamo iztekalo, je fajn s kako brisačko pokrit, da ne pošpricate soudeleženihuser posted image je pa res, da ob rednem savnanju lahko mleko malenkost spremeni okust, pač zaradi izločanja določenih snovi, ki pa se izločaju tudi v mleko, ne samo s švicem ven. tko da go for it, če vam pašeuser posted image

moje preljube joške se pa intenzivno pripravljajo na prihod novega člana in jim niti slučajno ni v interesu prehranjevat že obstoječega otrokauser posted image ven teče še samo kolostrum, mleko se sploh ne tvori več, Ula pa nori na momente....pol se pa sprijazni in se ne da motituser posted image pravi obsedenec je, sploh ne vem kako bo to, ko bo enkrat poštudirala, da je proizvodnja spet na polno zalaufalauser posted image

nč, grem si čokolado iskatuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2827
13.10.2008 6:19:33   
khurde
Dobro jutro!

Se na hitro oglašam, kmalu grem na faks. Ja, sem pridna, heh, sem si kar se je dalo natlačila v prvi semester in sem kar zaposlena.

Niia, jaz sem si tudi te nogavice kupila, ker ima mami ful težave s krčnimi žilami (je bila že dvakrat operirana). Ko sem jih dala prvič gor, je šlo malo težje, sem pa kupila isto številko kot sem nosila pred nosečnostjo (3), sedaj pa ful lepo gor sedejo. Samo v prve sem se pa matrala kot konj. Tako da, če je ista konfekcijska kot tvoje nogavice prej, je mogoče isto in bo bolje, ko jih enkrat gor daš in nekaj časa nosiš. Pri meni je šlo že v druge lažje gor, pa sem vesela, da nisem šla zamenjat (sem tudi mislila, da je treba), samo potem bi mi bile previsoke in stopalo preveliko.

Punce, super, da ste se srečale! Mogoče bi se vam še pridružila, če bi imela čas (in voljo). Voljo pa večinoma zato, ker je meni Rudnik malo oddaljen (nimam svojega avtomobila, moj pa ob štirih šele domov pride). Tako da bi mogla, če bi hotela biti tam ob štirih, štartati ob petnajst do dveh od doma, da bi prišla ob treh v Lj, potem pa še na trolo do Rudnika, samo mi pa trenutno ful ne paše cijazenje v gužvi čez Ljubljano, pa še nabit bus, pa toplo. Mi kar malo slabo rata, če je ful ljudi. Upam, da se kmalu spet kaj zmenite, pa da bi bilo kje bližje centru, če bi bilo možno.

Grem pojest kosmiče do konca.

Lep dan!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
13.10.2008 9:48:38   
ronja
imam pa nekaj nizek pritisk 107/67

hehe, niia, zate je to nizko? Jaz ga mam 90/60 normalno... če sem pri miru, pa tudi 74/47 zadnjič pri očetu, ko sem si merila... Ja, očitno je BC v Šiški odprt tudi v ned. - jaz tudi nisem vedela, so mi poslali sms (mi jih pošiljajo vsake tok, čeprav sem na prijavnici za BC kartico napisala, da nočem smsov - ampak tokrat je pa prav prišel, heheuser posted image ) Ti pa le pij magnezij, pomaga, samo ga moraš precej spit.

zvezdica, hehe, kje pa - prevedla sem 1 dvd, jih je pa 10!!!user posted image Ma, bo že, upam, da bojo šli nekateri lažje - tu je šlo precej boljše tam, kjer je govoril kdo drug, ne glavni glas, ker je bral en, ki je malo šušljal in je bilo res zoprno... No, zdaj mam enega, kjer govori ženska, poročam, kako bo šlouser posted image
Držim pesti za vse IVF punce! To mora bit res ful grozno! mene včasih pomilujejo - češ, pa tako zgodaj mata že 2... Ampak se mi zdi to super, da takoj zanosiš! (sem pa to vedela že kot mlajša, da sem zelo plodna in se na srečo nisem nič hecala, sicer bi mela že vsaj 10 otrok zdaj, verjetnouser posted image )

Midva sva pa čez vikend spet mela najino user posted image in moram priznat, da sem ful hvlaežna njegovim, da jo sicer imajo zadnje čase... Grozna je s tem svojim lulanjem - stara je in ne more zdržat, hkrati pa gre težko po stopnicah... In mora it točno takrat, ko se ona spomni, kadar pa imaš čas, pa noče dol - potem pa ne zdrži do dol in se polula že na stopnicah in tisto pucat (to sicer oboje dela lubi, ampak vseeno - potem še cela kopalnica smrdi po njenem scanju, ker tam pač spira za pomit po tleh...) Ahhhh, stara je že, ni kaj, je hujše kot dojenček...

ulla, par srečkotov: user posted image user posted image user posted image za tvojo malo Ullo, da ji bo čimprej boljše!
Glede savne se pa kregaj z zdravniki in kemijo: dejstvo je, da mleko ne nastaja samo takrat, ko otrok pije, ampak tudi sicer in da je tudi tisto mleko, kar ga je notri, termolabilno in pri začne nekje 56 stopinjah koagulirat. Ne, ne dobiš skute (mimogrede, tudi normalno kislo mleko ni skuta, za to rabiš druge bakterije), ima pa mleko drugačen okus in nekaterim dojenčkom to ne paše in potem nočejo pit. Iz istega razloga tudi ne priporočajo močnega sončenja. Vsaka lahko dela, kakor ji paše, vendar pa tole pač ni bedarija, ampak znanstveno potrjeno dejstvo, žalim slučajuser posted image . Lahko tvojega otroka nič ne moti okus, lahko pa ga, vedet pa tega ne moreš vnaprej...
Je pa tudi razlika v tem, koliko časa ostaneš v savni - če se samo malo pogreješ ali pa če se pregrevaš - in upoštevat moraš, da se joške segrejejo malo bolj kot ti v celoti.

Neposredna povezava do sporočila: 2829
   [Brisano sporočilo]
13.10.2008 11:02:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2830
   [Brisano sporočilo]
13.10.2008 12:01:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 2831
13.10.2008 12:56:12   
ronja

Ronja, moj pritisk v primerjavi s tvojim ni nizek. Pa se ti je zgodilo, da si že kdaj skupaj padla?

hehe, so obdobja, ko se mi to dogaja vsak dan. se navadišuser posted image . Zdaj se usedem kam ob kako steno, če vidim, da bom skup ruknila, da ne butnem z glavo ob kak rob.
Jaz mam podobno podlogo, kot si jo ti pripela, samo modra ob Bebe ju, s tjulnjem gor narisanim. Je pa mehka in plastificirana. čez to daš še zlikano plenico, dokler je novoroječek, potem pa počasi treba vedno manj pazit na čistočo in seveda zdaj jo dam kar tako gor, hehe. trenutno probam odvadit lubija, da gor odlaga razne predmete, ki jih prinese (torbo, nahrbtnik, fotoaparat...), ker mora bit januarja previjalka ves čas čista in pripravljenauser posted image .   Pa da se ne bi preveč razvadiluser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2832
13.10.2008 13:00:14   
ronja
Aja, niia, pa cuker pomaga, kadar te mede - da hitro nekaj sladkega poješ, ker navadno s pritiskom tudi sladkor pade in obratno - se dvigne, če nekaj poješ.

da pa še tamalo malo pohvalim: danes tipkam tule na račko in ona mi iz sobe PRINESE KAHLICO IN MI JO DA! Sem jo postavila na tla, ji slekla hlačke in mala se je lepo posračkala not! ma, to je res super! Pa naj mi še kdo reče, da ne ve, zakaj se gre! ne samo, da se usede na kahlico, če mora it na wc, še prinese jo! z lulanjem je še malo večja težava, ampak gre tudi precej na boljše! JUPIIII!!!

Pa jedla je danes že tudi zelo lepo: eno jagenčjo obaro, koščke itak s prsti ven pobere, ampak danes je prišel vmes še tast po kužiko in sem mu naredila eno sladoledno kupo in je mala lepo sama medtem jedla: ne samo koščkov in ne samo, da se je trudila z žlico, ampak ko je ostala samo voda od juhice v skledici, jo je dvignila in spila vodo ven!!! ma, sem mislila, da je vse to s temi otroki ful težje, ker vsi nekaj strašijo, pa se kar sami vse naučijo (no, mal jim že pomagaš, pa pokažeš, ampak majo ful voljo probavat, pa za moje pojme je ful spretna!)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
13.10.2008 15:47:36   
Zvezdica
ojla punce

jast ne vem kaj se meni dogaja ampak mene tako boli spodnji del trebuha oz kar pod trebuhom, v predelu jajčnikov, pa dimlje, pa nožnica. Mislim sam da mal hodim pa je takoj boleečina brez primere. Sestra od G pravi, da me boli zato, ker je druga, tretja...nosečnost drugačna že zaradi tega ker ti mišice oslabijo. Verjamem ampak tole ni bilo fajn, res ne. Zdaj se mi to že ves mesec dogaja in upam, srčno upam, da se bo kmalu nehalo, ker me je malo strah. sam da ne bi bilo kaj narobe. Sicer moram itak mal več magnezija pit, ker mam take krče v mečih in upam, da bo tudi za to pomagalo.

A katera pozna take bolečine?

i belive i can fly....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
13.10.2008 16:42:49   
petra88
Hojla! Sem lih od G in sm prow user posted image jezna.. sem čakala tam 5ur zato da sem bila u 10min frej.. joj kok nimajo nobenga pametnga sistema naštimangauser posted image . V sredo moram spet it, ker grem cukr gledat.. kaj pri tej kontroli ti dajo nekaj za pit al kaj sem slišala?
hmm, zvezdica, nebi vedla kaj bi to lahko bilo, je bila pa danes ena punca tam, ki jo je ravno tako bolelo v spodnjem delu trebuha in ji je ugotovila, da je to zato, ker ji nizko leži posteljica, in jo je dala na bolniško počivat.
uu, Ronja vaša tamala je pa res pravi zaklad. So že prave roke odzadaj user posted image hehe
niia ja tako podlogo bom jaz tudi imela, no malo drugačne barve, ma na tak način.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
13.10.2008 17:06:44   
sonček33
Zvezdica -  jaz sem se s takimi bolečinami ubadal zadnje 4 dni. Že v četrtek zavčer, pol se je pa kar nadaljevalo v petek in soboto, včeraj je bilo nekoliko boljše. Spodnji del trebuha in nožnica pa predvsem desni jajčnik. Pol pa še mali brca čist nekje tam spodaj v mehur, da se mi kar zvezde kažejo.

Sem šla zato danes k G , me je sicer samo vaginalno pregledala, a pravi, da je mV visoko in da trebuh ni trd, da ne vidi kakšnih nepravilnosti. Sem jo pa vprašala, če grem lahko na kakšne sprehod, pa mi je odsvetovala.Pravi naj rajši počivam. Pa saj smo se res toliko namučili za tega otročka, da bom pač še te tri mesece potrpela in počivala, le da bo vse ok.

Pijem pa tudi jaz magnezij, pa dala mi je Spasmex, če bo preveč bolelo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
13.10.2008 19:16:16   
uršika***
Ja, vidim, da se je tudi pri ostalih puncah začela kazati tale bolečina. Ja, mene boli, če preveč stojim, ampak imam posteljico zelo nizko. Pa začela sem pogosteje hodit lulat, ker mi vse nekam dol tišči. Zjutraj, ko se vstanem je vse ok in zdi se mi, da je trebuh višje kot čez dan- čeprav skoz počivam.
A tale kontrola za diabetes je ista kot pri navadni sladkorni bolezni, ali je kaj drugače. Ker jaz si kar doma kontrolirm sladkor- ker ima stari ata sladkorno in mi posodi aparatekuser posted image - pa še za pritisk mi posodiuser posted image
Kdaj je potrebno pripravit potovalko za v porodnišnico?? Že? user posted image
Ali ima katera tudi po riti polno drobnih žilic????? Mislim, da so popokane kapilariceuser posted image user posted image Prov hecno izgleda moja rita- se ji je lubi včeraj smejal, ker je čist marogastauser posted image  Ai ima še katera to???? Dajte pogledat v ogledalouser posted image
lisi že mažete tudi zize???? Je že čas za to, ali šele potem, ko dojiš?
Jaz pa bi rekla, da je čisto možno, da mleko zaradi savne postane manj kakovostno. Normalno, da ne nastane skuta iz njega, ker za to je potrebno sredstvo kot je np. ocet- kis ali kaj podobnega, da se skisa pa je čisto možno. hja, bomo pa rajši počakale, da nehajo naši malčki zizat, da jih ne bomo prikrajšale. Ali boste vse dojile, ali se je katera že odločila, da ne bo?
Ronja a tudi sladko ne sme jest zaradi zatekanjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne no!!!! Samo to mi še ostaneuser posted image  in temu se pa rs ne morem odpovedat. Sem ravnokar požrla 6 mandarinkuser posted image user posted image user posted image  in rajši ne pomislim koliko sldkorja je bilo v njihuser posted image , pa še v tisti milki, ki sem jo celo snedla malo pred mandarinamiuser posted image

Sem se malo razpisalauser posted image , pa spt postavila 1001 vprašanjeuser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
13.10.2008 20:07:32   
Anonimen
čeruser posted image

smo bli pri zdravniku danes, je vse ok, poteka normalno, pa tudi sicer se mi zdi da je Ula boljše, danes je celo jedla - čudežuser posted image tko da zgleda da bo. pa napisala je še legofer, pa kri bo pregledala čez kakih 14 dni, ko bo res zdrava. če seveda do takrat spet kaj ne fašeuser posted image

zvezdica pojma nimam, mene itak kr neki boli tam spodaj, sploh ne znam opisat, pa najbrž da se mišice raztezajo al kaj. pa sej bo kmal mim. je pa tečno, k je kar naprej nekaj. grem že sama seb včas na živce, k me nonstop kej boli pa mi ne pašeuser posted image je pa menda tko, da če je res kej hudo narobe, življenje ogrožujoče, tisto je šele peklenska bolečina, k jo ni za zdržat in točno veš, da je nekaj hudo, hudo narobe. baje. pa ne želim vedet, če je res.

ronja, jaz se še zmeri ne strinjam, pa pikauser posted image pa nobenga zdravnika še nisem slišala, da bi prepovedoval, tko da....je pač tko, da vsak po svoje, pa o vsaki stvari je več nekih tez, vsak se pač odloči kaj mu je bližje. sicer pa mislim da nobena ne bo šla 14 dni po porodu v savno, tiste pa, k bodo dalj časa dojile, pa se jim bo tu in tam zaluštalo savne, pač po moje si privoščijo brez skrbi. in kot sem rekla, tam kjer je savnanje del kulture in tradicije ( finska recimo), nobeni ženski na pamet ne pade, da ker doji, da bi se odpovedala savni. pa to vsak dan počnejo in ni nobenih zadržkov. pa da ne bo pomote, ne navijam za savno, k men je skor smrtno nevarna, k mam tak nizek pritiskuser posted image sam tisti pa, k ji paše, pa se ji zarad dojena ni treba čisto odpovedat.

niia jaz mam tako previjalno podlogo, samo zeleno, pa tjuln je gor men se zdi, ma je že čisto zguljenuser posted image jo bom mela še naprej, k je čist ok, pa fajn se jo da čistit

jaz sem si pa zdaj deci piva privoščila, pa čokoladne kekseuser posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 2838
13.10.2008 20:09:00   
Anonimen
ajauser posted image uršika, kis je poteben za jogurt, skuta rata pa samo s termično obdelavo mlekauser posted image sem skor s kmetov, info iz prve rokeuser posted image

drgač pa ja, jst mažem vse po spisku, tud zize, Ula se včasih pol zmrduje nad njimiuser posted image mam tolk suho kožo da za ****. kapilare mi ne pokajo, pa tud strij nisem v 1.user posted image   nič pridelala, upam da zdej tud tko ostano. no, eno semuser posted image od popka dol, ene 1,5cm dolgo, ma ni čudno, k sem tak ogromen trebuh melauser posted image

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 13.10.2008 20:11:29 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2839
14.10.2008 0:14:29   
Zvezdica
Ulla. Sam da je tamala bolje. user posted image

Kar se mazanja tiče, jast mam kr neko milerjevo olje za nosečke, super stvar, drgač mam pa itak ultra suho kožo, pa jo mažem še s katitejevim maslom - loccitane in kakšno nivea mleko. In to je to, pretiravam pa z oljem po tušranju, ker pol sem vsa srečna k me nič ne vežeuser posted image

Kar se savnjanja tiče moram še dodat svoj piskrček, iz prve roke vam povem, smo imeli savno v hiši in po porodu sem sem pa tja šla notri, ampak me ravno tako pritisk user posted image , pa ni bilo z mlekom nič narobe. Sem pa ravno danes vprašala eno prijateljico zdravnico(mam kar nekaj zdravnikov v svoji okolici) pa se je nasmejala, da je kaj. Je rekla, da bi bili v vseh vročih krajih otroci skisani, in da temperatura mleka se regulira s telesno temperaturo in da tudi če imaš temperaturo povišano se mleko NE MORE skisat, ampak je normalno da spreminja okus. Kar ej spet posedica hrane. Tko da tisti zdravnik, ki to trdi ...loh rečem tudi jast da strelja v praznouser posted image user posted image user posted image AMpak itak ugotavljam da eni zdravniki streljajo take, da je kr joj. Meni ej G na zadnjem pregledu rekla (ne moja ampak nadomestna): Ziher imate nosečniški diabetes, ker je otrok"PREDEBEL". Pa pravim, kako sej se mu šele zdaj začnejo delat zalogice, pa pravi G, "ja prav imate, možno da je samo prevelik" Ma ne ti men možno, pa predebel, pa ne vem kaj. Pojma nimajo. Eni so zdravniki zato, ker imajo občutek da so eminenca zato. Revežki.

Grem spat.

Nočka

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
14.10.2008 9:46:32   
petra88
DOBROOO JUTROOOOO!!! user posted image user posted image
Najprej skuham eno kavico, da pridemo k sebi user posted image user posted image user posted image user posted image .
Kako ste kaj? Ste vredu spale?

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
14.10.2008 9:50:04   
ronja
zvezdica, jaz poznam take svinjske bolečine, ampak to te verjetno glih ne potolaži, glede na to, da pri meni ni vse ok... Ampak če bi bilo to, potem bi z UZ videla. Sem pa tudi jaz že slišala, da je to lahko od oslabelih mišic, čeprav pri meni ni.

petra, baje dobiš eno ultra sladko zadevo za spit - pa da je fino met sabo eno limono, prerezano na dvoje, jaz mam tudi jutri  - samo da vse, najprej teste, potem pa še pregled, vmes bom pa v knjižnico skočila, ker malo traja vse skup. Mala bo tačas pri babici, če ne pri njej, pa bomo že koga našli. Hehe, vam pa vsem želim take sončke ko je najina tamala, to je res užitek! Eni se sicer otepajo živahnih otrok, amapk jaz sem si tako želela in tako dobila, tak da sem srečnauser posted image .

zvezdica in sonček, vidve pa tudi kar rajši počivajta, če vaju boli - saj posoda, pa prah, pa te zadeve - vse preverjeno počakauser posted image . Nasprehajale se bomo v letu 09 še pa još, tak da zdaj je pač malo tak, nimamo kaj... Saj vem, saj sem jaz ista, ampak včasih je boljše bit pameten, ugotavljam (do konca moje rodne kariere se bom ravno naučilauser posted image ).

uršika, mislim, da je ista, vem pa ne, ker nimamo sladkorne v isti bajti (no, ziher jo majo v bloku, samo niso mojiuser posted image ), tisti moji družinski člani, ki so jo imeli, pa so že vsi pomrli...
Jaz mažem bušija bolj redno, zize pa kadar se spomnim, mogoče 1x na teden - sam moje so že povečaneuser posted image . mam pa še kar mleko, zanimivo!user posted image Kapilarice so mi pri Ronji popokale na enem stegnu, samo tak mali delček, da se ne sekiram kaj dosti. Baje itak zgine. Strij po bušiju nisem imela, pa sem mela ogromen buši, so mi pa nastale (ali nekaj podobnega) po prsih, ko je bil naval, ker tisto je bilo pa preveč (pa še mazala se nisem). Amapk zdaj se nič ne vidi, očitno to zgine.

Hehe, jaz ne bom dojila. Hec, itak da bom! To je res najbolj praktično, najcenejše in najbolj naravno in najboljše tudi za otroka. Zakaj bi ga zato prikrajšala? Pa ko se enkrat ustali in neha bolet, je čisto luštno (dokler nisi spet noseča, pa te bradavice bolijo, takrat spet neha bit glih ne vem kak luštno)

uršika, preveč sladko baje ni dobro - ker pač malo skoncentriraš kri - saj veš, glukoza, ki gre direkt  v kri... Ampak to ne pomeni, da si ne smeš nič privoščit, samo probaj malo kombinirat, da ni preveč naenkrat, pa da so mogoče malo bolj razredčene zadeve, ne glih saherca, rajši kaka sadna torta, recimo. Dokler maš fejst probleme. Vprašaj pa še svojo g., majo različne ideje... Sadje pa komot ješ, brez skrbi, tega ti noben ne bo vzel, če ne boš mela glih sladkorne - tam so potem ene omejitve, koliko katerega sadeža smeš, se mi zdi.

ulla, sigurno o vsem obstaja več tez, zato se mi zdi pa prav, da povem tudi te, ki se ne strinjajo s tabo. Logično je, tu ni kaj, naravoslovje je na tej strani, ti pač na drugi. Itak ne pišem tega zato, da bi tebe kaj prepričala, ker mi je jasno kot beli dan, da se to itak ne bi dala, ko si v nekaj prepričana, pa če bi ne vem kake dokaze tu nalepila. Niti ni to moj namen. Je pa prav, da ostale to vejo, da pač LAHKO je problem. Ne vem, s kolikimi in kakimi zdravniki si ti govorila, meni so vsi to povedali, pa babice v MŠ tudi. Lahko se vsi motijo. Ampak pri svojem otroku pač ne bom eksperimentirala, mi ni tako težko pač počakat par mesecev, vsaj da se dojenje ustali, če ne drugega.

Mimogrede, skuto lahko narediš tudi iz jogurta, če ga pustiš, da se odcedi, preberi si knjigo Sir, jogurt in mlečni izdelki ali nekaj takega. Naše živilke ti bojo znale bolj točno povedat.

Glede tega: saj to tudi tam pa tam počnejo pa: v vsaki kulturi dalamo kake neumnosti, pa vseeno večina dojenčkov preživi. Ampak to pač ni argument, vsaj zame ne. Preživijo tudi na adaptiranem mleku, pa je vseeno dojenje boljše... V Indiji čisto malim dajejo močno začinjeno hrano, čili in podobno, pa tudi preživijo in je pri njih to celo dobro, da se manj okužijo tamali (ker je pač higiena na malo drugačnem nivoju...), pri nas se pa ostre začimbe za otroke strogo odsvetuje, itd... Kot pravim, "sej oni tut tko delajo" zame ni argument. Lahko tvojemu otroku paše spremenjen okus ali pa ne, to je dejstvo. Jaz ne bom problavala, vsaj dokler se polno doji ne.
Ko sem imela vročino, je bilo mleko definitivno drugačnega okusa, recimo. Na srečo male ni motilo. Se pa seveda uravnava s telesno temperaturo - samo če si doglo v savni, jo lahko povišaš. Če greš not za 5-10 min. pa seveda ne. Ni fora, da bi se ti mleko skisalo v skuto, ampak da lahko pač spremeni okus, ki lahko tvojemu otroku ne paše.

zvezdica, olje namaži na še malo vlažno kožo, sicer ti bo baje še bolj sušilo.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
14.10.2008 10:10:07   
petra88
Da je fajn imet limono zraven? Kdaj pa potem limono spiješ? Če se ne motim je imela včeraj ena ta test, in so ji vzeli kri, potem čez eno uro bi ji mogli spet, pa so mal pozabli nanjo, tako da ja.. zanimivo user posted image Koliko časa pa približno traja to? Da se še jaz zorganiziram malo, kam bom šla vmes, ker tam sedet in čakat mi je tako brezveze..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
14.10.2008 10:20:55   
ronja
limono not stisneš, da ni tok grozno negravžno. Ja, moraš pa eno uro tam sedet, dobesedno. Moraš bit tam in na miru, ker če migaš, se glukoza porablja in potem rezultati niso tapravi. Tak da je treba pač reskirat tisto urco... Jaz si bom nesla kaj za brat ali pa za plest zravenuser posted image

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
14.10.2008 11:12:47   
sonček33
Ma jaz ne vem, meni niso nobenga takega testa za cukr delal. Men je vzela kri  (kao doma sem mogal neki sladkega pojest prej - sem snedla eno čokoladico) in pol je z unim apartom kr takoj ugotavljala, a je kej narobe al ne.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
14.10.2008 11:31:55   
sonček33
Sem dons dobila katalog od BC - bodo zdej ene nove pralne pleničke ven pršle - ronja, ti k si izkušena...nam boš povedala, če se jih splača kupit

Aja, a si lahko privoščim masažo za nosečnice?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
14.10.2008 11:50:35   
Anonimen
dan...

midve sma ble malo zunaj, je tolk super vreme, da bi bil greh bit zabit med 4 steneuser posted image sma šle pred dvorano, k je ful velik parking, večinoma prazen, pa sem jo dala iz voza da je hodila sem in tja in preganjala vrabceuser posted image zdej spi, je pa velik boljša, je že skor normalno, kakala še pa dons nič ni, tko da to pa ne vem če je kej boljše.

dans kuham zelnjavno juho, pa mogoč bo kakšna palačinka zraven...če se mi bo dalo.

ronja, vidiš, jaz bom isto rekla kot ti : te stvari pišem in ti dajem kontra zato, da tud ostale k berejo in ne vejo kako in kaj, ne nasedajo na prvo žogo takim, milo rečeno, neumnostim. in morm rečt da sem bila kar malo presenečena, ker sem to pa ravno od tebe prebrala, sej sem te skoz mela za dost razgledano in izobraženo kar se dojenja tiče. in naravoslovje je seveda na strani kisanja mleka, ampak ne v dojkah. bi bilo bolj logično, da bi se z mlekom kaj čudnega zgodilo pri ženski, k ma visoko vročino, pa se ne. veš na kako visoko temperaturo bi morala segret organizem, da bi se mleko dejansko skisalo oz. sesirilo, ali kar pač že? to enostavno ni združljivo z življenjem. ker v savni s potenjem uravnavaš temperaturo, tko da ni šans da se tolk pregreješ. to, da pa lahko mleko spremeni okus, sem pa itak tud jaz rekla, seveda, samo to zato, ker s potenjem se izločajo razne snovi, ki pa se izločajo tudi v mleko. to pa se dogaja tudi pri športni aktivnosti(a je tud prepovedana), pri sončenju, pač povsod kjer se veliko potimo,ni povezano izključno s savno. in včasih, k so ženske garale na njivi, v hiši, ma povsod, pa to res fejst delale, pa recimo res na kaki hudi vročini itd. pa se nobeni ni skisalo mleko. to je pač eden od mitov o dojenju, k so zgleda res tolk trdno zakoreninjeni, da boh pomagiuser posted image in če bi vse to držalo, ma kako bi pa preživeli? evolucijski samomor bi to bil, jaz pravim.
drgač pa zdravnik, k reče da se zarad savne mleko skisa - kar se mene tiče je škoda cajta, k ga je zgubljal na fakulteti. da se pa tud tu čist lepo preverit, vsaka lohk recimo na monu vpraša svetovalke za dojenje, lahko vpraša Pušenjaka itd. in vsaka pozna ziher še kakega dohterja, k se ga da vprašat. kot previm, jst od zdravnikov še nikol nisem kaj takega čulauser posted image
tko, po moje se lohk ta debata zaključi, itak se nobena druga ne pridruži, verjetno se boji da bi se kteri zamerilauser posted image no zvezdica je pogumno povedala svoje mnenje, pa si jo kr ignoriralauser posted image

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2847
14.10.2008 11:57:50   
ronja
sonček, seveda si lahko privoščiš masažo, še priporočljiva je, požene cirkulacijo!

Meni so v 1. nosečnosti pogledali sladkor po zajtrku, pa sem jedla ananasov kompot, je bilo kao dovolj in sem mela precej glukoze, ampak moja g. se itak ni za nič sekirala. Tale pa me je vprašala, če je kdo v družini imel sladkorno in ko sem rekla da babi in stric, mi je takoj dala tole za delat.

Sonček, bom pogledala v katalog za tele pleničke, jaz sem sicer uporabljala kar doma narejene iz starih majc, pa iz blaga za tetra plenice pa še marsičesauser posted image - tiste iz starih majc so se najboljše obnesle - so mehke, pa luštne, pa seveda čisto bombaž.

Saj tudi v savno lahko greš, ampak samo za malo časa, če se pa not pregreješ, pa  ni glih dobro za nosečke/doječke. Samo hodit v savno, ne da se not lepo pregreješ, nekak nima pravega smislauser posted image ...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
14.10.2008 11:58:48   
petra88
Aja, men so pa rekl nej tešča pridem ke že navsezgodaj zjutraj (7:30), tako da mogoče mi še ne bo preveč krulilo po želodcu.
glede savne in kisanja mleka se bom pa jst kar na strani držala, ker do sedaj sem bila le ene 2x v savni in to je bilo to.
Da se pohvalim, končno je prišel čas zame in smo šli v nedeljo nabirat kostanje!. Danes sem si jih skuhala in sedaj se mastim zraven, njamsi user posted image bi še katera? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
14.10.2008 12:21:52   
sonček33
Ronja - kaj kuhaš? Pa ostale?  Jaz sem danes kar pire in čežano. 

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kako pogosto?
qloq

Kako pogosto ste aktivni na facebooku?

vsaki dan sem aktivna (49%)

Ne nisem aktivna (16%)

občasno pregledujem objave in delim objave (21%)

me ne zanima saj je facebook spletno socialno omrežje zanič (14%)

Število vseh glasov: 100

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!