ronja
|
res imata čudežnega otroka, zanč kahlica, zdj joške, dud ne uporablja,....a maš kšn recept????? Hehe, za kahlico je recept enostaven: zgodaj jo daš gor, pa je, sem enkrat brala nekaj o "diaper free baby" in se mi je zdelo fajn, ker mala nikoli ni preveč marala plenic, pa sva probala. Stara je bila takrat 7,5 mesecev in ne vprašaj, kako so me ljudje gledali, če so zvedeli, da nima plenic - kako mučim otroka že zdaj s kahlico - ja, res ji je hudo, da ji ni treba met plenic skoz gor . Ona pa ni na kahlici nikoli jokala, če je hotela dol, ji nikoli nisva branila in jo je mela vedno rada. Nikoli je nisva nič silila, vendar pa je tamala takoj pokapirala, da se bolj splača na kahlico pokakat, ker je pač rada suha, ker sva jo vedno takoj previla, zelo pogosto, na 1 uro... Za lulanje je malo dlje trajalo in se še zgodi, da se polula kar tako, ampak je vseeno bolj fino, da je večino dneva brez plenic. Za dudo je itak tako, da jo imajo, kolikor jo pač daš. Midva sva si rekla, da za zaspat ajde, od teh 5 min. se ji ne more nič strašnega zgodit, pa če lažje zaspi, pa tudi gre dostikrat brez. Saj se jih da drugače potolažit, duda je samo najbolj enostavna na začetku, ker pač tako dobro dela - ampak če se starši razvadijo, (otrok na začetku se itak ne more , ker je še ne doseže), potem jo dete hoče met skoz... Jaz sem ji jo striktno vedno ven jemala in ji je nisem dala, če je bila budna, če ni bilo res nekaj izjemnega (recimo, če je bolana in zmatrana, pa ne more ne spat, ne nič). Za prsi pa sem se držala tega, da sem ji vedno dala za jest, kolikortoliko ob rednih urah, pa da sem ji vedno prej ponudila za pit, ampak če je hotela joško, jo je dobila. Zdaj pa očitno ne rabi več, verjetno malo pomaga tudi to, da sem jaz doma in ima tisit občutek varnosti in rutine: zjutraj z očijem vstaneta, se pocartata in pojesta zajtrk, enkrat vmes pridem še jaz, potem gre on v službo in jaz pospravim kuhinjo (posodo iz stroja,...), ona pa mi pomaga, potem se greva za 1 urco cartat in igrat na tatami, potem je malica, pa spet malo igranja ali pa gre mami mal na račko, vmes pa knjigice bere , potem zaspančka - ali v naročju ali zraven mene, včasih pa celo kar sama od sebe potem kuanje in kosilo igranje, oči pride domov, spet kuhanje, ampak tokrat se en z njo ukvarja vmes, sledi še eno kosilo, sprehod, malica, kopanje, večerja, cartanje in spat. ploha, pa to ni za nikamor! Če imaš sirast izcedek, ti MORA nekaj dat, pa če srbi ali pa ne, ker to pomeni, da so glivice in to je treba pozdravit! Mislim halo, na šparat! Če imaš doma kak canesten, ga lahko uporabiš, lahko pa si za prvo silo pomagaš s tamponom, namočenim v navadni jogurt. za praško pasto pa še nisem slišala - kaj je pa to za en hudič? zvezdica, ti čisto nič ne privoščim, ampak moram bit iskrena in ti povem, da je kar lažje, ko vidiš, da se drugi z istimi problemi ubadajo - torej nismo samo mi tak čudni ... MOj lubi je pa že doma, sva skopala tamalo in zdaj ji daje za jest večerjo Tak da grem na malo "quality time" z mojo družinico
|