|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Diabetes in nosečnost
12.7.2008 14:14:08   
digi
Punce kaj sedaj dogaja?!

No mi imamod anes prvi piknik v naši hiški.... kmalu sledijo slike.... Zdaj čakam, da se mali zbudi, potem pa grem k bajti, da vse pripravim....

Če katera nima kaj delat, piknik imamo zvečer od 18 ure dalje.... Prite na štajerski konecuser posted image

Ajde

pa pa

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu PETRA ZUPANČIČ)
Neposredna povezava do sporočila: 576
14.7.2008 10:03:16   
Kinokija
Oj!

Digi, je piknik uspel?

Mancy, je že kej novic?? Zdej bo pa že res nevarno, če se boš gibala okoli porodnišnice, te znajo kr pohopsat user posted image

Pri meni kaj novega ni, sem že v čakte hmmm pomoje 16. tednu, 2. nosečnost gre tako hitreje kot prva, kar naenkrat bom na polovici, pa se še nisem navadla na misel, da sem user posted image user posted image .

Cukri so tako- tako, ponoči me malo dajejo hipe, če si pa znižam bazalce, mam pa previsoko user posted image Mah, morm mal Tomažički pojamrat drug teden.

Ajde, imejte se lepo.

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 577
18.7.2008 7:08:28   
digi
Kinokija piknik uspel, v soboto bo že menda drugiuser posted image .... No glede nočnih hip... sem jaz tudi imela probleme s tem pa sem pač imel a vedno zalo zraven za zviševanje cukra..... user posted image

No spijem kavo, peljem otroka v vrtec in potem na šihtuser posted image

papa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 578
21.7.2008 19:27:49   
digi
Babe??????!?!!!!!!!user posted image user posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 579
22.7.2008 10:05:28   
Kinokija
Jz vsak dan gledam, kdaj bo mancy oznanila veselo novico, pa kr nič?????? user posted image Sj vem, da je še čas, ampak vseeno.

Šibam na pregled k tomažički in seveda cela kolobocija...

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 580
22.7.2008 11:30:10   
mancy137
hej hej,
končno sem prišla malo k sebi, da vam sporočim ta veseeeeeeeeelo novico. fantek z imenom Luka je star že 12 dni (rojen 10.7. ob 19:30)user posted image ...mali je super priden, je in spi (jest pa z njim...), sem pa tja malo kolca. podoben je svojemu fotru, ima čist bele svilnate laske. imel je malo zlatenice, sicer pa je fejst in zaenkrat vse ok. imel 3460g in 52 cm user posted image (mene pa nekej časa strašil, da se lahko pojavi zastoj v rasti user posted image ). v glavnem, imamo se ful fajn, mi2 se ful zabavava ko gledava Lukca kadar spi in dela vse sorte grimase, na veliko se cartamo, očka pa mene razvaja z dobro hrano.

tolk za zdej, se ob prilki mal bolj razpišem. mejte se!

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 581
22.7.2008 18:41:56   
Kinokija
Vauuuuuuuuuuu, ČESTITKE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

žELIM TI VELIKO VESELJA Z VAJINIM PRINCEM!

Ko boš pa utegnila, pa napiši malo od poroda ipd. Tko, mal olepšaj user posted image Je blo to kr orenk pred rokom, ne?

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 582
22.7.2008 20:23:55   
digi
Čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 583
23.7.2008 21:45:02   
HEL36
user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke za Lukca, fajn se rihtajte, še več cartajte, pa veliko noči prespite user posted image user posted image user posted image user posted image

pišem bolj malo, preberem vas, novega nič, tko, da......lepo se mejte, če bojo kake novice itak sporočim user posted image
če prej ne zmrznem user posted image user posted image

USPELO je!!! 10.08.2009 bi naj bil tvoj datum prihoda

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 584
25.7.2008 9:31:14   
TEJKA1980
ČESTITKE MANCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep pozdrav vsem!

Tejka

(odgovor članu HEL36)
Neposredna povezava do sporočila: 585
28.7.2008 11:36:36   
mancy137
ojla, spet mal cajta, pa še naspat se mi je uspeluser posted image  sva ugotovila, da je malemu ponoč prevroče, zato je skoz neki nergal. itak je mal samo bodi oblečen, pa je blo še to zgleda preveč, sej je bla zjutri kar luža na delu, kjer je spal. tko da je zdej v sami pamperski in pokrit s pleničko, pa je ful zadovoljenuser posted image  

a so vaši malčki tud dobil tiste mozoljčke? no, naš je kot kak pubertenik, po čelu in ličkih. sej hitro zginejo, ampak po čelu jih ima res veliko... kolk časa je trajal?

sicer pa lukec pridno je in se opazno debeli v lička in dobiva podbradekuser posted image

kinokija, rodila sm 5 dni pred rokom, tko da niti ni blo tolk velik pred rokom, glede na lukovo velikost napram meni pa itak čist dost.
no, porod pa je bil svoja zgodba, torje kako so ga sprožili. sem šla notr v pondelk, v torek dobim prvo vaginaltko za mehčanje ustja, popoldne še eno, pa nč. v sredo ponovimo postopek, še dve, pa hodim gor pa dol pa po štengah, popdaki se dogajajo, ampak nič konkretnega. v četrtek zjutrej obupajo in me spakirajo v porodno. tam predrejo mehur, ki naj bi sprožu močnejše popadake, če pa ne, pa na CR. no, k sreči je predrtje mehurja delovalo in pol smo v 6 urah končal. so se pa vse babice v porodni križale, kaj so mi tiste 4 svečke tiščal, če pač zadeve še niso ble zrele...ampak pregledi kolk sm odprta so pa tko fest bolel, da so mi kr solze tekle user posted image

komej čakam, da kam gremo - sicer bo to cel projekt, ampak vseen.

kam pa ve punce, kje ste kej bile oz. greste počitnikovat?

papa

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 586
3.8.2008 22:33:27   
tejka24
Živjo!

Mancy, čestitke za Lukca user posted image

Kje pa ste ostale? A ste vse na dopustu? user posted image Mi smo bli na dopustu že v začetku julija, tko da smo za to poletje zaključili.

Mam pa eno novico za vas... v soboto sem naredila test in se je pokazal + user posted image tko, da zgleda da nama je ratalo user posted image . Upam, da sem res user posted image , ker sem naredila test že par dni pred tem pa je bil negativen. Cukri so pa taki kot na začetku prve nosečnosti, stalno nizki.

Zdej pa eno vprašanje za nosečke... a mogoče veste, če je Tomažičeva na dopustu. Jutri jo bom poskušala dobit, če ni na dopustu seveda. Aja... v katerem tednu ste prvič šle na pregled k Sketljevi?

Pozdravček vsem!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 587
4.8.2008 15:18:36   
digi
Tejka24 čestitke.....

Ma nič kaj nimam časa tu gor viset, ker sem ali na šihtu ali pa delam pri bajti ali pa se skušam posvetit faksu, otoku... zdaj glih mali spi, plavega sem danes vsekala, stari je pri bajti, nama pa je prevroče za delat, tako da imam vsaj 5 minut zase......

pa saj bo kmalu zima, te pa bo cajtauser posted image

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 588
4.8.2008 16:17:46   
digi
No 5 minut zase in plavi.... v bistvu imam drisko za znoret in ko sem napisala, da imam 5 minut zase, sem ugotovila, da je danes moja najboljša prijateljica wc školjka..... no in kaj se zgodi..... priletim v kopalnico in imam lepo celo kopalnico pod vodo, ker je sifon ven vrglo.....user posted image  Meni pa sila..... v glavnem za crknituser posted image

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 589
6.8.2008 11:50:27   
mancy137
tejka, čestitke!!!!!user posted image
tomažička je avgusta na dopustu, pa začetek spetmebra je nekaj malega odsotna, ma pa zmenjeno nadomeščanje. sicer pa so ti to najbrž povedal tud na poliklinki, če si klicala.
jst sm bla pri sketljevi prvič pri 6 t, na isti dan kot pri tomažički.

jest si pa trenutno želim samo, da bi lahko eno noč celo prespala. čez dan kar ne morem ornk zaspat, včasih popoldan že, ponoč je pa itak loterija. sej ne, da bi mali ne bi spal, ampak 2x vstajanje & dojenje me čist uniči. zjutrej pa itak hoče vstat že ob 7h in ne morem več podaljševat niti dopoldanuser posted image  hecam mojga, da bi eno noč on podežural s flaško, pa ni najblj navdušenuser posted image
kinokija, se velikrat spomnim na tvoj nasvet, ko sm bla še noseča, da naj se naspim za 10 letuser posted image user posted image

zadnje 2 dni pa ne vem kaj lukcu je, ampak sploh se noče vozit v vozičku  - začne tolk jokat, da sem ga včeraj mogla nest v eni roki, v drugi pa porivat vozek, da sva sploh lahko domov prišla... ker sicer je tulil tako, da ga nisem mogla več poslušat...

no, mejte se!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 590
6.8.2008 22:05:43   
Kinokija
Mancy, ob začetku prebiranja tvojega posta sem se tudi jaz spomnila mojega nasveta tebi user posted image še par mesecev, pa mi ga boš lahko vrnila.

Kar se tiče jokanja v vozičku, ne vem, samo upaj, da se ni mali princ malo preveč razvadil nošenja po rokah, kar se hudo rado zgodi.

Kaj pa cukri po porodu, so ti hitro padali odmerki? POvej še kako štorijo s poroda, recimo, a si dobila v porodni namest smejalnega plina za vohat zelje? user posted image user posted image user posted image

Men se pa nosečnost že kr vleče, pa sem šele 5 M. user posted image

Tejka24- ČESTITKE!!!!!!! Tomažičke ni, a kdo ve, kdo jo nadomešča?

Digi, upam, da se ti je prebava uredila. Kako si kaj drugač, kdaj greste še vi po drugo štručko?

Nočko sladkice user posted image

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 591
7.8.2008 6:29:00   
digi
MAncy se spomnim enega takšnega dogodka pri nas, ko sem tudi malega gor držala pa vozek rivala.... no drugače pa se je zelo rad kot dojenček vozil v vozičku, potem pa ko je bil malo večji pa je vil vozek absolutni bau bauuser posted image  Danes pa gre v vozek in se dere: mama geeeeeemmmmmmaaaaaaa!!!!!!!!!!user posted image

Druga štručka..... nič ne bo kmalu kaj..... ker imam bojda zelo veliko šans,d a naslednji september dobim šiht, ker imamo pun kufer dela z bajto, pa ker mi gre moj na živceuser posted image  Za zdaj je tema zaključena, vendar sem prepričana, da bom še nekoč imela priložnost vohanja zeljauser posted image

ajde grem na šiht, pa pa

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 592
7.8.2008 10:40:23   
mancy137
aja, tole štorjo sm vam pa pozabla povedat. vse 3 cimre smo se prve 2 dni matrale z dojenjem, in ena ni bla zihr, če ji bo do tretjega dne steklo, pa je svojemu tipu naročila, naj kupi aptamil v lekrani. po telefonu mu je sicer ene destkrat črkovala, kaj naj kupi. pazi pol, naslednji dan jo tip kliče in pravi, da je kupil zadevo in da upa, da je okus jagode u redu. pa se ona čudi od kje njemu jagoda, pa ji on razloži, da je actimel jagodo kupil  user posted image user posted image user posted image    ej, ej, ej, smo se smejali do solz...

glede plina, meni se zdi da itak nc ne pomaga, razen da se malo zamotiš medtem ko boli, tko da bi mi lohk res sam zelje dal za vohat, pa bi bil placebo učinek istiuser posted image  

insulini mi pa niso takoj ful padl, no recimo na pol ta prve dni v P, ko pa sm pršla domov, pa še za pol, tko da sem na polovičnih dozah glede na pred nosečnostjo. se mi zdi, da tole dojenje kr scuza vse iz mene. je pa res, da ni stresa iz službe pa non stop je treba nekaj delat z malčkom, kar pa tud po svoje vpliva na vse skupej.

papa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 593
12.8.2008 15:30:16   
tejka24
Živjo!

Kako ste? Vam je kaj vroče? Popoldne sem bom šla malo hladit k Soči. Pa da ne boste mislile, da se kopam...je preveč mrzla... to prepustim možu in Manci, jaz pa se samo hladim ob Soči user posted image .

Ugotavljam, da nisem izbrala pravi mesec za nosečnost, ker so čist vsi zdravniki na dopustu. Pri Tomažičevi sem naročena 2. septembra. Nadomešča jo dr. Mravlje pa še en, samo se ne spomnim imena. Ker pa nimam nobenih posebnih težav s cukri in sem že utečena s črpalko so mi rekli, da komot počakam na Tomažičevo. A je še katera naročena 2.9.?

Danes sem se hotla naročit še pri Sketljevi pa sem prehitra. Ne naročujejo še za september. Je pa tudi moja ginekologinja na dopustu in upam, da pride do septembra, ker drugače ne vem kdo mi bo napotnico napisal. Aja... kdo vam je dal materinsko knjižico, vaša ginekologinja ali Sketljeva?

Kinokija, kako pa tvoja nosečnost napreduje?

Lep pozdrav!

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 594
13.8.2008 10:08:13   
digi
Punce jaz mam dopust in sem v knjižnici, da se spravim končno k temu, da končam faks....

Zdaj pa bo treba res narediti seznam, ker jaz več nimam pregleda nad nosečkami itd.

tejka meni je dala materinsko kar moja G, ampak saj to ni tako bistveno..... Hvala bogu, da ti cukri ne nagajajo..... No saj 2.9. bo hitro. A greš v bolniško? Ti si v šoli ne?!

No grem....

torej seznam dopolnjujte prosim!!!!!!!!!!!

digi, starost: 25, tip 1- od 21. leta, inzulinska črpalka, mamica: Timon 5.10.2006, študentka prevajalstva in tolmačenja-nemščina in filozofije

No, če sem še kaj pozabila, me spomniteuser posted image

pa pa

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 595
13.8.2008 12:20:22   
mancy137
tejka, za prvi pregled pri G/Sketljevi ti lahko napotnico napiše tudi tvoj osebni splošni zdravnik, če slučajno tvoje G še ne bo do 2.9....

Mi gremo pa danes na prvi pregled k pediatrinji, se morm kar počasi začet pakirat, čeprov je šele čez 3 ure, hehe. matr, vsak premik z otrokom je cel organizacijski podvig. user posted image  pa sej bo bolš, a ne?

pa pa

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 596
19.8.2008 12:05:18   
TEJKA1980
Ciao pupce!
sem se vrnila z dopusta...in berem take lepe novičke!!! Tejka24, ma čestitam!!!!! In hkrati želim vso srečo, da bi nosečnost potekala brez kakršnikolih zapletov! Ma itak, da bo! kako se počutiš? kako pa služba?Si zamenjala al ostajaš v prosveti?user posted image

Kako pa ostale? No, Mancy uživa s svojo štručko (kako je bil pregled pri pediatrinji?), Digi, pridno študira in se ukvarja s fekalijamiuser posted image  (ma sem se smejala), Kinokija odšteva dneve (sej bo..evo, samo što nijeuser posted image ), ...ma super vam je ! kaj pa Župančičeva? raste kepica?

Jaz nisem še noseča, ker še cukri niso tapravi, so pa ful boljši. Se vidi, da nisem v službi! No, vesela novička pa je vseeno: moj fant me je zaprosil! tako da se drugo poletje poročim. sem ful vesela!juhuhu!user posted image

Mejte se fajn še naprej pa pozdravčki z obale!

Tejka

(odgovor članu mancy137)
Neposredna povezava do sporočila: 597
28.8.2008 15:25:25   
tejka24
Živjo!

Kako ste?

Jaz sem le dočakala konec avgusta tko, da so moji zdravniki spet dosegljivi user posted image . Jutri grem do moje ginekologinje po napotnico. Upam, da bom imela tudi pregled, tko da bom mal več vedela o user posted image . Naslednji teden pa se spet začne čakanje v Ljubljani. V prvi nosečnosti sem se parkrat kar precej načakala, enkrat sem celo ob 17 končala pri Sketljevi. Ima še katera v torek kontrolo?

Na bolniški še nisem. Trenutno sem namreč brezposelna. Sredi julija sem zaključila z nadomeščanjem porodniške, ker nisem bila zaposena 12 mesecev mi ne pripada nadomestilo na zavodu za zaposlovanje in tko, da sploh na bolniško ne morem. Si pa zdej rihtam eno zaposlitev s 1.9., da bom vsaj bolniško imela in potem tudi porodniško. Si ne predstavljam, da bi ostali samo z moževo plačo.

Tejka1980 upam, da se kmalu tudi ti pridružiš user posted image .

LP!

(odgovor članu TEJKA1980)
Neposredna povezava do sporočila: 598
5.9.2008 17:23:04   
digi
Hoj babe, nič časa nimam mater... a kot zgleda tudi ve ne.... No naslednji teden sem na celjskem sejmu, tako, da če bo katera kaj tam okrog hodila.... sem na štantu PULLUS vino z okusomuser posted image  Sicer pa boste takoj vedela katera sem- samo okol pasov poglejteuser posted image  Dam za deci sladkega rumenega muškata....

Pa pa

(odgovor članu tejka24)
Neposredna povezava do sporočila: 599
7.9.2008 22:06:29   
mancy137
hej hej, a ste ve tud imele problme s pisanjem na RR - meni sploh ni hotel poslat posta, vedno javil nek error...

v glavnem, jutri šibamo za 2 tedna na morje, upam da bo vreme ok in dete zdravo. mamo pa tolk prtljage, da je avto čist poln. kot včasih čehi, ki so hodili počitnikovat na jadran in vse prinesli sabo, hehe. ..sicer pa se imamo fino, lukcu se vse bolj dogaja. pa raste in pridobiva klobasice user posted image

kako pa kaj user posted image ? zdej so pa bušiji že kar fletno zaobljeni, mar ne?

mejte se!

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?