bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: ELMA bamby , a ti nisi delala kolesarski ispit v osnovni šoli , o delala, delala! Je pa tudi res, da enih 10 let verjetno nisem na kolo sedla mary, tvoj Tai je pa neverjeten. Najprej že tako zgodaj po vseh štirih, zdaj se pa že veselo sam na noge postavlja . Zelo napreden fant. Ta ti bo še delal vetra ! janey, me veseli, da se stanje med vama normalizira ! IZVIRNO SPOROČILO: nuka Morva it še enkrat na CSD. Ker mojmu nočjo dat porodniške. Zakaj pa ne? Je edino to, da za tisiti čas, ko bi on prevzel nego in varstvo otroka moraš biti ti zaposlena, ali pa si brez vsega (delovne dobe, zavarovanj...) elma, bogica tvoja pupika . Upam in želim, da ji bo čimprej bolje ! IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu Nobena mi zadnjič ni odgovorila, če s sabo na dopust vzamete tud AC? Pa še tole me zanima, do kdaj je treba prekuhavat vodo in kdaj lahko začnem uvajat hrano z glutenom? V nekaterih kašicah, ki sem jih kupila (frutek, hipp, milupa...) je za starost 6. mesecev že gluten notri ... 1. nisem vzela, ker milsim,da sploh ne vem, kaj je to . 2. vodo za mleko se vedno prekuhava. Jaz jo zdaj samo še zavrem. Za pitje pa misim, da nekje od 6,. meseca dalje tudi ni potrebno več prekuhavanja. Jaz zaenkrat ji še vedno delam Hipp čaj iz termovke, ker madam pije le toplel napitek. Gluten se uvaja tudi od 6. meseca dalje.Tiste kašice kar komot začneta jest, ki so namenjene od 6. meseca naprej. Midve tudi že jeva te, tudi Frutek (sadni + žito) jeva, in tega ima najrajši. Včeraj sem ji dala eno pripravljeno sadje od Nestleja za po 6. mesecu, ki je bila notri tudi jagoda . Sem bila malo v dvomih, kako bo s tem, pa je dobro prenesla. Glede potrebe po mleku si tudi prav ugotovila, da ga otroci po uvajanju GH vedno manj želijo. Mleka ali mlečnih izdelkov naj bi po 6. mesecu dobili še dva obroka. Če je več, ni nič narobe. Anaja je 4x/dan. Zjutraj okrog 8h dobi mlečno-žitno kašico (poln obrok), okrog 12h ji skuham nekaj zelenjave, ali kaj podobnega (poln obrok), ob 16h sadni obrok in med 19-20h še flašo mleka, vmes pa čaj za pit. Skutke, jogurte bomo začeli šele po dopolnjenem 7. mesecu uvajat. kati kati pa še ta toča Mi smo včeraj malo praznovali. Mama nas je povabila na kosilo, popoldan pa smo šli na veselico, kjer so nam igrali Čuki . Je bilo fajn, Anaja je bila pa tudi pridna. Smo šli ob 21h šele domov. Je pa tudi fajn padalo in se bliskalo in če ne bi bilo šotora, bi šli gladko vsi domov in bi bilo zabave konec. Vsaj glede tega je prireditelje pamet srečala. Je pa bil pri nas krajevni praznik. Vidim, da so zdaj skoraj vse že odšle na dopust. Bo vsaj manj za prebrat. Mojmu se tudi dopust izteka, saj gre jutri že v nočno . Če katero zanima, sem zasledila, da imajo v Neckermannu za 40 € lesen trip trap stolček. Take oblike je tudi moj. http://www.neckermann.si/artikel/3126661/Otroski-stolcek
|