kekec in mojca
|
Ja, Janey, res imaš to enega lepotca z modrimi očkami! Bubi, kaj za neki ti le delaš, da hodiš v službo nič delat??? A si mogoče učitlca, pa hodiš v šolo počivat? Joj, kako ti je fajn, ko imaš toliko dni počitnic!!! Ne vem, zakaj si učitli sploh upate pomislit na stavko, ko pa tako ali tako samo počitnikujete! Zdaj pa zares, sem ravno včeraj šla štet, koliko dni imamo počitnic, in veš kaj sem ugotovila? Toliko, kolikor imam dopusta. V bistvu mi bo veliko dopusta propadlo drugo leto, ker ga nisem smela koristit niti pred porodniško, niti ga ne bom, ko se bom vrnila v službo. Potem pa je tako ali tako junij takoj tu, takrat pa vse zapade... In namesto, da bi se vrnila v službo 8. aprila, bom morala it tja že 16. marca... Joj, ko bi mi le uspelo uredit podaljšano porodniško - samo saj veste, da to ne gre kar tako in da mora biti otrok kar bolan, da ti jo odobrijo. Glede dojenja, Blacky, k sreči imam mleka dovolj (preveč), tako da lahko polno dojim vse obroke odkar sva s Tinetom skupaj prespala prvo noč. Se mi je pa ob vsem tem utrnila ena misel. Namreč, vsi poudarjajo, da ni fajn, če otrok dobiva dodatek na intenzivni negi, češ da se mamici ne dela potem mleko. Sama iz svojih izkušenj pa vidim, da to ravno ni tako. Tine je bil v porodnišnici sit in ponoči nahranjen, tako da je mirno spal, jaz pa sem mleko kljub vsemu imela, ko sva se dojila čez dan. Tako da sama nisem več proti dodatku prvih nekaj dni v porodnišnici - pri prvem otroku se mi je namreč zdelo katastrofalno, da so ga prvo večer nahranili z dodatkom... In kako ste kaj nosečnice? Otročki pridno brcajo?
|