|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
7.6.2008 21:47:51   
arabela*
Blacky30,če bo šansa,se bom pozanimalauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
7.6.2008 22:00:04   
Janey
blacky mi smo tut imeli piknik danes doma, pa ker je blo tako deževno in mokra trava smo si zakurili kar na balkonuuser posted image user posted image je blo prav fino, pa še tamala od njiju je lahko dirkala po stanovanju, ker zunaj ni ograje pa bi blo treba skoz pazit.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 7:12:57   
*bubi*
Ja, to glede vpliva ultive na dihanje res ni bilo nič omenjeno, so pa bili omenjeni ti stranski učinki, ki sem jih navedla in poudarjeno je bilo, da se res redko pojavijo.


No, zanimivo. Saj itak vemo, da se da vse v vato zavit.

Jaz pač najbolj verjemem informacijam, ki so zapisane v SmPC ob registraciji zdravila, ker tam mora res vse not pisat. Pa že na splošno je znano, da močni analgetiki bolj ali manj vplivajo na dihanje.



_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 9:29:41   
kekec in mojca
na splošno je znano, da močni analgetiki bolj ali manj vplivajo na dihanje.
Jaz sem to zvedla od Seven, ona tudi dela v farmaciji (ne isto kot Bubi) in je takrat tako zaprepadeno razlagala, kako vse vpliva na dihalne stiske otroka... Tako da mene je že takrat minilo do Ultive. Pa dobro, nisem hotela nič rečt, ker sem čakala, da bo Bubi  sama potrdila njene besede. Zdaj vidim, da je očitno nekaj res.

Janey, očitno smo vsi okoli sami učitli. Če pa je tako, kot najstniki smo se vsi vpisovali na Pedagoško, zdaj pa imamo.

Samo, da bom učiteljica, sem govorila že od 7. razreda naprej. Ker pa v srednji šoli nisem prišla na 3. gimnazijo, je bila to zame totalna katastrofa. V glavnem, želja se mi je kasneje uresničila, kot vidiš.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 12:48:04   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Janey

Mi pa skravžla lase ko pridem domov in začne kdaj bo pa ona dobila jakca.



Saj to sem mislila z kravžljanjem.user posted image user posted image user posted image Moj je zadnjič z obiska pri njih prišel ves na...... user posted image user posted image user posted image Sta se spravila nanj, da kdaj bosta onadva lahko prišla do vnuka. Da ko sta na obisku gre ali spat, ali spi, ali pa se banja. user posted image Je čisto popenil in rekel, da kaj bi pa pri mesecu dni delal.user posted image Da pa tako vesta, da lahko prideta kadarkoli, ne ravno ob 7 ih zvečer. Da lahko ga peljejo vozičkat, ...Saj veš, si predstavljajo, da ko bodo oni čez vrata stopili, bo mali ves nasmejan in ready za igranje. Nekako kot da ima že 2 leti. user posted image Ja ziher midva vse taboljše pobereva od malega, oni pa nič. user posted image user posted image Potem sta bila še bolj ... Verjetno nista pričakovala, da bo potegnil z nama.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 12:51:03   
trnuljčica
A ja pa midva sva na svojem. Toliko da veš, da ne boš razočarana. Edino kako zlagati plenice me pa res ne moreta učiti. Ker ne vidita.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 13:04:14   
arabela*
pozdravček babikeuser posted image .
Vidim da imete taščice v delu.
Naj povem,da se je pri nas deset let isto dogajalo,sedaj 4 leta pa je supet.Totalna sprememba.
Je bolj moja mama taka,kot pa tašča.Pa tud ona bo počasi doumela,da ni vredu kaj dela.Enostavno se ne pustim zmest.Povem da je otrok moj,pa da bom jaz dajala ultimate pri njej,kako in kaj.Zdaj pa,če se z mano strinjajo ali pa ne.Kdo bo na slabšem??
Tašča pa je res vredu.Glede čuvanja naše tamale se je že sprijaznila,da je ne čuva,jo pač moja mama.Sem spet egoist.Ampak konc koncev je tu v igri moj otrok in ravno jaz najbolje vem,kaj je zanj vredu in kaj ne.
Tako da,jaz lahko svojo taščo sedaj samo pohvalim,rada grem k njej.Me je ravno prej klicala,če prideva z malečko prej na kosilo,če sva lačni,pa sem ji rekla da ni sile,da se zvečer vidimo.Res,imava en vredu odnos.Kar pa ne pomeni,da bo temu vedno tako.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 14:24:28   
Blacky30
Oj!

Jaz sem danes bolj med lenimi, je skrb za Nejca prevzel ati. Malo sta šla nakupovat, zdaj pa ga je dal spančkat, tak da malo preletim net, potem pa grem na kavč dalje brat knjigo, ki jo je napisala moja sodelavka. Čaka na mojo oceno, razmišlja pa tudi, da bi knjigo dala natisnit in objavit. Do zdaj izgleda super in jo bom podpirala pri tem. Zdaj si moram le še pripravit veliko porcijo sladoleda, da mi bo branje lepše steklo.user posted image user posted image

Glede taščice nimam trenutno kaj reči, ker vse, kar me razkuri (če me), razčistim takoj in na licu mesta, tak da sedaj nimamo več nobenih težav. Vse, kar naredi, prej vpraša naju, če sme, tak da smo jo dobro zdresirali.user posted image  Me pozna in je že od prvega dne, ko se je Nejc rodil, bila pri vsem previdna in je raje vprašala.

Glede ultive pa je itak tako, da bo vedno prišlo do nestrinjanj, tako kot prihaja pri EA. Je pa res, da če bi bilo res kaj tako hudo narobe, tega zdravila ne bi smeli dajat in se ne bi širilo na ostale P, temveč bi ga ukinili in bi bilo že po vseh medijih. Ene so ful proti EA, druge proti Ultivi, ene proti obojemu, tako vedno bo. Tudi Ea ima stranske učinke, pa je ene ne morejo prehvaliti.
Vsaka se mora pač sama odločit, kaj naredit. Jaz se se že odločila. Imam dve možnosti, kako se bosta iztekli, pa bo poskrbela mati narava. Ali bom imela to srečo čistega naravnega poroda, da bom lahko doma vzdržala čim dlje in če bom prispela v P odprta vsaj 7 cm, ne bom vzela več nobene protibolečinske terapije. To je prva možnost, ki je manj verjetna.
V kolikor pa bo itak vse umetno sproženo, kot je bilo prvič, pa naj bo umetno še to, da mi olajšajo to svinjsko bolečino, ki pa je telo skoraj ni zmožno pretrpeti, kjer gre za pravo nasilje nad maternico in telesom.
Torej v prvi vrsti sem za popolnoma naravni porod, ker vem, da to žensko telo zmore, vendar pa je danes pri vsej tej medicini izredno težko pričakovati, da se ti tak porod uresniči. Bom se prepustila času in čakala, pa da vidimo, kaj me čaka.user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
8.6.2008 16:52:48   
willma
Škoda, da se Willma nič ne oglasi, da bi še ona povedala, kaj je izvedela na posvetu.


Se opravičujem, da se nisem nič oglasila.

Vidim, da je glede Ultive že precej napisanega, pa vendar bi še dodala to:

moja teta (je anastezistka in zelo dobro pozna analgetike) je bila zraven na posvetu in pravi, da na ta način kot ga izvajajo pri porodu se z Ultivo minimalizira učinek na otroka.
Če kdo pozna analgetike so to anastezisti in moji teti zaupam.
Seveda pa se stvari ne morejo izključit.
Nikoli ni garancije! Tudi pri popolnoma naravnem porodu se stvari lahko zakomplicirajo.
Je pa res, da kakeršnem koli "kemični" poseg v času poroda, se v porodnici zruši naraven kemični proces in porod se več ne imenuje naraven porod.

Jaz sem prvič takoj dobila 4 tablete v roke, ko sem vprašala za kaj so, je zavila oči in razložila, da za to da se pomirim in nekaj proti bolečini. Ko sem še vseeno vztrajala, da mi pove katera zdravila so, se samo še spomnim, da sem bila šokirana, da so mi dali tako močna pomirjevala in protibolečinska, kot je apaurin in .....ma sem pozabila ostale 3. V glavnem močna zdravila za pomiritev in proti bolečini.user posted image

Ko sem se ulegla sem dobila še en pikec, za vsak slučaj, proti bolečini. Zavrnila nisem nič, ker sem jim SLEPO zaupala; saj sem pa v porodnišnici, ali ne?user posted image
In med divjanjem popadkov so mi tudi dali nek pikec(analgetik), tako da ....


Ultiva, ja ali ne? Jaz rečem tako, jaz si skrajno želim popolnoma naraven porod, v kolikor sva oba z otrokom vredu in nisva v življnejski nevarnosti. Ne rabijo me pomirjat in ne rabim NIČ proti bolečinam.

V kolikor pa bi se odločila za "drogiran" porod bi se JAZ odločila za Ultivo, ker sem jaz tista, ki imam pumpico v roki, jaz sem tista, ki imam kontrolo nad koliko in kaj in ker je hitro razgradljiv analgetik (v nasprotju s tistim, ki sem ga dobila pri prvem porodu, pa je bilo vse OK - apgar 9/10).

Epiduralne in spinalne nočem, ker ne maram, da mi kdo "šari" po moji hrbtenici, pa še porod leže in rezanje presredka ti ne pobegne! Pri Ultivi pa se lako giblješ okoli postelje, rodiš leže, sede, čepe, kakor ti paše. Lahko greš tudi na daljši sprehod, s tem da te pač vmes odklopijo in si "prepuščena sama sebi".
Svoboda gibanja - to je meni tudi velik plus pri Ultivi.

Sicer pa mi je na Ptuju, med ogledom porodnih sob, babica priporočala najboljšo alternativo za lajšanje bolečine. Imenuje se TENS. Ni "kemičen" poseg temveč:
TENS - Transkutana Elektro Nevro Stimulacija – je ena izmed najpopularnejših metod, ki se uporabljajo za odpravo in/ali blažitev akutne in kronične bolečine. Aparat TENS oddaja električne impulze različnih oblik in frekvenc. Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali pa na najbližji živec. Električni tok prekine prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino.

Pa se še o tem pozanimajte. Kot sem rekla, mi je v Ptuju babica sama predlagala TENS.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 10:51:59   
trnuljčica
Pozdravljene,
kakšno kislo vremeuser posted image .Upam da ga dobro prenašate, tako user posted image kot mamice. Sedaj se nekaterim user posted image bliža dan D,kot vidim.
Glej, glej ravno, ko to pišem se je iza oblakov pokazal sonček.

Janey sem te že zadnjič mislila vprašati, kje sta kupila ta zeleni stolček? user posted image Se mi zdi prav praktičen. Seveda za takrat, ko bo naš znal sedeti. Glede na to kako čas bežiuser posted image , bo zdaj zdaj. Pa še pasti ne more z njega. A ne?

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 11:48:32   
Blacky30
Ta zeleni stolček se imenuje Bumbo stolček in je predviden od 3 mesecev dalje. Je pa ravno fajn zato, ker še otrok ne zna sedeti sam, ta stolček pa mu to vseeno omogoča.

Tukaj pa ga lahko pogledaš:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160188

user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 11:52:52   
trnuljčica
Hvala Blacky user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 13:35:42   
Janey
Jaz ga dam not za par sekund. se mi ni zdi dobro za zdaj še, ko še sam ne sedi, ker je tako noter da se ne more premikat n to ziher ni dobro za hrbteničko. v kakem petem šestem mesecu ko pa že tako sedi pa je kar ql. Jaz sem ga kupila v sončku je malo cenejši.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 18:37:42   
trnuljčica
Hvala Janey. Služijo pa, a ne, z našimi malčki...

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
9.6.2008 20:44:29   
mehurčica
Za ta stolček pa je meni najprej bilo malo žal, da ga nisem imela, ampak sedaj pa mi ni jasno, kdaj bi jo sploh dala not.user posted image Ker pri 3 mesecih še otroka itak ne daš not, ker je še toliko prešibek, da bi not sedel, potem pa kmalu itak že sedijo in tega ne rabijo. Zakaj bi namreč dal otroka v to sedet, ko že itak sedi? No, vsaj moja Eni bi bila čisto nesrečna v tem, kolikor jo poznam. Zdaj bi pa tako že ven zlezla, tako kot iz fliperja za kopanje.user posted image

Tako da, za ta dva meseca, kar mogoče pri kom pride prav, se mi zdi škoda denarja. Rajši si sposodite, če imate možnost ali pa kupite kaj bolj uporabnega.




_____________________________

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 9:34:32   
trnuljčica
Čmrlika, KM  kaj pravita na user posted image jutri dopoldan zunaj pri igralih od Merkatorja  Pobrežje? Seveda če bo sončno. Če bo dež sta vabljeni k meni. Pa še problem ne bo z hranjenjem, previjanjem... Tudi ostale ste dobrodošle.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 3491
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 10:03:33   
Čmrlika
trnuljčica- ni problema, z veseljem...kdaj pa ? saj bomo kAKO približno uro rekle, pa se slišale, če kaj ne bi šlo po načrtih...nama s Tajo se včasih kaj zaštrika..user posted image
.ponavadi s hranjenjem...tako kot danes ponoči na primer...ko je skoraj osem ur spala brez papice...user posted image
to je pa flaša...user posted image in pol se nama ure malo prestavijo..user posted image

< Sporočilo je popravil Čmrlika -- 10.6.2008 10:05:23 >


_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 10:10:46   
kekec in mojca
"#$%%&/&()&%$#$%&$"#"#$%%$#"$%&&, pa tale RR!!!

Tak lep post sem napisala, pa mi je napisalo runtime error! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne bom zdaj dolgovezla, ker ne morem, se Tine že oglaša, Trnuljčica, zmenjeno in sem ful vesela za tvoje povabilo.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 10:23:21   
trnuljčica
Čmrlika a vi ste na flaški? Glede 8 urnega spanja ponoči in tega da ni papala: dodatek jih res za dlje časa nasiti . Vendar, če je Taja podnevi zelo aktivna in stalno budna, kot naš recimo, se ne sekiraj, če prespi noč. No vsaj jaz se ne. In mi niti na pamet ne pride, da ga še ponoči budim, ko že tako podnevi ne spi. Razen,če ne pridobiva na teži!!! Ampak naš je že več kot kilo težji od prejšnje posvetovalnice in res ne rabi dodatne papice ponoči...Ma še kregani bomo da se je preveč zredil... Včeraj je imel dodatka le 150 mluser posted image user posted image user posted image v celem dnevu, kar je le en obrok. Pa še to ne bi rabil, saj je tako pol polil.

Jutri okoli 9.30. pri Merkatorju? Ali kasneje okoli 10 ih? Lahko pa kar pri meni potem se Čmrlika in jaz ne rabiva sekirat glede hrane. Naš se šele odvaja dojenja z nastavkom, kar zunaj ni praktično. Je pa res, da naš nima nič proti, če pije dodatek, ki ima sobno temperaturo. Tako naredimo za vsak slučaj, če kam gremo.

Povejta .... ura, lokacija...

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 13:06:04   
frutka_
Trnuljčica ti imaš za Buzza dreami košaro, če se ne motim? Jaz bi jo kupila pa ne vem kako je uporabna. Od prej imam voziček s košaro ampak sem mislila, da če sem kupila novega Buzza bi mi še nova košara gor pasala.user posted image  Torej kako si zadovoljna z njo. In ali voziček lahko s košaro vred zložiš v avto? Torej da ne rabiš košare dol jemat.
Pa še nekaj. Ko dam na Buzza jajčko MC gor full hecno zgleda. Nogice full gor, glavica full nizko. se mi zdi kot da je ne znam prav namontirat.
Šit je to, ko si navajen na drugo firmo vozička. Jaz sem prej imela PP in Zappa. Ampak pri Zappu ni kaj za gruntat.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 13:08:11   
frutka_
Aja, tega Bumba je imela moja prijateljice in tudi meni zgleda kot mučilna naprava. Otrok v njem sedi čeprav dejansko sam ni sposoben držati gor celega telesa, ker so še mišice prešvoh.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 13:10:13   
kekec in mojca
Frutka, a si prav gor namontirala? Ker mora na vozičku zgledat tako kot moja jajčka!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 13:12:29   
kekec in mojca
Glede ure je tako tako, meni paše še bolj zgodaj, ker spravim ta večjega v vrtec do pol devetih, potem pa moram spet nazaj domov, ga spakirat ven iz avta, nato nazaj noter, pa tak... a bi bilo ob devetih vama prezgodaj? Ali pa potem ob desetih, da mali glih malo odspava... 

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 13:16:18   
kekec in mojca
Saraya, tebi sem prej odgovarjala... zadnjič si pisala, da preživljate fazo "rad te imam". Mi jo tudi, 100x na dan mi je to povedal. Zdaj je že malo boljše, zdaj mi samo še 90x. user posted image user posted image user posted image

Saj bo minilo. Kmalu nas čaka obdobje, ko jima bova hteli dat lupčka, ona dva se bosta pa drla: "Mamiiiiiiiii.... pa ne pred prijatelji!!!"

Da o tem, da se nas bodo čez enih deset let začeli sramovat in da bomo smotani, tečni, zavoženi, rojeni 100 let pred opicami, niti ne govorim. user posted image user posted image user posted image Takrat se bova pogovarjali o tem obdobju, ko so bili rahlo tečni s tem "rad te imam", z nasmeškom na ustih in toplim občutkom pri srčku. user posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
10.6.2008 14:45:41   
frutka_
Ma ja saj pravim najbrž ne znam pravav naštimat. In od vseh video posnetkov Buzza na netu ni niti enega, ki bi kazal kako montiraš jajčko oz. kako zgleda otrok v jajčki MC, namontirani na Buzza.user posted image  
LP

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?