|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
20.5.2008 20:06:22   
lana38
PUHICA 26, mucka25 in želva, če bi imele ve doma že enega otroka, ki je imel alergijo na hrano in šel čez vse faze, tudi dušil se mi je že Blaž, potem bi tudi pri drugem user posted image  verjetno raje počakale na starost, ki jo svetujejo pediatri pri uvajanju GH. Pa vam nočem zdaj soliti pameti, samo zelo previdna sem pri Timu. Kruha iz pšenice, pa se zaradi celiakije, naj ne bi uvajalo pred 7. mesecem. Celiakija pa je še dosti hujša kot običajna alergija na hrano.
LP

lana38

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
20.5.2008 20:15:03   
poka1
Mere mojega velikana:9900g in 75cmuser posted image user posted image

Sem prišla od pediatra močno jeznauser posted image user posted image : Sem vprašala kako naj začnem z uvajanjem GH, pa mi je sestra odgovorila, da se bomo ob naslednjem obisku pomenile...jaz sem malo čudno pogledala..pa je rekla, da nima glih časa zdej o tem govorit..je istočasno imela zraven eno punco in ji razlagala kako se dela pri njih..jaz grem ven..oblečem malega in pride druga sestra ven, ki mi prinese kartico in mi reče pokličite avgusta, da vas naročimo septemba, ker čez poletje so doktorce na dopustuuser posted image user posted image ..jezna ko pes sem sla ven z ordinacije.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes pa akcija in na RR ugotavljat kako naj začnem s tem uvajanjem...hvala bogu da obstaja RRuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
20.5.2008 20:34:47   
loncica
Lana38, saj odločitev je na koncu itak od vsakega posameznika. Ker je Timotej potencialni alergik, sem jaz zdaj že dva meseca na strogi dieti, Timotej pa je po navodilih alergologinje (šele) danes dobil prvo žličko GH in to bučko. Jaz vem, da se bom držala vseh navodil pediatrov, oziroma bom še bolj previdna. Pa sem jih že veliko sliašala, da sem jaz butasta, ker se tako strogo držim diete, kljub temu, da alergija ne na krvi ne na koži ni bila dokazana, do tega zakaj mu še ne uvajam goste hrane. Raje zdaj malce pretiravam, kot da mi bo potem žal.

Čaj: pri nas ne pali ne flaša, magični lonček, en lonček od Tommee Tippe. Nič, morda 20-30ml na dan, s prisilo. Je pa v bistvu še polno dojen, tako da ga samo privajam.

Glede možev: moj zdaj že od februarja dela cele dneve, vključno z nedeljami. Morda je imel 3 dni frej vsega skupaj. Tako, da sem za vse sama. Mi pa kdaj zjutraj preden gre na šiht in jaz še sladko spim zloži iz stroja in v stroj in, da prat kako žehto. V bistvu pomaga toliko kolikor lahko.

Ja, zdajle enkrat bo prišel domov, tako da šibam pripravit večerjo.

Lahko noč

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
20.5.2008 20:35:34   
želva
Poka1 to pa so mere!user posted image
Ja, Lana38, se čist strinjam s tabo, če imaš doma že alergika, če ima alergijo kdo od bližnjih.Pri nas tega ni,in z vsako novo stvarjo smo bili previdni, gledali, če bo reakcija.
Lej poznam tudi zdravnico, katere hči je stara 21 let in že ima 1 leto starega fantiča, smo družinski prijatelji. Njen vnuk je že pri 6 mesecih bil na kravjem mleku, sicer domačem, prekuhanem ampak vseeno.Pri pol leta ga je odstavila, od takrat naprej je pil le še kravco zjutraj in zvečer, vmes GH. Niso nič kompliciral, tamal jim je doskrat mačjo hrano s tal pobiral(ker niso bili dovolj hitri, da bi odstranili), je živ in zdrav, brez alergij.Nekaj nam je dano, nekaj naredimo sami.
Ja, in me je enkrat vprašala, na katerem mleku je Manca, ji povem da na Milumilu, pa sem malo ppovprašala kako je to s kravjim, pa mi je rekla, da to je en in isti drek po domače povedan.

Foxina, danes se pa jaz počutim tako kot ti zadnjičuser posted image .Pikica mislim, da s tem tud ti ne bi bila zadovoljna. Rečem možu naj preobleče posteljo, jaz sem pa Manco sem pa tja nosila, ker je bila sitna(ima revica čisto zabasan nos) in pridem v spalnico in vidim: 2 povštra in 1 kovter v eni prevleki, drug kovtr pa v drugi prevleki(drug komplet)user posted image Matr sm mislila, da mi bo pokrov dvignil in da ga bom z njim kr po glavuser posted image .Kot, da nimam 4 par komlet garnitur za posteljo:Je najdu glih tisto na posebnem kupcu, ki nima ene prevleke, ker sem jo razrezala, ostalo imam pa za kakšno stvar v kleti za pokrit.Ja, in valda popiz..., pa on men sej je vredu, sam da je čisto, kok si tečna....Ja, čudn, aneuser posted image Zdej je pa skliznu vn, ker sm čist penasta.Eno malenkost ga prosim, pa še za tisto je tok len, al pa farbnblint, joj Foxina a boš ti mojga na user posted image , jaz pa tvojgauser posted image

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
20.5.2008 20:38:33   
želva
Joj, zdej moram it pa enga prižgat, k drgačč bom dedca udušla k pride domov.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
20.5.2008 21:31:36   
trdozimc
user posted image user posted image  Želva pomiri se! Se vidi, da si še zeeeelooo mlada, ko tako odreagiraš. Saj ponoči se nič ne vidi, kake so obleke, podnevi pa pregrinjalo čez vrži, če te tako moti. user posted image user posted image

Prilagojeno mleko namenjeno prehrani dojenčkov NI ISTO kot kravje mleko! Je pa res, da so včasih že zelo hitro dajali pač kravje mleko, če mamica ni imela dovolj. Ni pa res, da včasih ni bilo alergij, ampak niso bili toliko pozorni nanje, pa tudi umrljivost dojenčkov in malih otrok je bila neprimerno večja, pa ne vse na račun okužb.
Se strinjam z Lano. Tudi naša malčka sta alergika, čeprav v družini ni alergikov, jaz pa tudi nisem obnorela s kako higieno. Ne vemo, kaj je vzrok, pa se je vseeno pojavilo in pojavi se lahko kadarkoli, tudi ko je dojenček že star 6. mesecev ali pa 2. leti ali več. Meni se zdi, da je v tem onesnaženem svetu (pa naj zveni še tako klišejsko), na kar ne moremo dosti vplivat, skoraj najmanj, da poskrbimo za zdravo prehrano v prvih mesecih.
Loncica, bodi ponosna, da si tako skrbna mama, ker veliko punc ni pripravljenih niti voljnih upoštevat diete, ki jih omejuje.
Jaz sem bila pri Janu tudi na dieti brez jajc, mleka in glutena ter seveda vsega ostalega kar paše v to dieto, pa mi ni žal. Tudi on ni imel nikoli dokazane alergije, samo pikice in suhe predele vedno če sem pojedla kaj ''prepovedanega'' - dokler nisem začela z dieto. Do 6. meseca ni jedel GH, potem smo začeli z uvajanjem po eno jed vsak teden, do 1. leta nobenega KM, jajc ali jedi z glutenom. Potem smo uvedli gluten, v več kot pol leta še KM in pri dveh letih jajca. Še vedno ne je jagod, kivija, arašidov, limon in pomaranč. Ostalo pa vse in nima reakcij. Močno stiskam pesti, da tako ostane. Lahko bi se končalo z alergijo na pršice, senenim nahodom, astmo, celiakijo........ - z vsem bi moral potem živeti celo življenje.
Ja, odločiti mora pa vsaka sama, v imeu svojega otroka.

Nočka!

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
20.5.2008 21:35:19   
ElaM
Ojla, punce, itak me nobena nič ne pogreša, ampak vseeno se bom malo javila.user posted image
Ah, ti moški,... Saj moj je kar ok, zvečer ko pride domov umije mali, pomaga po svojih močeh. Ima pa tako službo, da je veliko odsoten. Tinkara ima sploh ati fazo in, ko je on doma mene tudi povoha ne.
Želva, upam, da tvoj danes preživi. user posted image
Gh, Manca je poskusila jabolko, hruško, korenje. Potem pa se počasi neha. Jutri ima na meniju cvetačo in pire krompir. Pire z adaptiranim mlekom je hudo zanič, ampak poskusiti ni greh.
Glutena pri nas ne bo do 10 meseca, navadnega mleka tudi ne.
Sem se pa čudila, ko sem prebrala, da je otročku, ne spomnim se katera je to pisala, dala jagode. Jagode so močno alergene in jih pred enim letom ne priporočajo. Sicer pa vsak zase najbolje ve.user posted image
Še nekaj, a ima katera od vas hude težave s spominom? A imam samo jaz tako "srečo"? Počasi postaja tole že kar moteče.user posted image  Ne vem, kako bo izgledalo v službi.
Lepo bodite.
Lepo bodite.

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
20.5.2008 22:04:03   
trdozimc
Še nekaj, a ima katera od vas hude težave s spominom? A imam samo jaz tako "srečo"? Počasi postaja tole že kar moteče. Ne vem, kako bo izgledalo v službi.
Lepo bodite.
Lepo bodite.
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

user posted image user posted image user posted image A zato si dvakrat napisala, naj bomo lepo? user posted image user posted image user posted image
Te malo hecam. Ne skrbi, do službe bo že veeeeliiiiikoooo bolje. LP!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
20.5.2008 22:29:34   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

Še nekaj, a ima katera od vas hude težave s spominom? A imam samo jaz tako "srečo"? Počasi postaja tole že kar moteče. Ne vem, kako bo izgledalo v službi.
Lepo bodite.
Lepo bodite.
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM

user posted image user posted image user posted image A zato si dvakrat napisala, naj bomo lepo? user posted image user posted image user posted image
Te malo hecam. Ne skrbi, do službe bo že veeeeliiiiikoooo bolje. LP!

Tolk hudo še ni,... je pa blizu.user posted image user posted image user posted image user posted image
Tipkovnica mi šteka.user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
20.5.2008 22:40:05   
soncek.djukelica
čer,

Sara bo očitno okužila Victorio, ker ima že povišano temperaturo, tako da zjutraj čekiram, če bo dobila izpuščaje!user posted image
Gre pa Sari na boljše, čeprav ko jih takole pogledam, sploh ni videt da bi bili bolani, ker sta kar živahni in tudi ne odvračate hrane!
Danes sem jima skuhala poleg korenja še krompir, pa ni šlo...sta ga kar hitro začeli zavračat!
Za jagode, jaz sem jima dala, pa sta pojedli, pa reakcij ni bilo videt, sem pa bolj previdna, ko jima uvajam kaj novega,za sedaj smo le na rižu in jabolkah in korenju!
Upam,da bo jutri boljše vreme, da jih vsaj malce na balkon dam, ven pa ne bomo šle!

lp

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
20.5.2008 22:51:54   
Vrtnica79
user posted image

user posted image

28.11.2007
VANA (2860g- 45,5cm) Vrtnica79

29.11.2007
ALEKSEJ (3330g-51cm) Skaana

30.11.2007
VICTORIA (2044g-44cm) in SARA (1830g- 45cm) Soncek.djukelica

01.12.2007
ANJA (3360g-50cm) Ursa1981

02.12.2007
TJAŠA (3200g-49,5cm) Lorch
LARA (2890g-48cm) Kim80
ZOJA (3090g-50cm) Lilprincess

05.12.2007
AJDA (3630g-51cm) Danvari

06.12.2007
EVA (2400g-54cm) Andreja2000
IVA (3780g-54cm) Trdozimc

07.12.2007
MANCA (3130g-51cm) Želva

08.12.2007
NICK (3430g-51cm) Mat3ja22
ZOJA (3700g-55cm) Vetrnica
ŠPELA (?-?) Klarisima

10.12.2007
IRAJA ŽIVA (3480g-52cm) Raho

13.12.2007
TIMOTEJ IAN (3860g-52cm) Loncica

14.12.2007
MANCA (2680g-49cm) ElaM

18.12.2007
TARAS (4330g-56cm) Magi*

19.12.2007
EMA (3210g-53cm) Skyline
TIM (3940g-51cm) Lana38

20.12.2007
GABRIEL (4540g-55cm) Ayo

23.12.2007
LOVRO (3850g-54cm) Pikica*

25.12.2007
JULIJA (4055g-45cm) Hokejistka

31.12.2007
JAN (3215g-50cm) T*e*j*k*a

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
20.5.2008 23:02:26   
Vrtnica79
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , pa sem se jaz zdaj malo zabavala z seznamom. Upam, da nebo 15.7. jeznauser posted image - ti se raje pozdravi. Lahko pa komot prevzameš če hočešuser posted image !

No, te ki ste na seznamu sem izbrskala še iz časov nosečniškega čveka. Vse ostale pa mi kar napišite podatke in jih dodam. Pa prosim da tisk poudarite ali mi pišete na ZS, ker bom tako lažje razbrala vse.

Lepo, ste se kar razpisale vidim. Joj ampak priznam da nisem kaj dosti čitalauser posted image . Sem se zdaj ko je slabo vreme malo bajto  spravila čistit, ker je bila že katastrofa. Res, ob lepem vremenu smo bili skozi zunaj in je za to zmanjkovalo časa.

Grem zdaj malo nazaj čitat..............

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
21.5.2008 8:26:29   
nian
pozdravčke

Poka1: a te kaj hrbet daje, ko imaš takega velikana?

alji grejo pa končno pikice nazaj in se mi ja kamen odvalil s srca.

tema za k zajtrku: alja ima trd drekec. ali je to normalno pri uvajanju GH?

uvajanje GH: jaz uvajam po nasvetu pediatrinje. in sicer tako, da je obrok vedno sestavljen iz dojenja in GH. GH kot samostojen obrok naj bi bil pri 6,5 meseca.

seznam: kaj pa če bi vseeno počakale na 15.7. je že zih kaj delala in da ji ne bo šlo delo v nič pa še podatke ima že vse.

pozdravčke

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
21.5.2008 8:42:11   
pikica*
Poleg SD sem tudi jaz tista, ki je dala svojemu user posted image  jagode. Vem,da so lahko alergene, ampak smo vseeno probali...in preživeliuser posted image . Je pa že Zoja dobro prenašala vso hrano in nikoli fasala alergije, zato sem verjela, da bo Lovro isti.
Kar se AM tiče, je vsekakor res, da ni enako kravjemu mleku, vendar pa ga bomo tudi mi ukinili, čim bo Lovro čez dan v celoti na GH. Za večerni in nočni obrok bo pa navadno mleko čisto ok. Ampak jaz sem glede hrane user posted image  raje tiho, ker se itak ne držim pravil pediatrov, ker imam o tem pač svoje mnenje. Vsaka mamica pa mora delat tako, kot se ji zdi prav.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
21.5.2008 8:43:24   
tintin
Se opravičujem, ker uletavam na vašo temo (sem novembrka).
Nian: trd kakec je kar pogost na začetku uvajanja GH, posebej če daješ riž in korenje skupaj. To ful zapira.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
21.5.2008 9:07:19   
želva
Trdozimc, ti dam mojga za en teden, se boš hitr premislila!user posted image
Mi smo pa tok bogi, Mančk komaj diha, kar naprej hrope, sem jo dala ponoč kar k meni spat, ker sem se bala , da bi se ji nos preveč zamašil.Zjutraj sem ji pa vlivala enormne količine fiziološke v nos, pa je smrkl kar šprical ven.Ampak do konca ga  ne morem spucat, se ji kar vleče.kakšen nasvet?
Pikica, moja je tud že jagode probalauser posted image , smo preživeli.

SD, tud vi se čimprej pozdravite.

Evo, Mančk je že v akciji, se tipkamo kasneje, je spet dež in bom imela ful cajta

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
21.5.2008 9:15:24   
lana38
Pri nas dežuje ravno še ne, je pa čisto sivo in se lahko vsak trenutek vlije. Prav zoprno je, pa še mrzlo za povrh.
Blaž gre jutri na izlet. Upam, da se bo malo porihtalo tole vreme, da jih ne bo dež pral.
Jaz sem pri Blažu začela uvajati GH pri 4,5 meseca. Pa je bilo vse OK. Alergija se mu je prvič pojavila šele, ko je bil star že leto in pol. Vse skupaj je pa posledica prehitrega uvajanja GH. Ni nujno, da se pojavi, ko začneš uvajati. Pa tudi alergičen ni bil na stvari, ki sem jih začela uvajati.
LP

lana38

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
21.5.2008 9:15:58   
poka1
IZVIRNO SPOROČILO: nian

Poka1: a te kaj hrbet daje, ko imaš takega velikana?

Na srečo ga ni potrebno dosti nosit..je rad po tleh in v ležalniču.Na začetku pa je bilo hudo..sej je velikanček že od celega začetkauser posted image user posted image

Kar se tiče jagod..je bila patronaža pri nas in mi je rekla, da jih lahko uvedem že pred 1 letom. Samo da prvo jih jaz naj pojem in gledam, če bo kaka reakcija na user posted image , pol pa počasi njemu naj dajem in gledam. Do enega leta pa naj se ne bi dajalo meda in beljaka.

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
21.5.2008 9:31:19   
ElaM
Dobro jutro,
saj sem že včeraj napisala okrog GH, da verjetno vsaka dela tako, kot se njej zdi prav. user posted image

Je pa treba biti pozoren, tamali od moje kolegice so se naredile pike, ko je jedla kivi. Jo je peljala k P, ta jo je poslal na PeK in sta tam ostali par dni. So ji dr rekli, da pike niso problematične, lahko pa tako malim otrokom zelo hitro udari na dihala.

Je pa danes za nami ena neprespana noč. Očitno je luna vplivala na moji punci, skoz je bil jok,...
Občudujem tiste, ki vam otroci slabo spijo. Jaz sem danes čisto povožena.
Želva, naj bo Mančku čimprej bolje. A si ji vzglavje kaj dvignila? Boga pupika. 

< Sporočilo je popravil ElaM -- 21.5.2008 9:32:38 >

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
21.5.2008 9:53:44   
nian
želva držim pesti, da bo nos kmalu nesmrkav.

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
21.5.2008 10:03:59   
trdozimc
Želva: ne hvala user posted image , imam včasih že mojega dovolj, pa je res priden, pozoren....... Pa še navadila sem se, da sem veliko sama in ne vem, če bi zmogla še enega rihtat user posted image .
Joj, boga Manca. Mislim, da kaj dosti več kot spiranje s fiziološko ne moreš naredit. Aja, jaz sem že kar hitro tudi kapljice Operil (za otroke uporabila). Sicer niso namenjene tako malim, vendar sem kanila malo v fiziološko, potem pa njo v nosek vbrizgala. Dvakrat na dan, dva dni, pa smo bili rešeni. Se pogosto ušesa vnamejo pri teh malčkih, če imajo ''zračnike'' tako zadelane.

Vrtnica user posted image si res lepo seznam naredila, ampak mogoče bi ti pa 15.7. po ZSju že njeno delo poslala, če trenutno ona ne utegne, pa bi potem spet lahko, ko bo zdrava? Saj smo po mojem res edine, brez seznama.

Nian, ja trd kakec je posledica uvajanja GH in se v par tednih normalizira. ''Odpira'': ti spiješ kake 2dcl Donata in malčico podojiš, malo slivovega kompota, sladkan kamilični čaj (naša dva nanj odreagirata s pikicami, tako da bodi malo previdna. user posted image  za izboljšanje kože!

Poka 1, ti imaš pa res korenjaka! Še sreča, da ga ne rabiš veliko prenašat.

ElaM: tudi naš ati rula! Tisto uro ko ga vidita zvečer sta čisto zaljubljena vanj, mami pa lahko gre posodo pomivat user posted image . Če pa vprašaš Jana, kdo je kaj kupil, popravil, sploh kaj naredil pri hiši: vedno ati! user posted image

Aja, a katera ve mogoče koliko stane osebna za otroka? Saj na Hrvaško lahko še vedno z osebno gremo, ne?

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
21.5.2008 10:08:01   
lili8
Poka1, pri nas je pa tako, da ko je malček star 5,5 mesecev pokličeš babico, in pride ter razloži kako je z uvajanjem GH. Jaz sem jo ravno danes klicala in pride danes ali jutri, bom poročala kaj mi bo povedala.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
21.5.2008 11:03:39   
Ayo
Dan!

Ste kar nekaj naklofale, ja.

Jaz sem v teh dneh sama z Gabrielom, ati je delec na sluzbeni poti do sobote. Sem vas bolj brala, za pisanje pa imela malo manj casa. Moram pa kar potrkat, da je kot nalasc Gabriel ful priden, tudi ponoci so izboljsave, vceraj je spal od 22h - 5h, potem sva jedla in se do 8.15. user posted image user posted image user posted image

Tako da zelva in andreja, upam da je tudi pri vama ze bolje. Vaju pa cisto razumem, jaz sem se do nedavnega nazaj, vstajala na 1-2 uri, od njegovega 2. meseca starosti! user posted image

Tako da si tudi ne bi predstavljala, da mi user posted image ne bi pomagal. Midva imava zrihtano tako, da on skrbi za kuho in kuhinjo, stalo pa bolj jaz. Je pa res, da imava za ciscenje eno teto, ker se mojmu ni dalo, je to on zrihtal in jo placuje tudi on. Kar se tice pa njegove natancnosti, je pa isti kot vsi. Ampak sem se tudi jaz ze s tem sprijaznila, saj je bolje da je delo narejeno kot ne, pa ceprav drugace kot bi zelela sama.
Zadnjic sem se mu tako smejala, ker smo sli na en RD, jaz sem sla prej od doma in sem mu nastimala kako obleci Gabriela, 2 variante sem mu dala na izbiro. Potem pa je pomesal varianti med seboj in je bilo kar nekaj. Sem se tolk smejala, ker je rekel, da ni razumel. Pa tako lepo sem nastimala in razlozila! user posted image

Ja Poka ti imas pa res velikega fanta. Brez zamere ampak jaz pa mislim, da to ni v redu, da je dojencek izven krivulje rasti. user posted image Ne vem no...

Vrtnica lepo si uredila seznam, ja! user posted image

Drugace se je pa Gabriel zacel ze dvigovati v sedeci polozaj user posted image
Midva sva se vedno samo na mojem mleku, se pa bliza junij, ko bomo pocasi zaceli s korenckom in krompirjem. Malo bo sicer zoprno, ker gremo ravno takrat na dopust, ampak se bomo ze nekako porihtal.

Vceraj mu je bilo tako zabavno, ko sem mu grizla prstke na roki, to je bilo smeha in vriskanja! user posted image Res sva se oba prav fino zabavala. user posted image

No, sem pa hotla zdele vn na eno kavico, pa vidim, da dezuje! user posted image

Uf, sem naklofala! user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
21.5.2008 11:09:18   
želva
trozimc, osebna pride 13 eur, poceni

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
21.5.2008 11:12:41   
andreja2000
poka1user posted image  o,ima pa vaš res super mere,se naša kar zgubi ob njem.

želvauser posted image za Manco,da se čim prej pozdravi zamašen nosek!

Lana38   s celiakijo pa si me spomnila kako je bilo pri nas pri sinu..... pri mojemu Gregorju sem  jaz hitro uvedla gosto hrano,-takrat je to tako pač bilo,potem pa sva imela težave okoli enega leta in dobila diagnozo celiakija.To je bilo takrat res hudo,ker si moral to posebno hrano naročit in jo nato kupit v lekarni.Revček ni smel tudi nobenega peciva,če ga nisem spekla s tiste posebne moke,pa ne kruha.....ja in po več kot pol leta te matrarije so dognali,da naš mulček sploh nima celiakije-HVALA BOGU,temveč je imel neko bakterijo,ki je imela identične znake......sem pa dobro izkusila kako težka je ta bolezen,saj mi tudi malega niso hoteli vzeti v vrtec,češ,da za samo enega ne morejo pripravljat te hrane.....takrat je bil tu okoli edini z to diagnozo.Sem toliko noči prejokala,bilo je res hudo,ko smo kam šli na obisk in bi jedel prav tiste piškote,ki jih ni smel,če prav sem vedno nosla hrano in pikotke seboj,je revček vedno jokal,da bi imel,kar so dali na mizo in ne tisto,kar sem nosila zanj zraven.
Pri Evi pa še nekako kar bolj in manj čakam,dam ji sicer mlečno kašico z sadjem,kaj drugega pa bomo začeli nekje po 6 mesecu.
No,ne vem če je v našem primeru sploh imelo imelo kako vezo z hitrim uvajanjem goste hrane,vendar pa sem prebrala,da hitro uvajanje res lahko sproži to bolezen.Ma kaj vem kaj naj si mislim,včasih si že hitro moral uvajat,sedaj spet ne......vsekakor se strinjam,da to vsaka mamica naredi po svojem občutku,res pa je,da te slabe izkušnje malo blokirajo....

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu lili8)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?