Ropotuljica
|
Jaz pa sem pa zdaj totalno razp.... V letu in pol še nismo uspeli cepit tamale proti klopnemu meningitisu!! iker je imela kot dojenček alergijo na jajca, bi jo morali cepit v bolnici pod nadzorom. Se naročimo, dobimo datum enkrat spomladi. In seveda točno takrat Špela bolna. Dajo naslednji datum 10.6 (da pošljejo datum, rabijo kar nekaj tednov, pošiljajo namreč po pošti). Kličem, da takrat nam pa ne paše, ker imam 12.6. PDP. Rečejo, da bojo poslali nov datum. Dobimo datum konec septembra. Huh, Špela zdrava. Gremo tja, zdravnica jo pregleda - malo rdeča ušeska, ne bo je cepla Prejšnji teden sem bila z njo pri pediatrinji. Sem vprašala, če jo je res treba cepit pod nadzorom, saj ona vednar že 2 leti normalno je jajca. pravi P, da jo lahko normalno cepimo na zavodu. In tako jaz danes lepo oba napakam v avto, gremo na zavod, špelo pripravim na to, da bo dobla pikico .... Me vpraša, če ima kake alergije, pa povem, da JE IMELA na jajca, da zdaj pa nima več. In je noče cepit!!! Se nekaj pregovarjam, ampak ne! In da če pediatrinja meni, da jo lahko cepijo kar tako, zakaj je pa ona ne cepi. Sem rekla, da še nisem slišala, da pediatri cepijo proti KM. Me prepičuje, da ja, da kaj sploh hodimo k njim. V glavnem, tk sem bla besna, da še nasvidenje nisem mogla rečt. Rečem Špeli, da gremo, Špela pa kar sedi tam in pravi, da ona bi imela pikico Kličem potem k P .... in TAM SEVEDA NE CEPIJO!!!! Ne vem, zakaj sem to vedela že vnaprej. P je rekla, da potem jo bo pač treba peljati v bolnico. Če bomo dobili datum šele za jesen, jo bo pa treba prej peljati k alergologu, da ji naredi test. Torej jo bom spet vlačla v MB, v Ce je pa čakalna doba itak 14 tednov (piše na netu). V glavnem, nikakršnega upanja nimam, da bo letos že zaščitena. Sori, morala sem se skašljat ....
|