thaiss
|
čer, malček sem vas prebrala za nazaj, še enkrat hvala za vse pikepoke no, naj vam opišem kaj se je pri nas dogajalo!! v petek 4.4. ponoči je začel Matia bruhat (4 x ), skoraj nič nismo spali, ker sem preoblačla sebe, njega, posteljnino... v soboto je še parkrat bruhal, proti popoldnevu pa je začel driskat in v celem dnevu je pojedel skoraj nič in še to je zbruhal. V nedeljo se je nadaljevalo z driskanjem v enormnih količinah in to ene 1o krat, presenetljivo pri vsem tem pa je bila njegova razpoloženost, dobrovoljček kot da mu ni nič... zvečer pa je še mene ulovilo..bruhanje, driskanje... ponoči še mojega ..tasta, taščo, mojega očeta, sestro...vsi Jaz sem hvalaBogu v ponedeljek kar funkcionirala, z minimalnimi obiski na WCju. P nama je dala že v ponedeljek napotnico za v bolnico, ma ker je bil Matia dobre volje kljub driskanju žnjkrat sem se odločla da ostanemo doma. V noči na torek je zakuhal..okoli 11h je bil že omagan od vsega tega sranja in sva ga z A odpeljala v bolnico. ..tam pa poglavje zase... na sprejem smo čakali skori 2 uri, Matia je samo še spal spal in spal... ker je bil dehidriran mu niso mogli ustavit katetra za infuzijo, žile so kr pokale. Končno mu ustavijo infuzijo v zapestje, ko mu čez par ur zalije roko ker je žila počla...sestre so se neuspešno matrale, Matia pa nujno potreben infuzije... No, pa so se spomnile poklicat v operacijski blok naj pride anestezistka, ki mu je uspešno ustavla kateter v gleženj...... Rota in Edeno virus sta izključena (negativni izvidi), za ostale viruse pa niso delali preiskav, ker je predrago in nesmiselno (besede dr) !! Zagotovo gre za virus ker smo vsi ki smo bli v stiku z njim zboleli... Na infuziji je bil kar 4 dni (po 1000 ml/ dan), dvakrat so celo prekinli, ma se je izkazalo da še ni vredu.... Tretji dan je začel tudi neki šmrkat in v plučih mu je pokalo in pregled ušes pri otolaringonevemkako je pokazalo na vnetje srednjega ušesa, oba bobniča rahlo izbočena, zato ga dr takoj odpelje v operacijsko na luknjanje bobničev To ja ki je bil šok, nikoli ni imel vnetih ušes, do zdej je bil samo 1x bolan, brez prehladov ...in nas kar v operacijsko pošlje... OKI, če je to najboljše zanj, prav... Uglavnem Matia je nazadnje bruhal v petek, driskal v soboto.... v celem tednu ni pojedel hrane za en obrok, še to je ...problem pa je bila hidracija, 150 ml tekočine je bilo največ kar smo spravli vanj, kar pa je absolutno premalo. Včeraj smo mukoma spravli vanj 300ml, ker čene nebi šli domov.....No, ob 19h so nas le spustili Zaenkrat se izogibamo druženju, ker je verjetnost da je še kužen, čimveč na zrak, antibiotik na 12 ur, izpiranje ušesk s peroksidoim.... kontrolo pri ORLju imamo v četrtek. evo, to je to...cel roman sem napisala. Moram pa povedat da sem bila zadovoljna z osebjem na otroškem oddelku; sestre so pridne, doktorji tudi..sem pa imela veliko pomoč, to je moj zlati A ki je bil skos z nami od jutra do večera ...ker čene bi bla huda, Matičko je samo jokcal, skos je bil na rokah, res je bil bogica... _____________________________ **************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|