snorlax
|
HuAnita, mi smo imeli do sedaj že kar nekaj praznovanj v službi. Pa skoraj ni dneva, da katera od punc doma nekaj ne peče in potem to prinese v službo. In nekatere naše punce pečejo odlično, ne samo dobro. Ampak do sedaj sem jaz take stvari striktno odklanjala, pa če bi bili vsi jezni na mene. Nisem se sekirala. En čas so se malo namrgodeno držali, nato so sprejeli, da tega ne jem. Tako, da so bili sedaj celo začudeni, kako to, da bom jaz jedla torto. Glej, jaz si mislim takole. Kaj pa, če bi imela sladkorno? Ali pa celiakijo, tako kot moj tavečji? A potem bi bilo pa vredu, da ne jem? Pač Monti je moj način prehranjevanja in tudi okolica bo to morala sprejet. In mene prav nič ne matra (ampak res prav nič, prisežem), ko drugi jejo sladkarije. Za to torto pa sem se namenoma odločila, da jo bom pojedla. Do sedaj sem se skoraj tri mesece striktno držala in glede na to, da v knjigi piše, da se je treba držat vsaj 1 do 3 mesece, da se slinavka, presnova...uredi, je to to. Zato tudi mislim, da mi en kos torte ali česa drugega na mesec ali dva ne bo škodil v tolikšni meri, da bi se mi spet porušil sistem. Drugi razlog je ta, da me je zanimalo, kako bo telo reagiralo na tako bombo? In proti pričakovanju mi je bilo tako slabo, da sem si prisegla, da sladkarij ne jem nikoli več v življenju, pa če ima sam predsednik rojstni dan. Čez slab mesec ima abrahama moja najboljša prijateljica in že vem, da bo zamerila, ampak res ne bom jedla sladkarij, pa čeprav peče super dobrote. Upam, da bo imela kaj meseka in sira in kumaric, pa bom tisto jedla, da ne bo užaljena. HuAnita, ne obupaj, prosim. Sprijazni se, da so sladkarije skoz okoli nas. Mi imamo že od velike noči poln hladilnik čokolad in ravno, ko so mojemu ostale samo še ene dve za pospravit, smo včeraj spet dobili obisk in normalno spet polno vrečko čokolad in bonbonov. Če bo šlo tako naprej, bo pri nas počasi obrnjena situacija, da bo mama zmeraj bolj šlank in bo ata pričel dobivat trebuh. Lej, HuAnita, tistih par kilc, ki jih ti praviš, da jih imaš preveč (meni si sicer super, tako da sploh ne razumem kaj bi morala dat dol), boš počasi spravila tudi, če se boš tu in tam pregrešila. Pri meni je drugače. Jaz se moram striktno držat, ker še nisem niti na polovici do cilja. Pa tudi, kot sem videla, se slabo počutim, če jem kaj drugega. Lep pozdrav vsem Montijevkam. Gremo naprej, a ne?