mamuška
|
Po dolgem času sem si prišla mal spočit k vam Pri nas je luda kuča. Ta velik je v pondelk zbolel, kihal ko zmešan, smo rekli, ajd, prehlad. D. smo dali koj posebej, K. je inhaliral sto na uro, naslednji dan je blo boljš, v sredo je bil že skor ko nov, v četrtek pa -šok!- en tak obupen kašelj. Sprobali smo vse domače pomoči in ideje, ampak ko sva ga ob 4h zjutraj z možem na balkonu hladila po inhalaciji, ker do zraka ni prišel, je vrag nekako odnesel šalo. Včer sva šla pol do pediatra in po enih 3urah pošiljanja od Poncija do Pilata smo si bili edini, da smo očitno spet nabasali virusno pljučnico. Saturacija sicer ni bila tko zlo kritična, ampak 94% pa tud ni glih bleščeče za 5 letnika. S pljučnicami smo si pri nas na "ti", vsako leto eno faše, sem upala, da smo letos ušli, ker se res ves čas vsemu ogibamo , pa jo je vseeno nabasal. Zelo verjento v štacuni, ampak jaz temu pobu ne morem več vsega na pamet kupit, vsaj čevlje mora pomerit. In očitno je blo glih to dost. Kako izgleda ves dan letat med dvema otrokoma, strogo pazit, da se ne srečata, vmes dosledno razkuževat roke, nosit masko - ma ne, ne privoščim vam. Ampak pri vsem me najboj skrbi, da ne bi še D. nabasal, K. je tega že vajen in zdaj tudi že toliko velik, da lažje prenaša - ampak tokrat je res ful bogi, takega kašlja jaz še nisem slišala Moram ga pohvalit, da je res ultra priden bolnik, vse pogoltne, vse naredi, vse uboga, vse ga lahko prepričaš. Ko smo sami, je tud čist razumevajoč in priden, ne hodi iz svoje sobe, skratka zlato dete. Upma, da bo AB prijel in redvsem, da D. ne nabaše!!!!! Dejte mal čarat! Ostalih 35 strani pred mano sem samo povohala! Vidim, da večim deca štrajka in se noče dojit - mojega lahko zraven vpišete. DOminik je pravi mali požeruhec, na žlico je kot veik, vmes sva preizkusila že kar lepo število živil, je večino zelenjave brez stročnic, paprike- ostalo v glavnem mlati. Od sadja ne mara - banan. Nisem moga verjet in me je moral prepričat tko, da me je pobruhal skor v ksiht Obožuje pa borovnice, maline, breskve in marelice (brez kože!), jabolka in slive. Hrušk še ne upam dat. končno se mi obrestuje moje vlaganje kompotov in v skrinjo . Od OH jemo koruzo, riž, kvinojo, krompir- za zdaj b.p., od mesa pa zajčka in piščančji file - 2 x tedensko dobi za žličko mesa. In mladi gospod bi se prehanjevali samo še na žlico. Sem pa pogruntala, da ko je jezen, se pa krasno doji - od same ihte. Tako ga vsake toliko malo zjezim in ga ne dvignem takoj, ko zahtevam in pol se tko krasno pristavi - v stilu, če me nočeš ubogat, te bom pa prvezal Ima 2 gosta obroka, za kosilo zmlati okoli 120 glavne jedi i pol še enih 40-60 sadja čez - poliže. Zvečer pa tudi pomlati najprej enih 100-120 gostega (in to gostega, da žlica not stoji pokonc!!), posebej obožuje polento, tik preden zaspi, pa po popije še okoli 90-150 čistega mleka. Potem je ob 1h in je do jutra (7-8. ure) blažen mir, vsaj večinoma. Pol se običajno izvoli malo podojit, do konca se naje po flaši, ob 11h ima še 1 x mleko, pol pa do večera čao, mleko! Redko pomalica okoli 16h še kakih 90 ml mleka. Glas - o ja, glas pa ima fant. Če mu ni kaj prav, se dere na suho ko šoja. Ampak res kot šoja. S tako ihto vrešči, da se jaz polulam od smeha zraven. In se je sposoben dret tud po 45 min - jaz bi bla že davno brez glasu. Potuhtal je obrat hrbet-trebuh-hrbet in vztrajno proba puzat. Odganja se s prstki ali petami že enih 14 dni. Dnevno sobo je že osvojil, nič več a ne najdeš tam, kjer si ga pustil. Tudi ležanju v vozičku se vedno bolj upira , očitno ga bo treba obrnit in dvignit. Je naravnost ogromen, ko primerjam slike prvega sina, je ta cela gora, pa je bil pol lažji rojen! Kar je prvi nosil pri 9, 10-ih mes, ta nosi sedaj, pri dobrih 5ih . Kako to vpliva na moj križ in kilo, raje ne razlagam. Vmes mso praznovali taščino 70-letnico (uganite, kdo je bil orgnizator ), pa za krst sem začela mal rihtat, pa moja dva imata letos 40 let poroke in take "malenkosti". V bistvu mi da tako uide, da je samo jutro in večer, pa nič vmes, od tedna pa tudi smo še petke in pondelke vidim. S prirastkom smo pri nas zaključili, predvsem iz zdravstvenih razlogov, saj imava z možem neujemanje Rh faktorja, jaz pa sem na Rh razvila senzibilizacijo , ki je za plod smtno nevarna. Že tako imamo blazno srečo, da seje D. rodil živ in zdrav. Pa bi, zdejle bi koj še enga, če bi bilo tko priden kot D. Ta je res totalno nasprotje svojega brata, v nulo zadovoljen in nekompliciran otrok, vse mu je prav, nobenega joka, nobenega nerganja, spi, kjer obleži, vedno nasmejan, je ko termit, razen tega, da je alergik je res čist nekompliciran frocek. če se spomnim, kakšne smo s K. imeli, sploh ne morme verjet, da sta lahko 2 otroka z isto genetsko zasnovo tko kontra. Žirafca - bravo! Želim ti eno pravljično poroko, pa drugi naj ti jo zrihtajo, ne sama!! Hehehe, kopalke sem si kupla z G (??!!??) košaro. kap me bo! AMpak zej jih mam, od Anite in so čist solidne. Evo, zdejle še razdelim AB, pa sirup proti kašlju, pomolzem svoje mlekanre in koma do zjutrej. Aja - btw - če kera kej obvlada iz prve roke: katera električna črpalka za črpanje mleka je OK? Pohn kufr imam tega črpanja, pri tej količini, ki jo imam sedaj, se pol ure vlečem in molzem, da me že vseboli. Prenehanje ne pride v poštev, zato rabim nekaj drugega. Kaj znano?? Uf, alarm, letiiiiim!