|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
6.2.2008 11:03:42   
15.7.
sem razmisljala glih ko mi je moj omenil za srecanje poljubovcev enrat, pa ni sel in sem mal studirala, zakaj pa se decembrke kle ne zmnmo za srecanje nasih decemberckov, sam predlagam?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 801
6.2.2008 11:31:02   
Mat3ja22
mi mamo pa končno sončka. zdej počakam da bo mali lačen, da ga podojim potem pa se gremo "vozičkat"  :lol:  končno po kakem tednu, ker smo do zdaj meli ful grdo vreme, ful megla al pa dež.

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 802
6.2.2008 12:43:31   
ursa1981
Zdravo,

malo sem šla brskat po starih revijah MAMA in sem našla tale članek, ki govori o masaži dojenčka (objavljeno v reviji MAMA  - marec 07 - številka 113). Če članka  še nimate si ga lahko ogledate in natisnete na spodnji povezavi.

http://shrani.si/f/18/r5/2KC3zLBl/masaza-dojencka-1.jpg

http://shrani.si/f/I/a8/xb2MiYD/masaza-dojencka-2.jpg

LP

URŠA

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 803
6.2.2008 14:19:10   
Vrtnica79

user posted image

user posted image

No, samo na hitro sem vam prilepila naše maškare!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 804
6.2.2008 17:01:56   
t*e*j*k*a
OJ!
Joj, jaz sem zdej celo senzacijo nardila glede dojenjauser posted image .

Se opravičujem vsem ki sem jih na kakršen koli način prizadela!! Sploh nisem mislila tako, da so vse mame ki dodajajo slabe. Nasprotno dobra mama je tista ki zna poskrbeti za svojega otroka in če mamica da flaško poskrbi za otroka, da ni lačen.
Sicer pa itak vsaka za sebe ve ali se trudi dojiti ali ne. Na koncu itak vsak otrok zraste in ni nobene razlike med dojenimi in nedojenimi!!! Sem pač napisala da mamice včasih prehitro obupajo in začnejo hraniti po flaški (za tem še vedno stojim).

No, upam da ni kake zamere, kr nisem mislila nič slabega.

IZVIRNO SPOROČILO: želva

Tejka, smo te kar mal preveč napadli. Sej vem, da nisi hotela nobene mamice, ki ne doji napadat, ampak pač občutljiva tema

HVALA, maš čist prav, drugič bom glede dojenja raje tihouser posted image

Mi smo se odločli da proti rota virusu ne bomo cepli.

Čao

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 805
6.2.2008 17:12:23   
Mat3ja22
tejka - vsak ima svoje mnenje, moje je pač tako kot sem ga napisala user posted image . drugače pa brez zamere.

danes smo bili 2x na sprehodu, dopoldne na malo daljšem in popoldne na krajšem. je prov pasalo po dolgem premoru, ki smo ga imeli zaradi slabega vremena. Nick se je utrudil in sedaj veselo drnjoha, vmes pa se še kdaj pa kdaj prav lepo nasmeji.
prejšnji teden sem dala razvit 150 slik, sem jih mogla dat drugače mam vse na CD-jih to pa glih ni prov priročno ko želiš nekomu pokazat slike. kupla pa sem tudi album za 500 slik, sem mislila da bom imela notri slike do Nickovega 1 leta, ampak glede na to, da imam že samo za 1 mesec 150 slik, mislim da bom potrebovala še 2 taka albuma user posted image user posted image .

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 806
6.2.2008 17:22:05   
andreja2000
Pozdravljene!

Danes imamo 2 meseca in smo bili v posvetovalnici.Naša pupa se je zredila le 200guser posted image .Takoj so ji dali pregledat kri in vodo in k sreči je vse vredu.Zdravnici sem povedala kako bolna je moja mami in da sem zaradi tega zelo žalostna in je rekla,da pač otroček to čuti in kljub temu,da imam mleko noče jest pri meni in naj si spumpam ven in ji dam po flaški.No,ko pa sem si hotla spumpat pa ni nič šlo venuser posted image .Jo pa sedaj vseeno pristavim k prsim in nekaj malega poje,nato pa še ji dam dodatek in je pojedla še 120.Ja,moja pupica je bila lačna,pa vendar ni hotla popit vso mleko na prsih in sedaj ga je seveda manj,tako,da je potreben dodatek.Sem kar žalostna zaradi tega,po drugi strani pa vesela,da smo prišli problemu do dna.Eva sedaj spi že 3 ure,prej pa ni skoraj po ves dan spala in je bila samo na rokah,kjer je zadremala par minut.
Ja,tako je pri nas okoli dojenja in kljub trudu ji pač moram dajati dodatek,vsekakor pa ji bom še vedno ponudila tudi prsi in nato dodatek.

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 807
6.2.2008 17:29:50   
loncica
Andreja nič se ne sekiraj. Kot smo že ugotovili, glavno je da je otrok sit. Toplino od tebe dobi tako, če je na prsih, kot če je v naročju s flaško. Čeprav se osebno ne poznamo, pa večkrat pomislim nate in na tvojo mamo. Pošiljam vama user posted image  za srečo. Tudi tukaj na forumu stiskamo pesti, da ji bo boljše.

Jaz pa mislim, da sem ugotovila zakaj je Timotej tečen zadnje dni. Mislim, da sem dobila user posted image , kljub temu, da je polno dojen.

Alarm, šibam...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 808
6.2.2008 17:30:14   
Magi*
andreja, ne bodi žalostna, da je tako. sedaj vsaj veš kako in kaj in boš naredila tako, da bo za Evo in zate najbolje. user posted image   ja, včasih so okoliščine res take, da ne gre, pa če si še tako želimo. ni pa nič v kamen vklesano in lahko se tudi to še uredi.

mi imamo pa jutri preiskavo. Tarasa bodo mučili, jaz pa samo molim, da bi bilo vse OK in bi lahko opustili antibiotike. no, držite pesti jutri za nas.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 809
6.2.2008 18:04:36   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a

Sem pač napisala da mamice včasih prehitro obupajo in začnejo hraniti po flaški (za tem še vedno stojim).

Jaz osebno imam prijateljico, ki je rodila 7 tednov pred mano in je po dobrem mesecu opustila dojenje, ker enostavno ni zmogla vec. Tamala se je non stop drla in tud jest ni znala pravilno, tako da so potem uvedli adaptirano mleko, ceprav je ona imela ful mleka in si ga ni pumpala.
Poznam se drug primer, ko se je mamica po 3 tednih zavestno odlocila, da bo prekinila z dojenjem, ker ji je tako lahko pomagal tudi moz.

andreja2000, ce bi bilo kaj resnega narobe z vaso Evo, bi te P na to opozoril, tako da ti kar poslusaj svoj notranji glas in nasvete P.

Magi* drzimo pestke jutri za vse vas!

Vrtnica79 lepe maskarce user posted image

Moj Gabriel je pa zacel zadnje case si tlacit v usta celo pest user posted image , dude ne mara, prejle je pa celo cuzal palec! user posted image Ne vem, ali to pomeni da je lacen? Ker joka ne, pa dude noce...prosim za kaksen nasvet.

Mi smo tukaj spet imeli pomladansko vreme, tako da sva bila zunaj tako dop kot pop. user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

Neposredna povezava do sporočila: 810
6.2.2008 18:13:37   
loncica
Ayo, tudi naš to dela, ampak le če nima dude. Probaj ga navadit na dudo, ker baje da ni najbolj fajn, če začnejo pest oz. palec sesljat. Mislim pa, da to ne pomeni da je lačen, ker jaz sem ga dala na joško, pa ni jedel. Imata z našim Timotejem pač močan sesalni refleks. To kdaj tudi ni fajn, posebej ko naš sesa mleko kot nor in se mu seveda zaleti..., nadaljevanje že vesteuser posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 811
6.2.2008 18:53:13   
15.7.
nekaj me zanima, če mogoce veste, a je katera presaltala iz novalaka it na aptamil, ker se mi zdi da je obcutno cenejsi?
in zanima me kaksne so ble reakcije dojenckov?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 812
6.2.2008 19:05:35   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: loncica

Andreja nič se ne sekiraj. Kot smo že ugotovili, glavno je da je otrok sit. Toplino od tebe dobi tako, če je na prsih, kot če je v naročju s flaško. Čeprav se osebno ne poznamo, pa večkrat pomislim nate in na tvojo mamo. Pošiljam vama user posted image  za srečo. Tudi tukaj na forumu stiskamo pesti, da ji bo boljše.

se strinjamz loncico in ti pošiljamo user posted image za tvojo mamo.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 813
6.2.2008 19:09:52   
ElaM
Ojla, punce.
Magi*, še enkrat vso srečo jutri, naj bodo izvidi bp. Mislim na vas.user posted image
Tejka, ni panike.user posted image  Jaz sem samo napisala kaj si o tem mislim oz. kako zgleda, če bi mami rada dojila, pa ne gre.
15.7. Aptamil dojenčke rad zapira, je pa za probat, mogoče Klemna ne bo.
Andreja, mislim nate in tvojo mamo. Držite se.user posted image
Loncica, ja morava se v kratkem kaj dobit, če greva na kofe brez podmladka, pridem jaz v Ž., če pa greva vozičkat si pa vabljena k meni.user posted image  Ker je manj prometa, jaz moram namreč zraven vozičkanja še Tinkaro lovit.user posted image
mene je tudi včeraj že nekaj zvijalo in sem se prav ustrašila, da bom dobila M. Jo nočem še vsaj kakšnih 6 mesecev. Prvič sem jo  dobila mesec po tem, ko sem nehala dojit. Upam, da bo zdaj enako.
Vrtnica79, luškane maškrce ste imeli pri vas.user posted image
Ayo, dojenčki imajo enkrat v tej starosti, prav fazo tlačenja rok v usta. Tako spoznavajo svoje rokice, naša to tudi dela. Spomnim se tega tudi pri T., pa ni nikoli kasneje cuzala prstov.

Mene pa zadnje dneve boli glava. Razmišljam, da bi šla do zdravnika, se mi zdi, da imam totalno zakrčena vratna vretenca. user posted image Ayo, a ti že hodiš na fizio.
Lepo bodite.

:)

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 814
6.2.2008 19:12:44   
Mat3ja22
magi - držim pesti, da bo s Tarasom vse vredu.

ayo - tudi pri nas je začel Nick zadnji teden lizat pest, mi je prov smešno, ko se poslini. drugače pa nevem zakaj to dela, ker ima rad dudo, lačen pa tudi ni.

15.7 - jaz sem poskusila prešaltat iz Novalaca na Aptamil, sem mu kupila tisto manjšo dozo in je bruhal po njej tko da sem ostala na Novalacu.sedaj pa sem celo ugotovila da je cenovno ugodnejši Novalac še posebej če ga kupiš v Avstriji. tam daš za  900g 9,95 evr, pri nas pa za 400g nekje med 7 in 8 evr. pa Aptamil je šel tudi gor,p prej je bilo 900g 11evr sedaj pa pride nekaj čez 14. tako da ni nič cenejši kot novalac. drugače Nicka večina dojim, dodatek pa mu dam samo občasno.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 815
6.2.2008 19:34:11   
andreja2000
Punce,vsem hvala za tolažilne in vzpodbudne besede glede dojenja.
15.7  jaz ji dodajam aptamil 1 in bomo videli kako ga bo prenašala.Zanj pa smo odšteli par centov manj kot 20 centov,notri pa sta dve vrečki.
Ayo Moja Eva to počne že dalj časa in tudi sedaj ko se ful naje še dodatka,tako da to gotovo ne pomeni da je Gabrijel lačen.
Magi* Pestke za jutri.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 816
6.2.2008 19:36:41   
andreja2000
loncica in ElaM  Vama pa hvala za user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 817
6.2.2008 19:40:41   
andreja2000
Mat3ja22 seveda tudi tebi hvala za pikapoko,včasih bolj površno berem in kaj opazim šele kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 818
6.2.2008 20:41:57   
15.7.
kje pa to v avstriji? pa kaj lahko mesam navalac it pa nt?

Neposredna povezava do sporočila: 819
6.2.2008 20:43:18   
Skaana
user posted image

Uf, še ni konec večera user posted image . Miceni malo uživa v svoji novi posteljiuser posted image , Atena pa gleda Palčico tule zraven mene - hvala bogu za veliki ekran. Čaka me pa še kopanje micenega ob devetih.

Danes sva bila v razvojni in ni tako nedolžno, kot je sprva bilo videt. Mali je bil zaspan in zato tečko. In ko joka, no v bistvu se on dere, da glavico res nazaj in nič na svetu ga ne pripravi, da bi jo imel malce bolj naprej...
Tako da mi je danes pokazala, kako točno moram rokovat točno z Aleksejem, je rekla, da prilagodi držo in rokovanje vsakemu otroku posebej, da vidi kaj ima raje, kaj ne in podobno. Pa kako materi leži roka...

Joj, že joka. Moram bežat.

Andreja, user posted image samo da je Eva v redu, in zdaj res vsaj veš, kaj ji je manjkalo. Za mami pa tudi od mene user posted image in user posted image .

Magi, jutri pa imamo pestke rezervirane le za vas user posted image .

Mami, kdaj bo spet včasih?

Neposredna povezava do sporočila: 820
6.2.2008 20:46:17   
15.7.
Magi* o kaksni preizkavi govoris? zakaj da ga bojo mucili?

aja drugace me pa zanima o rota virusu, ste jih dale cepit, in zakaj ne, ce jih niste dale, kolk pa stane ce kej vete?

drugace smo pa malega skopale s tasco zdej in je na koncu mal sitkov, bil je 25 minut u vodi in res uzivou, potem je dobil mal zajest in zdaj spi kot bi bil ubit. upam da bom dones ponoči loh spala, ker ze 3 noči ne spi oz zaspim ob pol 4 zjutrej k moj na siht odhaja in ustanemo ob pol 7. uci mi kr skup vlece

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 821
6.2.2008 21:09:04   
ursa1981
Tudi mi smo imeli maškare - imeli smo malo čebelico:)

LP

URŠA

user posted image

user posted image

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 822
6.2.2008 21:33:10   
Magi*
15.7., Taras je prebolel uroinfekt. bila sva 8 dni v pediatrični in še zdaj je antibiotike. jutri ima preiskavo MCUG - s katetrom vbrizgajo v mehur barvilo in potem z RTG posnamejo, ko lula. tako ugotovijo ali gre seč samo ven iz mehurja ali se tudi vrača v ledvica. no, upam, da bo izvid dober in se skinemo AB.

hvala za pestke. vam javim jutri.

aja, še to. normalno je, da v tem času začnejo tlačiti pestke v usta. še malo pa se bodo poteno slinili. user posted image  tko da - nič bat, zelo lepo se razvijajo.

Skaana, tudi Aleksejček bo OK. tega včasih niso niti porajtali, danes pa že takoj na začetku s pravim handlingom poštimajo. user posted image

andreja user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 823
6.2.2008 22:20:20   
Mat3ja22
Andreja - če se ne motim si večkrat na Ptuju, če to drži, ti lahko podarim Aptamil 1 celo škatlo še zapakirano in en paketek 450 g tudi zapakiran, ker meni ga Nick ni dobro prenašal. Javi mi.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 824
6.2.2008 23:19:26   
Skaana
user posted image

Lahko noč...

user posted image

Zdaj pa že močno pogrešam Raho, Raaaaaaahhhhhhhooooooo!

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.