|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice iz Krasa
18.1.2008 23:42:40   
trixi
Hvala za dobrodošlico, jaz se sicer opravičujem za tisti izpad od Mikene, da jo zasledujem, ma sva razčistile na ZS. Me je pa kar streslo, ko sem zagledala tiste debele grde črke in še unga hudička zraven. Saj je bil pol takoj post od Raglje gor in se mi je zdelo tako brez veze se dajat za take nepomembne stvari, ko vidiš, da se zgodi lahko še vse kaj hujšega.

Raglja, sprejmi še moje sožalje.

Ej, karolina, zdaj pa ne bom pozabila, kera je tista pohajačka, če bi naš fant bil punčka, bi bil namreč Karolina. No, jo ima pa sestrična od mojega. A zdaj te lahko nafehtam za geslo? Ti povem za nazaj še to, da mi sicer nismo kampirali, ker je bilo preveč slabo vreme in mraz, pa smo šli v en manjši penzion. Drugače pa fino, si bova menjale izkušnje in ideje za dopuste.

Ti MID se pa kar troštaj, kako boš s tvojo frčafelco se pogovarjala. Saj včasih bo šlo, ma kdaj tudi ne. Jaz imam eno tako veliko doma- no, ne morem ravno rečt doma, danes je namreč šla v Ljubljano, ker ima v ponedeljek izpit, je namreč na faksu. 30 januarja bo stara 19 let, torej še zadnje leto najstnica. Ja, za našga fanta pa sem mela rok ravno na valeto od punce, je bil četrtek, ma je pole počakal do nedelje. Tako, da sta razlike 14 let in skoraj štiri mesece. Ma mi smo to nekako načrtovali. 

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: mamice iz Krasa
19.1.2008 13:50:34   
MID
user posted image
No,pa da se vam malo oglasim,tokrat ob precej bolj normalni uriuser posted image user posted image Kaj si morem,no.Pač uživam svoj prosti danuser posted image user posted image .Z mamo in tamalo smo dopoldne šetale po trgovinah,zdaj pa tamala in mož spita,tako da imam dobro urico prostega časa.Ga najraje(ko ga imamuser posted image )izkoristim kar na računalniku.Moram rečt,da mi sedaj ko hodim v službo kar malo manjka.Sedaj ko cele dneve visim tam,mi skoraj ne ostane nič prostega časa.Pridem pozno in potem ne vem katerega opravila bi se prej lotila.Preberem vas,ja,vsak dan,tu pa tam si vzamem čas,da vas malo obgovorim,vendar je to na žalost v času,ki bi bilo bolje,da ležem k počitku.Imam srečo,da nisem tak pospanc in mi ni škoda časa za meni ljube stvari.
No,zdaj vidite koliko mi pomeniteuser posted image user posted image .
Naš popoldne pa bo potekal v stilu obiska moje ljube prijateljice iz norih let.Sem tako vesela,da bo z družinico prišla malo k nam.Se je poročila in odšla živet kar daleč proč in nimava več takšnih druženj kot sva jih imele.Še dobro,da obstajajo mobiteli in telefoni.
Če bo ostalo kaj časa,bom skočila še malo k mojim staršem.Tudi zanje mi je hudo.V porodniški sem visela pri njiju vsak dan,ta teden pa sem jih od nedelje videla samo enkrat in še to 10 min,ko sem šla iskat tamalo ki je bila tam v varstvu.Ura je bila pa itak zadosti pozna,ker je mogla it tamala spat in ni bilo časa za normalen klepet.
ONIN cukerček
user posted image
Želim ti,da bi bila zdrava,vesela in še naprej tako simpatična punčka kot do slej!Pa mamici tu pa tam le ponagajaj,da bo vedela da te imauser posted image (sorry ONA si dovolim bit malo žleht).Upam,da ste ji pripravili nepozaben dan,pa nič ne maraj zaradi torte,ker ni po tvojem okusu,je toliko boljša in lepša,ker si jo je otrok izbral sam.V bistvu si mi dala prav super idejo.Ko bo tamala toliko zavedna,da bo znala kaj sploh torta je,jo bom vsekakor odpeljala s sabo v slastičarno in ji dala možnost,da izbere torto,ki si jo bo sama zaželela.Tudi če bo namenjena abrahamovcuuser posted image .Samo da bo ona srečna.
Ma,joj,kaj vse človek naredi za te naše nadobudnežeuser posted image .
Skratka,uživajte!
TRIXI ti imaš pa res že veliko punco.Lahko bi skoraj rekli že žensko.Zdaj je pa verjetno že prišel čas,ko sta postali pravi prijateljici,kajne?Jaz se spomnem sebe,v letih od 14-19,ko se z mamo sploh nisva razumeli.Ampak to samo zaradi mojega trmastega razmišljanja.Vedno sem se naslanjala na očeta,ker sem bila njegova mazauser posted image  in sem vsekakor pri njemu dosegla več.Po napolnjenem 19-em letu se je pa naredil en tak hud preobrat in sva z mamo postali zelo,zelo dobri prijateljiciDo danes,kadarkoli sva lahko skupaj nama nikoli ne zmanjka teme za pogovor in tudi ko imam kakšen problem se najraje obrnem nanjo.Ji lahko povem vse,brez olepšav.Boš vidla,tudi ta čas bo prišel,če seveda že ni.
To kako so najstniki lahko težavni pa lahko sklepam le po sebi.Kljub temu,da mi na vrata že trkajo kristusova leta imam samo to hčerko in šteje komaj 14 dobrih mesecev.In ja,vem,da me vse te tegobe še čakajo.Tolažim se samo z mislijo,da je to še dalečuser posted image user posted image !
Lepo,da sta se z MIKENO pogovorili.
Nič,šibam jast zdaj.Če bom imela še kaj volje zvečer,se še oglasim.
Pa,pa...

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: mamice iz Krasa
19.1.2008 16:29:30   
Anonimen
Ojla,
hmm...nevem kje začetuser posted image . MID user posted image čestitam za fraj danuser posted image , uživaj ga maksimalnouser posted image . KAROLINA da ne boš ti doživela "pregorelost" zaradi službe?
TRIXI uf kje sm mela 19 let (pred 10 leti) kot tvoja hči, pa se počutim kot, da bi imela včeraj! Pri teh letih me je moj zasnubiluser posted image , tako da sm že čez 2 mes. dopolnila 20 let in pri 21 rodila prvega otroka. Ajoj kako hitro minejo leta! No upam, da se s hči dobro razumeta, kakor je povedala MID sm tud jz mela z mamo nesporazume zaradi moje trme.
ONA tvoji princeski pa želim:
user posted image
polno zdravja, veselja in da pridno uboga mamo, brata in atija.
Danes je BIG DAY za zabavo in da vam v srcu ostane kot lep spomin.Uživaje in žurajte do onemoglosti, bodo vsaj  otroci trdno spaliuser posted image .
Danes sm poslala ta večjo na rojstni dan sošolke, zvečer pa vsi gremo še na en rojstni dan k sosedu. Naš ta mali pa je včeraj imel roj. dan - 1mesecuser posted image .
MID ne sekiraj se za umivanje zobkov, ta mali sm pri 13 nabavla un naprstnik k hkrati tud masira dlesni (ko je mela lih tako 4 zobke) pa ni bila  preveč navdušena nad tem, nato pri 17mes ima svojo prvo krtačko in lepo jo je opazovat ko nas posnema pri umivanju zob. 
Imele ste debato koliko smo se matrali pri izdelavi user posted image  otrok, pri puncah je bilo načrtovano in prvič se masa prijela, da je vzhajalouser posted image . V tretje (kot sm 1x že omenila) si je bolj moj želel kot jaz in se tudi hitro prijelo.
Čez 3 tedne ko bom imela prvi pregled pro G, se bom pozanimala za hormonski obroček, k ga menda lahko imamo doječe mame. Za tablete moram počakat dokler ne neham dojiti.
user posted image

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: mamice iz Krasa
20.1.2008 9:58:39   
ona
Najprej vsem hvala za čestitke za našo princeskouser posted image user posted image user posted image user posted image
R.d je minil brez večjih spodrsljajev in je bilo res superuser posted image user posted image
Je blo enih 8 otrok starih od 1 do 6 let in tamala je tako uživala v družbi,da je bilo res lepo!Najbolj me je presenetila lady,ki ji je skupaj s tastom prinesla motorček na akomulator in se bo zdaj frajlica lahko vozila po dvorišču do onemoglosti!res lepo od nje,se je pa izkazala in ji je zdaj malo povrnjeno za nazajuser posted image user posted image user posted image
KAROLINA,sem naredila tudi tiste kruhke in so bili fantastični,hvala za recept.Edino salamo in kruh sem malo prilagodila,ampak je vseeno uspelo!
Saj drugače sem tudi jaz tako že delala te kruhke,samo brez jajca in so bili vedno taki suhi,sedaj z jajcem pa so bili prav sočni!!!
Ok,vas bom zvečer kaj pokomentirala,ker sedaj nimam  časa.
Se beremo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 8:46:29   
karolina*
Ojla punce

Najprej naj ONINI deklici zaželim VSE VSE VSE VSE NAJ NAJ NAJ .... NAJBOLJŠE! Da bi bila zdrava, vesela in navihana deklica in seveda največje veselje mami in tatu! Super, da so kruhki uspeli. SEveda lahko prilagajaš recept, meni je tak kot sem napisala najboljši, je pa vse stvar okusa. Včasih smo dajali namesto lj. salame šunko in namesto navadnega sira parmezan. Srvar okusa, pač.

Čez vikend se nisem nič oglasila, ker mi je enostavno zmanjkalo časa. V soboto sva se z mojim ujezila in končno počistila in pospravila podstrešje- sicer zelo majhno, a vseeno ga je bilo treba spucat. Pol sva cel dan nosila gor stvari, ki jih ne rabimo, tako da sva bila zvečer ful vesela, da sva se tega lotila, saj je stanovanje zdej malo zadihalo. Zdej bi morali le še loputo z izvlečnimi lojtri naštimat, ma ne vem kje bi t naročila. Res da imamo doma mizarja (moj tata) ma kaj ko ima dela čez glavo in bo ta loputa prišla na vrsto čez 20 let user posted image . Poznaste morda koga, ki bi nam to naredil?
No, včeraj smo bli pa mal na obali- smo šli u Obi po ene police za v špajz, pol pa še k nonotom od mojga, tako da je šel popoldan mimo s svetlobno hitrostjo. In spet je tukaj ponedeljek, ko je treba it v to grozno okolje, namesto da bi uživala z mojo pupo doma user posted image . Še dobro da vsaj dopoldan šefice ni- ONA če si kje blizu, priteči mimo user posted image . Jutri grem spet v LJ na izobraževanje, tako da bo spet pester teden.
MID jaz moji pupi čistim zobke s tistim zajčkom, ki se ga da na prste ali pa z uno gumijasto zobno ščetko, ki jo dobiš v kompletu s tremi ščetkami- eno pravo, eno gumijasto in eno ki niti ni podobna ščetki ampak je samo neka gumijasta palčka, namenjena temu, da si otrok sam drsa po ustih in se kao uči sam čistit zobke. Zaenkrat se mi pusti, saj zganjam zraven vse sorte neumnosti, da se mi smeje in pol spotoma očistim zobke user posted image
Hm, tudi pri nas smo drugače planirali našo pupo, kot se je pol dejansko zgodilo. Js sm še jemala tabletke, pol sem jih nehala in sva se z mojim odločla, da pač počakava ene tri mesece, greva vmes še en mesec kolesarit po Romuniji in pol veselo na delo. In sva šla u toplice in ... domov smo prišli že v treh user posted image . Romunija je tako počakala do nadaljnega, sva šla pa tisto leto pol pohajat po Franciji (z avtom). Tako sem u bistvu zanosila prvi mesec po tem ko sem nehala s tabletkami. Bomo vidli, če bo šlo tudi u drugo tako.
TRIXI, tudi jaz se spomnem sebe, kako sem se enkat po 19.letu ful zbližala z mamo in sva postali pravi prijateljici. Res da se tudi prej nisem ravno kregala z njo, ma divja sem pa vseeno bila, to pa. Po moje so bili že vsega hudega vajeni, ker sem imela (no imam še) dve precej starejši sestri in se mojim verjetno ni dalo več sekirat, ker so vedeli, da slej ko prej itak mine to divjanje user posted image
ANAKARIN, če te prav razumem, sva midve enako stari? Če si imela pred 10 leti 19 let, potem je res tako user posted image . No jaz jih še nimam 29, bom pa prav kmalu.

Lep dan želim, upajmo da bo začela pihat burja da malo razpiha to oblačnost...

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 17:07:35   
ona
Karolina,najprej hvala za čestitk in sem prav zadovoljna,da je fešta mimo!aj za tamalo je bil tako navdušenje,da ni za verjet,za amo pa kar naporno.je blo enih otrok,še dobro,da dveh punčk ni bilouser posted image
Sem pa opazila,da je s punčkami vseeno lažje prebrodit,ker so vseeno punčke,pri sinu je bil pa vedno tak kažin s temi fanti...
Karolina,bom pršla kaj mimo,samo ti povej kdaj,a lahko kaj ta teden,če mi znese?Sporoči mi!
MID,glede umivanja zobkov sem jaz isto delala kot Karolina s tisto zobno ščetko in ti ji kar pucaj tele majhne zobke,da ne bo potem kaj narobe!Saj te nočem nič strašit,ma je boljša preventiva.
Drugače grem jutri se strižt tole mojo grivo,ker sem res taka,da je joj.Imam v planu ful neke spremembe in na koncu prav vem,da bom samo špice striglauser posted image ,ker mi je prav žal tole mojo dolžino kaj krajšat,to pa zato,ker nikamor ne rasejo in rabim 10 let,da pridobim nekaj cmuser posted image
Anakarin kako kaj otroci,kako branje,gre že kaj boljše taveliko?
Trixi,upam,da sta z Mikeno08 vse rešila in,da se niste slučajno kaj močno primle,ker jo ni tukaj!user posted image Upam,da je res vse ok!

Vsekakor pa naj samo dodam,da me tukaj si še nikoli nismo nič slabega rekle in se vedno razumemo in podpiramo ena drugo,tako,da kakšno kreganje na naši debati ne pride v poštev!To samo v vednost,če se še katera pridruži!user posted image
Mikena08,torej javi se nam še kaj,ok!
Ala,zdej grem malo počivat,ker sem malo po vremenu danesuser posted image
Za lepši dan:
user posted image user posted image

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 19:25:59   
Anonimen
Pozdravljene,
no kako smo kaj.
 Ona vse najboljše tvoji princeski.
Vidim, da me pogrešaste, ampak imam tako malo časa da pridem gor in kaj povem . V petek smo šli v palmanovo iskat nekaj za oblečt. Pol v Gradišče v trgovino casa del bambino  pogledat mal cene za stajco, in pol sem vidla en full dober voziček, tako da bi mojga najraje prodala in šla po tisga, ker tega ki imamo zdaj mi ni všečuser posted image , so me prepričali žlahtnikiuser posted image da voziček na 3 kolesa ni OK. Zdaj sem sklenila da ne bom poslušala nobenga več in bom naredila sama kar mi paše. Mi smo bolani mož gripo ima, meni full glavauser posted image boli in se bojim da se ne bom nalezla od moža, ker se pol bojim, da ne zgubim mleka. Starša moja  sta oba nekam prehlajena.

Vikend kot vsak taščo šli obiskat. Danes pa je mož obležal z 39 vročine gripa. Jaz sem pa zlikala vse cunje dokler se je dalo ko je tamal spal. Zdaj ko tamal spi imam pol urce časa da mal pogledam kaj e dogaja tu na forumu.

OK bote fajn.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 20:07:31   
trixi
Eko, dokler se mi pašta skuha mam cajt napisat par besed, ma ko bo šparget piskal pa gas od tu. Ja, pa potem ne bom mela več časa tu viset ker bom gledala Grande fratelo. Ma ja, včasih paše tudi kaj takega pogledat.
Mislim, da sva z Mikeno res vse rešle, eno prijazno sporočilce tja in nazaj pa je, je res Mikenauser posted image , mah, brez veze komplicirat življenje.
Aja, punčke...meni je bilo res lepo, dokler je bila naša še mala, ma zdaj...evo, danes je imela en izpit in pravi, da ni šlo dobro. Ma jaz ne vem, kaj ona sanja na faksu. Moje mnenje je, da je na faksu treba delat in študirat in to z veliko začetnico. Ma jaz ne smem nič reč, ker nimam faksa in z mojo šolo se ni glih za pohvalit. Ma sej zdej k sem velika sem pa pridnauser posted image . Malo me je zaneslo, sem pojamrala, bo že. Jaz res upam, da ta otrok nekaj naredi, še posebej, ker pravi, da ni zgrežila z izbiro in da se vidi v tem poklicu, ki je pa res, da ne velja ravno za značilno ženski.
Pašta je že zdavnaj kuhana, zdaj je še naš tata prišel domov, gremo jest.
Ala čau, se tipkamo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 21:49:48   
MID
user posted image
...da vas malo obgovorim,ki imam glih cajtuser posted image !
Evo,jaz sem dan preživela v Ljubljani,na sestanku.Kaj naj rečemuser posted image ;mlatenje prazne slame v nič,filanje naših možganov z nemogočimi in neizvedljivimi stvarmi za normalnega človeka itd,itd.
Ma,važno,da je mimo.user posted image
Jutri pa spet v Sežano.V službi sem popoldne,tako da če bo katera kaj okrog,naj se le oglasi.user posted image
ONA super,da ste tako lepo preživeli dan tvoje princeske.user posted image To po moje otrokom,ko so že zavedni ful pomeni in prav je,da se jim pričara tak prav poseben dan.Jaz sem vsako leto vzela dopust na svoj roj.dan,ker pa letos to ne bo izvedljivo,bom požrla.Nikoli ne delam štale za svoj roj.dan,samo za ožji krog.Za tamalo pa ne odstopam.Dopust bo,če ne bo šlo drugače,bom pa bolniško vzelauser posted image .Če mene lahko moji nadrejeni s soglasji in raznoraznimi piz******mi vlečejo za nos,bom pa še jaz njih.No,ja,priča se pričicauser posted image ...Se obnašam kot da bi imela jajca kej takega izvestuser posted image .Ma buh mi pomagej!user posted image Če si že sama ne znamuser posted image .
ONA praviš,da greš jutri pod škarje.Pa ravno zadnjič,ko sem te videla nisem od force uspela komentirat,da imaš ful lepo postrižene lase.Na tak način sem tudi jaz strigla svoje lase ful,ful dolgo časa,vendar je vedno pri finišu pomembna tudi sama kvaliteta lasa.Ti imaš ful take močne in bogate lase in ti lepo,košato izpade.Jaz imam sicer tudi goste lase vendar malo tanjše,tako da izpade čisto drugače.
Kaj si si pa drugače zamislila?Krajšo frizuro?Vsekakor,ti želim,da bi bila po poseguuser posted image ,kar se da zadovoljna!
KAROLINAuser posted image za podstrešni podvig!Praviš,da se sedaj lažje dihauser posted image ?Ma,mi ni treba govorit.user posted image Že ko samo 1x na teden malo bolj generalno pospravimo našo malo bajtico,se mi zdi kot da sem se na novo rodilauser posted image .Pa čeprav samo za par uruser posted image .
Hvala tebi in ONI za nasvet za pucanje zobkov.Bom probala.
Jutri ti pa želim čimbolj pester in zanimiv dan.Mislim,da bo že dovolj dober zgolj zaradi tega,ker ti šefice ne bo treba gledat.Ma da mi je znat,katera je ta tvoja šeficauser posted image .Če je z vaših koncev doma,je bila 100%že v moji trgovini.Imaš kako sliko?
Pa,da znaš,ja sam ti teški političar...user posted image Po mojem,brez da bi te omenla,bi ti po enem pogovoru z mano v rit lezla.user posted image No...tako si mislimuser posted image .
Ja,je pa to tudi en del mojega življenja,da se zelo rada postavim za druge,nase pa vedno pozabim oziroma nimam jajc.Ma kaj čem,taka semuser posted image
Ma ti samo meni sliko dostavi...user posted image
MIKENA 08 glede 3 kolesnikov-meni so bili preden sem rodila tako močno grdi,da sem vedno govorila celo,da me spominjajo na invalidske vozičke.Grozno za slišat,ma so mi res dajali tak občutek,ko so prišli v modo.In sem bila strogo prepričana,da kaj takega jaz nebi nikoli kupila.
Seveda,sem se tudi takrat,ko je bil čas nakupa vozička močno prenajedla zarečenega kruhauser posted image .Ko sem bila noseča 5 mesecev sem se zaljubila v Hauck-ov trikolesni model,in to za povrh še svetlo modre barve,čeprav sem vedela,da bova imela punčko.In tako je v roku enega meseca postal naša lastnina.Še danes sem strašno zadovoljna z njim in ob vseh vozičkih,ki sva jih pregledala,ga ni bilo bolje vodljivega.Z enim prstom ga lahko zarotiraš za 360 stopinj.Tudi če nebi kupili ta model,štirikolesnika 100%nebi.Je ni primerjave v vodenju.In tudi mamice,ki smo skupaj hodile na sprehode v porodniški so ob poskusu vožnje našega vozička obžalovale svoj nakup.Če imaš možnost prodat svojega in kupit trikolesnika,ne oklevaj!To je zgolj moja izkušnja.
Upam,da bo tvojuser posted image  čimprej ozdravel in da bo čimmanj viruskov prešlo na vaju.
Tudi moj je bil pred prejšnji teden močno bolan in na bolniški,pa sva jo medve poceni odnesle.Obema so se pokazali bolezenski znaki,ma so v dveh dneh izginili.Vso srečo!
Kje pa hodita danes ANAKARIN in TRIXI?
No,je pa res,da imam danes tale post odprt že najmanj 2 uri in nič ne čekiram novih.Tamala nam robanti vsake toliko že od kar je šla spat,imamo namreč probleme z zobki in nonstop izmenično skačeva k njej.Vmes se mi je še pokakala(danes že ne vem katerič-driska)in s tem posledično tudi totalna prebujenost.user posted image .Pa jovo na novo.
Nič,grem jaz počasi dol.
Lepo ninajte,pa se beremo!
user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: mamice iz Krasa
21.1.2008 23:05:41   
ona
Pa da še jaz na hitro kaj napišem,ma ne verjamete zakajuser posted image
Me namreč tako heca tipkovica,da moram kaj naredit,da bo normalno delala in moram prv pisat,da vidim kje je hecuser posted image
Kako me to jezi,pa še pišem kot penzionist,črko po črkouser posted image
A veste ve zakaj me tako zajebava,da mi ne prijemlje črk?Nimam nič zaklenjeno,tako,da se mi ne sanja kje je finta?
Prej sem hotla Mikeni še napisat,da se ne sekiraj zaradi mleka,če zboliš,ker nima eze nobena bolezen!Jaz sem tamalo dojila 19 mesecev in vmes stalno bila bolana,a mleko je ostalouser posted image user posted image user posted image ,tako,da nič bat!
Dobro,zdej sem pa že živčna,ker tako pa res nemorem pisatuser posted image
Se berem raje jutri,mogoče si bo odpočila čeznoč tale tipkovnicauser posted image

(odgovor članu MID)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 11:19:23   
ona
Da vidim,če se bo dalo zdej pisat,drugače vržem tipkovnico skozi oknouser posted image
Zgleda,da bo šlo,ne vem kakšne motnje so sploh to,da ne prijemlje črkuser posted image
A ve katera od vas kje je fintauser posted image
Drugače sem pa od frizerja in MID ne skrbi,lase so še vedno,samo špice manjkajo,ni niti za opazituser posted image
Zaenkrat nimam namena se strižt nekam drastično,ker imam rada dolge lase in vprašanje kdaj se bom kaj več strigla,po mojem nikoliuser posted image
Hvala za tako lep kompliment,saj ti maš tudi fajn lase in meni so itak vse druge frizure in lasje od drugih bolj všeč kot moji!Pa potem bi imela jaz vse živo,na koncu grem pa samo špice ostrižtuser posted image
Ala zdej letim še ne pošto,pa se potem kaj pišemo!
Uživajte v tako lepem deževnem dnevu!user posted image

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 21:44:56   
karolina*
Čau, čau

Dns je pa res ena revščina po TV. Moj gleda smučanje, pa sm rekla, da skočim mal na forum, ker jutri verjetno ne bom utegnila. Sm prou zmatrana dns- dopoldan sem bila spet v Ljubljani na enem izobraževanju, prej pa na aerobiki, tako da kumi čakam it spat. Ima pa naša pupa glivično vnetje okrog spolovila in po stegnih se ji širi, tako da se še s tem motim. Včeraj mi je dokončno odnslo kapo u našem zdravstvenem domu, tako da sem se odločila, da jo prepišem. Pediatra včeraj ni blo, je nadomeščala šolska in da ne povem, kako se je do mene obnašala una sestra. Ko sem rekla, da ne bi rada tam čakala, da se ne kaj nalezemo in da bi pač prišla malo prej ko končajo delat in ne bo več ljudi (itak bi takoj odpravle) mi je rekla" Ja buh pomagej če se bo kej nalezla. Js ob 7h grem domu, taku da pridte takoj". Za ponort. Sicer sem vztrajala, da pridem, tako da so mi vsaj recept za Daktarin dali, ma odnos...Upam sam da nismo kakšnega virusa pobrali-čakale smo dve ure, notri ble eno minuto. Danes sem klicala k pediatru, ker je ta mala cel dopoldan jokala in ni sploh hotela hodit-jo je zgleda božco tako bolelo- in me je spet na hitro odpravil. Tako da se ne grem več. Jutri pokličem v Postojno, kjer je baje ena ful fajn pediatrinja in srčno upam, da še sprejema nove. In upam, da bojo u Sežani hmali kej zamenjali, ker če ne bodo vsi zbežali proč!!

Tudi js sm bla od vedno proti tri-kolesnikom. Mi nekako niso bli všeč na videz. In sem kupla 4-kolesnika-Jaguarja od TRaxxa, ki ima sprednji kolesi gibljivi. Na mestu ga sicer ne moreš obrnit tako kot trikolesnika, ma vseeno je lažje vodljiv kot tisti, ki imajo blokirana sprednja kolesa. Voziček mi je fajn in ful mi je lep ima pa eno slabost- ful je težek!!!!! Še dobro, da imamo berlingota, da ga kar zapeljem noter (Kot na pločnik) ker če ne bi ga prodala ta prvi dan (voziček, ne avta user posted image ). Če bi zdaj kupovala verjetno ne bi več kupila takega ampak bi kar nekaj v stilu Peg Perego Pramette- se pravi, da imaš voziček tako za novorojenčka kot za potem ko že hodi, saj je lahek in vodljiv. Naši pupi se voziček vse manj dopade, bi rada hodila. In nikakor si ne predsatvljam v eni roki porivat 17-kg voziček, z drugo pa njo lovit, tako da bo nekako nujno kupit eno marelo. Ogledanega imam tega http://zaotroke.enakupi.com/Sportni-otroski-vozicek-trikolesnik-1525b-pr-16817.html oziroma Zappa od Quinny-ja, čeprav mi je Pikolo bolj všeč, ker ima vsaj malo naklona, če otrok zaspi. Sej ne vem kaj naredit. Al čm kr navadno marelo kupit??!! NO, kukr sm rekla, če bi zdej kupovala bi se drugače odločla, ker bom zdej imela dva vozička user posted image . Aja, sm pa ta cajt spremenila mnenje in so mi trikolesniki tudi kar všeč. Predvsem mi je všeč model od JANE -se mi zdi da je modela Slalom Pro al neki tazga- takega bi takoj imela, pa še lahek je.
MID sliko od šefice ti pa pošljem na mail. Ni iz naših krajev, ma po moje si jo že vidla. BTW- ko smo že pri mailu- sem ti takrat poslala naše glasilo na mail, pa mi je zavrnilo- da imaš poln predal je napisalo, ma sem ti takrat prav pozabla povedat. Si imela pa prav, danes mi je blo tako lepo, ko je pol dneva nisem vidla user posted image user posted image user posted image  Je takoj lepši teden. Za rojstni dan od tvoje ta male (in tvojega tudi) si pa le vzemi fraj. Najbulše, da že jutri napoveš, pa ti ne bo mogla rečt, da si ni mogla splanirat dela v času tvoje odsotnosti user posted image user posted image user posted image user posted image  Aja, kaku delaš jutri? MOrda pridem kej mimo.
ONA si rešla s tipkovnico. Da se ni morda kaj polilo po njej v času tvoje odsotnosti. To je ponavadi glavni razlog, da tipke ne delajo. Alpa je že tolko praha pod tipkami, da ne primejo. Če je to, si kupi u knjigarni zrak pod pritiskom. Pride v taki flaškici, zraven pride tanka slamica, ki jo namestiš k tipkovnici in pol pritisneš (Kot na sprej za lase) in zrak spiha vso porkerijo ven. Drugo ne vem kaj bi lahko bilo.
TRIXI, nič se ne sekiraj, če smer od tvoje pupe ni ženska. POnavadi ženske še bolj uspejo v takih poklicih, kjer prevladujejo moški. In sploh če ji je smer všeč, se nimaš česa bat. Če bi se jaz zdaj odločala ne bi nikoli več šla študirat kar sem šla,že v času študija mi ni blo všeč. Ma kaj sem hotla- cel študij sem si sama plačala, ker moji starši niso imeli finančnih možnosti. To, da smer ni zame sem ugotovila nekje na polovici, ko sem že ogromno denarja, truda in časa vložila v študij. Tako da sem se odločila, da pač speljem stvar do konca, nekaj bo že iz tega. Hm, zaenkrat ni še nič user posted image user posted image user posted image . No, ma ostajam optimist. Tako da- če je hčerki študij všeč, jo kar opogumljaj. To je glavno.
MIKENA, ANAKARIN, RAGLJA - kje se potepate, napište kaj.

No, dns sm se pa res rapisala. Grem počasi u mižale, me že oči pečejo od tega računalnika. Aja še to- sem prej poškilila na temo Starost in imena vaših otrok in sem vidla, da ima ena gospa 10 otrok, od tega 3x dvojčke. Svaka čast, res, kapo dol. Pa še zanimiv podpis ima: Čiščenje hiše v času odraščanja otrok je podobno kidanju snega v času sneženja... user posted image user posted image user posted image user posted image  Kako ji dam prav user posted image user posted image user posted image

Lepu se imejte punce in lahko noč.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 22:49:21   
trixi
No, se bom pa še jaz danes malo razpisala. Bom začela od zadi, tam, k je Karolina končala. Tista z desetimi otroci- Dodi čveka pri nas na temi mamice nad 35, lahko pridete kaj pošpegat, saj starost ni pogoj za "članstvo", recimo Dodi vem, da še ni 35, pa še kera tudi ne, smo pa same fajn punce. No, pa Dodi pravi, da so v njihovi vasi prav zdaj pred kratkim še pri eni družini dobili desetega otročka. Bravo, neuser posted image

Karolina, glede vozička, ne kupuj ene navadne marele. Jaz sem naredila to napako, mi smo imeli Bebe confort model kart. Je ena mešanica med tri in štiri kolesnikom, u glavnem oblike kot trikolesnik, ma ima štiri kolesa, samo, da so prvi dve postavljeni bolj skupaj in kar je bilo za tisti čas posebno nista fiksni oziroma po želji, jih lahko tudi zablokiraš. Drugi trikolesniki so imeli vsi fiksno prvo kolo, pa še naša punca je težila, da so videti kot karjola, tako, da sem jaz pol naredila kompromis in vzela tega "mešančka". Voziček super, samo velik za zložit (ma jaz sem ga vseeno spravla v Twingota brez problema), pa malo bolj med težjimi, in jaz pametna grem in pri enem letu kupim marelo od abc desing, da bo za v avto itd. Ma ja, ko se enkrat navadiš na mercedes težko prešaltaš na fičo, meni je bilo bistvo udobje vožnje tako za otroka kot za mene in sem še vedno tovorila bebe comforta okoli. No, uno marelo sem potem imela kar pri tašči, ki je pazila tamalega. Zdaj je še vedno ku nov v kleti. Pa še neki se spomnem, tiste mičkene kolesca, saj dokler je otrok še mali in bolj lahek še gre, ma pole se začnejo pa problemi.
Ma karolina, kje si ti u službi, da ti je tako hudo? Ej, jaz sem ful vesela, da mi ni treba gledat istih ljudi vsak dan, k če si skozi skupi sigurno pride večkrat kaka šansa, da se spičiš, tako pa imajo stvari čas za se ohladit. No, pa saj se mi drugače v službi kar razumemo in si ne delamo problemov. Je bilo sicer neki iskrenja takrat ko sem imela za končat porodniško, ma jaz sem mojega šefa peljala na kafe in razčistila stvari že na začetku. Ker da mi bo nekdo delal probleme z nekimi govoricami, ne ne, ne pride v poštev, boljša prva zamera kot zadnja. No, potem so se stvari uredile, tudi par ljudi se je zamenjalo in zdaj je ok.
Jaz sem danes tudi bila na aerobiki, ma mi delamo potem še vaje za TNZ in mene vse tako boooliii, predvsem sklepi, mišice niti ne tolko. Je rekla naša inštruktorca, da si moram še bolj okrepit mišice, da bojo one delale in potem so sklepi razbremenjeni. Ja, še bo treba migat.
O sežanskem zdravstvenem domu poznam pa eno tako štorijo, da ni besed, samo, ne bom o tem javno. U glavnem ti se postavi zase oziroma za otroka, madona, pa saj zato so tam,da pomagajo, joj, mene to vedno tako razjezi. 
Mikena, glede bolezni in mleka- lej, jaz sem zbolela en mesec po porodu, smo šli v posvetovalnico in na pregled v Staro goro, povsod klime, zunaj 40 stopinj in evo, sem tako zakuhala da je bilo joj. Dobila sem AB Hikoncil, dojila sem tako, da mi je mož pomagal držat otroka, ker me je treslo, po podoju ga je takoj prevzel, ma midva sva se dojila 14 mesecev, tako, da nič bat, ti samo vztrajaj in zaupaj sebi. 

No, in ker že pišem roman naj vam povem še to kako je imet tako veliko hčerko. Jaz na uno varianto da smo ku ene prijateljice ne grem kaj preveč. Mame smo mame, prijateljica pa prijateljice. Mame smo, da pomagamo, poslušamo, težimo, jaz mislim, da  midve s hčerko kar dobro voziva, mi marsikaj zaupa, tudi kaj takega, ki ostali starši še za lastne otroke ne vejo, jaz vem, pa skoraj vse mi da prav, čeprav tega ne prizna na glas. Mi je enkrat prav rekla: "Mama, saj jaz vem, da maš prav, samo jaz tega ne smem na glas ti povedat, ti moram it malo proti, vsaj tako, na prvi pogled". No, midve se večinoma skregava ko ji težim kaj pospravit- imava pač različna merila o pospravljanju, čiščenju, pa malo jo daje ljubosumje na mlajšega brata, ma to itak, je bla 14 let ku rožca v petirju pogledana z vseh strani, še edina vnukinja potem pa pride ena vreščeča konkurenca. 

Eko, zdaj sem ulovila samo zaključno melodijo ene fanj oddaje, SOS tata, pozna katera? Na kratko, najprej predstavijo eno družino z otrocmi seveda in probleme, ki jih imajo, potem pa pride Tata na pomoč. Ta Tata je neke vrste strokovna delavka s področja vzgoje, meni je ta oddaja ful fajn, je bla že lani, zdaj je nekaj časa ni bilo, no, zgleda da bo spet. Tako, da - naslednji torek bom gledala.

Ala, dovolj za danes, nočko

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 23:05:03   
MID
No,pa naj se oglasim še jaz na brzino.
Pred dobre pol ure sem prišla iz službe in jutri zjutraj grem nazajuser posted image .Vstat moram ob 5.30,tako,da moram kar na hitro tole natipkat.
Tako,da,ja KAROLINA,če boš kaj skočila ven med malico,me ujameš dopoldne do 14-ih-upam da samo do 14-ihuser posted image .
Praviš,da je tvoja pikapolonica dobila vnetje.Kako pa pride do tega glivičnega unetja?Moja ima sicer že dober teden non stop uneto ritko,jo ima tudi ponavadi zelo rada,sploh če jo v sekundi ko se pokaka ne previjem.Čim ima kakec v plenici 5 min je že prepozno.Je pa res,da ta zadnji teden non stop kaka v bolj redkem stanju,ker grejo več kot očitno zobki ven.Že 2 večera nam se pridno zbuja po 20 minutah spanja in bi bila sposobna bit pokonci celo noč.Jo kar malo pod prisilo spravimo v spanje.Zjutraj je pa kriza.Jo tako težko zbudim,da se mi prav smili.Ko jo odpeljem v varstvo,gre ob 10-ih že nazaj počivat za uro do dve in to je vse v celem dnevu.
Tole z ZD mi je pa vse tako poznano.Še sreča,da imava normalno,raje super pediatrinjo(sestra je grozna,ma se je ne bojim in kar direkt povem pediatrinji če je nesramna in ona potem z njo opravi,tako da se kar se tiče mene kar malo paziuser posted image )ima pa ta reva tako srečo,da jo kar naprej direktor gnjavi in premešča.Ma da ne bom predolga,ti povem ko se vidiva.Tudi sama sem razmišljala,da če ne bo mogla naša pediatrinja več delat v otroški,da bi odšla v Postojno,pa sem na njeno besedo začela drugače razmišljat.Če je otrok bolan,te morajo na urgenco res sprejet,neglede na to v katerem zdravstvenem domu imaš izbranega zdravnika.Večji problem je v tem,da se nobeden zdravnik za odrasle ne upa kaj preveč bit pameten okrog otrok.Le ti pa so ponavai skoraj vedno na urgenci.Otroški zdravnik le redko kdaj.Tako,da ,če je res kaj nujnega,te pošlje v bolnico,če ne pa moraš k svojemu zdravniku.Je pa kar naporna zadeva po moje otroka z zelo visoko vročino,če po možnosti še bruha ali kaj podobnega spravit na malo daljšo pot.Premisli,če se splača.Pri otrocih,pa itakl ahko pričakuješ vsega.
Glede vozička-ali res še vedno nimaš marele?Jaz sem jo kupila ko je bila stara 7 mesecev,res da je bila sila,ker smo šli v London in tudi mojega  100kilskega vozičkauser posted image ni imelo smisla vlačit s sabo,samo bi ga vseeno prej kot slej kupila.Kupila pa sem ga kar od Haucka in sicer Hauc-jeep.Ima celih 6kg,naklon do ležečega stanja s strehico,ki se ravno tako nagiba do njenih nogic,marelce zraven sploh ne rabi.Midva sva ful zadovoljna z njim,pa je dal že London čez,morje in ogromnih obiskov raznih krajev in trgovinuser posted image .Domuje pa kar v prtljažniku našega družinskega avta in prvič,ko boš prišla k meni v službo,ti ga bom lahko šla pokazat.Absolutno ni terenc,pa mislim tudi da noben voziček marela ni.To je bolj za imet v avtu in ga skoristit,če že kam greš,da ne rabiš vlačit ta pravega vozička.Je pa res,da so te naše čebele že tako stabilne na nogah,da jim vožnja v vozičku ni glih...no.Jim je že lepše tekat okrog in vse na glavo postavituser posted image .
Glede mojega maila bom zaposlila mojega,da ga malo sčisti,čeprav mi je malo čudno,da je kao že poln,saj sploh ne dobivam neke pošte.user posted image Razen i-net banka skoraj vsak danuser posted image .Slikico od šefice,pa le prosimuser posted image user posted image .
ONA kje si?Te je tipkovnica izneverilauser posted image ?Ali si spet polna dela?user posted image Ala,daj,pridi malo na klepet.
ANAKARINuser posted image Ti pa že 2 dni nekaj zabušavaš.Ti,ti...user posted image
TRIXI Karolina ima prav.Moževa sestrična iz Londona ima narejen doktorat iz strojništva,dela v firmi s 120 zaposlenimi in je če odštejem receptorke in obične tajnice edina ženska.Je zelo uspešna,ogromno potuje na daljni vzhod(ok ne ravno v države ki so v vojnem stanju).Dela pa projekte za naftne ploščadi.Ne moreš verjet,da jo to zelo veseli,za povrh je pa še zelo,zelo cenjena.Tako,da za karkoli se tvoja hčerka že izobražuje,če jo to veseli,jo vzpodbujaj.Moja mala ima tudi neka nagnjenja bolj po očetu-mehanika,če pa se bo kdaj v življenju odločila karkoli šraufatuser posted image jo bom podprla 100%.Moji starši so meni dali na izbiro kaj bi rada bila(čeprav mi je močno žal za odločitev)in so me pri tem podpirali-jih med drugim tudi zaradi tega cenim in isto imam namen jaz s svojo hčerko.Kar se pa tiče trenutnega stagniranja...bo mimo!user posted image Mogoče je glih kakšen predmet ki jo odbija.Ali pa kakšen smotan profesoruser posted image .
MIKENA 08 kje se pa ti potepaš?
Ala,grem tudi jaz v ležeče,saj je ura že skoraj 23.00.
Lepo spite,pa naj ta luna čimmanj upliva na naše malčke!user posted image

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 23:19:38   
ona
Kar ne morem verjet,par ur me ni tukaj,pa že celi romani,bravo no!!!
Saj dosti ne bom pisala,ker tipkovnica še vedno ni ok,sem jo nekaj resetirala,ker je brzžična in zgleda da zdaj dela,samo kaj ko pol spet crkne!user posted image
KAROLINA tvoj predlog pa pride na vrsto takoj jutri,bom kar možu v delavnico nesla,ker ima zraka kot hočeš in bom tole malo spihala.Tega se pa res ne bi spomnila in je vse možno,da je dosti praha notri zažrtega v tipke.
Ma boga tvoja tamala,kje je pa tole fasalauser posted image Upam,da se kmalu pozdravite in da bo vse ok!Glede zdravstvenega doma pa si te prav predstavljam,saj sem bila na tvojem mestu že večkrat,z dvemi urami čakanjauser posted image Tudi jaz bi lahko o temu napisala roman,samo ni vredno zgubljat besed,ker me tukaj ne bomo nič rešile.Jaz sem se prepisala v Dutovlje in s to razliko je tam vsaj človeški odnost tako dohtarja kot sestre,ki je fantastična ženska.Otroke imam pa še vedno v Sežani in še dobro,da niso dosti bolani,da mi ni treba tja hodit.Drugače pa jaz oba,ko zbolita npr.za kakšno angino ali kaj takega peljem kar v Izolo na orl,kjer je sin dobesedno doma in smo vedno sprejeti,pa tud če smo samo bolani.Potem pa ob priliki jim dostavim napotnico in to je to.Pač malo veze pa gre skozi,tako,da s to Sežano je res katastrofa.Zadnjič enkrat lani sem tamičkeno tud peljala na orl,ker je dobila angino in ne moreš verjet kakšnega dohtarja uredu imajo tam.Je en mlad in ful prijazen,sina pozna do potankosti in sem ga lepo prosila,če še hčerko pogleda in ni bilo problema,je dal zdravila in potem grem jaz k našemu po napotnico in me sestra tako debelo pogleda,ker sem ji naravnost rekla,da sem tamalo peljala dol na pregled in so jo že pregledali in rabim napotnico.Je bila brez besed in sem dobila napotnico brez problema,samo čudno jim je bilo.Ma mene prav briga,za otroke bom pa ja poskrbela!!!
Karolina glede vozička pa ti jaz ne bom mogla pomagat,za tamalo sem imela kar sinovega,menda je bil hauch,potem sem ji pa vzela tole marelo najbolj easy in sem bila zadovoljna z njo,vsaj za po Sežani tekat na hitro mi je prišla prav!Mislim pa,da za dolge vožnje pa tele marele pa niti niso.Tvoja pupa pa bo prav kmalu prišla v fazo,ko sploh ni šanse da bo v vozičku in raje malo počakaj z nakupom,da vidiš kako bo s tamalo.naša vem,da ni hotla sploh bit v nobenem vozičku,zato sem kupla tole marelo za vsak slučaj.

TRIXI ti si se tudi razpisala danes,lepo no!Tista oddaja ki praviš je ena podobna na kabelski na enem programu in je ob nedeljah,ko pride v družino varuška in jim pomaga pri vzgoji.Toliko napak kot delajo eni starši kar verjet ne moreš,na koncu ugotovim,da je pri meni podobnouser posted image
Pa kaj tudi ti hodiš na aerobiko?Joj,se vam da!Jaz bi tud mogla se kam spravt,ma kaj ko ni volje,ma bom začela prav kmalu,kere meni leži bolj tek in potem ostala vadba.To pa delam kar doma,poleti tekam zunaj,pozimi pa na traku.Zdej štrajkam že kakšen mesec,a moram spet začet,ker opažam,da sem ko robot.Za kam hodit telovadit mi pa ni in sem menda ena izmed redkih,ki doma telovadi,saj pravijo,da tud če si fitnes nabaviš,da doma ne boš telovadil.No,to pri meni ne držiuser posted image
Ok,tipke delajouser posted image ,bom pa mogla it počasi spat,ker jutri je treba malo bolj zgodaj vstat,greva s sinom v Izolo na en pregled in,če bo dolgo trajalo si bova vzela še malo časa za naju in šla malo pohajat po trgovinah,saj opažam,da sinu prav malo manjka,da sama greva kam,pa sem rekla,da bova špricala šolo in klatila okoliuser posted image Ma kakšna mama,auser posted image
Še dobro,da je šele 3 razred,da si lahko to privoščimouser posted image
Ala,zdej pa grem,uživajte!
user posted image


(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: mamice iz Krasa
22.1.2008 23:41:21   
Anonimen
Dober večer pupe,
no jest sen dan dala skozi. Zjutraj je mel mož 39 vročine pravo sranje ne morš mu pomagat. Pol sem kosilo naredila za moža, ta malga in zame - vsakemu posebej. Pol ob 14 je prišel sonček ven in sva za 1.30 šla ven pohajat. Full me je glava bolela ko sem prišla domov zvečer sem imela 37 vročine. Upam da ne bom bolanauser posted image .Tamal mi spi dans skorej cel dan - kaj bo ponoči jojuser posted image
Karolina men je tud ta voziček všeč in še en sam da ga najdem
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=173538 sam mal drag je

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176991
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176969

Zdej sem pa prišla sem da pogledam, če je kaj novega. Pol grem pa spat, da se odpočijem.

user posted image

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: mamice iz Krasa
23.1.2008 14:53:06   
Anonimen
user posted image
Lep lep dober dan, po doooooolgem časuuser posted image .
Se opravičujem za zamudo, enostavno ni bilo časa za tipkat, ma sm vse prebrala redno. ko bi začela tipkat, se alarm vžgal, madonca.
Od nedelje ne spimo kak je trebauser posted image . Že odkar smo pršli iz bolnice, isto sranje. Vsak dan drugače spimo, nobenega ritma še ni za spanje, ne podnevi, ne ponoči. Krčev nima, lepo se redi in visi na joškahuser posted image , previt, čist in umit vsak dan, nevem kaj mu jeuser posted image . Popoldne me že počasi zmanjkuje in nimam veselja do ničesar. Ta mala pa je pogruntala tole: ponoči ne kriči več, ta se kr po temi odpravi k nam v posteljo. Za malega sm probala dat dudo v kuminin sirup, ma nobenega haska. Spanec ima tako nemiren, da je ojoj.
Včeraj mi je ta mala zlomila očala, tako da zvečer komaj gledam tv in pc. Tako da v bodoče moram it iskat nova (po 3 letih), ma njajbolj jih rabim k vozim. Vseeno se moram navadit skozi nosit, zvečer me oči pečejo.
Neto se mi je na 2 modrčkih kost zlomila, edina z velikimi košaricami, še ta opravek moram ta tedn naredit.
Zob me boli, dlesen čisto odtečen za pop...it. Ja odpravit se zobarci bo kr trajalo, kr ga mora zruvat.
Zdej pa k vam moje dame:
MIKENA ma samo toliko, da imam vozičke še od ta prve hči , stri 8 let in takrat ni bilo neke izbire. Imam od Haucka.
KAROLINA ti izpuščaji se ponavadi radi delajo tudi ko otrok zobke dobiva. A je dans kej boljše z vašo pikapolonicouser posted image ?
Glede pedijatrov pa takole, za moje sončke imam izbrano dr. Grmekovo v Po. Do zdej nobenih problemov in sestra user posted image . Ta druga dr.Primičeva pravijo, da tud ok. Ma meni naša bolj odgovarja zarad urnika, dela tud popoldne 2x na teden in ima ordinacijo tud v Pivki.
Tud odnos je super, včasih je videt, da so obe zmatrane, ma z veseljem se posvetijo otroku.
Tako moram it lakoto potešit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: mamice iz Krasa
23.1.2008 15:02:09   
Anonimen
Pozabla sm omenit, da je moj mož začel od sobote koristit očetovski dopust in mu dajam skoz nek za delatuser posted image . Najprej porihtat otroke, nato v ponedeljek našo spalnico nazaj sestavit (odlašal je od novembra), a stara je 8 let. Že zdavnaj bi jo vrgla proč, ma pa naj bo še par let živa.
V ponedeljek smo imeli še posvetovalnico za oba ta mala. Benjamin je velik 56cm, težek 5100g. Je pravi dedec ratal. Anastazia pa velika 98, težka 12kg.
Zdej pa grem še sončka in zraka ujet.

(odgovor članu trixi)
  Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: mamice iz Krasa
23.1.2008 19:48:37   
Anonimen
Dobr večer,
joj ne boste verjel tamal ma vročino 38 . Zdaj ne vem kdaj mu lahko dam svečko, ne vem no zgleda da je moj mož okužil vse. Tamal se mi je zdel čez dan nekam čuden full je spal. Zdej pa vročina pa nekam pikast je po obrazu kot mozoljčki. Ne vem ali je to od vročine. Kaj naj naredim vaše mnenje pa hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 7:58:58   
karolina*
Ojla punce

Ojla punce

Se vam kar na hitro zdaj javljam, ker pol ne bom imela časa- grem izpulit dva modrostna zoba. Me je prav pošteno strah, kako bo. Uf, ne smem mislit na to. Tle u službi vedno isto sranje, se mi ne da niti razlagat več, ker sem potem še bolj slabe volje.
Z našo pikico ni nič boljše, porabili smo celo dozo Daktarina, pa nič. Včeraj sem šla potem kar v lekarno vprašat kaj naj naredim, ker našega pediatra itak spet ni, k uni drugi pa ne grem več. No, v lekarni mi je svetovala, naj poskusim še s Canestenom, če pa še po tem ne bo boljše, naj grem nazaj k zdravniku. Sicer je nič ne peče ali boli ima pa ful rdečo. V lekarni mi je rekla da do teh glivičnih vnetij pride lahko zaradi padca odpornosti ali je kaj povezano z zobki. Ma se mi prou smili, no.
MIKENA glede vozičkov- meni je zapp od quinny-ja tudi ful všeč, me pa moti to, ker nima popolnoma nič naklona, si pa vseeno mislim, da bi to rabila, če kdaj pupa na sprehodu zaspi. Zato mi je bolj všeč "kopija" od tega vozička-PIKOLO, ki ima vsaj malo naklona. Ne gre sicer čisto v ležeč položaj malo postrani pa vseeno je. Ta dva modela sta mi predvsem ful všeč, ker se zložita ful na majhno- ju lahko celo na bicikel spraviš, ne vem pa kaj naredit glede tega naklona. Mislit moram tudi malo naprej, tako da se nisem še odločila kaj nardit. Ali kupit enega od teh dveh ali navadno marelo-ogledano imam eno od traxxa. Glede vročine pri tvojem ta malem pa tako- če nima več kot 38 jaz ne bi dajala svečke, ker to za otroke ni neka visoka vročina. Če pa se dvigne, pa kar daj, pa morda tudi kakšne obkladke (kis) na stopalca. Če pa vročina ful naraste, pa poskusi z zbijanjem v kopeli.
ANAKARIN ti si pa polno zasedena, vidim. Še dobra si, da ti uspe sploh kaj prebrat tu gor, za napisat pa itak vse pohvale. Pri treh tako malih pobalinih je res to umetnost. Ti kar polno zaposli tvojega zdaj ko je na dopusti, pa si ti malo odpočij.
Če se bo le dalo bom ta malo prepisala v Postojno. Saj vem, da je malček dlje, tako zelo pa spet ne. Po avtocesti rabimo 20 minut, tako da ni to ne vem kaj. Upam,da bo tam boljše. Vsaj po izkušnjah mojih prijateljic, vem da bo, saj so vse zelo zadovoljne.

Zdej pa moram it, se še kasneje kaj javim, če ne bo z zobmi prehudo.

Lep dan želim
 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 9:57:04   
ona
Ojla,
Jaz bom tudi na hitrco,ker pol letim v pisarno še nekaj poštimat,danes pa peljem tamalo na UZ v Izolo,ker ji kontrolirajo ledvičke,ker je imela ko je bila mala uroinfekt in bolje 3x pogledat kot nič,če je vse ok!
Pol bomo pa malo šli še pohajat tam pri morju,če ne bo preveč pihalo.
Včeraj sem tud bila v Izoli s sinom,sva se šla pokazat na okulistično,ker mu raste nad očesom ena taka kroglica,ki pa ni vidna,samo,če potipaš,jo občutiš.
So rekli,da tega ne bodo tikali,ker itak ni moteče,tako,da je vse ok.Je pa to ena taka cista podkožna,nič kaj takega.
KAROLINA,pa ne bi ti male peljala h kakšenmu dežurnemu,da ne greš spet v abmulanto k uni naši dohtarci....
Pozanimaj se kdo je dežuren in jo lepo zvečer ob 20 pelji tja,pa ti jo morajo pogledat.Najbolje,da naletiš na kakšnega Jerončiča,se mi zdi še najbolj kulturen,ali pa na Masiča je tudi ok,vse ostalo je pa gorje svinji,se opravičujem izrazu,ampak boljšega ne najdemuser posted image
Vprašanje,če je samo tako nedolžno kot pravijo,da ni kakšna čudna bolezen,jaz bi res šla še kam se pokazat.

Mikena,ma boge ve,zgleda,da je tole vse od nekih viroz in moje mnenje je.da bi tud pri 38 že zbijala vročino,ker so tako bogi,ko so bolani.Dej ji eno svečko in boš videla,če se vročina ne bo dvigala,je samo viroza,če ne pa kar do zdravnika,ne bo druge!

MID,kam si pa ti šla?user posted image Ala,malo na raport!!!!user posted image
Ok,jaz grem zdej,imejte se lepo!

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 11:37:21   
Anonimen
Pozdravljene,
jaz sem z tamalim zunaj od 4 ure do 6 pol je pa zaspal, ma sam do 7. Zvečer sem mu dala svečko ke je imel 39. Ponoči oz. zjutraj je bil siten za ponoret. Full ga je napenjalo saj se ni mogel pokakat. Očitno je da je zaprt. Danes zjutraj ob 7 je imel 38 pol pa ob 9.30 pa 39 vročine. V lekarni so mi dal paracetamol 120 mg doma sem imela pa tistga od 60mg. Tako da zdej je kar uredi vsaj posmeje se mal. Z noseka se mu tudi cedi tako da verjetno je kaka viroza.


Zdaj pa morem it ker je spet nekam nemiren(napenjanje)

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 19:07:02   
MID
user posted image
Da vas malo obgovorim.user posted image
Dan kot vsi ostali,bežijo mimo mene,da se sploh ne zavedam.Vsepovsod vidim samo enega ogromnega dela.Tako doma kot v službiuser posted image .Ekola,zdaj sem se danes prvič usedla.Me je pa pred ene pol ure glava začela bolet,pa vrat in ramena,imam en tak občutek,kot da bi se tudi mene začela kaka viroza prijemat.Bog,samo tega ne daj!user posted image Bolniška odpade,pa tudi če imam 40 vročine.Bi me ta stara živo požrla.user posted image Oh,ta službauser posted image .Sva se glih par dni nazaj z mojim pogovarjala,da če bi nama tamala zbolela,si jaz sploh nebi upala vzet bolniške.Še sreča,da ima on tako normalno službo,da lahko gre na bolniško.Ja,saj vem,da si bom nekoč,ko bo otrok že velik vse to očitala,ma sem na žalost v taki sili razmer.user posted image Pa konec koncev,moram bit optimistična in ne že pred situacijami mislit na to.user posted image
MIKENA kakšno je bolezensko stanje pri vas?Sploh pa z otrokom?Vidim,da imate veliko govora okrog svečk proti vročini.Hvala bogu,da imam jaz eno kolegico,ki dela v kliničnem na otroškem oddelku,da mi je malo razjasnila te stvari okrog svečk.Seznanjena je s tem,da zdravniki na našem koncu še vedno predpisujejo te svečke,pa ji kar ni jasno zakaj in kako si mamice sploh še dovolijo mučenje otroka s tem.Malo višje od nasuser posted image svečk sploh več ne prakticirajo.Že samo Calpol ali Daleron sirupa(poleg številnih drugih)uspešno odpravljajo vročinske in bolečinske probleme.Tako,da MIKENA pojdi v lekarno in nabavi enega izmed teh dveh.Sta v prosti prodaji.Jaz osebno hčerke po pogovoru s kolegico več ne matram s svečko.
Vsekakor pa upam,da vam je vročina že padla in da ste boljši.Držim pesti.
ONA kaj sta vedve odpravile s princesko?Upam,da je vse ok!Da sta se pa napohajale,pa ne dvomim!user posted image user posted image .Upam,da sta lepo preživeli dan.
Kako pa je to s tisto bunkico na očesu od sina?Mu to ne bojo tikali samo zdaj,ko je še majhen,ali sploh ni nevarno in bojo tako pustili za zmeraj?
KAROLINA srčno upam,da čimmanj trpiš.In tudi po posegu,da nebi trpela.Se pa zna zgodit,da boš mogla kak dan bolj na slamico jest.Sicer sama nimam izkušenj-še(tudi mene to čaka)jih pa poznam ene par,ki so to dali skozi.
Kako je s tamalo?Bo tole verjetno kar res,da je zaradi zobkov.Kot sem že tudi jaz napisala,imamo mi že skoraj 2 tedna non stop vneto ritko.Gre malo na boljše,pa spet po starem...
ANAKARIN nikar ne obupuj.Tamali bo ritem prej ali slej dobil.Tudi moja ga prva dva meseca ni imela,potem pa kot bi odrezal je začela spat cele noči.
Kar se pa tiče raznoraznih ne bodi jih treba nezgod so pa itak mimogrede.Si pač imela tak dan.Jutri bo boljše!Garantiram!user posted image
Tisto zadevo z zobom si pa le pojdi zrihtat,ker nima smisla trpet.Prej boš rešla,prej boš fraj!user posted image
Kaj naj vam še napišem?Da že razmišljam o naslednjem dopustuuser posted image .Ampak čisto res.Lanskega dopusta so mi namreč odobrili v firmi še polovicouser posted image (vsaj nekaj dobrega od te firme)zdaj pa srčno upam,da ga bom sploh lahko koristila.Moja naloga je(med mnogimi drugimi)da napišem vse možne plane za naslednji tercial(itak,pri nas ni drugega kot pisanje in risanje planov,ki se jih moramo tudi minimalno 99%držat)in v teh planih so tudi koriščenja starih dopustov.Sva se z mojim včeraj pogovarjala in se odločila,če mi bo ratalo,da gremo malo v toplice za ene 5 dni v aprilu nekje med 14.in 20.Zdaj boste pa mogle držat pesti,da v tem času do takrat uspem navadit mojo namestnico vsega mojega znanja okrog dela,pridobljenega v več letihuser posted image .Sem optimistična faca ne?Pa še za povrh,punca glih nima neke osnove oziroma je sploh nima.user posted image Sej,kako jo sploh hoče imet,če ji jo nikoli nobeden ni nudil.Sem pa drugače s svojo ekipo ful zadovoljna,so se punce zelo ušaltale.So naravnost-zelo,zelo pridne ratale.Vsa čast jim!Zaenkrat!user posted image Jih ne smem preveč hvalit,da se nebi pokvarleuser posted image .Vsekakor,pa sem mnenja,da vsak delavec rabi eno motivacijo in motivatorja,da zadeva lahko pelje.Očitno jim je moj pristop do dela ok,saj so kar zadovoljne in so mi to tudi povedale.Celo pravijo,da jim je zdaj pod mojim vodstvom delat kot noč in dan napram prej.Upam,da bo tako ostalo.Enostavno,sem jim že prvi dan dala vedet kaj mi je všeč in kaj ne(v prvi vrsti red,ki se za enkrat odkar sem ga postavla drži)pa so ugotovile,da se šele sedaj lahko normalno funkcionira.Tako je!Vodstvo ki so ga imele prej je bilo milo rečeno nikakvo in če nadrejenemu dol visi za vse,itak da bo potem delavcu še 3xbolj.V glavnem 3x hura za mojo ekipo!user posted image
No,pa da vam ne bom več težila,grem jaz raje dol iz te škatle.
Lepo ninajte,čimmanj neprespanih ur,visoke vročine,bolečin...
Vaša MID
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 20:47:54   
Anonimen
Na hitro, dobr večer.
Dopoldne si je zobrca vzela čas, da mi zdre šestico spodaj in še zdej imam odtečeno dlesen kot včerajuser posted image user posted image . Še po 2 urah držanja vate v ustih, se mi je usula kri.
Benjamin onoči prvič spal 8 ur z eno malco vmes. Ko sm bla pr zobarju, mi ga je tašča čuvala in sm lepo ujela čas, da me ni predolgo čakal.
Moj se je danes spet ukvarjal s peko kruha in mu je lepo prvič ratal kruh in to je moralo biti podobno dvojčku. Kr neki, ma sam da je on srečen, da je njemu boljš ratal kot meni. Eh vsaj neki,da pečeuser posted image !
Zdej grem še kej pojest, k nemorem jest trde hrane, samo jogurt, juho,....

(odgovor članu trixi)
  Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: mamice iz Krasa
24.1.2008 23:03:58   
Anonimen
Sam to da napišem naš sin ima GRIPO. Zjutraj 39.5 vročine dali svečko, ko je popustilo okrog 15 hudi krči seveda ga bolijo kosti, glava.  Peljala sem ga k p. in je ekla da je gripa da naj dajem paracetamol 4x na dan.Če do  ponedeljka ne bo boljš naj ga pripeljem nazaj zdej pa grem spat, ker sem uničena.


user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?