draja
|
Joj, dobro da ma mami obisk, da sem skočila mal na RR, ker drugače bi me zvečer kap kolk ste naklofale. Služba se popolnoma strinjam s Tinaajo in Kati. Imam najboljšo vzornico, da se vse zmore če se hoče - mojo mami. Je popolnoma sama furala tri otroke, gospodinjstvo, vse družinske obveznosti, zraven pa naredila magisterij, doktorat, profesuro in še marsikaj. In vam povem, da prav za nič nismo bili prikrajšani in smo imeli zeeeelo srečno otroštvo z vsem kar spada zraven. V glavnem - smo imeli naaaaajboljšo mami. Veliko boljšo kot nekateri drugi otroci, katerih mame so cele dneve doma visele, kao gospodinjile in se same sebi smilile. Take mame so dostikrat veliko manj z otrokom, kot pa polno zasedene mame. Žalostno a resnično. Samo fizično biti prisoten ob otroku ne pomeni nič. Treba se je aktivno ukvarjat in zato zadošča par uric na dan. Jaz sigurno ne bom mogla ob 16-ih vstat od mize in it, vsaj ne vsak dan. Pa čeprav mi noben ne bo rekel, da ne smem, enostavno ne bom, ker vse kar delam, delam 100 %. In imam pač tako službo, ki od mene zahteva več kot 8 ur, in imamo tako "klimo" v službi, da pač ne moreš vedno ob 16-ih domov. Že z izbiro poklica sem se zapisala takemu tempu in tako pač je. Pa verjemite mi, da zato Živa ne bo imela nič manj od mene kot tisti otroci, katerih mamice jih dvignejo ob 15-ih iz vrtca potem pa posedajo po kavicah s kolegicami, otroci pa se zraven igrajo. Sorry, to lahko Živa počne tudi v vrtcu, z mojo mami ali s svojim očkom. Pač po službi ne bom šla z Živo na kavo s kolegicami, ne bom opravljala takrat nakupov in drugih opravkov z njo zraven, ampak se ji bom res 100 % posvetila, vse ostalo pa opravila, ko bo Živa zaspančkala. In ja, sem zelo samozavestna glede tega in sem 100 % prepričana da bom dobra mami . Dopust imam ga 22 dni. Za leto 2007 pa sem ga porabila samo 2 dni in so mi dovolili vsega prenesti v leto 2008 . Ja, tudi šefi gredo na roko, če si delaven, pošten in odkrit . Otroci jaz bi imela 3, moj ni čist ziher . Bomo videli. Enega še sigurno naročimo, če bo narava dala. Če bom imela tudi v drugo CR, verjetno ne bom forsirala za tretjega. Erna vidiš zanimivo, jaz si pa glih zato, ker sem bila primorana imeti CR, želim še enega otročka, da vidim, kako zgleda rodit . Anja ja bogi otroček, ko ga mami tako heca . ful je dober vaš Borči! cv105 glede vrtca. Bolje ne bi mogla napisati!!!
|