|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
18.11.2007 11:56:11   
*medica*
aja pa še to katy hvala za tole razlago tednov..dobro je to da si potrdila moja prepričanja..ker so doma vsi rekli da je še nemogoče da sem že v šestem mesecu no zj jim bom pa dokazala..heheh

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
18.11.2007 11:59:44   
lucalu
Tudi jaz mislim, da je to bolj proti koncu... ampak prebereš vse živo in potem te je, normalno strah. Bom pa v sredo definitivno vprašala G... da se ne bom po nepotrebnem obremenjevala! user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
18.11.2007 12:25:28   
Katy13
Lucalu vprašaj svojega G in nam sporoči kako je s tem. Sama imam sicer naslednji ponedeljek morfologijo, vendar ne verjamem, da se bom spomnila in ga vprašala o ležanju na hrbtu. user posted image  Bodo drugačne stvari na tapeti.user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
18.11.2007 14:14:27   
Katiandi
Hojla!
Smo bili že zunaj in uživali na snegu: s krščenko smo celo naredili snežaka, tako bolj na hitro.
Drugače pa jaz tudi berem porodne zgodbe in me je čedalje bolj strah. Toliko je zapletov, ki jih sploh nisem poznala. Tisto bolečino bomo že preživele, le da se bomo postopoma odirale pa da se bojo naši user posted image  čimprej naučili mleko pit - to se mi zdi najpomembnejše. Da imam mama dovolj mleka in da ga dojenček z veseljem pije. 

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
18.11.2007 14:17:36   
Stigmata
Meni sploh ne paše ležat na hrbtu, se mi zdi, da me vse zateguje, pa ful me krči hvatajo v noge ponoči. Spim sam na boku, itaq se zbujam 5 na noč in letam na wc. A je to sploh normalno? Je pa res, da tud pijem kot žolna.. kopmpote, čaje, soke, vodo... Zraven postle imam kar pol litra navadne vode. Sem se navadla pit, ker sem prej tok bruhala, pa sem se bala, da bi dehidrirala.
Vseen sem v enem mesecu natolkla skor 4 kile... ta mesec pa sam ležim, ker mi je še vedno slabo, bo najbrž tud kilaža šibnla gor. Pojem vse kar vidim, pa sploh nisem lačna, kar naprej neki iščem, pečem biskvite, delam pudnige, če ni drugega so pa banane s čokolado...

Altere sempri ignostico, tibi ipsi nomquam. -- "Drugemu vedno oproščaj, sebi nikoli."

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
18.11.2007 20:33:30   
Čakajoča
Joj, ta grdi sneg. Se poletni tip in res ne maram snega. Upm, da marc ne bo več tako snežilo kot je danes.

Kar se tiče poraščenosti - sem tudi sama opazila, da je trebušček bolj poraščen s svetlimi dlakami kot prej.

Jaz tudi, ko se zbudim, samo študiram, da moram spati na boku. Se res bojim, da bi se na trebuhu zbudila. Sem sam vprašala ginekologinjo, kar se tiče spanja na hrbtu, pa mi je rekla, da nam je to res odsvetovano. Za nas ni dobro in za naše malčke. Naša kri se upočasni, otrok pritiska na naše organe in nam je lahko zaradi tega slabo. Pri otroku pa pride do počasnejšega dotoka kisika. Tako mi je razložila.

ZAdnjič sem prebirala malo te teme na RR, pa me je kar stisnilo, ko sem prebrala, da je ena članica imela enak rezultat NS kot jaz, pa je rodila punčko z Downivim sindromom. Joj, sem se začela na veliko sekirat. Groza; Ne morem si pomagat, da ne bi na to študirala. Ali katera tudi poštudira na podobe stvari? Vas je kaj strah?

Včeraj nama je uspelo oditi v Toysa in naročiti sobico za Nika. In točno najino so imeli razstavljeno. Punce - resnično se izplača kupiti pohištvo v Toysu, saj imajo zelo ugodne cene. Če katero še kaj zanima v zvezi s tem, me lahko vpraša.  
Kupila sva še mu vrtiljak z medvedki (me je opomnila sestra, da je v akciji), ki tudi projicira oblačke po stropu, pa še daljinca ima. Super stvar, samo pri nas je malo zasoljena cena.

Lep nedeljski večer še naprej!

(odgovor članu Stigmata)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
18.11.2007 22:14:23   
jagoga
Oj,
najprej o strahu, da bi bilo kaj narobe. To tudi mene skoz žre, še posebno, ker nisem delala uradne nuhalne, da bi mi izračunal verjetnost, ampak je kar moj ginekolog potrdil, da je videti vse uredu. Pa se tolažim s tem, da četudi, bi mi naredili vse preiskave, lahko gre še vedno kaj narobe in ne bi bila nikoli čisto prepirčana, da je vse OK. To je čar življenja, nikoli ne vemo, kaj nas v prihodnosti čaka, če tudi je zdaj v nosečnosti vse uredu, se mrsikaj lahko zgodi še skozi vse življenje naših otrok. Strah je prisoten ves čas.
Glede računanja mesecov pa tako. Jaz imam eno čisto preprosto kmečko obrazložitev za to, pa se mogoče kdo sploh ne bo strinjal s tem. Rok imam 20.3. in od tega odštevam mesece, kar pomeni da bom 20.11. dopolnila polnih 5 mesecev in da začnem s 6 mesecem. Tisti, ki želijo uradno obrazložitev njim govorim v tednih, tisti, ki me pa po mesecih sprašujejo, pa jih zadeva zanima samo okvirno in za njih ni pomembno dva ali pa teden dni razlike.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
19.11.2007 7:04:39   
Katy13
Dobro jutro!

No, danes se vam oglašam prva. Sicer sem že 2 uri in pol pokonci in sem se trudila, da bi zaspala nazaj, vendar mi ni uspelo. user posted image  Glede na to, da se to ne dogaja pogosto bom preživela. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
19.11.2007 7:17:11   
jagoga
Mene je pa sin prebudil 6:30, češ da mora v vrtec, ker je že ura 11:00. Bomo že spali, ko nam bo telo povedalo, da to hoče. Res pa je , da se to zgodi, ravno takrat, ko je najmanj treba.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
19.11.2007 7:22:59   
lucalu
Dobro jutro tudi od mene!
No, zunaj je prav zoprno... snega nikjer več, vse je razmočeno.... samo blato! Ampak ni panike, ker vsaj ni mrzlo! user posted image
Zdaj si grem skuhat kavico in na kavč pod kovter! user posted image  Vsaj za kako urco...
Pridne bodite in uživajte!

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
19.11.2007 7:51:28   
Katy13
Čakajoča - ali imaš kakšno sliko od sobe, ki sta jo naročila v Toysu ter kakšna je cena.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
19.11.2007 7:52:01   
*medica*
dobro jutro tudi od mene..
mene pa je zbudila ura ..kr je zvonila za mojga da je šel na šiht..no tam okol pol petih sem bila že enkat pokonci ker me je tiščalo na wc..pol pa je še ura zvonila 15 do 7 tko a ni druge kot vstat...vreme je pa tak tak..neko čudno...
uživajte v jutru kolikor se le da...user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
19.11.2007 8:27:55   
san
nasy držimo pesti zate danes, da bo vse ok (smajlikistiskapesti)

user posted image
Ali katera tudi poštudira na podobe stvari? Vas je kaj strah?

jaz včasih pomislim na to, ampak sama nisem šla na NS, pa me je v bistvu tega od vseh stvari še najmanj strah.

danes je prav tako čudno jutro, čeprav zunaj pa ni tako mrzlo kot je bilo čez vikend. včeraj smo se potepali po mestu, je bilo prav fino, samo po eni uri so mi prsti zmrznili in sem ugotovila, da je skrajni čas za tople gora tex čevlje.
zvedela sem tudi, da bom voziček dobilauser posted image od brata in njegove žene, ker bo nečakinja takrat 2 leti stara in ga že sedaj ne uporabljajo več, ampak bolj marelo, ki sem jim jo dala. je pa jane voziček, pa lupinca zravenuser posted image , pa še ful mi je všečuser posted image . in sem prav vesela, ker nakup vozička mi je bil vedno prava muka, ker me toliko stvari vedno moti. zdej se lahko v miru posvetim nakupu drugih stvariuser posted image .

no, zdej pa morm šibat.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
19.11.2007 8:33:03   
san
sem spet pozabila še dve stvari.

stigmata jaz pa sploh ne morm pit, se skoz silim, pa ne vem če več kot liter na dan spijem. groza! ponoči pa vseeno kar ene dvakrat do trikrat letim lulat.

jagoga tako tudi jaz mesece štejem, ampak pravijo da tako ni čisto prav. mah, jaz kar povem kdaj naj bi rodila, pol je pa vsem jasnouser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
19.11.2007 9:17:57   
Dinki
user posted image Živjo punce....
vččeraj nam doma cel dan ni delal internet, men se je pa tko čvekal user posted image
sem vas zdejle mal preletela na hitrco.

Jagoga, tudi jaz tako štejem meseca in mi pride malce drugače kot na tisti razpredelnici od Katy13 (razlika je v enem tednu). Pa sej je vseeno, važn da vemo vsaj v katerem tednu smo user posted image .

Čakajoča, tudi mene zanima če lahko daš kakšno sikico ali link od sobice, ki ste jo kupili, pa cena tud. Midva sva posteljico vzela v Ikei in je bila tudi mnogo cenejša od teh pri nas. Za previjalno mi pa tam ni bila nobena všeč in sva se odločila za navaden predalnik - komodo, moj pa mi bo naredil tisti širši del za gor. Veliko mamic mi je že svetovalo, da previjalna mora imeti čim več predalov.

Nasy, držimo pesti za danes user posted image .

No, pa smo na koncu ugotovile, da imamo vse mal puhaste trebuščke. To smo zavarovale naše user posted image  pred  mrazom user posted image .
Jaz sem drugače OK, v soboto smo se dobili s sošolkami in sošolci iz srednje šole in je bilo fenomenalno. Prvič smo se videli po 7. letih in zvedela sem, da ne bom 1. mamica, ampak 4. Pri nas je tudi snežilo cel vikend, je bilo prav lepo za gledati iz toplega stanovanja, ampak prijelo se pa ni nič.

San....čestotke za voziček, res boš imela lepega user posted image ...mi ga mormo tud kupit....je predviden v decembru...
V šolo za starše bom jaz šla konec januarja, to je nekako 2 meseca pred PDPjem in tako so mi v babiški šoli kamor hodim na telovadbo tudi svetovali...pravijo da je bolje iti čim kasneje, da so ti vse informacije čim bolj frišne....

Toliko zaenkrat od mene iz službe user posted image ....

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
19.11.2007 12:16:57   
Nasy
Živjo punce! Sem preživela..ne bom strašila z razlago, kako je blo. Matr, te pa zadene tistih 100g glukozeuser posted image user posted image Za rezultate izvem šele v četrtek verjetno, mi niso niti znali dobro povedat. Upam, na najboljše. Hvala vam, da ste držale pesti! 

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
19.11.2007 12:46:40   
lucalu
No, Nasy, glavno, da si preživela, zdaj pa tako kot si rekla... upat na najboljše!!!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
19.11.2007 13:09:47   
Azzurra
Kar se poraščenosti tiče ste me kar presenetile, ker jaz namreč tega fenomena ne opažam, na srečo user posted image  Tako v prvi kot v drugi nosečnosti opažam, da mi dlake počasneje rastejo (ali pa sploh ne) in sem zaradi tega prav zadovoljna.

Je pa še ena reč glede odlakanosti...namreč...po porodu so mi začeli fuuuul izpadat lasje. Sem mislila, da bom ratala pleška, ob česanju in pranju so mi odpadali kar v šopih, tudi če jih nisem tikala, so mi odpadali. Ko sem nekega jutra odprla na stežaj vhodna vrata in je ful posijalo sonce notri me je skor kap, ko sem na sicer dan prej počiščenih ploščicah opazila šope svojih las...groza!
Tako, da če se vam bo to zgodilo, brez panike. Pomoči ni, oz. tako mi je povedala tudi zdravnica, da pač to je hormonsko, da ene bolj prizadene kot druge in da se stanje čez čas popravi. in res se je. so mi začeli rast mladi lasje in sem bila še bolj obupana s tistimi mladimi, kratkimi poganjki na čelu user posted image user posted image user posted image

san
na i:
Irvin, Ištvan, Ion, Ignac, Ian, Ikar, Italo, Ivor, Ive, Ilarij...I....I....in zdej se spet ustavlja....user posted image
Težko ste si vi to zastavili na I...

Mi smo morfologijo že imeli v 19 tednu, v petek, 23.11. pa imam spet UZ. Upam, da bo vse v redu, tudi kri sem že dala, da mi spet pogledajo koncentracijo protiteles, tako da v petek bom imela spet komplet pregled in posvet in debato kako naprej. Okoli spola pa imam jaz svoje ideje user posted image  Bi najraje, da bi mi dali glavo ven skozi vrata od ambulante, da bi pustila notri samo trebuh, tako da moj možek vidi spol, jaz pa ne. Samo ker to ni izvedljivo, naj se onadva zmenita, ko grem jaz ven, ali naj G napiše mojemu na listek, da jaz ne vidim user posted image user posted image user posted image

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
19.11.2007 13:52:41   
san
po porodu so mi začeli fuuuul izpadat lasje.

joj, jst sm se takrat čisto na kratko ostrigla, ker sem mislila, da bom plešasta ostala. sploh pri sinu. pa se je stanje res potem malce normaliziralo, ampak se mi zdi da ne popolnomauser posted image .

glede imena je res huda črka tale i, se mi zdi da je najmanj izbire, ampak hči pravi, da se bo ona že kaj pametnega spomnilauser posted image .

azzura, a če bo koncentracija protiteles ok (verjetno mora biti majhna) lahko zvoziš tudi brez posegov v tvojega pikca skozi trbuh? no, držim pesti, da bo rezultat ok.

nasy, no sam da si zdej ok, zdej pa sam še dober rezultat, pa bouser posted image

dinki, za voziček se ti mogoče splača čakat na januar, ker občutno znižajo letošnje modele, oz. imajo akcije za komplete.

in kako ste ostale user posted image ?

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
19.11.2007 13:58:34   
Azzurra
ja, ja, če so protitelesa nizka, potem pomeni, da otroku ne napadajo eritrocitov in da je v dobri formi (da ni slabokrven). v bistvu obstajata dva možna posega v trebuh v tem primeru, prvi je nekaj podobnega amniocintezi (ki je drugače v takem stanju odsvetovana, toda če vidijo, da je ta poseg potreben, ga neglede na to tudi opravijo), to je kordocinteza, pri kateri iz popkovine potegnejo vzorec krvi za analizo, če ugotovijo,da je slabokrven, pride v poštev drugi poseg in to je izmenjalna transfuzija preko popkovnice v maternico, vsaj mislim, da sem točno poučena. seveda pa lahko pridemo do konca tudi brez teh posegov in upam, da se bo to zgodilo. obstaja pa po porodu možnost močnejše zlatenice (ker se čisti mojih protiteles), če pa je tega res preveč, pa pride do izmenjalne transfuzije (torej otroku zamenjajo kri v celoti).

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
19.11.2007 13:59:28   
lucalu
Ah... jaz sem tudi čula, da po porodu full izpadajo lasje... me je kar malo strah. Drugače pa, san, full koristen nasvet tole, glede vozička... hvala! user posted image
Mi smo tudi mislili it decembra, zdej bomo pa definitivno na januar počakal!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
19.11.2007 14:00:29   
Dinki
dinki, za voziček se ti mogoče splača čakat na januar, ker občutno znižajo letošnje modele, oz. imajo akcije za komplete.

A res? user posted image a se ponavadi modeli prejšnjega leta znižajo že v januarju? Ker ugodna cena za člane kluba Pikapolonice (kjer edino prodajajo vozičke Jane) velja le do februarja in me je strah, da jih ne bo zmanjkalo. Je to možno?
Hvala, San za info.

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
19.11.2007 14:01:59   
lucalu
Azzurra tole je pa res zapleteno. Drži se! Jaz ti želim vse najboljše in brez vsakršnih posegov do konca!!! user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
19.11.2007 14:15:08   
Lona76
Azzurra držim pesti da bo vse ok in res ne bo potrebnih kakšnih posegov.
Nasy zate pa, da bodo izvidi ok v četrtek.
Drugače sem jaz ok. Tudi pri meni ima trebuh puhek, črta se mi še ni naredila, pri prvem se mi je, pa ne vem kdaj.
Meni je prav hudo, ker se ni nič snega obdržalo. Je mali učeri tko užival k je padal in skos gledal če ga je kaj na tleh. Sva mogla it pol na sprehod, ampak žal so bile same luže.
Zdej pa spet šibam delat, lepo se imejte!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
19.11.2007 14:42:05   
fržouček
Punce živijo,
vse skupaj vas lepo pozdravljam in sem prav vesela vaših informacij glede vsega. Tudi moj trebušček se ža kar vidno večauser posted image , tako da mi spanje na hrbtu ne gre več,  najraje na boku in z blazino med nogami. Ali katera ve kdaj si začneš urejati papirje za porodniško user posted image in kako in kam kaj neseš. Sem že pozabila, kako je bilo pri mojih dvojčkih, katere sem rodila leta 2000.  Punce lepo se imejte in se slišimo.
user posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......