Azzurra
|
v tej nosečnosti so mi v krvi našli protitelesa, ki so posledica transfuzije, ki sem jo prejela pred 20 leti. v prvi nosečnosti so ta protitelesa mirovala, s porodom (ko se posteljica loči od maternice in pride do minimalnih krvavitev in s tem mešanja moje in otrokove krvi - torej takrat moje in mojega sina) pa so se zbudila. zdaj spremljamo situacijo. protitelesa se navadno obnašajo tako, da napadajo plodove eritrocite, ker ga pač jemljejo kot, da je tujek in ga seveda hočejo "onesposobit", to pa pri plodu lahko privede do slabokrvnosti, lažje ali pa v hujši obliki. možnosti je ogromno. smo že čez polovico, je res, a za nas verjetno prihaja najtežji del, kajti poučili so me, da je najtežje ravno takrat, ko plod začne rast in pridobivat na teži, ker takrat rabi več hrane, kisika, krvi in vse to še dodatno nervira protitelesa, tako da še bomo stiskali zobe, vendar upamo na najboljše. zdravit se tega ne da, lahko se edino rešuje plod, s transfuzijami v maternico če je potrebno ali po rojstvu. to je v glavnem to. ostalo je bila poleg še slaba NS, zaradi teh protiteles odsvetovana AC, cista, nazadnje mi je ugotovil še nizko ležečo posteljico čez MV, tako da...sem pokasirala kar nekaj težav. evo, točno to je prišlo, klobasa jamranja
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|