|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
17.11.2007 8:38:06   
lucalu
Dobro jutro punce!
Kako ste kaj? Tukaj je vse vredu, razen mraza... in pa spanja, ampak to ni nič novega.
vtitag user posted image user posted image user posted image  čestitke za uspešno opravljeno morfologijo in za user posted image  seveda!

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
17.11.2007 10:28:58   
Katy13
Dobro jutro!

Ravnokar sem si izmerila obseg trebuha in imam 89 cm (pri popku), sem pa danes sopolnila 21. teden. Po moje je velikost trebuha odvisna tudi od tega kje nosiš otroka. Nekatere ga bolj v hrbtenici, spet druge bolj spredaj. Po moje so bolj pomembni pridelani kilogrami. Vam bom prepisala pridobivanje kilogramov po mesecih iz knjige Nega matere in otroka (spremljajo nosečnico skozi njeno celotno nosečnost in to so njeni kilogrami):

- do 12. tedna: če niste imeli težav z bruhanjem, ste se verjetno zredili za 1,2 kg, kar je 10% celotnega povečanja telesne teže med nosečnostjo. Ženska na sliki se je do 12. tedna zredila za 2 kg. (user posted image : 6,5 cm in 18 g)

- do 16. tedna: v naslednjih treh mesecih se boste zredile za 5-7 kg, kar je 50-60% celotnega povečanja telesne teže med nosečnostjo. Ženska na sliki se je v 16. tednu zredila za 2,5 kg. (user posted image : 16 cm in 135 g)

- do 20. tedna: v tem mesecu se boste zredili za približno 0,5 kg na teden. Skrbno pazite na pravilno prehrano: v tem obdobju otrok najhitreje raste in vi se boste najbolj zredili. Nosečnica na sliki se je zredila za 3 kg. (user posted image : 25 cm in 340 g)

- 24. tedna: najbrž boste še naprej pridobivali po 0,5 kg na teden, če pas te bili na azčetku nosečnosti presuhi, se boste verjetno redili hitreje. Nosečnica na sliki se je zredila za 4,5 kg. (user posted image : 33 cm in 570 g)

- 28. tedna: v zadnjih mesecih se boste najbrž zredili za 4 kg, kar je 30-40 % vsega povečanja telesne teže. Nosečnica na sliki se je do 28. tedna zredila skupaj za 9 kg. (user posted image : 37 cm in 900-1000 g)

- 32. teden: ob koncu tega meseca ne pridobivate več dosti telesne teže, čeprav otrok hitreje raste. Če se še redite, zmanjšajte količino oglikovih hidraov in mlečnih pijač v prehrani. Ženska na sliki se je do tega tedna zredila za 11 kg. (user posted image : 40,5 cm in 1,6 kg)

- 36. teden: proti koncu nosečnosti se teža zvišuje počasneje, v 38. tednu se nehate rediti. Če se niste zredili za več kot 13 kg, boste po porodu brez težav dosegli svojo normalno težo. Ženska na sliki se je zredila za 12 kg. (user posted image : 46 cm in 2,5 kg)

- 40. teden: v zadnjih dveh tednih lahko nosečnica izgubi nekoliko telesne teže. To je znamenje, da je otrok dorasel in da se bo porod začel v 10 dneh. Ženska na sliki je obdržala takšno težo, kot jo je imela v 36. tednu. (user posted image : 51 cm in 3,4 kg) 

Zavedati se morate, da je to neka "idealna" nosečnica. Sama sem se do dopolnjenega 21. tedna zredila 2,8 kg, s tem, da sem najprej šla dol 3 kg. Torej sem sedaj na svoji teži pred zanositvijo.  Je pa res, da sem se sedaj v zadnjih 14 dnevih zredila za 1 kg.

O.K. dovolj iz moje strani, sem imela kar fajne razgibalne vaje za moje prste. user posted image

Želim vam lep dan. 

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
17.11.2007 11:47:55   
Dinki
Živjo user posted image  user posted image
evo, sem prišla še jaz mal gor na forum, ima moj ravno enega prijatelja na obisku pa bom počakala še mal s kuhanjem.

Nye, hvala za predlog glede kislega zelja. Ti moram povedati, da je ta poleg repe v moji user posted image  najljubša hrana user posted image ...mmmm....se mi kar sline pocedijo ko pomislim nanju. sem že enkrat pisala kako meni mnogo bolj vleče na kislo kot na sladko. Tko, da jem tudi to in da potrkam, zadnje 3 dni je moja prebava več kot vzorna user posted image . Sirup je še zmeraj na čakanju.

Katy13...hvala za izčrpne informacije. Sej pol na koncu vidiš, kot je tudi pri tebi, da je vsaka user posted image  zgodba zase. Jaz nisem na začetku niti enkrat samkrat bruhala, niti mi ni bilo slabo, tko da izgubila nisem na kilaži nič že od samega začetka. Čez 4 dni dopolnim 5 mesecev in vstopim v 6. mesec....ojej, kolk smo že daleč....gre kar prehitro user posted image ...in v tem času sem pridobila vsega skupaj 5 kg. Pa sem kar zadovoljna. Obseg mojega trebuščka si pa merim malo pod popkom, ker je tam največji in imam 91 cm.
Pa sej, pomembno je da se dobr počutmo in da smo čim več nasmejane in da že sedaj dajemo čim več ljubezni svojim težko pričakovanim user posted image .

Sem vas hotla vprašat, a je katera pri sebi opazila (vsaj zdi se mi tako), da ima bolj kosmat trebušček kot pred user posted image ? Jaz sem to pri sebi opazila in do sedaj mi je to potrdila le ena user posted image , nisem pa to še nikjer zasledila, da bi bilo zapisano ali rečeno. Je še katera to opazila pri sebi?

no, lepo se mejte čez vikend pa oglate se kaj.
lp

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
17.11.2007 11:50:11   
Nasy
Dinki, hvala, da si se spomnila! Ja, sem šla na izpit pa ne vem..sicer sem si vsaj dobila vprašanja in ugotovila, da se da naučit po zapiskih. Par stvari je sicer meni novih ampak..no,saj bomo videli, morda ne bo treba še 1x ali pač. Malo me heca spomin, se nisem par stvari mogla spomnit, vedla sem, kje in kako imam napisano, vse..
Kako ste drugače, vse super, kajne? No, jaz sem še kar. Malo volje mi je pobralo vse skupaj ampak še imam upanje. Sem pisala enemu dietetiku, je odpisal, da je še vedno šansa, da bo vse ok in da če pač pokaže ta salemenski cukr, moram pazit, ker vseeno nisem sladkorna bolnica in se ne morem držati pravil za sladkor.bolnike, ker je treba na otročka gledat. No, samo, da mi bo pomagal, sem bila tako vesela, da mi je sploh odgovoril. Zdaj pa samo upam na najboljše.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
17.11.2007 11:52:15   
Nasy
aja, tudi meni se zdi, da imam bolj kosmat trebuhuser posted image pa sem mislila, da se mi samo zdi

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
17.11.2007 11:57:34   
lucalu
Dinki jaz sem prebrala, da se močnejša poraščenost v user posted image  lahko pojavi posvod po telesu (hormoni pač), ampak baje ni panike, po porodu izgine.user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
17.11.2007 12:15:40   
Nasy
uh, zaradi poraščenosti se pa zdej res ne bom sekirala, itak je zima, pozimi pa se tud medotom kožuh zgosti, a neuser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
17.11.2007 12:29:55   
Dinki
uh, zaradi poraščenosti se pa zdej res ne bom sekirala, itak je zima, pozimi pa se tud medotom kožuh zgosti, a ne

user posted image user posted image user posted image

no fajn, da nisem edinauser posted image . Tudi ta moja prijateljica, ki mi je edina pritrdila to, je rekla, da se je po porodu zadeva normalizirala. Jaz to opazim le na trebuhu, na nogah se mi pa zdi, da mi rastejo full bolj počas kot prej, je pa res da hodim na depilacijo, torej se ne brijem.

Nasy, držimo pesti, da boš naredila izpit pa tudi glede tvoje sladkorne, ki upam, da je ne bo user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
17.11.2007 12:58:19   
Katy13
Tudi sama sem opazila, da imam pod popkom in nad popkom črto dlačic. Sem tudi jaz mislila, da sem edina oz. da pridejo dlačice sedaj bolj do izraza, ko se buši razteza. user posted image

Dinki - jaz imam 95 cm obseg trebuha tam, kjer je največji obseg, pri popku pa 89 cm. PDP imam en dan za tabo. Res hitro mineva čas, naslednjo soboto bom tudi jaz v 6. mesecu. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
17.11.2007 13:16:53   
Nasy
Dinki, hvala
user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
17.11.2007 14:35:00   
*medica*
pozdravljene punce..
ooo kar malo sem se oddahnila ko sem prebrala da mate tudi ve probleme sporaščenostjo...namreč jest sem mislila da mam samo jest ta problem...in to so se mi več pojavile nad popkom..pod mam bl mal..no tudi meni na nogah bolj počasi zj rasejo...no ko smo glih pri tem da mamo problemček s poraščenostjo...a je kera kej opazila pri sebi kak vonj čudn..npr.ko se mal prešvicaš(men je drgač zadnje čase ful vroče) in ti pač tamala oddaja čudnje vonjave..ne te kot maš npr. pri kakem vnetju ampak prav tisti vonj ko po švicu..user posted image user posted image user posted image jest se normaln skoz umivam pa pazim na higieno..ampak to me pa zj tok nervira..da mi je včas prav nerodno ko kam grem in ko majo ful zahajcano ko je tako hladno in jest pač prešvicam in tamala takoj pusti vonjuser posted image ...preh tega ni bilo nikoli ..zj pa ..obup...a ma kera podobne izkušnje...user posted image

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
17.11.2007 17:38:41   
Nasy
Ja, to sem tudi jaz opazila, da prej zašvicam, tud pod pazduho. Dol spodaj pa je tudi drugačen vonj ja, si kr večkrat menjam spodnjice, se umivam. Sam k grem lulat, pa se zavohamuser posted image ni kej, zdej nam hormončki mal delajo

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
17.11.2007 17:45:57   
Svet
Mamice, tud jz sem opazila svoj kosmati trebuh. Take nežne, skoraj nevidne dlačice ga prekrivajo in fuuuul jih je. Sem mela pa že v 1. nosečnosti tazga, tko da vem, da pol po porodu to izgine, ni panike.
Problem so tile naši obsegi (moj 89 cm), ki nam onemogočajo sklanjanje in britje tam spodaj:)
Kako je z vašimi obsegi trebuščkov???

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
17.11.2007 18:00:12   
*medica*
ja tud jest mam že mal veči buši ..no nism ga še zmerila ..ampak se pa ful že težko obrijem spodaj..mi pa moj user posted image pomaga pri dem delu..ja hormončki nam pa delajo s polno paro in nam delajo preglavice ampak za user posted image se splača mal potrpet..čeprav smo mal več kosmate pa zaudarjamouser posted image user posted image

(odgovor članu Svet)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
17.11.2007 19:54:27   
marita
men dlake na nogah zelooo počasi rastejo. Prej sem hodila redno na depilacijo, zdaj pa sploh ni potrebe.user posted image Po prvem porodu pa sem hitro spet ratala bolj poraščena. Ha, ha, ha. A se je kateri naredila že tista rjava črta po trebuhu, linea negra? Men se je v prvo nardila in je bla ful temna, sam potem po porodu izgine počasi. Zdaj pa jo že čakam, da se bo pojavila, pa zaenkrat ni še nič. Trebuh sem imela tud v prvo bolj poraščen, zdj pa tud še ni. Kolk so hecni teli hormoni.
Aja, pa skoraj vsak tretji dan se zbudim z mokrim flekom na pižami okoli bradavice, mi že ven teče tista tekočina. Tud hecno, ni kaj.

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
17.11.2007 19:57:55   
marita
Aja, pa še za v prvo noseče: kdaj pričnete z mateinsko šolo? Ponavadi v 6. mesecu, se mi zdi. No jaz sem glih na pregledu vprašala, kako je sedaj v drugo, pa se mi je sestra nasmejala, da zdej na rebim več materinske šole obiskovat, saj že vse znam. Ha, ha, ha. Jaz sem hotla bit pa pridna, pa da ne bi slučajno kaj zamudila. Pa za očke v drugo tud ni problema, k drgač morjo imet pri porodu potrdilo, da so obiskovali predavanja.

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
18.11.2007 8:07:06   
lucalu
Dobro jutro punce!
Pa je prišel snegec... Kako ste kaj na to zasneženo jutro? Tukaj je vse pod kontrolo! user posted image
marita meni je moja G rekla, da v 7 mesecu (če se ne motim), imam pa v sredo kontrolo, pa jo bom vprašala. Saj sploh ne morem verjeti kako hitro gre vse skupaj... Se mi zdi, da sem prvih 13t čakala celo večnost (na NS), od takrat pa je kar švignilo mimo mene... zdaj sem že v 25t... res kar ne verjamem! user posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
18.11.2007 9:37:49   
san
dobro jutro, no zdej je će dober dan.

nasy mene tudi pozabljivost daje. se spomnim, ko se bila noseča s sinom, sem diplomo pisala, pa sem devet mesecev samo brala in brala, pa si nikakor nisem mogla nič zapomnit, hvala bogu me je po porodu minilo in se je spomin vrnil in sem potem ekspresno vse dokončala.
zdej pa spet, kar iz glave mi uide, je prav strašljivo na trenutke.

praščenost... ja moj trebuh je tudi bolj kosmat, ampak dlake na nogi mam pa tud. no, ampak to zato, ker sem lena in se mi ne da pobrit. mi pa že na splošno zelo počasi rastejo, tako, da se mi niti ni potrebno več kot 1 krat mesečno brit. vonja pa nimam posebnega, al pa se sama ne voham, ker mi nos nagajauser posted image

v materinsko jaz tudi ne bom šla, sem pa hodila pri hčeri tam okrog sedmega - osmega meseca šele. sem bila ful pozna. zdej sem pa tud mislila, ker je že 9 let od takrat, pa mi časovno ne znese. upam, da ne bojo partnerju težil, ker on tudi že vse obvlada sej je bil že 2 krat zraven.

nasy jutri držimo pesti, da bo test za sladkor tokrat okuser posted image

lepo se imejte in toplo se oblecite, ker zunaj je prav brrrr... mrzlo

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
18.11.2007 9:40:34   
san
no, sej sem vedla, da sem gotovo pozabila nekajuser posted image

hvala vsem za predloge za ime, sej enega bomo gotovo izbrali, ampak verjetno tudi tokrat šele čisto na koncu.

in katy hvala za info o kilah, zdej sem kar malo pomirjena ker sem se prejšni mesec 3 kile zredila, pa je zgleda to res čist normalnouser posted image (se mal tolažimuser posted image )

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
18.11.2007 9:43:19   
eva78
Lepo sneženo dobro jutro!Pa smo ga končno dočakali - sneg! Jaz sem "zimšek" in mi je taka idila prav všeč. Sploh danes, ko lahko gledam sneg samo skozi okno.

Aja, kako se računajo meseci v user posted image ? Sprašujejo me, v katerem mesecu sem, pa tega nikoli prav nevem. Npr.24.teden = kateri mesec? hvala

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
18.11.2007 10:08:16   
meryy
sneg pada juhuhu full je lepo

kako je lepo tole zasneženo jutro! pri oknu se ustaviš si buši pobožaš in si misliš kako je tuki pri nas lepo toplo haha. ..
poraščene, kosmate..? haha jaz tudi samo jaz sem tudi lena ni pa neke grozno hitre rasti dlak samo lena sem z britjem.
eno glupo vprašanje mama! pa da se ne bo katera smejala!:) a se katera boji da bi se ponoči na trebuh ulegla? mene je tega grozno strah. zbujam se čist trda vse me boli verjetno me psiha tud ponoč daje uf! kaj pa ve?

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
18.11.2007 10:30:46   
san
Aja, kako se računajo meseci v ? Sprašujejo me, v katerem mesecu sem, pa tega nikoli prav nevem. Npr.24.teden = kateri mesec? hvala

men to tud še zmeri ni še čist jasno, pa sem že tretjič nosečauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: meryy

a se katera boji da bi se ponoči na trebuh ulegla? mene je tega grozno strah. zbujam se čist trda vse me boli verjetno me psiha tud ponoč daje uf! kaj pa ve?

joj na srečo ne, ker mam miljon strahov, ampak na to pa še nisem pomislila. v bistvu me moti ležat zdej na trbuhu, ker je tako velik že. bolj me panika grabi, ker skoz na hrbtu ležim. se zalotim, ko se zbudim. ne vem, res mi tako ful paše spat, pa malo vzdignjeno vzglavje. ampak ste pisale da to ni ok in zdej me skoz žre to. pa vem, da je pušenjak napisla, da če nam paše, da je ok, ampak men skoz v podzavest hodi, da je zmanjšan dotok kisika oz. krvi plodu v tem stanju.

(odgovor članu meryy)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
18.11.2007 10:50:53   
lucalu
eva78 midve z G sva izračunale datum spočetja, tako, da od tam računam mesece... Drugače pa mislim, da 24 tednov v 6. mesecu.
san jaz včasih berem porodne zgodbe na foumu in je ena napisala, da se ji je natrgala posteljica (ali nekaj takega) od spanja na hrbtu... bom probala najti to zgodbo... no, od takrat naprej je mene tudi full strah.

< Sporočilo je popravil lucalu -- 18.11.2007 10:59:29 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
18.11.2007 11:21:57   
Katy13
Pozdravljene.
Tudi pri nas na Koroškem sneži, in sicer že tretjič letos. Spašujete kako veste v katerem mesecu smo. Tu je en link in si poglejte:

http://theparentsite.com/pregnancy/trimesters.asp

Glede ležanja na hrbtu pa po moje še za nas ni panike in je to mišljeno za proti koncu nosečnosti. Pa če bi bila takšna panika, bi nas po moje G opozorili na touser posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
18.11.2007 11:54:20   
*medica*
dobro jutro ...
snegec..tudi pri nas po malem pada..no sem ga kr vesela..čeprav imam raje poletje i tople dni ampak zima in sneg imata tudi svoje čare..
hmm spanje ...no jest sem včasih ful spala na trebuhu ker je to moj naj položaj za spanje..no odkar sem noseča ne spim tudi se nikoli ne zbudim na bušiju..verjetno mam v psihi da ne se obračam ne vemuser posted image user posted image user posted image drgač pa se vedno zbudim na hrbtu čeprav zaspim na boku enem ali drugem...ja tudi jest mislim da je spanje na hrbru bolj proti  koncu nepriporočeno kot pa zdej ko še ni take teže..ne vem nouser posted image
punce uživajte doma na toplem ...user posted image

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......