|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
14.11.2007 15:22:08   
soncek.djukelica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mogoče pa kaj proizvajajo user posted image , upam.

po vsej verjetnosti niso dovolj veliki, ne pa da jih nimaš dovolj! jaz sem jih imela le 4!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
14.11.2007 15:25:27   
arneja
MLBK, kdaj ti je napisal Reš na recept, da gresta po Prometrium? A šele po punkciji ali že prej?

In kaj je fora, da moramo v Italijo hoditi? Se ga tu ne dobi ali je toliko dražji??

No, bejbe, zdaj vas grem pa brati, pa še kasneje kaj napišem.

Kajsica in Sayuri sta pa že ponosni lastnici pikic, kaj user posted image ?

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
14.11.2007 15:36:16   
arneja
Potem pa ni panike, če so Opcine le par minut naprej, se bova pa tja zapeljala, če bo zaprto. Bom pa jutri tvegala in Reškotu kar omenila, če mi ga lahko že predpiše. Sicer me je enkrat malo nakregal, da manj ko vemo, bolje je user posted image .

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
14.11.2007 16:06:15   
sayuri
Šele zdaj sva prišla domov, pa mam sam toliko časa, da vam povem, da se je od 9 celic oplodilo 7.user posted image   Dva user posted image user posted image  mi je Reš vstavil , za ostale še ne vemo - bom dobila po pošti, če bo kak zamrznjenček.

Šibam po Filipa..... več o pripetljajih danes pa jutri zjutraj user posted image . Tudi prebrala bom vse za nazaj....zdaj sem res leteča user posted image

Hvala vsem za pestke user posted image

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
14.11.2007 16:07:26   
Amelia
Sayuri kje si, me te že nestrpno pričakujemo in čakamo na vesele novičkeuser posted image !!!

Goldy drži se user posted image , saj veš kaj pravijo, "enkrat ni nobenkrat", naj ti čas do 2. postopka čim prej mine, potem pa v nove boje, nimamo kaj, takšna je naša usoda...

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
14.11.2007 16:08:55   
Amelia
No, temu se pa reče telepatija, jaz ti pišem sporočilce, vmes se pa ti že oglasiš:)) čestitke Sayuri!!!

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
   [Brisano sporočilo]
14.11.2007 16:11:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arneja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2307
14.11.2007 16:39:35   
Goldy
sonček75 - hvala, takoj jutri pokličem! Pa lahko tako hitro začneš z drugi postopkom? A si potem dobila že tudi drugo evidenčno številko in pa kateri mesec lahko pokličeš po 1. dnevu M? A zdaj boš šla 3. 12. že kar k sestri Blanki?

Se opravičujem, ker toliko sprašujem, samo vsak ima druge informacije, jaz pa bi rada bila čimprej na vrsti.

Utrogestan lahko zadaj neham jemat, ne? Saj je itak brezveze, če je že konec.

Hvala vam vsem za spodbudne besede. Danes j e malo hudo, jutri pa bo že nov dan in bo že bolje!

Vsem lep pozdrav!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
14.11.2007 17:10:55   
sonček75
goldy
jaz sem sedaj imela prenos zmrznjenčka (dobila sem 2x po 1 amp. gonala in stop injekcijo) Ko sem poklicala na to št.je tudi mene vprašala po evid.št.,pa sem ji povedala da sem imela v maju 1 IVF,sedaj pa sem dobila M po prenosu zmrznjenčka.Sedaj pa bi se rada zapisala za 2 IVF in ne vem kam naj pokličem? Potem je rekla:Vas bom pa kar jaz zapisala in pridite 3.12. k sestri Blanki z novo napotnico,ki vam jo napiše gin.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
14.11.2007 17:25:29   
m.rudovic
Lep pozdrav punce,mene tako špika v jajčnikih a je to normalno

MARTINŠČICA sem zasledila da si ti napisala eni kako si delala po ET,ali lahko še meni pošlješ zs

LEPO PROSIM

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
14.11.2007 17:35:28   
gold fish
soncek75 - prosim, povej mi, če je 3.12 pri tebi 22 dan po M?
Jaz sem imela prejšnji mesec spontani postopek - tudi zamrznjenčka, pa sem potem klicala na GK in povedala, da sem dobila M, pa mi je sestra rekla, da je dobro, če mine še par mesecev..... in da naj vsaj še eno M počakam.... dobila sem št. in moram takrat poklicati... 
Se mi zdi, da kar vsaki drugače rečejo.... odvisno koga kličeš ....

Lp, 

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
14.11.2007 17:36:24   
sayuri
Vseeno se je zdajle našlo nekaj časa za bolj izčrpno poročilo user posted image .

NAjprej - sneg nama je malo zagodel - ne nama, ampak drugim voznikom na cesti in smo en del poti vozili po user posted image . Seveda sva potem zamujala user posted image  No, v Postojni sva bila ob 9:10 in se namestiva v prazno čakalnico. Malo poslušam in iz ordinacije slišim ženske in moške glasove, tako da nism hotla trkat. Bila sva preprčana, da je še en par not. V tistem pa že zvoni moj mobi user posted image . Sem bla 100%, da je Reš. In je bil res user posted image . Seveda je moral malce svoje glasilke zbrusit user posted image . No ja...po hitrem postopku sem se slekla in nagaritla tam po sobi, vmes se je še ena ženska sprehajala user posted image , ampak smo že vsega vajeni. user posted image . Potem pride Čedo in pove lepo statistiko, da imava krasnih 7 zarodkov, da bo ostale čez 2 dni zamrznil in poslal pošto... V tem prileti Reš in akcija user posted image . Me vpraša, kolk jih bomo ustavili, moj pa že zavpije, da DVA. user posted image Tud oglasit se nisem mogla, tko je bil hiter user posted image  Se je bal, da ne bom za tri rekla user posted image . No, jst sem bla pol kar tiho, Reš je še komentiral, da sta dva odlična izbira. Tko da...en dva tri in sta bila pri meni. user posted image  Jst sem bla tko vesela, da bi Reškota kar objela. user posted image Sam nism upala, ker me je že po telefonu zmerjal. user posted image  
Potem sva šla z možem še do Fernetičev in v Lj po opravkih (Miklavž bo kmalu) in današnji dan sva krasno sklenila. user posted image user posted image  Test imam 28.11. in močno verjamem, da bova tokrat imela srečo. user posted image

kajsica moja draga, na mizi sem mislila nate in ti čestitam za dober ET user posted image user posted image  Midve bova skupaj trepetali in ugledali plusek. Potem se pa še zmeniva, da skupaj rodiva, pa bo user posted image
Goldy, žal mi je, da ni uspelo user posted image . Me je tvoja novička zdajle kar potrla user posted image . Izjoči se in ne pozabi, da si naša in da smo tukaj s teboj user posted image .
Sulfinija, super user posted image  Dobro zapiči stopko danes. user posted image Evo, en dva tri bo punkcija.
arneja,men je Reš predpisal Prometrium in Aspirin100 od punkcije naprej.
JAdrnica in bilka, krasno število jajčk user posted image user posted image user posted image  Dobri user posted image  sta. Zgleda, da je pri rešu tista magična meja 10 jajčk, ko se odloči za ET na 5 dan. Pri meni (9jajčk) se nikakor ni mogel odločit.user posted image  Potem je pa rekel 3 dan. Uf, obe sta imeli kar težave pri punkciji. Lepo še počivajta user posted image  . Sem imela res srečo, ker me ni nč bolelo.user posted image
konina ti si tudi brzinska user posted image  Pridna. user posted image  Sobota bo kmalu tukaj. user posted image
Amelia saj ti bo reš vse lepo razložil, kako boš mešala Menopur. Nč bat.user posted image  
šemalo,te še šika? Jst mislim, da je to dober znakec user posted image
maja24 kako si pa ti? Se je izcedek kaj umiril?
Goya iiiiiiii, ti že lahko gledaš svoja dva user posted image user posted image  na UZju user posted image . boste kaj vprašali za spol?
Anonimna saj se bo našel kakšen foliklček. Držim pesti user posted image
Abra uf, čist možno da se je pri tebi takoj začelo dogajat. user posted image
Crnitulipan, jutri je četrtek user posted image user posted image user posted image
Ne vem, če sem vse zajela, se oproščam, če sem katero izpustila user posted image

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
14.11.2007 17:37:26   
Goldy
Oh, še enkrat hvala sonček75. Imaš malo drugačno situacijo kot jaz, a vseeno. Bom vprašala. Saj ni druga, bodo že povedali.

(odgovor članu m.rudovic)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
14.11.2007 17:39:02   
taraji
Goldy
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi je resnično žal, da se tokrat ni izšlo.
Danes pada dež, jutri bo posijalo sonce - za vse nas - za nekatere prej, za nekatere malo kasneje ampak vsem nam bo enkrat uspelo zmagati.

La vita e bella

(odgovor članu m.rudovic)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
14.11.2007 17:40:49   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: arneja

MLBK, kdaj ti je napisal Reš na recept, da gresta po Prometrium? A šele po punkciji ali že prej?

In kaj je fora, da moramo v Italijo hoditi? Se ga tu ne dobi ali je toliko dražji??

Prometrium se dobi brez recepta - zanj ti Reš reče na punkciji.
Seveda ga lahko greš iskati že prej.
Pri nas se ga pa zaenkrat še ne dobi

La vita e bella

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
14.11.2007 17:41:08   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: M.L.B.K.

Goldy
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi je resnično žal, da se tokrat ni izšlo.
Danes pada dež, jutri bo posijalo sonce - za vse nas - za nekatere prej, za nekatere malo kasneje ampak vsem nam bo enkrat uspelo zmagati.

Tole si pa ful lepo napisala in se še kako strinjam s tem. Pogumno, punce!!! user posted image

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
14.11.2007 17:44:57   
sonček75
gold fish
jaz sem povedala vse po pravici ,vprašala me je koliko sem stara(32),in mi dala ta datum.
Nič ni rekla da bi morala kaj počakati.
Šele sedaj sem izračunala da je to res 22 dan poM,in se zna zgoditi da bom takrat dobila že prvo pikico

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
14.11.2007 17:47:13   
taraji
Kajsica in Sayuri

Veliko, veliko sreče - najs e tokrat vse špikanje in vse nevšečnosti končajo z lepim rezultatom.

Močno stiskam pesti za vajuuser posted image user posted image user posted image user posted image

La vita e bella

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
14.11.2007 17:53:04   
kajsica
Sayuri, ja hvala enako, tudi jaz sem mislila nate in da bo vse ok. Ja se kar strinjam s teboj, da se dogovoriva kdaj in kako.

No je potrebno to trepetanje prej skoz dati. Upam da bo!!!!

Imam pa eno bvprašanje, ali ste si te hormonske tablete (ki si jih dajete vaginalno) dale tudi na dan ET. Jaz sem bila toliko zmedena in sedaj sploh ne vem ali si naj jih dam kar danes ali šele jutri in je danes prekinitev.

Hvala!!

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
14.11.2007 18:10:17   
sonček500
user posted image
Punce, v petek imam prvi uz na gk (kratki postopek), a mi lahko katera pove seveda, če bo vse vredu ,za koliko dni je stopka , punkcija in ET.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
14.11.2007 18:15:58   
Sulfinija
Ja,jaz sem v kratkem postopku na GK,stopko dobim pa danes zvečer.Sem se pikala z gonalom 9x in 4x cetrorite danes pa pade stopka,odvinso je tudi kolk reagiraš in kako se telo odzove.Jaz sem 2x imela dolgi postopek in se imela punkcijo vdno na 16. ali 17.dan,v kratkem,ki ga mam tokrat pa bom mela punkcijo 13.dan.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu sonček500)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
14.11.2007 18:21:27   
sayuri
user posted image  AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Ponedeljek, 19.11.
Abra - UZ
pikovit - UZ

Torek, 20.11.
Sreda, 21.11.
Četrtek, 15.11.
Anonimnauser posted image  - TEST
konina - UZ

Petek, 16.11.
ANA_P - UZ
barbarela77 - UZ
Sulfinija - punkcija
sonček500 - UZ

Sobota, 17.11.
tassi1 - UZ
konina - punkcija

Nedelja, 18.11.
mavrica72 - TEST
jadrnica - ET
bilka - ET

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

tita13 greje user posted image user posted image   - TEST 14.11.
Anonimna user posted image  greje user posted image  TEST 15.11.
mavrica72 greje user posted image user posted image - TEST 18.11.
šemalo greje user posted image user posted image  - TEST 26.11
m.rudovic greje user posted image user posted image  - TEST 26.11
kajsica grejeuser posted image user posted image  - TEST 28.11.
sayuri greje user posted image user posted image  - TEST 28.11

user posted image KOSTANJ (PO)user posted image
user posted image cukica (LJ)user posted image
user posted image reni70 (PO)user posted image
user posted image pikica26 (PO)user posted image
user posted image GITA14 (LJ)user posted image
user posted image dajamaja (PO)user posted image
user posted image  spelka12 (PO) user posted image
user posted image Abra (PO)user posted image
user posted image M.L.B.K. (PO)user posted image
 user posted image sonček75 (LJ)user posted image
user posted image Goldy (LJ)user posted image

user posted image

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V OKTOBRU / NOVEMBRU user posted image
  • sayuri (31 let) (2.ICSI;PO, dr.Reš) 4.10. razgovor,23.10. Diphereline,31.10. začetek Puregon, 11.11. punkcija, ET 14.11.
  • Anonimna user posted image  (PO,dr.Reš) zamrznjenček ET 1.11.
  • PAMELA
  • Amelia (31let)(2.ICSI;PO,dr.Reš), 14.11. začetek Diphereline
  • Macka27 (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 16.10.
  • šemalo (1.IVF;Lj,dr.Drobnič) 8.10. začetek Suprefact, od 24.10. Menopur,ET 10.11.
  • gloria (2.IVF;LJ, dr. Bokal)
  • mami26 (2.IVF), razgovor 4.10., začetek Suprefact 29.10.
  • tassi1 (34let)(5.IVF, MB) kratek postopek, 12.11.začetek Merional
  • Anonimna (Praga)
  • barbarela77 (30let),(1.IVF;MB,dr.Gavrič) 16.8 razgovor, začetek oktobra femodeni,26.10 začetek Diphereline, 9.11. Gonal
  • Sulfinija (29let),(3.IVF;LJ, dr. Zorn), kratki postopek, 5.11. začetek GonalF,16.11. punkcija
  • mlinčka (1IVF;LJ, dr.Drobnič), pokliče 1.dan nov.M
  • konina (30let)(2.IVF;LJ) začetek Suprefact 22.10., 5.11. začetek GonalF, 17.11. punkcija
  • pikovit (IVF,ICSI?;PO,dr.Reš)
  • sonček500 (1IVF;LJ, dr. Tomaževič), začetek 18.10.
  • citrončica (33let),(3.IVF;LJ, dr.Drobnič) 24.9. razgovor, 15.10. začetek Suprefact, 5.11. začetek GonalF, UZ 14.11.
  • kajsica (35let),(1.IVF;LJ, dr. Tomaževič) 19.10. pregled, kratek postopek, GonalF,9.11. punkcija, ET 14.11.
  • DaisyE (3.ICSI) začetek konec novembra
  • maja24 (ICSI;PO, dr.Reš) ET 23.10.
  • m.rudovic (1.ICSI; PO,dr.Reš) 18.10. začetek Diphereline, nato Menopur, 9.11. punkcija, ET 12.11.
  • jadrnica (29let),(1.ICSI;PO,dr.Reš) 29.10. začetek Dipheeline, nato Menopur, 13.11. punkcija, ET 18.11.
  • mavrica72 (IVF;PO, dr. Merlo,dr.Reš) Diphereline, Menopur, punkcija 1.11. , ET 4.11.
  • Linda25 (IVF) začetek špikanja 20.11., GonalF
  • babylove (IVF;Francija)
  • Ana_P (1.IVF/ICSI?; MB, ?) 26.10. začetek Diphereline,9.11. začetek GonalF, 21.11. predvidena punkcija
  • arneja (34let)(1.ICSI,PO,dr.Reš) 15.11.začetek Diphereline
  • Abra (36let),(2.ICSI;PO, dr. Reš) takoj v nove boje
  • sonček33 (IVF;LJ,?) Pokliče prvi dan nov. M
  • bilka (36let),(2.IVF/ICSI?,LJ,?) dolgi postopek, Suprefact in GonalF, 13.11. punkcija,ET 18.11.
  • tita13 (3.ICSI;PO,dr.Reš), ET 31.10
  • sonček75 (32let),(2IVF;LJ;?) 3.12. ponovno v boj

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V DECEMBRU / JANUARJU / FEBRUARJUuser posted image

• dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor
  • blanč (34let),decembra v nove boje
  • andreja07 (PO,dr.Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • Kostanj (PO,dr.Reš) januarja začetek
  • kikaa (32let)(2.IVF,LJ) - začetek jan/feb
  • cukica (24let)(LJ,dr.Ribič) 15.1. razgovor
  • reni70 (4.ICSI;PO,dr.Reš) januarja v nov boj
  • cati (MB) zamrznjenčki
  • Pija76 (LJ) zamrznjenčki v decembru ali januarju
  • spelka12(26 let) (PO,dr.Reš) ponovno v boj januarja
  • pika74(LJ) zamrznjenčki
  • gold fish (33let)(LJ) ponovno v boj
  • M.L.B.K. (35let)(PO) januarja v nove boje
  • mandarinca (32let) v nove boje - zamrznjenčki

• user posted image
    pikovit, sulfinija, koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image , citrončica, Staša1user posted image gloria, konina, sayuri, tosjauser posted image ,mlinčka, perlicauser posted image , GITA14, Shuka, user posted image Bety upa, mozart, _rebeca_, anadejka, Amelia, pika 74, MIŠEK13, ele, Sisy, poopsie, upajoča, zvezdica26, andreja07, lejla007, user posted image dolenjka, mihi78. *ajetam*, user posted image micka zaloska, gold fish, M.L.B.K,mandarinca

user posted image
    user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image
  • GOYA (30let),(PO) user posted image user posted image ,  DARMAR (PO) user posted imageZALAZOYA (PO) user posted image ,  SKYE (MB) user posted image user posted image  ,  CRNITULIPAN (40let),(PO)user posted image , BETY UPA, žani4 (LJ),

user posted image user posted image NOVE NOSEČKEuser posted image user posted image

user posted image MARTINŠČICA (32let),(LJ) user posted image user posted image
    user posted image _rebeca_ (28let),(PO) pregled  22.11.
    user posted image maja24 (PO) pregeld 20.11.

Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork.

Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

(odgovor članu sonček75)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2322
    14.11.2007 18:22:09   
    kikaa
    Pija76 - ne se še ti sekirat, sej ni tako, ...recimo...
    Ampak nekje v globini meni to ne da miru.
    Saj je vse tako kot mora biti... upajmo!
    Moramo razmišljati pozitivno!!!

Kajsica - tudi na dan ET, vendar po ET in ne pred 

Sayuri - user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bilka)
    Neposredna povezava do sporočila: 2323
    14.11.2007 18:22:44   
    sayuri
    tita13, si ponovila test?
    KAko pa kaže Anonimni user posted image  ?

(odgovor članu sayuri)
    Neposredna povezava do sporočila: 2324
    14.11.2007 18:30:33   
    Sulfinija
    Punce vse ki ste pri Rešu.Do kdaj se jemljete aspirin 100,kje se ga dobi in kdaj se začne jemati in kdaj se neha?

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu soncek.djukelica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2325
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
    Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
    Ovulacija in oploditev
    Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Poljubljanje otroka na usta.
    пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.