dskubin
|
Ma kaj pa vem, jaz sem delala v manjšem vrtcu in je bila skupina od 1-3. So res velike razlike, ampak mislim, da je tle slabše za tavečje, ker se morajo pač prilagajat mlajšim (avtomatsko ne greš na večja igrala al pa na sprehod ipd. ostalo se pač dela po programu in tle so mlajši v plusu, ker to samo vpijajo, kot spužve. Najprej samo opazujejo in pol kr naenkrat prinesejo domov vse živo, si vse zapomnijo, sam ne znajo še povedat al pa narest. Pa navadno (no, vsaj večina) otrok postane hitreje samostojna, zna bolj poskrbet zase, kot pa, če so doma. Naučijo se določenega reda, starši smo pri veliko stvareh preveč popustljivi in delamo namesto naših otrok stvari, ki jih sami že zmorejo, pa se nam niti ne sanja. V tem vidim največje pluse vrtca, za minus pa bi dala bolezni. Jaz se ne spomnim, da bi imeli v jaslih veliko teh nalezljivih otroških (samo škrlatinka, se mi zdi), ampak so pa celo leto šmrcavi, to pa ja. Ampak to moraš vzet v zakup, če taš tko majhnega v vrtec, če ti to ni sprejemljivo, je boljš, da je malo dalj doma ali v privat varstvu. Jaz imam Draža še vedno doma, vem, da bi mi bilo veliko lažje, če bi bil v vrtcu, ampak Ditki pa še ni pritekel niti smrkeljček iz noska, to mi pa tudi veliko pomeni. Tko da bomo doma, kolikor dolgo se bo dalo, verjetno bo Draž šel v vrtec septembra, Diti pa mogoče še ne, bomo vidli, kako in koko dolgo bo nona (tašča, ki pa je tudi delala v vrtcu) pripravljena imet doma 2 babnici letnika 2007. Ona bi, zdej tko pravi, imela zraven tudi Draža, ampak ji ne privoščim tolk težav, pa še doma bi mogli bit, ker s 3 si ne predstavljam it nekam daleč (tko majhnimi mislim). Razen, če bi se dogovorili, da mi prej vse skuhamo in to, ona pa res samo mirka otroke. Vse je še stvar dogovora. Ja IMAM SREČO, da so lahko doma. Ko pa bodo šli v vrtec, bom verjela, da jih čuva najboljša vzgojiteljica, kar je možno, oz. se bom skušala prepričat v to.)So pa vedno tanajtamlajši še bolj pogledani, ker so pač najbolj nemočni in so navadno ljubljenčki vseh. Ampak mislim, da imajo v večjih vrtcih več skupin in so potem letniki skupaj, valda, da so razlike od jan. pa do dec. Ampak v jaslih itak celo leto not kapajo in pol hmal ne bo več tamlajša, glede na to, da smo marčki, bomo na koncu med tastarejšimi.
|