Encijan
|
Punce, malo vas moram pozdravit, sem pa čist aut, sem mislila, da bom dons prišla na čisto ker sem včeraj prebrala celih 10 strani, pa ste jih danes spet 10 naklofale, tako da mission impossible zame. Sem malo po diagonali počekirala zadnje strani in opazila, da pišete, kaj vaši pikci jejo (Anja, super ideja), zato bom najbrž vseeno vse poskušala prebrat, pa da je Žabika nekaj pošiljala in da ima Hana svojo znamko, sem tudi videla, nisem pa uspela ugotoviti, kaj je bilo v pismih (bom mogoče jutri uspela prebrat). Za znamko sem šla gledat, pa se mi zdi precej drago, pa še kreditno kartico moraš imeti, tako da zgleda za nas ne bo možno, se mi zdi pa ful posrečeno. Me pa ful zanima, kako je to izpadlo. Špela je ful živahna in že kar hitro kobaca in se vzpenja, kjer je le mogoče, postavi se na kolena in eno nogo potem steguje, stopi pa še ne, ni pa še stabilna, zato sem ji skoz za petami. Boga revčka, upam da ne bo kake preganjavice imela kasneje... Mi je parkrat padla pri kotaljenju in sedenju in malo z glavo butnila ob tla, zato me malo skrbi in probam to spravit res na minimum. Usede se pa tako, da ima eno nogo pokrčeno in je ne stegne, če jo jaz posadim s stegnjenima nogama, pa tudi sedi, samo je tako kot se sama usede bolj stabilna. Pa ful se igra z igračami, jih premetava, imamo en na pol polomljen avto, ki ropota, ko suče volan in ga je pogruntala in ful uživa to delat. Meni se je na začetku ful luštno zdelo, samo upam, da ne bo tega delala po cele ure, zaenkrat jo drži le po par minut... Ker moram spat, da se Špela prej ne zbudi (se ful zbuja ponoči, enkrat že pred polnočjo, samo potem ponavadi malo poziza in hitro zaspi nazaj), le še to, da se še vedno bolj počasi redi in ker po 1 mesecu še nimamo izvidov glede alergij (doklicat jih pa v MB nikakor ne morem), ji ne upam ne vem kaj novega uvajati, pa sem se odločila, da ji bom morala, vsaj kaj bolj kaloričnega. Če imate kako idejo, prosim. Kaj od maščob jim ve dajete (olje, sladka, kisla smetana, a to že vse prakticirate?). Prejšnji teden sem ji dala meska (piščančka), pa je potem bruhala, zdaj bom pa spet probala... A mi lahko ena napiše, katera polenta je brez glutena, jaz mam doma tako, kjer piše, da lahko vsebuje G, pa drugačne nisem našla. Saj vem, da ste vse to že predebatirale, bom zelo vesela, če mi samo ena napiše... Saj drugač vas pa čez par dni ujamem. Mogoče! Aja, pa še naš jedilnik danes: Z: sveže naribano jabolko K: kuhano jabolko z rižem (riž in krompir ima ful rada) V:riževa kašica od Alete, pa kar nekaj dojenja je bilo še danes, predvsem za uspavanje. Naša pa količinsko poje med 150 in 250ml, največkrat okolii 190 za kosilo, za ostale obroke pa manj (50 do 100 ml). Zdaj pa res šibam, če ne bo prej jutri! Lajko noč! Encijan
|