jooly
|
zdaj ko jih več ne povijajo na širok.... Tantra... a jih ni treba več na širok povijat??!! Res da nisem bla v MŠ, ampak kokr jst vem, je priporočljivo vsaj dokler nima slikanja kolkov Seznani me prosim, če ne niti ne bom prala povijalnih in tetra plenic !!! Jetrca... največje zbirališče "odpadnih" snovi v telesu... Tko in tko ne jem mesa, ampak če bi ga, jetrc sigurno ne bi . Pa ne samo v nosečnosti. In ja, isto velja za pašteto in hrenovke. Potepinka... evo samo za tebe Predavanje o EA... kot sem obljubila, poročam še o včerajšnjem predavanju v Postojni. V bistvu me ni nič posebej presenetlo, več al manj sem o vsem že seznanjena. Traja eno urco, predava anesteziolog, ki je popolnoma skuliran tip in ga je prov užitek poslušat. Pove pač, da je EA trenutno edina in najbolj učinkovita metoda lajšanja bolečin. Zanjo se porodnica odloči na podlagi bolečin, ki jih ovrednosti od 1-10. Maternični vrat more bit odprt vsaj 3 cm. Vedno tempirajo dozo do te meje, da porodnica še zmeraj čuti popadek, vendar ne v taki meri, da bi bila bolečina nevzdržna. Anastetik prime po cca 20-ih minutah, če je pač brez veze - da je porod praktično že pri koncu, ti EA pač ne dajo. Vakuumskih porodov je zelo malo, saj se porodničarji raje poslužujejo metode, da porodnici s pritiskom na zgornji del trebuha pomagajo pri iztisu ploda v zadnji fazi poroda. Padala so tudi precej nemogoča vprašanja o hromosti, kolk boli ko te špiknejo z iglo ipd... ne vem no, ne predstavljam si, kako bo rodila ena, ki se že zdej boji igle... Dobila sem pač en papir, ki ga bom imela sabo v materinski, da ne bo kakšne nepotrebne panike v primeru, da bom želela EA. Na splošno je tko - EA je učinkovita in pride v poštev v primeru, kot sem ga imela jaz pri prvem porodu. Imela sem močne popadke na 1 minuto, odprta sem bila pa 3 cm Kaj torej nardit drugega, kot da omilit bolečino ob popadkih?! Če se bom tokrat odpirala normalno skupaj s popadki, za EA pač ne bom niti rekla. Na tipkanje...