teta beta
|
Čestitke Katarini in Beniju!!!! Čim več nasmejanih dni in novih doživetij! Zdaj imam končno spet doma internet in lahko rečem samo hvalabogu, ker moram jutri speč torto, recept pa sem si zadnjič pozabila sprintat ali prepisat. no, zdaj upam, da bo šlo. Pety, za praznovanje - odvisno, kakšno varianto imaš v mislih. Če je to bolj celodnevna zadeva, ki naj bi vključevala kosilo, potem mi trenutno nič kaj takega ne pade na pamet. Če pa je popoldanska, pa je en na izi predlog za prigrizke tole: vzameš toast, ga zložiš v pekač (oz. pekače), enoslojno, namažeš s pelati, daš gor rezino šunke, sira, suhe salame, kaakšen konec paprike... po želji. Ko pridejo gostje, daš pekač za kakih 10 minut v pečico, da se sir stopi in postrežeš. Druga varianta so obloženi francoski kruhki, s katerimi je pa bistveno več dela. Tretja možnost je narezek. In pa seveda žar, čeprav osebno imam letos že poln k... žara. Zraven nakupiš še nekaj slanega peciva, arašidi, čips... in sokove ter pivo. Plus torta, pa so vsi siti in zadovoljni. Ninočka, jaz tudi navadno Daši doma še dam kosilo ali vsaj juhico. To ima itak ful rada in če je, jo vedno poje. Ampak to okrog dveh, recimo. Problem pa je, ker moj dela do treh in pride domov nekje ob 15.30-16. In če bi radi skupaj jedli, dam Daši vmes kakšno milhšnitko, kekse, sadje. Imamo še malo zmešan urnik zdajle, se mramo še privadit. Se mi pa ne zdi nič narobe z dvema kosiloma, itak navadno poje samo juhico, poleg tega tudi ne veš ravno, koliko v bistvu v vrtcu poje. Če hoče jest, ji dam, silim je pa ne. Nika, zdaj sem se tudi jaz spomnila, da sem ti že pred časom hotel rečt, da ena punca, ki jo poznam, še zdaj zvečer hoče pit samo prilagojeno mleko, drugega ne, pa je stara 3 leta. To očitno torej sploh ni tako nenavadno, kot se je meni takrat zdelo. Daša se ima v vrtcu fajn, sem zelo zadovoljna, ona pa tudi. Zjutraj sem opazila, da so ji postali čeveljčki pretesni in sva šli v nabavo. Nad Deichmannom v CE sem ful razočarana, zelo slaba izbira v primerjavi s Slov. Bistrico, potem pa sem ji kupila ene v Turbo schuchu, luštni, celi usnjeni za 15 evrov. niti se mi ni dalo naprej hodit npr. v Mass, ki je v drugem centru, ša najmanj pa v Cicibana, ki je v centru mesta. Je pa Daša tam načšla škornje Mojster Miha, se usedla na tla, se sezula in obula škornje. Sem jo vprašala, če ji niso malo preveliki (št. 30), pa je odkimala "A-a". Malo je racala z njimi, ampak je bilo tudi njej jasno, da to pa ne bo šlo. Pa še eni čevlji so bili tam od MM in je vse premetala, potem sva šli vprašat, če imajo slučajno kakšno prazno škatlo, pa je žal ni bilo. Sem pa opazila, da so te trgovine že polne zimskih škorenjčkov, tako tistih za po suhem kot tistih za v sneg. A ketra že kaj razmišlja, da bo nabavila ali je mogoče že? Meni se zdi še malo hitro . No, na koncu bom pa pol brez ostala. Lep vikend vsem!