Nika v službi
|
Natasaom, kdo si pa ti? A si mogoče sfalila forum ali pa si še kakšna stara "borka", ko jaz še nisem bila tako aktivna na septembrkah?! Skratka, identify yourself. Ninočka, 2ursae, ne, ne, tale Bizjak ni v Preddvoru ob jezeru, tisto je druga zadeva. Gostilna Pr'Bizjak je zelo sloveča, je pa to proti Sr. Beli, greš čez most, ne zaviješ desno proti Preddvoru, ampak gor v hrib in proti Srednji Beli. Je zelo blizu Vile Belle, če katera pozna. Vila Bella je tudi precej eminentna gostilna. Ampak za naše praznovanje je mogoče vendarle bolj primerno Zbilje, če že izbiram med tema dvema možnostima. Meni osebno se Zbilje sicer ne zdi nič posebno "nobel", Valla, ampak kot smo že s Pio ugotovili, okusi in merila so različna. Ninočka, mi mleka ne pijemo več, odkar Nika hodi v vrtec. Itak ga je že mesece pila samo zjutraj, zvečer pa res že dooolgo ne več (samo čaj). Pili pa smo Hipp3. Ko smo začeli z zgodnjim vstajanjem, ji nisem več dala mleka in ga sploh ni pogrešala. Ukinitev je bila tako povsem preprosta. Mleko je namreč običajno spila med 6. in 7. uro zjutraj, sedaj pa itak ob 7. uri vstane za vrtec in mleka pač ni. Saj najbrž je tudi zato dlje spala, ker jo je mleko nazaj uspavalo... Kakor koli že, zvečer (in ponoči, kar mi ni najbolj všeč) pijemo čaj. Spije ga pa kar cca. 4 dcl! 2dcl pred spanjem in cca. 2dcl ponoči. Zanimivo se mi zdi, da Evi pije -linote še po flaški zvečer. A ni za to že malce velik fant? No, če mu paše, zakaj pač ne.... Si uspela pripeljat avto domov? Drugače pa je šesta prestava krasna zadeva, ful nižja poraba, nižji vrtljaji, lepša vožnja, skratka same prednosti. Saj se hitro navadiš. Meni je bolj čudno, ko se usedem v cliota, ki jih ima samo pet, pa bi rada še kar kam prestavila.... Pety, ja, ta vikend je za izkoristit, ker bo baje zelo lep in precej topel. Hm, iskreno povedano, nimam ideje, ker običajno piknik pripravljamo pri tastu in tašči, pri čemer imava midva vedno "čez" zgolj pijačo in kruh ter torto. Če ti kaj pomaga, jaz sem za nas 14, 15 odraslih + 6 otrok nabavila 4 kg kruha (kar je bilo ful preveč, ker je mama - tašča - pripravila tudi pečen in pire krompir) in 12 plastenk po 1,5 l pijače, pa jo je precej ostalo (sploh ker ima tašča še domač sok in bezgov sirup). No, pa 1x Bailey's in 1x Jägermaistra. Če jaz organiziram piknik, je to ponavadi catering varianta. A to pa ne pride v poštev? Saj ni tako drago, če računaš svoj čas, nabavo surovin, pospravljanje, pripravljanje.... Sicer pa pri nas na piknikih pridejo v poštev čevapčiči, hrenovke, klobase, razna nabodala, pleskavice, puranje in piščančje meso, zelenjava (malancani, cvetača, bučke...), čebula, ajvar, hren, francoska solata, paprike, paradižnik, mi vedno popečemo na olivnem ali bučnem olju tudi samostanski sir iz Olimja (njami) kot prilogo, pa vedno je tudi juha za začetek... neka taka kombinacija kosila in žara.... KMA, še ena umetnica! Super torta. Bravo, res! Lepo praznovanje vam želim. In prav vesela sem, ker se sedaj pogosteje oglašaš. Pohvalno, res! Valla, obvestilo, zataknjeno za brisalec - halo?! Kje se ti je pa to zgodilo? Pred službo, doma? A je bila obakrat ista lokacija? Če je, potem bi rekla, da ne gre za naključje. Ajd, grem še malo surfat po nepremičninah.... Malo ogledujem.... Ah, predolgo za razlagat. Nočko!
|