Nenya
|
Dobro jutro, punce še spijo, zato mam čas par stvari napisat. Jaz se ćist strinjam, da je treba poslušat otroka. Sva tudi imela slabe izkušnje z medicinskim osebjem že pri mini, ko so ju poslali v pediatrično zaradi premajhne kilaže. Vzrok je bil v tem, da Nenya ni imela dovolj lastnega mleka in da mina ni dobro prenašala znamke umetnega mleka, ki sva jo takrat preizkusila...skratka nič posebnega. Tam so ji naredili krvne preiskave, med drugimi tudi jetrne encime, ki so bili povišani, kar je bila posledica ˝stradanja˝, lahko bi bilo pa tudi kaj z jetri narobe, lahko tudi zelo resno. Na žalost so to nespecifični markeji...skratka cel kup sekirancije za brezveze. Na koncu seveda niso ugotovili ničesar, le drugo mleko sva začela uporabljat in je bilo OK, v pediatrični pa mislim da smo bili 4 dni. Tako da sva rekla, da se takih stvari ne greva več. Brina definitivno ni predebela, meni se še vedno zdi suhcena, edini ˝problem˝je v hitrosti pridobivanja....ampak zaenkrat ne bova poslušala nobenih sester ali pediatrinj, bo že Brina povedala, kaj hoče. Hi hi, Mojčika zgleda da bo tudi tebe izučilo, da jo ne učiš neumnosti. Takih stvari se otroci tako hitro naučijo. Pri nas je dovolj, če enkrat pokažem eno stvar in se jo bo zapomnila, če bo šlo za neumnost seveda. Če ji bom pokazal kaj ˝pametnega˝pa itak ne bo pricurljalo do njenih možganov. Pogodbo ti pa naj čimprej zrihtajo...da ne bo prišla kakšna inšpekcija ali kaj podobnega. Poznam eno Nenyino sošolko iz faksa, ki so jo nategvali s to pogodbo ful dolgo, tako da je potem sama dala odpoved. A kristjan je bil pa 5.8 kg po enem mesecu....ne verjamem da bo Brina tako težka. Če ekstrapoliram zdajšnjo težo in hitrost pridobivanja, jih bo imela po uradnem prvem mesecu 4.6 kg. Pri Mini je bilo tako, da smo po enem mesecu prilezli na porodno težo 3.2 kg. Včeraj zvečer je bilo tudi pri nas pestro. Nenya je govorila po Skypu s kolegico glede strokovnega izpita in se ni pustila motit, jaz sem pa se odločil, da bomo Mino kopali. Sem ji dal plenico dol in je šla sama do kopalnice (cca 5 metrov) in se je uspela vmes polulat na tepih...ker to ni bilo dovolj, mi je pripravila še večje presenečenje. Po 10 minutnem čofotanju se je kar naenkrat odločila, da je dovolj in sem jo dal ven, izpustil vodo in jo nesel v posteljico. Vmes sem pripravljal njen večerni obrok mleka in čisto slučajno zavil v kopalnico, kjer je bil čuden vonj...na začetku sploh nisem pogruntal od kod prihaja, šele potem sem zagledal klobaso ujeto v odtoku....sem hotel poklicat Nenyo, da ji pokažem, a je govorila eno uro po Skypu....tko da je klobasica čakala v banji, vmes sem nahranil Mino. Ne vem, kako nisem opazil, da se kaj napenja ali kj podobnega, ponavadi to takoj detektiram....smo vsaj prišparali pri plenicah . Moram it, ker se bo počasi začelo zbujanje. Danes greva z Nenyo po nov avto.....z zdajšnjo kripo se ni več varno vozit, sploh pa z dvema otrokoma enostavno ne bo več šlo v tako majhnem črnem avtu brez klime. No, saj jaz bi ga še imel za v službo, glede na to da sva trenutno finančno na nuli, vendar Nenya pravi, da se vsak dan boji, če bom prišel v enem kosu domov.