|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
12.7.2007 14:36:38   
Drnula
wini - dobrodošla
Naša Neca je podobna. Čez dan je večinoma zelo budna in dneve, ko čez dan nič ne spi nimava urejenega ritma hranjenja. Takrat se hrani pogosteje, včasih tudi čez pol ure spet in večkrat tudi traja dlje časa. Ponoči pa je ritem ok, na 3-4 ure .
Kakšen dan zvečer po kopanju doji prek ene ure. Za enkrat se mi še ni zdelo problematično, verjetno, ker nimam težav z bolečimi bradavicami in me ne bolijo popolnoma nič.
Mislim, da bi jaz na tvojem mestu kar uvedla dudo.  Tudi sama sem že parkrat pomislila na to in bom to naredila če bom videla da dojenje ni več hranjenje ampak me ima za dudo user posted image

Neco lahko čez dan že zamotim z opazovanjem predmetov, vsaj deloma (namesto da se carta user posted image ). Tudi zdaj trenutno občuduje šop rdečih vrtnic, ki sem jih približala njenemu ležalniku. Tako lahko opazuje in blebeče po pol ure. Zaenkrat so atrakcija rdeče stvati.

mentos
- tudi Neca je imela odpustno težo 3070, pri enem mesecu v posvetovalnici pa je tehtala 4360.
Jaz večinoma še vedno dojim za en obrok samo na eni dojki, redko na obeh. Vem pa da večina ne dela tako. Za zdaj ji že zadostuje za en obrok in želim, da jo sprazni oz. da pride do gostega mastnega mleka, ki je na koncu. Dojiva se minimalno 15-20 min, vendar večinoma traja dlje od pol ure.
Vesela sem, ker imam dovolj mleka, vsaj za enkrat. Mi tudi veliko izteka in ves čas nosim podložke. Tudi ko dojim na eni, mi refleksno začne iztekati na drugi. Se to tudi vam dogaja. Glede količine mleka sem pa prepričana, da nanj vpliva spanec. Če več spim imam več mleka, zagotovo.  Lahko tudi potrdim, da velikost prsi nima veliko pri zmožnosti dojenja user posted image

A katera kaj ve kako je Ronja? Zdaj bi pa že morala počasi priti iz P user posted image

(odgovor članu wini)
Neposredna povezava do sporočila: 151
12.7.2007 15:32:15   
FLASK_A
wini, dobrodošla tudi z moje strani. Kot ostale pa ti tudi jaz svetujem dudo. Midva je tudi nisva želela prakticirat, pa ni druge- al bom boga jaz al pa dudauser posted image  Sej jo itak kmal vn flikne, za potolažit pa pomaga.

Nogica, jaz bi s srečanjem še malo počakala, kot si rekla- kake 14dni, po dopustu se pa rada oglasim z mojim korenjačkom! Oblekic pa nisem veliko dobila, samo en kompletek. Dobila sem pa bodije (ful praktični- po poletju mu bojo prav) in plenice, ki so res prima! Ostalo pa v obliki bonov, tako da sem super zadovoljna kar se daril tiče.

Drnula, joj s tem mlekom je pa krizauser posted image  Včasih ga imam toliko, da ko mu dam joško in jo po nesreči mahne (če kaj krili od lakote), da ga kar po obrazku pošpricauser posted image  Prav bogi je tale Jakec... No, drugače pa mi ne teče tako zelo kot nekaterim (sem vidla v P, da je bila cimra po halji čisto mokra od mlekauser posted image ) Samo da ga je dovolj, aneuser posted image  Neca je pa pridna, da se zamoti, super se imateuser posted image user posted image

Ana, upam, da je Pia OK! Si tko navrgla informacijo, kot da ne bi bilo nič, jaz bi pomoje celo paniko zagnalauser posted image

Še enkrat user posted image user posted image user posted image user posted image  za Andrejo in njene pomagače! Sploh si ne predstavljam tvojega urnika, še zdaj komaj najdem čas zase.

Punce, malo o zaščiti. Kaj prakticirate, zakaj? Meni je danes g vstavila Mireno (sem se tako odločila z mojim). Pomoje je najboljše tako, ker bova z otročki zdaj malo počakala. Ali jo uporablja še katera? Kaj so vam povedali- je potrebno nekaj časa še vedno s kondomom? In za krvavitve- lahko uporabim tampone? Sm jo pozabila vprašatuser posted image ...

LP vsem od mene in Jake user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 152
12.7.2007 16:20:33   
lidijad
Zdravo!
Kako ste? Upam, da ste dobro in da niste preveč utrujene. Ali mogoče kateri primankuje železo?
Ali ste dale svoje user posted image cepit proti tuberkolozi?

Wini: dobrodošla med nami. Tudi jaz ti svetujem dudo, nam jo je svetovala patronažna sestra pa tudi kolegice. Naša jo že ima kakšen teden, ko se pa naveliča jo pa kr sama vrže ven. Tudi naša pupa je že dva dni non-stop priklopljena na zizi, drugače je pa joj user posted image . Pri nas je ista pesem kot pri vas. Katere kapljice pa si ji dala? Mi imamo koroške kapljice-dam ji 1-2 kapljici na dan, kar na dudo.

Nogica: glede kapljic- mi imamo koroške kapljice-meni jih je prinesla znanka, drugače pa  jih lahko baje naročiš po telefonu, pokličeš kar eno od lekarn v Slovenj Gradcu in ti jih pošljejo po pošti. Brala sem tudi že na forumu, da so punce kupovale kapljice v Avstriji - kapljice Antiflat ali Lafexin, preveri še sama!

Mentos: tudi jaz dojim za en obrok samo na eni dojki

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 153
12.7.2007 17:19:19   
lidijad
Nogica, glede imena za kapljice sem se zmotila pravilno ime  je Lefaxin, drugače pa poglej to stran, kaj druge svetujejo  http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=990216

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 154
12.7.2007 17:36:23   
ŠpelaP
Ana - palačinke oz. jajca pri naši niso mogla biti kriva, ker sem jih jedla šele včeraj, ko so ji pikice že začele izginjati. Si pa mislim, katera hrana bi lahko bila. Verjetno je bilo krivo neko pečeno meso, ki je bilo, ko zdaj mislim za nazaj, kar fejst začinjeno. Sara je pa tudi po tistem začela dobivati pikice in sračkati po tekočem traku.

wini
- kot predhodnice, ti tudi jaz svetujem, da se NE braniš dude. Jaz sem tudi mislila, da je naša Sara ne bo imela. Ko pa je že prvi dan v bolnici začela veselo vleči prst (in to še sredinec povrhu), sem ji takoj dala dudo. Dude se otrok lažje odvadi kot prst, ki ga ima skoz na dosegu!

Mene pa zanima, a vaši pikeci, tisti, ki so samo dojeni, veliko kakajo? Naša kar naprej!Saj ne rečem, da je s tem kaj narobe, samo se mi zdi, da jo cel ljubi dan samo previjam. Še posebej zdaj, ko je imela ta presneti trdovratni plenični izpuščaj!

A veste, kaj sem pa jaz v zadnjih dneh začela ugotavljati v zvezi z dojenjem in mlekom?! Ko se bliža čas, ko bi se naj dojili, me začne v zizah pikati. In če slučajno Sara ravno takrat spi, se malo za tem, ko jaz začutim zbodljaje v zizah, tudi ona začne prebujati. Drugače pa v zadnjih dneh kar nekaj cuclja moje zize. Jaz ji tudi kar dam za zizati, saj se je v zadnjih dneh (zdaj, ko je imela to alergijo s pikicami) zelo malo zredila - po tehtanju pri zdravniku sodeč.

Ena od junijk me je zadnjič vprašala, kako se nam obnesejo plenice Babylove od DM. Meni so zaenkrat kar všeč. So jih pa tudi malo posodobili. Plenice iz prejšnjega paketa (očitno še stara zaloga) so imele pri nogah manjši zavihek . Te, ki sem jih kupila pred parimi dnevi imajo že večji zavihek. Zaenkrat bomo uporabljali kar te. Tudi na otip se mi ne zdijo plastične. Mi delujejo kar mehko.

Glede kapljic proti krčem - kar veliko ljudi uporablja Vetrovne kapljice iz Koroških lekarn. Mi jih pri Timu nismo imeli, zdaj zaenkratjih pa še ne rabimo. Upam, da bo tako tudi ostalo. Pri Timu smo uporabljali kapljice SAB SIMPLEX.

(odgovor članu lidijad)
Neposredna povezava do sporočila: 155
12.7.2007 20:03:17   
wini
Pa je že večer...kako čas mine!? Hvala vsem za nasvet, duda je že pri hiši! Naša mala jo z veseljem "vleče" ko je slabe volje; ko je naspana, sita, suha in brez krčev pa je sploh ne mara... user posted image  

DRNULA - sem se kar nasmejala, ker sem tud jaz razmišljala vedno ko se je cartala na mojih zizijih, da me ima za dudo user posted image

lidijad - v lekarni sem kupila kapljice SAB SIMPLEX in se mi zdi, da kar pomagajo...je ne zvija več tako močno, da bi zajokala

Tudi pri nas je vsaka plenička pokakana, včasih tako, da komaj verjamem, da lahko tako majhna štručka toliko...user posted image  Uporabljam plenice Pampers 2 in se vsak dan jezim, ko vidim da je pokakana še po body-u in še kje... se mi zdi, da bom tud jaz zamenjala plenice, pa nevem katere... Te od DM - a sem slišala da so fajn, ker so tako mehke... Drugače pa si mi tamala kr smili, ko jo moram v vročini na široko povijat (UZ ni bil ok)...

Tudi mi smo dobili veliko neuporabnih cotk (take ko ji bodo prav pozimi, so pa poletne in obratno) in vse rooza! Tako rada bi šla v trgovino pa kupila kaj v oranžni ali rdeči, pa se mi zdi da imajo povsod vse roza. Ne me narobe razumet, roza mi je čist všeč, pa tako srčkana je v roza, ampak... so še druge barve...

Midve imava posvetovalnico 18.07. pa me zanima kako to zgleda? Ste že vse izbrale pediatra?

Kako pa kaj vaši pikeci in pikice reagirajo, ko greste na kaki obisk ali v drugo okolje? Jih sprememba kaj znervira al jim je čisto vseeno? Se mi zdi, da naša Anika takoj ve kdaj je doma in je tu tud najbolj zadovoljna.

Še eno vprašanje...Kdaj pa zaspijo zvečer? Vsak dan ob približno isti uri, al čisto različno?

Želim vam lep večer še naprej, mi se gremo pa počasi kopat...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 156
12.7.2007 20:11:21   
KT
nogica BRAVO user posted image user posted image user posted image  za predlog glede srečanja - jest sem za, pa najsi bodi kadarkoli - če pravjo ostale, da počakajmo še 14 dni, pa dajmo, potem pa "vozek" party user posted image

Ampak tole glede dojenja me pa že popolnoma meša - se mi kar pamet popolnoma ustavi - to je že user posted image  cela znanost  user posted image  - Eni pravjo tko, drugi drugač - po moje je res najbolje, da samo sebe poslušamo in pa seveda naše pikce, ker drugač bomo od samih skrbi in vprašanj še ob mleko user posted image  Se trudim pit čimveč vode - mi prov že pri ušesih ven teče user posted image  pa Hipp-ov čaj za dojenje, pa bebe čaj (ga kiar še jest pijem, da bi ja prijel user posted image ), pa kako kavo vmes (aja ne, ta je za mami user posted image pa še kaj bi se našlo - jem skoraj nič več, da ja nebi malo napenjalo user posted image  - sama se pa sušim kot moje rože na balkonu, ki sem jih par dni pozabila zaliti user posted image - uf, nisem več pametna - namest, da bi na faksu predaval statistiko (ki mi res nič prav ne pride v življenju) bi moral uvesti nov predmet "Blišč in beda dojenja"  user posted image

Kakanje je pa naslednji problem - naša že spet tri dni ni kakala - saj vem, da je za polno dojene pikce to normalno, ampak vseeno vsakič bulim v pleničko kot, da čakam da sraka prinese diamant tja notr user posted image user posted image user posted image  A vaši vsi pridno kakajo? Tudi kamilce ne zaležejo več, pa Plantex z laktozo tud ne user posted image user posted image user posted image  aja, pa termometer namazan s hladilno kremo v ritko tud ne user posted image user posted image user posted image  A ima katera še kak predlog user posted image   

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 157
13.7.2007 9:25:22   
durosh
Končno se lahko tudi jst malo pofočkam.Je bla Nikolaja zadnje dni malo sitna, pa ni podnevi nič kaj dosti spala, razen, ko sva bili zunaj z vozičkom.

Najprej, RONJA ČESTITKE ZA MALO RAZBOJNICO user posted image user posted image user posted image .Upam, da ste že doma in se veselo navajate na trio. smo pri nas doma vst trije držali pesti in mislili na vaju.

Mi smo imeli včeraj prvo posvetovalnico in sicer pri dr.Jelenc v ZD Bežigrad.Sm ful zadovoljna, ker mi deluje res super pediatrinja, na vsa vprašanja nama je odgovorila, z Nikolajo pa je tako lepo ravnala, počasi in nežno.Smo od odhoda iz porodnišnice pridelali 2 cm v dolžino in 1,2 kg v globinouser posted image , tako, da smo, če se ne motim, sedaj na Jakčevi porodni teži 4700g-imam prav, Nikical? Kaj sem rekla, da vam moram povedat?Aja, je rekla zdravnica, da moram jest čimbolj raznovrstno hrano in da moja prehrana ne vpliva na Nikolajine krče! Potem je odsvetovala kengurujčka, ker otrok v njem visi, in svetovala sling/štorkljo.Ni nam predpisala nobenih kapljic vitamina D, pač pa "ukazala", da se vsak dopoldan do 10h sončimo nagi 2-3 min, potem pa še po 17h 2-3 min. Vprašala sem jo glede kolcanja, ker se Nikolaji včasih kolca in je povedala, da se to zgodi, če ima doječek mrzle rokice in/ali nogice, al pa če se je uživač preveč najedel! Prav tako poliva, če se je preveč napokal maminih dobrot.Aja, če poliva po obroku, ga je potrebno obrniti na levi bok, da se mlekce lepo razporedi. Upam, da vam bo prišlo kaj prav-končno lohk tudi jst dam kakšen nasvet, do sedaj sm vas le spraševalauser posted image .

Drugače pa tudi mi še nimamao prav nobenega ritma podnevi, pnoči pa zaenkrat standard: zaspimo okrog 22h, prva malica 1:30-2h, druga 4:30-5h, potem nam mogoče rata še kej zaspat, ampak največkrat s pomočjo dude, ker je mami tolk zmatrana, da dovoli dudo za 5 min več spanca.sm grda, a neuser posted image ?!

Tako, da, wini dobrodošla na forumu in v svetu dudk.Jst sm bla tudi odločno proti dudam, sem pa za vsak slučaj kupila eno aventovo in jo vzela s sabo v P-še dobro, ker sem, kot ti, ŠpelaP, drugi al tretji dan vidla prst v ustih. Prve tedne sem imela potem ful slab občutek, da sem slaba mami, ker ne znam drugače potolažit svojga otroka in sem, poslušite to, listala po nosečniških revijah in štela, kolk dojenčkov je imelo dudko v ustihuser posted image .

Ampak te pamperske so pa res fuj.Pr nas tudi vsako noč spušča, včasih tudi podnevi, tako da sem sedaj šla na DM-ove, ker se mi zdijo veliko boljše.

Mentos:naša Nikolaja je očitno podoben karakter kot vaša Hana.Ko se zbudi vidi samo zizo, zato odpade previjanje po porodnišnično.So mi punce svetovale, naj jo najprej komplet al pa delno podojim in nato previjem, kar se mi zdi boljše, še posebi zato, ker se velikokrat prav fejst pos... med papico.Pri naju je bil edin problem ta, da Nikolajči večkrat poliva in sem morala bit na dveh koncih na previjalki:pr ustih in ritkiuser posted image .Je včeri sveovala pediatrinja, naj malček počakam in jo nato zelo zelo nežno previjem, brez kakšnih "hitrih" gibov.

Dojim  jo samo na eni dojki, ker sem en dan poskusila na obeh, pa je naša pupika tak požeruščekuser posted image , da ne bo rekla ne-ne me prašat, kolk je polj polila mleka   ven, pa še kolcat se ji je začelo. Tako da sedaj jo priklopim in počakam na odklop, kar traja nekje od 15 do 30-35min.

Podiranje kupča:včasih rigne k mornar, včasih pa nič.Sem pa opazila, da zadnje dni malček več puka-pomeni verjetno,da gre zrakec tam ven, a ne?

ŠpelaP, Nikolaja tudi ful kaka in je dobila celo malo razpokano kožico na ritki, pa je pediatrinja rekla, da ni panike, ampak se to pojavi zato, ker tolk velik kaka. Pa hvala tudi z moje strani za tiste spodbudne besede mentos.Sedaj vsakič, ko sem na tleh, rečem:lohk gre samo na boljšeuser posted image .

KT še glede dojenja:jst sem tudi mnenja, da je to zelo naravna stvar, ki smo jo sodobne mamice kar pozabile ozr.se nismo imele od koga učit.zdej nas pa tolk bombardirajo z vsemi nasveti in propagando, da smo postale nesigurne vase.Zase vem, da sem imela pred rojstvom Nikolaje največjop skrb: kako jo bom okopala, da mi ne bo zdrsnila iz rokuser posted image .Zdaj pa se cele dneve ukvarjam samo z:je dovolj pojedla?je preveč pojedla?bo podrla kupček?jo bo napenjalo?bo košček čokolade katastrofa?je normalno, če pije vsakih 30 min?...in še bradavice me kakšen dan tako bolijo, da se jokam, dojim Nikolajo in ji zraven govorim:Rada te mam, miška moja.

Nogica, trikrat HURA za predlog.sem tudi jst že razmišljala, katere punce ste iz Lj ozr. bi prišle sem na sprehod in klepet.Medve z Nikolajo sva tam do 16-17h sami, jst pa ne poznam drugih mamic tuki (moje prijatelce so še vse samske al pa "nematerinske" in bi bila zelo vesela družbe. Se bomo zmenili!!!

Zdej pa uživejte v lepem dnevu, pejte se sončit...

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 158
13.7.2007 9:26:33   
durosh
Pišuka, sem nalagala skori pol strani!!! Ne mi zamerituser posted image

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 159
13.7.2007 11:42:25   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: nikical

Punce, malo o zaščiti. Kaj prakticirate, zakaj? Meni je danes g vstavila Mireno (sem se tako odločila z mojim). Pomoje je najboljše tako, ker bova z otročki zdaj malo počakala. Ali jo uporablja še katera? Kaj so vam povedali- je potrebno nekaj časa še vedno s kondomom? In za krvavitve- lahko uporabim tampone? Sm jo pozabila vprašatuser posted image ...

No fino točno eno tako sem potrebovala. Nikica dej mi povej,če ti je to vstavila na prvem pregledu po porodu? Nekje sem prebrala,da je potrebno na vstavljanje čakati do prve menstruacije,madonca to lahko pa traja tudi pol leta,ker sem mojemu rekla,dokler nisem zaščitena kot severni medved ne bo nič z user posted image user posted image user posted image .
Kolkor vem je sedaj mirena brezplačna,a ne?

Hvala ti vnaprej za INFOte!

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 160
13.7.2007 11:55:44   
durosh
punce, danes mi nikolaja ves čas spi samo v naročju, če jo dam v pojstlico je takoj jokuser posted image , zato se mami zamoti z drugimi rečmi:sem končno nardila njen album, če bo katero zanimalo.potem mi pa povejte, če bi po njeni frizuri res sklepale, da je fantekuser posted image -je bilo že nekaj takih pripomb!
lp

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 161
13.7.2007 12:30:33   
FLASK_A
NRMM, lahko ti povem, da ti NI potrebno čakati na prvo M. Razlaga gre pa nekak tkole: po porodu je maternični vrat še odprt, zato ni potrebno počakat. Če Mireno vstavljaš drugače (ženska ni po porodu), je bolje počakat, ker je takrat MV najbolj odprt in zato vstavitev manj boli. (dr. Pušenjak) Nekatere pa boli bolj, nekater manj- mene ni bolelo niti, ko me je vščipnila, sploh nevem, kdaj je to naredila.
Je pa res brezplačna- mislim, da je blo to pred kakimi dvemi tedni sprejeto in je čista novost. Hura za nasuser posted image user posted image user posted image  Drugače je bila pa draga.
Aha- potem pa malo krvaviš kake pol leta (no, odvisno od ženske), tamponi pa se odsvetujejo (razen v kriznem primeru- beri: MORJEuser posted image user posted image )  Je pa stvar ogromna!!! in mi sploh ni jasno, kam je šlauser posted image  
NRMM, ti si kar zrihtaj zaščito potem pa veselo na delouser posted image user posted image Da ne bo razgnalo tvojega dragegauser posted image

Durosh, joj kako je prikupna! Na kakšni sliki pa res deluje kot fantekuser posted image  Ampak so tudi slikce, kjer je čista babnicauser posted image  Ne se sekirat, naju tud vsi vprašajo kaj je. Ja sej res ne mrejo vedt, če mu dam pa roza štumfke goruser posted image user posted image

Komaj čakam, naslednji teden pikiramo na morje- uf, kako gre počasi... Komaj čakam, da skočim v vodo!!!

(odgovor članu durosh)
Neposredna povezava do sporočila: 162
13.7.2007 14:17:38   
duhica
Komaj čakam, da skočim v vodo!!!
IZVIRNO SPOROČILO: nikical

Jaz tudi! Kam pa greste?

Je prav pestro zdaj, kajne? Mi tudi uživamo, čeprav včasih ne vem kje se me glava drži, ko sem z vsemi tremi sama in vsi hkrati kaj potrebujejo ali pa hočejo povedat, ampak načeloma se imamo fajn. Hodimo na sprehode, kuhamo, sadimo rožice. Danes sva šli s hčerko malo celo kolesarit, sicer res malo, pa je blo vseeno fajn. 'Pubeci' so pa doma vrt razkopavali.

Durosh, nasveti vaše pediatrinje se mi zdijo kar fajni! Jaz sem tudi prepričana, da hrana ne vpliva na krče.

Uh, sirena - moram it.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 163
13.7.2007 14:21:16   
*ANA*
Ojla!

KT naj ti povem da je kombinacije ne piti mleka in zeliščne kapsule super- zelo malo napenjanja in to samo takrat  predn kaka.user posted image user posted image user posted image

nikical naša Pia je OK, hvala bogu z enim šivčkom tik pod očkom, ki pa se verjetno ne bo poznal, pa tudi je Pia tako potrpežljiv otročiček, da sploh ne veliko joka -tako da mene bolj skrbi kot pa njo boli user posted image .Res je prava božica, ki pa ima bratca zelo rada user posted image .Kako je s to Mireno? malo več info prosim.

Sicer pa smo mi danes zelo pridni- ber spimo in jemo tako da lahko mami kaj naredi- bomo videli potem kako bo ponoči.
Mene pa nekaj skrbi: naj ga podnevi budim na 3 ure, ko mi pa zadnje 2 dni spi tudi po 4 ure- podnevi, ponoči pa mi prespi tudi po 6-7 ur skupaj? Res ne vem kako se ravnatuser posted image .

Lep pozdrav od mene in Svita

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 164
13.7.2007 15:05:23   
Drnula
Ana - jaz bi se ziher ravnala po njem. Če normalno pridobiva na teži naj te prav čisto nič ne skrbi. Jaz sploh ne gledam na uro, razen, ko se mi zdik, da se dojiva že celo večnost user posted image

Nikical - koliko časa pa drži Mirena? Kdaj pa predvidevata (če) še kakega user posted image .

Mi se pa bolj kot z dopustom ukvarjamo z gradno. Zdaj smo naredili izkop, v ponedeljek pridejo zidat temelje in klet user posted image .

No, drugače tudi kam gremo, sem in tja se gremo kopat na jezero, verjetno tudi danes proti večeru. Ta vikend bo menda lepo tako, da bomo ziher šli še ob kakšno reko ali na jezero za čez dan in si tam naredili kosilo. Na morje bomo šli proti septembru in to verjetno samo za par dni s šotorom, vmes pa za kak vikned ob kakšno reko.

lpp

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 165
13.7.2007 15:38:25   
FLASK_A
Na Hrvaško gremo, u Pineto (Savudrija). Imava prikolico pa jo bova mal izkoristilauser posted image user posted image  Joj, res sm tko navdušena, da že skor pakiramuser posted image

Ana, lepo, da se tvoja mala tako dobro držiuser posted image  Hja, Mirena je za pet lep, potem se jo odstrani. Lahko pa jo daš ven tudi že prej. To je obroček al maternični vložek al kako se še reče. No, sej je na RR že ful napisanega- neatere prenašajo to vrsto zaščite, nekatere ne, nekatere nimajo več menstruacije, druge jo imajo, ampak z manj bolečinami... Zelo je odvisno od ženske, kako telo sprejme vložek. Če te še kaj zanima, pa ne najdeš, me kar kontaktiraj, če bom vedela, ti z veseljem povem!
Hja, kot je rekla Drnula- če pridobiva na teži, Svita tudi jaz ne bi budila. Prav fino se imateuser posted image user posted image

Drnula, midva bi še kakega angelčka imela čez kaka 3 leta, bova videla. Mi je pa Mirena super, ker je toliko zanesljiva kot tablete in lahko pozabim na kake kondome, ki jih nikol nisem preveč maralauser posted image  No, me prav zanima, kako se bo obnesla... Drugače pa jo moraš dat po 5h letih ven. 
In punce, zapišite si datum vstavitve, ker jo g. lahko pozabi odstranit user posted image (moji mami se je to zgodilo in je mogla it na kliniko odstranit- katastrofa, da imajo taki dohtarji sploh licenco!user posted image )

Uf, kako bi jaz tudi šla na kako jezero, pa ga tu v bližini ni, Jake pa ne morem mučiti v avtu v tej vročini... Vi kar uživajte! Pa upam, da bo gradnja lepo napredovala! Saj zdaj bo šlo hitro- ko se začne je en dva tri hišica pod strehouser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nikical -- 13.7.2007 15:41:26 >

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 166
13.7.2007 15:54:27   
KT
nikical ne it? user posted image  Ah, saj se hecam - te pa bomo definitivn fullll pogrešale - ampak nič ne de, vi samo MAX uživajte user posted image  in čofotajte še malo za nas, ki bomo še malo doma - ampak se mi zdi, da jo bomo tudi mi kaj kmalu mahnili proti morjuuser posted image . No, izgleda, da bomo tudi tam blizu, mi se pa vedno zatečemo k mojim staršem na Sv.Ivan pri Umagu.

ANA kot so rekle predhodnice - če lepo pridobiva na teži te nima kaj skrbeti - pravijo da je prvo pravilo dojenja: prilagodi se povpraševanju user posted image . Kje točno si nabavla te zeliščne kapljice?

durosh veš kaj pojma nimajo tisti s pripombami - mala je pravi cuker - pa kolko las ima user posted image  - mi jih imamo pa zzeeellloo malo, samo nekaj svetlih - potem pa res izgleda bolj fantek kot pa punčka user posted image .

Ronje pa res ni dolgo na spregled, pa saj je že več kot teden dni od kar je rodila user posted image  - kokr je bila prej zgovorna, je zdaj popolnoma potihnila - res upam, da je vse OK in da se veselo cartajo user posted image .

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 167
13.7.2007 16:01:08   
N _ B
Ojla punce,

samo na hitro vas pozdravim. Jaka je že lačen, kasneje pa ne bom imela časa napisat.

Palčica* (žal ima težave z računalnikom) je v sredo govorila z Ronjo, ki je še vedno v porodnišnici. Upam, da sem prav razumela, da so pri mali Ronji našli nek virus in je še ne spustijo domov. Več vam bo sama napisala. Držimo pesti, da bo z user posted image  kmalu vse ok, da bosta čimorej doma in da se nam kmalu javi.

user posted image user posted image user posted image  za malo in veliko Ronjo.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 168
14.7.2007 8:03:08   
KT
Dobro jutro zaspančki!

Ne vem čisto dobro a naj se pohvalim ali ne, ampak mi smo danes v enem kosu spali od 22.00 do 4.00 - me je imelo ob 2.00, da jo zbudim pa mi duša ni dala, ker je spala kot user posted image  in ko sem jo malo pobožala se je samo pretegnila, zazehala in spala dalje user posted image . Sem res smotana, namesto da bi sama vmes spala sem jo pa gledala, če bo dala kak znak, da je lačna user posted image user posted image user posted image  - nikol pa res nisem zadovoljna, ane user posted image .

Našla sem tudi kapljice, ki ji pomagajo - bingo user posted image  - tako se fajn sprdka, pa še fajn pokaka za gran finale user posted image . Kapljice so pa italjanske Mylicon - piše sicer, da se dajo 2x na dan, ampak pri nas že 1X pošteno zaleže - pa še pretiravat nočem s temi raznimi arcnijami, bolj prisegam na naravna zdravila. No, pri mali se mi je pa preveč srce trgalo user posted image , da ne bi poskusila še s čim user posted image .

ANA prosim napiši kak se reče tistemu zeliščnemu pripravku, raje bi vidla, da je stvar naravna? 

Velka Ronja & mala Ronjica držta se - mislimo na vaju in držimo pesti, da se bosta kmalu doma pri očiju cartale user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 169
14.7.2007 10:19:18   
FLASK_A
Ronja, želim vama, da bosta kmalu doma! user posted image  Sem pa mislila, da ste že hiperaktivni, ker te ni nič tuki gor... Kakorkoli, naj se mala Ronjica kmalu pozdravi! user posted image user posted image user posted image

KT, saj grem šele v soboto- bom še cel teden strašila tuki goruser posted image user posted image  Kdaj pa vi greste? Mogoče se srečamo! Sam si pa res hecnauser posted image  Če bi moj tako dolgo spal, jaz ziher ne bi vstajalauser posted image  Če bi se že zbudila, bi se k svojmu stisnla pa rekla kako lepo, da mali pančka in bi hitr zaspala nazaj. Kaj bi dala, da bi spala več ko 2.5h skup hehehehe Moj je tko lačen, da ni pogojev, da zamudi kak obrokuser posted image  Redi se pa ko prašičekuser posted image  Pravi cukerček je... BTW- imaš Z.S.user posted image

No, uživajte v vikendu (moj je spet u službiuser posted image - pa jutri tut dela user posted image ) Jaz bom pa mal seznamčke za morje napisala- zdaj se lanski spremeni, ker imamo novega članauser posted image user posted image

Joj, zdej sm vidla da se je Ronja oglasila!!!!!! evo link: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1683055

No, zdej jo grem pa bratuser posted image

< Sporočilo je popravil nikical -- 14.7.2007 10:24:46 >

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 170
14.7.2007 11:23:41   
KT
nikical poslal sem ti ZS!

Ronji je treba povedat, da smo se preselili user posted image !

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 171
14.7.2007 15:39:31   
Anonimen
js tut tukiuser posted image

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
14.7.2007 23:47:32   
ronja
Evo naju, punce! Nekaj sem napisala že pri čvekanju v pričakovanju, tu bi pa nekaj vprašala: tiste, ki imate otročke na kaj alergične - KDAJ se je to pokazalo? Moja namreč zaenkrat ne kaže nobenih znakov alergije in bi seveda srčno rada, da ostane tako, pa me zanima, ali to zdaj pomeni, da je vse ok ali pa se bo to šele kasneje pokazalo in v prevem tednu lahko ješ vse po spisku, kasneje so pa vseeno problemi?

Drnula, tudi jaz večinoma dojim samo na eni dojki, ker enostavno še to komaj sprazni, vsaj zadnja dva dni... Prej sem se bala, da bom mela premalo mleka, zdaj pa kar teče, enako kot pri tebi, če pije na eni, teče še na drugi.

No, vas bom prebrala drugič do konca, zdaj bom izkoristila čas, da se grem stušat, heheuser posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 173
15.7.2007 7:17:58   
KT
Ronja dobrodošla na "Starši čvekamo" - pa si le med nami user posted image user posted image user posted image  Veš kak smo te pogrešale!
Kar se alergij tiče boš hitro (beri: takoj) vidla, če ji po kaki stvari ratajo pikice in ne takšne kot mali mozoljčki (tisti so od vročine zunaj, pa še koža se jim tako čisti), ampak enostavno rdeče pikice, ki kar nočejo izginiti - mozoljčki v dnevu dveh kar zbledijo. Jest sem tudi prvi teden (še v P) vsega boga pospraula - tud češnje, pa marelice (pa pravijo nič koščičastega sadja user posted image ), no, pa saj si sama vidla kaj ti dajo v P za jest user posted image  - tudi okisano solato med drugim user posted image , pa ji ni bilo nič, ko pa sva prišli domov, jo je pa po 14 dneh začelo metat (zvijati in napenjati) po vseh svežih stvareh. Pravijo, da je bolje začet z enim svežim sadjem na dan (tako še laže vidiš kaj ji ne paše). No, jaz danes že veselo papam banane in melone, lubenice in še kaj, pa se še nič ne pritožuje user posted image .

Punce ubijalska vročina nas čaka user posted image  - kako bi kaka senca ob morju pod borovci prav prišla, ane? No, za enkrat bova midve še kak star hrast al pa domačo lipo poiskale, kmalu pa tudi mi proti morju user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil KT -- 15.7.2007 7:18:22 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 174
15.7.2007 17:05:09   
ŠpelaP
oj!

Ronja
, pozdravljena med nami mamicami!

Mi se pa trenutno (v zadnjih dneh) bojujemo z pogostim kakanjem, ki je včasih malce zelenkasto, včasih sluzasto, včasih normalno - gorčično in kašasto. Tako, da me je kar strah, kaj se bo iz tega izcimilo. Bom kar jutri poklicala k zdravniku, čeprav bi morale v sredo itak iti na tehtanje. Drugače je pa Sara dobre volje, sploh ne joka, lepo je... Tudi zredila se je v zadnjih dneh, kljub pogostemu kakanju. Verjetno bi se ji že po obnašanju (nemir, jokavost...) poznalo, če bi bilo kaj narobe. Kaj ve mislite?
Upam, da ni kaj hujšega, kaka alergija ali kaj takega!

Danes se z morja vrača naš Tim. Ga že komaj čakam, mojega pikeca!

Nikical-moji starši tudi imajo prikolico v Pineti v Savudriji - v tistem delu pri svetilniku!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?