|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub pozitivnih klomifenk
4.5.2007 23:59:25   
jadrnica
zivjo,

danes sem tudi jaz začela s klomifenom (1/2 tab. - 3. dan.) Vas bolj berem.

moni30 mi je žal zate, ampak držim pesti, da vama čimprej rata, tako kot nam vsem.

sem pa jaz vzela klomifen zvečer ob 19.00 ker se bojim, da mi bo kaj slabo po njih čez dan , ker tablet ne prenašam dobro. Upam, da bo delovalo,  in vam poročam.

Za vse nas pa držim pesti, take velike :)

punce uživajte in se prevsem sprostite user posted image user posted image user posted image user posted image kako bo lustno, ko bomo pestovali vsak svojo štručko

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
5.5.2007 0:27:53   
pot
violeta79, žal mi je za neuspelo operacijo. Kot si že sama rekla, boj se nadaljuje, treba je iti veselo naprej, s pogumom. Še vedno držimo pesti zate. Bodi in ostani pogumna.

moni30, žal mi je. user posted image Ne bit preveč žalostna, narava včasih celo ve kaj dela. Slaba tolažba, pa vseeno poskusi pogledati z drugega zornega kota, kot je bila močna želja in neskončno veselje. Zdaj veš, da vama bo naslednjič uspelo in se lahko tega veseliš. user posted image Malo pavze in pogumno naprej, ker vama bo spet uspelo in takrat bo vse dobro.

anja31, tvoj velik folikel je v tem času gotovo že počil in so ostali le še ostali, ki so hiteli zrasti za njim. S K je velikokrat še nekaj zaspanih foliklov. Nikar ne obupat, je še kar nekaj dni, pred user posted image user posted image ali user posted image .

Bimba80, lepo pozdravljena med nami!!! user posted image user posted image user posted image Dobrodošla v klubu. Do O pride približno 5-10dni po prenehanju jemanja K, tako kot piše v navodilih, je pa možno, da se kak folikel tudi kasneje spomni in poči. Zato je možnost dvojčkov s K večja, če je reakcija nanj dobra. Veliko sreče in upam, da bo drugi pregled že ugotavljanje nosečnosti in ne rasti foliklov.

mkonec, lepo pozdravljena v Klubu klomifenk!!! user posted image user posted image user posted image Otrok bo v tvojem naročju slej ali prej, tako da bodi potrpežljiva. Bodi pogumna in vztrajna.

Klomifenke, naš klomifenski vrtec se veča!user posted image Še se bo večal in ve boste srečne mamice. Vztrajno se bližate proti želji v katero trdno verjamete, uspelo vam je že veliko in še več vam bo. Vse je dobro in ve ste na pravi poti. user posted image
Moram malo pozitivno naravnanih misli doprinesti v klub. user posted image Ve samo verjemite.

Neposredna povezava do sporočila: 2277
5.5.2007 13:49:40   
nikki elin
ojla, imam eno težavo in upam, da mi boste z nasveti pomagale...po včerajšnjem obisku pri gin mi je povedal, da imam velik folikel, vendar mi je le ta danes počiluser posted image . Z mojim dragim se zaradi fizične odsotnosti do danes nisva user posted image . Ali menite, da sem že zamudila ta ciklus (moj prvi ciklus s K)? Plodne dni imam drgač od 4.5 dalje....Po nasvetu gin. naslednji ciklus ne jemljem K. hvala in lep preostanek vikendauser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
5.5.2007 17:24:59   
florita
Punce pozdravljene!

Jaz vsa prenovljena po laparo in histero....sem lastnica PCO po novem. Zanima me naslednje:

1. Plahtica - ali jo naj pijem cel mesec, danes je konec moje M, ta je prišla sedaj od tabletk....
2. Klomifen- a ima katera izkušnjo kako je če ješ 2 tablete dnevno od 3-7 dne? Kakšni stranski učinki?
3. Ali naj po histero (odstranitev septuma) čakam 1 ciklus ali naj grem takoj v akcijo.

Ja po novem sodim k vam v klub....

Na svetu ni popolnih ljudi, popolni so samo nameni.

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
6.5.2007 10:37:34   
lana38
florita, jaz sem Plahtico pila, ko se je user posted image  poslovila, pa do O. Sem namreč nekje prebrala, da jo user posted image  naj ne bi pile. V tem ciklusu, ko sem pila ta čaj sem tudi zanosila.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
6.5.2007 11:49:03   
florita
super, pol pa je nekaj na teh čajih, ga imam že doma in ga bom veselo skuhala....in še bolj vesello pila, jaz sem prebrala pa da ga lahko piješ vso user posted image , bom jutri vprašala v lekarni

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
7.5.2007 15:06:53   
ledenka
spet smo malce zaspale, klomifenke user posted image  da se javim: danes sem bila na UZ in imam dva folikla, levi je velik 17 mm, desni pa 13 mm. PCT je bil ok, plavalcki v moji sluznici migajo user posted image  ce ne bo nic, jemljem K se 2 ciklusa, potem pa premor in nadaljevanje septembra, ko se bomo pogovarjali o laparo user posted image  

seveda upam,. da do tega ne bo prislo, sem prav pozitivna user posted image  naslednjih par dni naju caka intenzivno user posted image  pa ni vrag da se ne bo prijelo!

zelim vam se en lep soncen dan, punce, pa dosti pozitivizma!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
7.5.2007 22:48:16   
lara light
Pozdravljene! Še ena klomifenka. Moja situacija je enaka kot pri ledenki, le da je laparo že za mano. Upam, da še v maju zagledam user posted image .

Za pozitivne misli pa tole...življenje je lepo, prelepo, če izstisnete iz dane situacije največ, če ne hrepenite za nemogočim in ne objokujete tistega, kar je jasno, da nam ne bo nikoli dano, ampak naredite vse, da bo trenutek, ki ga preživljate polnejši, prijaznejši in bolj intenzivno ižživet. Če pazite na svoja dejanja, tako da mirno zvečer zaspite, ker ste ponosne, da danes niste nikogar prizadele ali užalile, če najdete svoje sposobnosti in jih nadgrajujete in se ne ženete biti nekaj, kar niste, ampak očarate s svojimi pomanjkljivostmi, kot teh ne skrivate, seveda se z njimi ne neumno postavljate, a jih imate za lastne, ko najdete vzrok za nasmeh na vsakem koraku, takrat ste na pravi poti, ki se šele začenja...
Sicer pa vedite, da vsaka, ki zna spregovoriti o svojih težavah, še posebno o tako intimnih in od družbe še vedno videnih kot velik tabu, ste zmagovalke!!
Veliko vas je tu, to je jasno čutiti iz vaših besed, da ste prekrasne osebe, za katere srčno upam, da boste mamice čimprej.
Vse dobro vsem vam,
Lara

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
7.5.2007 23:03:49   
pot
Spet si bom sposodila pozdrav: Pozdravljene (bodoče) nosečke.
lara light, pozdravljena v klubu pozitvnih klomifenk!!! user posted image user posted image user posted image Že takoj ob začetku si dokazala, da znaš biti pozitivna. Hvala za tvoje misli. Kako pa pri tebi deluje K? Kakšni so tvoji stranski učinki?

ledenka, močno upam, da ne boš dočakala dodatnih ciklusov s K.

nikki elin, mogoče pa sploh ne boš potrebovala novih terapij s K in boš zagledala user posted image user posted image .

florita, jaz sem po jemanju 1 tablete (5.-9.dan), zadnji cikel jemala po dve tableti. Stranski učinki so bili bolj izraziti, močnejši (sploh vročinski valovi). Za odnose po histero, pa je najbolje, da poslušaš ali vprašaš Dr., žal ti nevem povedat, mogoče je boljše, da daš telesu kak mesec čas, da se pozdravi od šoka posega. Nevem.

Držimo pesti za vse vas, ki ste ˝že˝ nosečke. Zdaj pa samo še počakamo, da nam sporočite novico, da vam lahko čestitamo.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
7.5.2007 23:04:27   
jadrnica
Lara  Light ,
fantastično, user posted image user posted image user posted image to nam bo vsem pomagalo. Res moamo takole bolj pozitivno misliti, saj delamo takoooo lepe reči user posted image user posted image user posted image user posted image

No jaz sem danes 4 dan klomiferna in me špika, upam, da je to dobro in da bo pomagalo :) bom pa tudi jaz po tole plahico malo začela piti in upam, da bo tudi meni  pomagala.
Zanima pa me, ali  klomifeneke potem med slončkanjem kaj boli ker so  pod vplivom klomifena ? Mene so ovulacije že prej bolele in takrat je bilo slončkanje kar mal bolj tako neprijetno, ampak za user posted image vse. Upam, da me tokratne bo preveč bolelo.

Kakšne izkušnje imate ve? Hvala za odgovore.

Neposredna povezava do sporočila: 2285
8.5.2007 0:57:18   
pot
Pozdravljene klomifenke, bodoče nosečke.

Pravila so naslednja:
1. v klub se lahko včlani vsaka, ki želi, ki je že ali še bo imela izkušnjo s Klomifenom.
2. članarine ni user posted image
3. malo se predstavite:
še jemljete klomifen? koliko časa ga že jemljete? kakšni so vaši stranski učinki? ali vam je K pomagal?
ali se je iz njega izcimil kakšen user posted image ali celo user posted image user posted image ...

Zanosile s pomočjo Klomifena:

0. cikel:
1. brina user posted image (PDP 4. 2007)(se je prestrašila K in raje prej zanosilauser posted image )
2. buča  (samo škatlico Klomifena je pogledala in že zanosila, žal se ni dobro končalo)
3. Liona user posted image user posted image (PDP 22.6.07, verjetno bo rodila prej zaradi napovedanega CR)(samo škatlico Klomifena je pogledala in že zanosilauser posted image )
4. micla user posted image (ZM feb.2007)

1. cikel:
5. Lana 22 user posted image
6.  NMJ user posted image  user posted image (PDP: marca 07) Rodila dve user posted image user posted image , Živo in Nežo (januarja 2007).
7. ily user posted image (PDP ok. 2. 2007)
8. tejči77 user posted image (PDP: 7. 2007)
9. MaRe user posted image   (PDP: ok. 5.-7. 2007)
10. guppy user posted image user posted image (PDP: 1.9.07)
11. helenav user posted image (PDP 16.9.07)
12. MissLady user posted image (PDP 2.10.07) (K v kombinaciji z Aglurabom)
13. Katina user posted image (PDP 20. 11. 07) (Držimo pesti za vse nadaljne preglede.) 
14. andreja2000 user posted image (po prenehanju jemanja K, marec 2007. Vstrašila se je Dr. na Kliniki )
15. hokejistka (ZM: 16.3.07. Zanosila v istem ciklusu, kot je imela HSG. 16.5. prvi pregled.)

2. cikel:
16. janja (1.) user posted image
17. čaki user posted image  
18. Mokka user posted image   (ZM 7. 2006)
19. prinjej user posted image  
20. yudit  user posted image user posted image (PDP: 25.7.07)
21. kaja80   user posted image (Žal se ni dobro končalo.)
22. nemrak user posted image (PDP: 5.11.07) 
23. pot user posted image (Zanosilav 2. ciklu po K. PDP: 25.10.07. NS super.)

3. cikel:
24. janja 27 user posted image (Rodila 12. 2005)
25. *AnaL* user posted image ()Rodila user posted image Nejca 12.10.06)
26. TANTRA  (1.)user posted image
27. Anonimna user posted image
28. konina (po prenehanju jemanja K) user posted image
29. Anonimna 2 user posted image
30. čaki user posted image
31. tina2007 user posted image (PDP avgusta 2007)
32. manca  user posted image (PDP 11. 07) (Prvi UZ pregled 19.3.)

9. cikel:
33.  Anonimen3 user posted image (rok jun.2007)

Neznani cikel:

34. BERNARDA ŽIGA user posted image  
35. ALJA75 user posted image (končno uspešno s K. 6.3. UZ)  
36. TANTRA (2.) user posted image (PDP: 8.11.07) (Prvi UZ pregled 20. 3.)
37. martitauser posted image (zanosila feb. 07) 
38. soni user posted image user posted image (PDP: 15.11.07) Čestitke za dvojčke!!! user posted image user posted image user posted image
39. kanarka user posted image (PDP 20.11.07) (Uspelo z OBMP)
40. Tadeja 1976 user posted image user posted image (PDP 9. 2007)(Očitno je K obrodil dvojne sadove. Če sploh še kaj zaideš k nam nam sporoči kako gre nosečnost.) 
40. Anonimna N user posted image user posted image user posted image (Zanosila februarja? 2007) (Čestitke za trojni uspeh s K.)   
41. lana38  (zdravljenje s K neuspešno. HSG opravljen. PDP 12.07)
42. Ulaa  (PDP: 31.10.07. Javi se nam.)
43. janja  (2.) (PDP: 10.07)user posted image user posted image user posted image
44. Bety (PDP 9.7.07)user posted image user posted image user posted image

Naslednje smo na vrsti:
1. njoka  (trenutno se zdravi z Aglurabom in Klomifenom(2x1/2tabletke na dan), konec cikla še Prometrium)
2. mozart (opravila laparoskopijo, čaka+)
3. zorica (zdaj 2. krog K, čaka rezultate IVI postopka. Držimo pesti.)
4. UnderEja  (neuspešno s K)

5. saša80 (čaka na IVF postopek)
6. Tia-na  (spet na K, potem pa na IVF)
7. tajči84_  (na pavzi)
8. Goldy (držimo pesti da čimprej rata, zdaj po laparo in histero)
9. nenna  (neuspešno - 4 mesece terapije, sedaj v postopku IVF)
10. ona78 
11. listek (Pridno hujša. Terapija s K neuspešna.)
12. Ninika1  (K ni bil uspešen, sedaj sledi ivf. Držimo pesti.)
13. anja31  (6. krog K in Aglurabom. Neuspešno. Držimo pesti do 11.5.2007.)
14. MIŠEK13 (v novih bojih. Kako kaj potekajo stvari v tujini?)
15. tastara  (zdravljenje s kombinacijo Aglurab + K)
16. Špelček  (ponovno z nami v boju)
17. ANDREJA * (imela lpsc, vse bp. Držimo pesti. Kmalu bo dočakala +.)
18. maša82 (V 1. ciklu s K - hiperstimulacija. Na pavzi. Pridno hujša. Spermiogram končno dober. 26.6. laparo.)
19. casandra
20. Dalija (Kombinacija K + Aglurab. 1. marca UZ.)
21. curkica (HSG opravljen, vse ok. IVI neuspešen. K uspešno deluje na njeno mačko. Sama bližina škatlice. )
22. jasny
23. Crnitulipan (z 12.12. v IVF postopku. Držimo pesti. Poročaj kako stvari potekajo.)
24. sonce 78 (opravila HSG, jemlje Aglurab, čaka +)
25. Smrekica  (čaka na laparoskopijo 6.2.07. Kako je šlo?)
26. Katjusa3
27. Barbado (s Klomifenom je bilo neuspešno.januarja je imela HSG. PCO.)
28. kwa
29. konina (2. IVI neuspešno. Čaka IVF rezultate - zaradi dobrega pridelka v postopku z IVI in menopourjem )
30. pupica25
31. sbap (Ponovno z nami. Zdaj spet v prvem krogu.)
32. kaja80 (Mislimo nate.)
33. Anonimna 2
34. barby113
35. naja2 (manjša pavza po IMN)
36. blanč (IVF - ICSI?)
37. fras (je na dieti. čaka na ponovno zdravljenje s K ali +.)
38. Ulaa*  (Zaključila 3.krog K. A si ti tudi Ulaa? Sem čisto zmedena.)
39. mojca9000 (V 2. postopku ISCI. Kaj novega?)
40. tejka**
41. dolenjka (v novem 6. krogu s K.)
42. *medi* (zdravljenje partnerja)
43. arneja (naša optimistka. Pije krvomočnico. neuspeh s K.)
44. Tamara79 (v 4. krogu)
45. Blaboma (na pavzi. Kako si?)
46. Linda25
47. Katka1a (za pol leta na KT, da se umirijo jajčniki, potem pa K)
48. RoniF
49. cocki  (čaka na rezultate K)
50. buča (Mislimo nate. user posted image )
51. mojca976 (2. ciklus)
52. florita  (spermiogram bp. Po laparo in histero je kot prenovljena. PCO po novem.)
53. zvezdica82 (v tretjem krogu)
54. tosja (Čaka na 1. IVI.)
55. lučka 25 (PCO sindrom. V 3. krogu s K ni bilo uspeha. Trenutno pavza od K. UZ 15.5.)
56. varja ( neuspeh s K, na vrsti je histero in laparo.) Jaz te bom obdržala na seznamu. Sploh, ker nas spremljaš.
57. tejchka  (zaenkrat neuspešno. Počasi gre v boj za IVF.)
58. rebeca (Kombinacija zdravljena K in Aglurab. V primeru neuspeha sledi IVF.)
59. anjaz (v 2. krogu zdravljenja)
60. monikap (Terapija s K neuspešna.)
61. pina-1 (stara-nova K. Bodi pozitivna. Zaenkrat slaba reakcija na K. 14.5. lpsc)
62. moni30 (Mislimo nate. user posted image Majhna pavza. Posebne čestitke za vse prebrane strani! )
63. varja76 (Posvet pri dr. Rešu...?)
64. ursi84 (opravljen HSG in spermiogram: bp. Prešibka reakcija na K. Sledi špikanje z Gionalom. 22.2.07pregled)
65. mojca79  (2. cikel na K. Kaj novega?)
66. ledenka (po K postkoitalni test, spermiogram in krvni testi ok, 2. krog K, UZ ok in PCT ok.)
67. ana2007 (Preko so UZ odkrili PCO sindrom.)
68. amor real (Čaka . Meri BT in dela O teste. UZ 12. dan ciklusa super.)
69. hojliho (3.krog jemanja K.)
70. kitty (1. ciklus zdravljenja s K, sledi laparoskopija. Držimo pesti.)
71. sarcy21 (1.krog jemanja K.)
72. miskula (1. krog K.)
73. Tiara123 (Zdravljenje z Dabrostonom in zdaj s K.)
74. jadrnica (PCO, spermiogram nekoliko šepa, HSG pa super. Trenutna terapija Aglurab. 1. krog s K.)
75. violeta79 (PCO, laparo 2006, liže multi-maco in pije krvomočnico)
76. nikki elin (2 leti poskušanja zanositve.)(Pozdravljena med nami!!! )
77. zvezdica26 (Na čakalni listi za IVF - jeseni. Problem: moški faktor.) (Pozdravljena v klubu!!! user posted image user posted image user posted image )
78. Bimba80 (V 1 krogu s K. UZ v 2. krogu, če bo sploh potreben.)(Pozdravljena nova pozitivna klomifenka!!! user posted image user posted image user posted image )
79. mkonec (PCO. Opravljen HSG (pred 1 letom), laparo (lani decembra), K že enkrat jemala (5. ciklusov). Sedaj jemlje Bromergon(Problem s prolaktinom)Držimo pesti.)(Dobrodošla med nas!!! user posted image user posted image user posted image )
80. lara light (laparo že opravljen)(Lepo pozdravljena pozitivka med nami!!! user posted image user posted image user posted image )

Naša Blaboma, spab, Katka1 in tajči84_ so na odmoru.

Tiste, ki ste napisane z Bold črkami, se pa še kaj javite, da nas malo pozdravite... user posted image Vas pogrešamo.
Prvi seznam čaka na vse vas in vas vabi!!!!! user posted image user posted image user posted image  

Trenutno je magična meja 1/2 K nosečk dosežena. user posted image user posted image user posted image Če je še katera K noseča ali že mamica naj prosim javi, da ne bom rabila iskat po celi RR za novimi podatki.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
8.5.2007 0:57:57   
pot
Način jemanja klomifena (koliko tabletk na dan in od - do katerega dne ciklusa):
Tole nam je poiskala Tia-na:

Za vse, ki ne veste, kako jemati klomifen ... ali vse tabletke naenkrat skupaj ali eno zvečer, eno zjutraj ... Pušenjak svetuje:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=105634&t=105634

2 tabletki od. 2.-9. dne

1/2 tabletke od 3.-7. dne
(pogosto predlagana terapija pri Dr. Rešu, več kot 10 klomifenk. Predlagana terapija pri omenjenem Dr. se pogosto izvaja tudi s sočasnim jemanjem zdravila Aglurab)

1 tabletka od 3. - 7. dne

2 tabletke od 3.-7. dne
(ok. 3 klomifenke)

1/2 tabletke od 3.-8. dne

1 tabletka od 3.-8. dne

2 tabletki od 3.-8. dne:

1/2 tabletke od 5.-9. dne

1 tabletka od 5.-9. dne
(pogosta terapija, ok. 10 klomifenk)

2 tabletke od 5.-9. dne

(najpogostejša terapija, več kot 30 klomifenk)

4 tabletke od 5. - 9. dne

3 tabletke od 5.-9.dne

1 tabletka od 6.-10. dne

2 tableti 5 dni med ciklusom
(za O, po
2 meseca izostali M)

Ovira pri zanositvi so lahko tudi policistični jajčniki. ˝Domač˝ opis:

Pri  PCO je  premalo hormonov, ki bi naredili konkretno ovulacijo ali pa do te sploh ne pride, tako kot bi moglo. Največkrat pride v maternico le prazen ovojček in ne jajčece. Tako, pa ne more prit do zanositve. Ali pa se prazen ovojček pripopa kar na jajčnike, zato tudi PCO (policistični jajcniki - vec cistični jajčniki). Ciste niso škodljive, so pa lahko boleče, če se ne predrejo ob M. Pco te spremlja vse življenje in je zaradi njega težje zanositi, ampak ne vedno in odvisno od hormonov in ostalih možnih težavah. Spodnja tabela je za spodbudo, ker se da zanositi.

Lastnice PCO:
1. saša80
2. pot user posted image
3. janja  user posted image
4. jasny
5. ily  user posted image
6. Špelček
7. Barbado
8. curkica
9. brina user posted image
10. soni
11. sonce78
12. Anonimna 2
13. ALJA75user posted image
14. prinjej user posted image  
15. njoka
16. blanč
17. tajči84_
18. Katka1a
19. cocki
20. sbap
21. lučka 25 (PCO sindrom ali metabolni sindrom - po novem)
22. maša82 (PCO sindrom oz. metabolni sindrom)
23. ursi84
24. MissLady (PCO sindrom oz. metabolni sindrom)user posted image
25. guppy user posted image user posted image
26. ana2007
27. pina-1
28. kitty
29. hojliho
30. anja31 (močen PCO sindrom) user posted image
31. Tiara123
32. jadrnica
33. violeta79
34. mkonec
35. florita

Za vse lastnice PCO, pa je tukaj še link, ki nam ga je poiskala MIŠEK13. Še enkrat hvala.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=67&i=69761&t=69761

anja31 nam sporoča: Po besedah dr. Reša imam zelo močan PCO, vendar je rekel, da naj ne obupam, saj že enega 11 letnega fantka imam in je bil že takrat pco 100% prisoten in sem brez stimulansov zanosila...Gremo naprej, čeprav je težko!
Vsem članicam hvala za vaše prispevke. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
8.5.2007 0:58:26   
pot
Med najbolj zaželjenimi stranskimi učinki so seveda user posted image user posted image user posted image . Vendar v našem klubu žal še ni 50% ravnotežje med tistimi, ki so zanosile s K in tiste, ki še nismo. Vendar se stanje zelo dobro izboljšuje. user posted image Zavedati pa se moramo, da K niso nedolžni bonbončki, zato so spodnje izjave, po mojem mnenju več kot dobrodošle za vse tiste, ki se ali se še bodo z njim spopadale, da vedo kaj jih vse lahko čaka.

Stranski učinki klomifena - naše izjave:

naja2:Še malo spodbudnih besed in moja izkušnja:
Edino v tem mesecu ko je ratalo nisva delala na user posted image . Še danes mi ni nič jasno.
Izjeme potrjujejo pravila - se mi zdi da sva bila zelo aktivna takoj po M in tik pred M. Takrat ko naj bi po izračunih - imela O (na sredini) vem da nisva. Verjetno je ratalo takrat ko sem bila prepričana, da sva O že zamudila. Pa še nekaj: na user posted image  sva delala že leto in pol, pa sem merila temperaturo, pa jedla klomifen, pa delala O-teste, zdaj pa že nekaj mesecev nisem nič pisala in delala kakršnih koli testov.

TANTRA
: Maša82, jaz sem danes 5 dan po zadnji tbl in moram priznati, da me je začelo špikati že 3 dan, včeraj pa me je levi jajčnik tako bolel, da sem komaj hodila.

zorica: Vroče mi je, roke se mi potijo, tam spodaj se nekaj šraufa,...Skratka zanič sem user posted image user posted image user posted image

kaja80: Preden sem jemala klomifen sem imela cikluse dolge 34 dni. Prvi ciklus klomifena sem imela na 32 dni in 19 dan O, ta mesec je bila O 17 dan in sem predvidevala, da se mi je ciklus skrajšal še za dva dni, to je na 30 dni. V nedeljo je bil 30 dan, danes pa 32. Danes sem delala test iz firbca, ker nimam nobenih znakov.

mojca976: Klomifen sem zdaj jemala 2. ciklus, vendar me pa zdaj tako jajčniki bolijo, za znoret. Zadnjič sem se zbudila sredi
noči zaradi bolečine. Naj povem, da hodim pogosto na vodo in da imam trd spodnji del trebuha. Ali je to
normalno?

ledenka: posebnih znakov pri jemanju nimam, no, vsaj nič posebnega. malce čutim spodnji del trebuha, ampak ni tako zelo neprijetno. malce sem dobila mozoljčke (sem ko pubertetnica user posted image ) pa prsi me danes malce bolijo user posted image  ampak na dotik.

pina-1: Danes vzamem še zadnji dve tableti K za ta krog. Včeraj so me zjutraj jajčniki kar fajn boleli in čez dan se mi je pojavil rjavkast izcedek- glih kot bi bila M pri kraju.

hojliho: ker se s klomifenom bašem že kar nekaj časa, naj ti povem, da imam UV skoraj vedno 12 dan, to je 2 dni pred ovulacijo, če pride, pa se takrat že vidijo folikli. Če so nastali, jih bo zdravnik videl. To je lahko le dobrodošlo, da potem še poješ kako tableto, če mogoče še ne bodo dovolj veliki.
Ker koliko jaz vem, morajo biti folikli veliki vsaj 22, da so primerni za oploditev, če seveda niso prazni.

MissLady: Ena punca je spraševala za stranske učinke pri Abglurabu... tudi jaz sem zgubila apetit. Določena hrana se mi je full zagravžala in je tudi pogledat nisem mogla. Takrat sem full shujšala (to je dober stranski učinek user posted image user posted image )

lana38: Za 2 dni se mije podaljšala 2. faza ciklusa, pa tudi O je bila 2 dni pozneje, tako da skupaj 4 dni daljši cilkus.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
8.5.2007 1:09:20   
pot
Sem že tako utrujena, da samo še posteljo vidim!!!user posted image Sem po pomoti šla še enkrat delat zadnji seznam.  user posted image Spregledala sem ga in si naložila še enkrat več dela kot bi bilo potrebno. Vmes sem že na pol spala. user posted image Tako, da se opravičujem za kakšne napake in me prosim popravite oz. sporočite napako, če ne znate citirati.
Še enkrat bi vas prosila, da z idejami pomagate olajšati delo. Se vam zdi kaj odveč na seznamih? Kako zmanjšati 1-2 urno delo?

Danes sem imela 2. pregled: Toksoplazme za čuda še nisem imela user posted image , srček utripa, naslednjič pa imam UZ - morfologijo, ko bom zadnjič preko ekrana videla user posted image .

jadrnica, ob jemanju K je bolečina spodaj normalna, tudi ob slončkanju. Žal. Drugi mesec je po navadi boljše.

Lahko noč. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
8.5.2007 8:58:30   
florita
Pot, ti si sigurno kandidat za Nobelovo ngrado, res. Hvala ti! Jaz ti predlagam da npr, na vsako desetiško stran (npr. na 90, 100, 110 )narediš seznam in pa opis stranskih učinkov klomifena, pa kaj od PCo, če je to predolgo pa na vsako 5 stran.....npr. 85, 90, 95.....vmes pa klepetamo....tako bo manj dela zate....in mi bomo vedele kje se dobi točno tiste informacije....

ko dobim user posted image  , greva v boj s Klomifenom.....proti tečki user posted image  vam javim sedaj sem glih po user posted image ....

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
8.5.2007 14:48:59   
pina-1
pozdravljene soborke...
se že dolgo nisem nič oglasila, ampak me psiha daje pa sem brez energije in volje. se psihično in fizično pripravljam na laparoskopijo, ki bi jo morala imeti v ponedeljek pa mi jo bojo verjetno prestavili za en tedenuser posted image . bi rada da je že za mano tako da lahko gremo v boj za user posted image user posted image .

lepo se imejte

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu florita)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
9.5.2007 0:38:16   
pot
florita, več kot je strani vmes, več je dela. user posted image Večkrat ko je seznam objavljen, bolj je moteč. user posted image začarani krog. Sem že parkrat spraševala, če bi katera prevzela sezname, vas vprašala za nasvete, pa ni bilo veliko odgovorov, kot bi bili seznami kužni. user posted image Spraševala sem vas tudi, če kateri seznam ukinem... Če ukinem recimo vaše osebne dogodke v oklepajih... Pa se mi zdijo pomembni, ker ni nobene druge teme, kjer bi ti povedali, kako se potem po K zgodba nadaljuje (preiskave, operacije, postopki), sploh, ker je vsak par zgodba zase. Tukaj lahko prebereš vsaj kaj te najverjetneje čaka in kaj ste punce že vse dale skozi. Pa tudi, da K ni vedno čudežna tabletka.
Včeraj sem po čisto moji napaki po nesreči urejala seznam - še enkrat zadnjega in je trajalo dve uri, običajno le 1, ker morem še enkrat prebrat vse vaše poste, če je kaj novega za seznam. Veliko puncam, ki so prvič na netu in ne znajo ali pa se jim ne da brskat po brskalniku ali pa ne znajo najti nič konktretnega na vprašanje, ki jih zanima, so ti seznami koristni in jim dajo odgovore na začetna vprašanja. Konec koncev, bo naš klub kmalu praznoval eno leto in bo kmalu štel več kot 100 popisanih strani, zato čisto razumem, da se vsaki ne da brskat za nazaj in vsega brat.

pina-1, včasih pomaga, če se pozitivno naravnaš. Prični si prigovarjat, da je vse vredu. Predstavljaj si, kako se bo vse lepo izteklo, vedno se. Potem boš pa v čisto pravem trenutku zate lahko napisala novico, ki jo vneto pričakujemo skupaj s tabo.

No, zdaj, ko sem preverila prvi post, vidim, da bo ta prvi rojstni dan za naš klub kmalu tukaj!!! user posted image user posted image user posted image 24.5.06 je ugledal svet. In še ta mesec bo upihnil svojo prvo svečko. user posted image Tako, da lahko kmalu čestitam čisto vsem K, ki ste prispevale s svojim znanjem, izkušnjami in željo po pomaganju novim članicam in tistim, ki berejo naš klub tudi brez javljanja. Hvala že sedaj za vaše sodelovanje, vse ste krasne. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pot -- 9.5.2007 0:42:51 >

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
9.5.2007 18:20:49   
dolenjka
No tako, pri nas žal tudi 6. krog s K ni obudil sadov user posted image  user posted image  user posted image
Danes je prišla, točna kot vedno in zdej sem žalostna.
Ostala mi je še ena škatlica Klomifena, pa ne vem če jo ima sploh smisel jemati še, glede na to, da sem ga jemala 6 mesecev? Pregled pri G imam šele v četrtek, tako da se moram sama odločiti ali ja ali ne user posted image
Kaj svetujete?

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
11.5.2007 0:55:35   
pot
dolenjka, izkoristi kar še lahko, ne obupat, kar poglej na seznam, še v 9. ciklu lahko uspe. user posted image Sicer je pa 7 tako pravljično število letos. Kar poglej, kako se je Alenki Gotar godilo na Evroviziji. Bila je 25 v predizboru: 2+5 = 7 in 7. bo v finalu, leta 2007. Same sedmice! Izkoristi pravljično številko, izgubiti nimaš kaj. 

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
11.5.2007 9:01:46   
andreja2000
pot je tako dobro napisala in se kar podpišem pod njen post!user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
11.5.2007 9:34:46   
dolenjka
Oj Pot in Andreja2000 hvala, hvala in še enkrat hvala za tako lepe in vzpodbudne besede! Ponovno bom poizkusila po 2 tbl od 5-9 dne in upam, da mi naslednji petek uspe iti še na HSG in morda se nam res nasmehne sreča?
user posted image  za vas prijateljice!

Neposredna povezava do sporočila: 2296
12.5.2007 18:06:55   
pot
dolenjka, nevem, če je dobro jemati K, če greš na HSG. No, tudi mnenja strokovnjakov so glede zanositve po HSG deljena, zaradi rentgena. Vprašaj raje še Pušenjaka, če ni že prepozno.
Držim pesti. user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
13.5.2007 15:50:38   
natasa76
pozdravljene klomifenke!
jaz sem danes začela 2. krog jemanja klomifena z medrolom. prvi krog je bil neuspešen.
Imam pa eno vprašanje. Zanima me če si ob jemanju klomifena lahko fizično normalno aktive. kolesarjanje, tek, ..... ali lahko povzroči kakšne večje bolečine ali komplikacije, kajti ob prvem jemanju sem imela pred in ob ovulacije v predelu jajčnikov hude bolečine. vendar ko sem bila na ultrazvoku, je dr. pohvalila učinek klomifena, tako da je bilo vse o.k.
lp

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
13.5.2007 23:15:38   
lara light
Živjo!
Tako kot Nataša76 sem začela drugi krog jemanja klomifena. Stranski učinki pri prvem krogu so bili minimalno špikanje. Draga Nataša76, mislim, da ni ovir za fizično aktivnost, ne vidim povezave, ti počni vse kar paše v mejah normale.

No, po neuspehu v aprilu je sledila menstruacija, ki pa je bila občutno manj boleča od običajnih. Se je pri kateri to pokazalo? Je sploh možen nek vpliv zaradi klomifena?
Kakorkoli, ta mesec sem jo preživela kot vsaka normalna ženska z majhnimi bolečinami. In bilo je prav fajn, čeprav si zelo želim otročička. Upam, da bo mesec maj prinesel veselje in tako željeni rezultat. Res upam. Za naju in za vse vas.
Aja, še to naj vam zaupam: v četrtek sem dobila odpoved in sem trenutno nezaposlena z diagnozo čimprej zanosit. Lepo je v naši domovini biti mlad.
Vsaka stvar je za nekaj dobra, a ne?

Hvala ker ste tu...lep delovni teden vam želim!

(odgovor članu natasa76)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
14.5.2007 7:47:30   
natasa76
pozdravljena lara light!
glede user posted image  po prvem krogu klomifena, je pa moja izkušnja ravno obratno kot tvoja. moja menstruacija je bila pa tako boleča da sem se sredi noči zbudila od bolečin in sem morala vzeti tablet proti bolečinam, da sem lahko zaspala nazaj.
Tko da zgleda da čist individualno reagiramo na tale klomifen.

Jaz pa ravno tako kot ti upam da bo "drugi" krog  klomifena uspešen in bova čimprej srečke user posted image . Ravno tako želim vsem drugim.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?