tintara
|
Dober vecer! Najprej vam moram neki zaupat, punce moje. Ko sem sla vceraj zvecer spat (tik po tem, ko sem s prisebno glavo spesnila dva posta, celo poimenska sta bila), sem imela tako zelo dober obcutek, kot bi sla na en dolg cvek s prijateljicami. Ej, ko sem to ugotovila, sem hotla hit se enkrat przgat racunalnik in napisat, sam sem se odlocila, da lahko pocaka do danes. Madonca spotoma sem pa se ugotovila, da ze zlo dolgo nismo bile skupaj s ta nevirtualnimi kolegicami. Smo kar vse naenkrat na porodniski (ena rodila vceraj), tak da vozickamo dostikrat skupaj, ampak na kavi pa nismo bile ze lep cas. Ja in kaj vas to zanima, prav nic, ane. V glavnem hotla sem rect, da ste mi fajn kolegice. Naprej: boldanje na pol sprejeto, jaz ze malo dvomim v uspeh domislice, ampak poskusimo. Dnevno spanje: no, jaz nisem ravno prevec za vzor. Vstaja med 5 in 6, to je ze ena rutina, ane. Pol pa ponavad 3x, vcasih pa 2x spi. Od tega 2x v vozu, pa vcasih 1x zjutraj not - med 8 in 9 zalegne za kakih 20 minut, raje pol ure. Potem okol 11.30 in popoldne okol 15.30. Ce se pa gre po tamalega v vrtec, ji pa mal uturim spanje okol 14.30. V glavnem ritem je bolj vsak dan drugacen, pa tud spat se razlicen spravljamo. Ma razkorak med zeljami in resnico je kar velik. Avtosedezi: kolkor jaz vem, je pogoj, da otrok sedi in ne toliko v tezi in velikosti. Sedel naj bi ze kar dobro, kar vecina zmore okol 7 ali 8 meseca. Ce je otrok res velik, ga seveda lahko prestavis tud prej, sam mi ocitno teh problemov ne bomo imeli. Mi (pri prvem in tudi zdaj bo ocitno tako) vedno prekrsimo pravilo teze in so prelahki ko gredo notri. Ampak do 1 leta pa ne mislim cakat z lupino, tkrat je nas poba prbl prilezel do 9 kil. In tudi zdaj imam probleme, ker bi ga ze prestavila v ta vecji sedez (zdajsnjega pa najbrz poklonila NAdji), pa pomoje se kaki dve leti ne bo imel 15 kil, ko naj bi najbolj zgodaj menjal. Ampak sedez mu je ze majhen, vsaj mislim. Pri suhcih so eni problemi, pri vasih sunkicah in strukeljckih pa pac drugi. ZAto pa so pravila, da jih malo prekrsimo, oz priredimo s svojim mamastim instinktom. Aja, a vasi cukrcki (tisti s 5 meseci) ze kaj sedijo? Nasi vcasih rata sedet ze kar kaki dve minutki, sam to je bolj redko. Se vedno v 50% pade po parih sekundah, v 30% po recimo 10 sekundah, v ene 10% po kaki minuti, no obcasno pa sedi zelo zelo dolgo. Bo ze. A je pri vas tudi kopanje postalo nemogoce? Mi se kopamo v taveliki banji (se kopata ponavadi oba skupaj) in jo zelo tezko drzim. Cist skoz neki muva, se obraca, se kotali... in posledicno, mi vsak dan v kratkem kopanju najmanj enkrat z glavo udari v banjo (ponavadi niti zajoka ne), pa vsaj enkrat da glavo pod vodo oz jo popije. Kopanje smo pa kar skrajsali, ker mi jo je tolk tezko drzat. Ce se prav spomnim, je total bolj zivahna kot je bil prvi, ceprav se mi je takrat zdel prvi ful zivahen. Morda sem samo pozabila? Cestitke Lovru in Dominiku za 5 cudovitih mesecev! Hitro mine, ane. Punce, a veste, da je za menoj (in se nekaterimi) ze pol porodniske??!! Ma kdaj je to minilo? Se dobr, da so me iz sluzbe vrgl . Nic, moj dragi me ze malo postrani gleda, kaj spet tolk cajta pisarim. Aja, Mojmoj, pa kaj imas ti ene spijone na netu. Mora bit kar kriza, da te skoz en kontrolira. Ti ne mores, jaz pa loh napisem. TO SE NE DELA, FUJ, FUJ za tistega, ki to dela. O, ko se dobimo, mi natancno razlozis, a je prav? Frufru: oprosti, ampak dvomim, da bodo 3 prisle pred enkami. Te so namrec ponavadi se za 4. Ponavadi res zrastejo 1, 2, 4, 3 in nato 5. Malo se ze spreminja. ampak tolk pa ponavad ne. Pa plascek mi ze imamo za spat, mi je fajn, k se ne more razkrit. Nic, ce ne neham, se bova se sprickala, to se mi pa ne da. Cau, bau. T
|